بدن

از 0 تا 100 لیپوماتیک شکم و پهلو، مزایا، عوارض و هزینه آن

فهرست محتوای مقاله

عمل لیپوماتیک شکم و پهلو چیست؟

لیپوماتیک شکم و پهلو نوعی عمل جراحی زیبایی مرتبط با کاهش وزن و یکی از معروف‌ترین روش‌های پیکرتراشی است. این عمل موجب خارج‌سازی چربی‌های انباشته در اطراف شکم و پهلو می‌شود. بیشتر افراد چاق از وجود مقادیر بالایی چربی در اطراف شکم و پهلوی خود رنج می‌برند. بخش بزرگی از چربی‌های محدوده شکم از نوع زیرپوستی است. البته در این شرایط، چربی احشایی موجود در حفره شکمی، برجستگی شکم را بیش از پیش نمایان می‌کند. آب کردن چربی‌های اضافه، فرآیند دشواری است و گاهاً با استفاده از رژیم غذایی یا افزایش فعالیت‌های بدنی حاصل نمی‌شود  به همین منظور برخی افراد لیپوماتیک را برای از بین بردن چربی شکمی انتخاب می‌کنند.

 

اصطلاح پزشکی

اصطلاح پزشکی و انگلیسی لیپوماتیک شکم  «Abdominal Lipomatic» است و در سراسر جهان روشی رایج و محبوب برای خارج‌سازی چربی‌های اضافه در ناحیه شکم است. این روش، جایگزین مناسبی برای لیپوساکشن است، زیرا چربی را با عارضه و خطر کمتری از زیرپوست شکم خارج می‌کند.

 

چه کسانی به این عمل نیاز دارند؟

عمل لیپوماتیک شکم   لیپوماتیک یکی از راه‌های موثر برای افراد چاقی است که از طریق رژیم غذایی، دارویی یا فعالیت‌های ورزشی به اندام ایده‌آل خود دست پیدا نمی‌کنند. از آنجایی‌که چربی‌های شکم و پهلو به سختی آب می‌شوند، این عمل برای کسانی که به‌دنبال از بین بردن چربی موضعی در این ناحیه هستند، مناسب است. البته متقاضیان باید توده بدنی(BMI) مشخصی بین 25تا30 داشته باشند. این عمل همچنین برای زنان و پس از بارداری به‌منظور خارج کردن چربی مفید است. این عمل برای زنانی که عمل سزارین داشته‌ و به علت برش فانشتیل (Pfannenstiel) دچار توده ثابتی از چربیِ زیرپوستی (دقیقاً بالای برش) شده‌اند، مناسب است. فانشتیل نام برشی است که هنگام سزارین یا جراحی برداشتن رحم (هیسترکتومی) روی شکم ایجاد می‌شود.

 

لیپوماتیک شکم و پهلو برای چه کسانی مناسب نیست؟

انجام هرگونه عمل جراحی پیکر تراشی از جمله لیپوماتیک نیازمند سلامت کامل جسمانی فرد مراجعه‌کننده است. مصرف برخی داروهای خاص از قبیل آسپرین، وارفارین، کومادین، ضدالتهاب غیراستروئیدی و بسیاری موارد دیگر برای انجام این عمل محدودیت ایجاد می‌کند. برای افرادی که به استعمال دخانیات و مصرف مشروبات می‌پردازند، محدودیت دارد. این عمل برای افراد دارای اضافه وزن شدید و شکم بسیار بزرگ انجام نمی‌شود. افرادی که مدام دچار تغییر وزن می‌شوند، گزینه مناسبی برای انجام این عمل جراحی نیستند.

