پوست

عوارض کاشت ریش و سبیل + دوره نقاهت

کاشت ریش و سبیل

کاشت ریش و سبیل، همان کاری را انجام می‌دهد که ژنتیک و سایر عوامل به فرد اجازه داشتن آن را نمی‌دهند. در این روش، مو از قسمت دیگری از بدن (معمولا پوست سر) گرفته می شود. سپس به صورت، پیوند داده می‌شود.

فناوری کاشتِ حرفه‌ای مو، روز به روز در حال پیشرفت است. تا جایی که فرد می‌توان دقیقا مدل ریش و سبیل مورد نظر خود را انتخاب کند.

 در این روش، متخصص پس از برداشتن فولیکول‌های مو از منطقه اهداکننده، آن‌ها را به تکه‌های طاس ناحیه ریش پیوند می‌زند. به‌طور متوسط بین ۴۰۰۰ تا ۷۰۰۰ گرافت فولیکول مو در روش کاشت معمولی ریش وجود دارد.

معمولا فرد برای ریش کامل، فقط به ۲۵۰۰ گرافت نیاز دارد. اما برخی از جراحان، ممکن است از دو مو در هر گرافت استفاده کنند تا جلوه‌ای طبیعی به ریش بدهند. جراح باید موها را در زاویه مناسب پیوند بزند تا در جهت درست رشد کنند.

انواع کاشت ریش و سبیل

انواع کاشت ریش و سبیل
انواع کاشت ریش و سبیل

سه نوع مهم پیوند ریش و سبیل عبارتند از: استخراج واحد فولیکولی (FUE)، کاشت واحد فولیکولی (FUT) و استخراج فولیکول به روش ساکشن یا مکش (SAFER).

 

کاشت ریش و سبیل به روش FUT

در روش FUT، طی یک فرآیند حساس به‌وسیله میکروسکوپ، نوار کوچکی از بافت مو از ناحیه اهداکننده برداشته می‌شود. سپس جراح لبه زخم را می‌بندد. بعد از عمل تنها یک اسکار ریز پشت سر باقی می‌ماند.

اگر عمل به صورت نواری یا همان FUT انجام شود، پزشک می‌تواند از بخیه‌های قابل جذب استفاده کند؛ بنابراین نیازی به کشیدن آن‌ها پس از عمل نیست، زیرا به‌راحتی جذب پوست می‌شوند.

کاشت ریش و سبیل به روش FUE

FUE، یکی از رایج‌ترین روش‌ها در کاشت ریش و سبیل است. در کاشت به روش FUE، فولیکول مو به صورت خطی برداشته نمی‌شود. در این روش گرافت ها از بخش‌های مختلف به صورت رندوم برداشته می‌شوند. سپس موها یکی‌یکی به ناحیه مورد نظر پیوند زده می‌شوند.

در کاشت ریش با روش FUE، بخیه‌ای در کار نیست. در این روش، پس از برداشت فولیکول‌ها از ناحیه اهدا کننده، زخم‌ها تنها به صورت دایره‌های سفید، کوچک و ریزی باقی خواهند ‌ماند.

 از دیگر مزایای روش FUE این است که زخم، خطی باقی نمی‌گذارد و بهبود آن سریع‌تر است. این روش مزایای بارز بسیاری دارد از جمله اینکه بیمار می‌تواند به سرعت به فعالیت‌های بدنی منظم خود برگردد.

تفاوت روش کاشت ریش و سبیل FUT با روش  FUE

  • همان‌طور که گفته شد در روش FUE، اسکارهای سفید کوچکی پشت سر باقی می‌ماند؛ از جمله در مناطقی از پوست سر که موها کوتاه هستند. با این وجود که اسکارها در روش FUE نسبت به FUT ممکن است منطقه وسیع‌تری را پوشش دهند. اما تشخیص جای اسکار در FUE بسیار سخت است و به سختی دیده می‌شود.
  • میزان راحتی روش FUE از FUT بیشتر است، زیرا بیماران ناراحتی کمتری را تجربه می‌کنند.
  • نوار FUT، مقدار بیشتری مو برداشت می‌کند که ممکن است دستیابی به حداکثر قدرت در کاشت ریش و سبیل را آسان‌تر کند.

کاشت ریش و سبیل به روش SAFER

کاشت مو ریش و سبیل به روش SAFER، جدیدترین روش کاشت، در جهان است. این روش عیوب و ایرادهای دو روش قبلی را تقریبا برطرف کرده و محبوب‌تر است. متاسفانه در برخی مقالات این روش را به اشتباه sut نامیده‌اند.

 در روش SAFER، گرافت‌ها با استفاده از پانچ‌های لیزری از ناحیه اهداکننده که معمولا در پشت سر قرار دارد، برداشته می‌شوند. در روش FUT و FUE، ممکن است بعضی از گرافت‌ها در فاصله بین مرحله کاشت تا برداشت از بین بروند. اما در روش SAFER بلافاصله بعد از برداشت، گرافت‌ها منجمد می‌شوند، زیرا انجماد باعث عدم آسیب به گرافت‌های برداشته شده می‌شود.

از جمله مزایای این روش می‌توان به خط رشد طبیعی و تراکم بالای مو اشاره کرد.

 

کاشت ریش و سبیل مناسب چه افرادی است؟

پیوند ریش و سبیل برای افرادی که ریش و سبیل خود را به‌دلایل