 

آمادگی قبل ازعمل لیپوماتیک شکم و پهلو

آمادگی عمل لیپوماتیک شکم   دستورالعمل‌های ارائه‌شده برای پیکرتراشی شکم و پهلو، مشابه سایر بخش‌های بدن و شامل موارد زیر است:

  • اطمینان از ثبات وزن
  • ناشتا بودن 8 ساعت قبل از عمل
  • ترک سیگار و الکل از یک ماه قبل از عمل
  • کاهش مصرف نمک و چربی قبل از عمل
  • قطع مصرف قرص یا روغن ویتامین E یک روز قبل از عمل
  • انجام کامل آزمایشات درخواستی پزشک از قبیل آزمایش خون، بارداری و…
  • قطع داروهای رقیق‌کننده خون از قبیل آسپرین و… دو هفته قبل از عمل
  • وجود یک همراه برای 24 ساعت بعد از عمل

 

مراحل عمل جراحی

لیپوماتیک شکم بسیار شبیه به ساکشن شکم انجام می‌شود. در این روش، ابتدا با توجه به شرایط بیمار، پزشک بیهوشی یا بی‌حسی موضعی را برای فرد انجام می‌دهد. در مرحله بعد، پزشک چند برش کوپک روی شکم فرد ایجاد می‌کند. برش‌ها در محدوده شکم (اطراف ناف) و پهلو هستند و اندازه آن‌ها بسیار کوچک و طول آن‌ها بین 2 تا 5 میلی‌متر متغیر است. سلول‌های چربی در این روش با امواج فراصوت، لرزش و گردش محوری شکسته می‌شوند. در این مرحله، لوله کانولا وارد محل برش می‌شود و با ارتعاشات حاصل از دستگاه خلاء به جلو و عقب رانده می‌شود. چربی‌ها با این روش، استحکام خود را از دست داده و بدون تخریبِ ساختار سلولی جدا می‌شوند. در پایان، چربی از طریق منفذ نوک کانولا به داخل پمپ مکیده می‌شود.

 

زمان جراحی یا درمان در اتاق عمل

میزان چربی شکم بیمار، مدت‌زمان پروسه عمل را مشخص می‌کند. در صورت انتخاب روش ترکیبی لیپوماتیک شکم و پهلو، بر مدت عمل افزوده می‌شود. تجربه و مهارت جراح و تیم پزشکی در افزایش یا کاهش زمان عمل نقش دارند، اما به‌طور کلی انجام این عمل بین 2 تا 4 ساعت طول می‌کشد.

 

مراقبت‌های بعد از عمل جراحی

مراقبت لیپوماتیک شکم   برای افرادی که تحت عمل لیپوماتیک شکم قرار گرفته‌اند، خودداری از نشستن در سه روز اول از اهمیت بسیاری برخوردار است. در غیر این صورت، فشار زیادی به شکم وارد می‌شود و شکم حالت چین‌خورده به خود می‌گیرد. بعد از عمل، فرد باید بیشتر در حالت درازکش باشد. نکته دیگر، استفاده از گن شکمی بعد از عمل لیپوماتیک است. این لباس با اعمال فشار، فاصله خالی بین ماهیچه‌ها و پوست را از بین برده و از افتادگی پوست جلوگیری می‌کند. استفاده از گن شکمی برای کنترل ورم نیز موثر است. سایر نکات مراقبتی عبارتند از:

  • عدم استفاده از کمپرس سرد یا گرم در محل برش
  • رعایت رژیم غذایی سالم و حذف چربی و نمک زیاد در آن
  • عدم فعالیت شدید بدنی مانند ورزش تا یک هفته بعد از عمل
  • استحمام طبق دستور پزشک برای خارج شدن چربی و ترشحات از محل زخم
  • قدم زدن کوتاه برای بهبود عملکرد بدن و جلوگیری از ایجاد لخته خون درون رگ‌ها
  • نوشیدن کافی مایعات برای جلوگیری از کم‌آبی بدن
  • قدم زدن برای جلوگیری از ایجاد لخته خون در عروق پا
  • ماساژ شکم و پهلو برای کاهش تورم و احساس سوزن‌سوزن شدن آنها
  • عدم استفاده از سیگار و نوشیدنی‌های الکلی به‌دلیل ایجاد تداخلات دارویی
  • تغذیه سالم، افزایش پروتئین مصرفی و کاهش مصرف نمک، شکر و حجم غذا و همچنین افزایش تعداد وعده‌های غذایی در روند بهبودی تاثیر بسیاری دارند.

 

دوره نقاهت بعد از عمل لیپوماتیک پهلو و شکم

بیمار بلافاصله بعد از انجام عمل پیکرتراشی شکم و پهلو ترخیص می‌شود و باید دوران نقاهت خود را در منزل سپری کند. در حین عمل، فرد به‌دلیل بیهوشی یا بی‌حسی موضعی، دردی احساس نمی‌کند، اما بعد از مدتی، اثر داروها از بین رفته و دچار درد شکم و پهلو می‌شود. برای تسکین درد می‌توان از داروهای تجویز‌شده از سوی پزشک استفاده کرد. این درد بعد از گذشت ۳ تا ۵ روز کاهش می‌یابد. کبودی و تورم شکم و پهلو که بعد از عمل اتفاق می‌افتد امری طبیعی است. دوران نقاهت براساس شرایط جسمانی فرد بین 3 تا 7 روز متغیر است. در صورت رعایت دستورالعمل‌های مربوط، این دوران کوتاه‌تر می‌شود.

 

توقعات فرد بعد از لیپوماتیک شکن

بعد از عمل لیپوماتیک بلافاصله نمی‌توان نتیجه عمل را مشاهده کرد، زیرا شکم بعد از عمل دچار ورم می‌شود. به‌طور کلی، بهتر است فرد برای مشاهده نتیجه اصلی، دست‌کم ۳ ماه (حداکثر 6 ماه) صبر کند تا ورم شکم بعد از عمل از بین برود و آثاری از کبودی‌ها باقی نماند. در این عمل تمام چربی‌های شکمی تخلیه و شکم تخت می‌شود. بعد از عمل، سایز دور کمر فرد بین 2 تا 4 سایز کاهش می‌یابد.

 

ماندگاری روش لیپوماتیک پهلو و شکم

در لیپوماتیک شکم اگرچه سلول‌های چربی زیرپوستی به طور کامل تخلیه می‌شوند و امکان بازگشت آن‌ها وجود ندارد، اما شکم و پهلو مکان‌هایی مستعد برای تجمع چربی به شمار می‌روند. بارداری، بی‌توجهی به برنامه غذایی یا کم‌تحرکی عواملی هستند که موجب بازگشت چربی به این نواحی می‌شوند و فرد مجدد به چاقی مبتلا می‌شود.

 

سن مناسب برای این عمل

هر چند سن بیمار تاثیر زیادی بر تاثیر نتیجه در لیپوماتیک ندارد، اما هرقدر سن افزایش یابد، خاصیت ارتجاعی پوست کمتر می‌شود و بهتر است این عمل در20 تا 50 سالگی انجام شود.

 

معایب لیپوماتیک شکم

 

مزایا

از مزایای این عمل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یک جراحی سرپایی است و چربی‌های اطراف شکم و پهلو در مدت زمان کوتاهی خارج می‌شوند.
  • دوران نقاهت کوتاهی دارد. این نکته بیشتر برای افرادی حائز اهمیت است که از فرصت کافی برای ماندن در خانه برخوردار نیستند.
  • با لیفت کردن پوست شکم، از افتادگی آن جلوگیری می‌کند.
  • درد و عفونت کم به‌دلیل کوچک بودن محل برش
  • کمتر بودن میزان ورم و کبودی نسبت به عمل‌های دیگر

 

عوارض عمل لیپوماتیک شکم و پهلو

در صورت مراجعه به پزشک باتجربه، متخصص، ماهر و همچنین رعایت کامل دستورالعمل‌های مراقبتی، عوارض این عمل بسیار ناچیز است. با وجود این، لیپوماتیک شکم مانند هر عمل تهاجمی دیگری ممکن است با عوارض زیر همراه باشد: عفونت محل برش حساسیت به داروی بی‌حسی یا بیهوشی خونریزی شدید (بیشتر در مصرف‌کنندگان داروهای رقیق‌کننده خون) آمبولی ریه ناهمواری سطح پوست شکم احتمال درد و تورم طولانی‌مدت و آسیب به اندام‌های موجود در حفره شکمی این عمل برای افراد مسن و پس از مدتی ممکن است باعث ایجاد چروک در بالای شکم شود، زیرا در این افراد خاصیت ارتجاعی پوستِ بالای شکم‌شان کاهش یافته است.

 

ورم شکم بعد از لیپوماتیک

ورم شکم بعد از لیپوماتیک عادی است و 6 الی 8 هفته  بعد از عمل به‌تدریج از بین می‌رود. استفاده از گن شکمی نقش موثری در کنترل و کاهش تورم شکم در این عمل دارد. بازکردن گن تنها در زمان استحمام مجاز است. البته باز کردن گن موجب کاهش فشار خون و احساس سرگیجه می‌شود. به همین دلیل باید بعد از باز کردن، کمی به صورت درازکش قرار گرفت. درباره خارج شدن خونابه از محل برش شکم نیز هیچ نگرانی وجود ندارد، زیرا محل برش خود به خود و پس از گذشت 2 روز از جراحی بسته می‌شود.

 

محدودیت‌های بعد از عمل

محدودیت‌های بعد از عمل لیپوماتیک شکم و پهلو، مانند عمل ‌لیپوماتیک در سایر بخش‌های بدن است که به شرح زیر است:

  • داشتن استراحت کافی حداقل به مدت 10 روز
  • رانندگی نکردن تا 10 روز بعد از عمل
  • بهتر است فرد حداقل تا 3 روز بعد از عمل به صورت درازکش استراحت کند.
  • بستن گن شکمی مخصوص، طبق نظر پزشک(به مدت 2 هفته که نسبت به بستن گن در روش لیپوساکشن بسیار کمتر است.)
  • استحمام به 24 ساعت بعد از عمل موکول شود و تا 2 هفته بعد از عمل، فرد از رفتن به استخر خودداری کند.

 

عمل لیپوماتیک شکم برای مردان

مردان دارای اضافه وزن، از ناحیه شکم و پهلو در صورت عدم دریافت نتیجه مثبت از رژیم غذایی یا ورزش، می‌توانند از لیپوماتیک برای از بین بردن چربی‌های خود استفاده کنند. البته مردان زیر 18 سال یا بالای 70 سال از این کار نتیجه مناسبی دریافت نمی‌کنند، زیرا در سنین پایین احتمال تغییرات وزنی بسیار بالاست. در سنین بالا نیز پوست شکم خاصیت کشسانی بسیار پایینی داشته و حالت افتاده به خود می‌گیرد.

 

عمل لیپوماتیک شکم برای زنان

زایمان، وراثت، پرخوری، کم‌تحرکی یا اختلالات هورمونی از دلایل تجمع چربی در نواحی شکم و پهلوی زنان است. دوران نقاهت لیپوماتیک شکم افتاده یا بزرگ بسیار کوتاه است. به همین دلیل بسیاری از زنان برای رهایی از شر این چربی‌ها به آن روی می‌آورند. عدم‌تداخل این عمل با بارداری نیز به محبوبیت این عمل بین زنان افزوده است. این عمل برای بانوان که چربی شکمی نرم‌تر دارند و خاصیت فیبری آن‌ها کمتر از چربی آقایان است، آسان‌تر انجام می‌شود.

 

لیپوماتیک شکم و بارداری

باور غلطی در بین زنان وجود دارد که لیپوماتیک پهلو و شکم به‌دلیل کشیده شدن پوستِ این نواحی، مانع از بارداری می‌شود. اما پزشکان معتقدند این عمل زیبایی هیچ اختلالی در قابلیت باروری زنان ایجاد نمی‌کند. البته برای افرادی که تصمیم به بارداری دارند، انجام لیپوماتیک شکم قبل از بارداری توصیه نمی‌شود و بهتر است به بعد از آن موکول شود تا مشکلاتی از قبیل افتادگی پوست شکم و تجمع چربی نیز برطرف شود.

 

هزینه لیپوماتیک شکم و پهلو

هزینه عمل پیکرتراشی شکم و پهلو در کشورهای مختلف یکسان نیست. هزینه عمل در هر یک از کشورها بر اساس نوع کلینیک، تجهیزات مورد استفاده، میزان مهارت و تخصص تیم پزشکی، آزمایشات مربوط و همچنین داروهای تجویزی تعیین می‌شود. همچنین شرایط بیمار، تعداد جلسات و حجم چربی‌های خارج شده نیز در هزینه عمل نقش دارند. هزینه این عمل بین 10تا 14 میلیون تومان با توجه به شرایط ذکر شده متغیر است. در این عمل استفاده از گن بعد از آن ضروری است به همین دلیل هزینه آن به عمل افزوده می‌شود. گن‌های شکمی قیمتی حدود 1.5 تا 2 میلیون تومان دارند.

 

سوالات متداول

پرتکرارترین سوالات درباره لیپوماتیک پهلو و شکم عبارتند از:

وجود برجستگی زیر پوست شکم بعد از عمل لیپوماتیک به چه دلیل است؟

استحمام و مالش اطراف محل برش به خارج شدن ترشحات و چربی باقیمانده در آنها کمک می‌کند. در صورت باقی ماندن این موارد داخل منافذ، بافت‌های برجسته‌ای در زیر پوست ایجاد می‌شود.

آیا اختلال در قاعدگی بانوان بعد از لیپوماتیک شکم امر رایجی است؟

بله؛ برخی بانوان بعد از عمل لیپوماتیک پهلو و شکم یا سایر نواحی بدن خود دچار اختلال در قاعدگی می‌شوند.

کبودی‌های شکم تا چه زمان باقی می‌ماند؟

کبودی بعد از این عمل عادی است اما دائمی نیست. کبودی‌ها بعد از گذشت دو هفته کاملاً از بین رفته و پوست حالت طبیعی به خود می‌گیرد.

آیا چربی خارج‌شده از شکم قابل استفاده است؟

بله؛ چربی‌های حاصل از عمل جراحی لیپوماتیک به دلیل حفظ ساختار خود، قابل استفاده در پیکرتراشی و تزریق مجدد به اندام‌های دیگر بدن مانند لب، سینه، باسن و… هستند.

آیا محل چربی شکمی در موفقیت این عمل تاثیرگذار است؟

بله، چربی شکمی هم در سطح و هم در عمق این ناحیه می‌تواند به‌وسیله لیپوماتیک استخراج شود. تقریبا تمام چربی سطحی شکم که محل دقیق آن زیر پوست و بالای عضلات شکم است، با این روش از بین می‌رود. اما چربی عمقی شکم که در داخل حفره شکم روی روده‌ها قرار دارد، ممکن است به‌طور کامل خارج نشود. اگر حجم چربی عمقی (امعایی) در فرد بیشتر از چربی سطحی آن باشد، ممکن است تاثیرگذاری این روش کاهش یابد.

 

این عمل توسط چه متخصصی انجام می‌شود؟

عمل لیپوماتیک شکم بر عهده جراح عمومی (با تخصص پیکرتراشی) یا جراح زیبایی قرار دارد. بیهوشی یا بی‌حسی موضعی نیز وظیفه متخصص بیهوشی است.   منبع  

https://www.webmd.com

https://www.plasticsurgery.org

https://www.healthline.com

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید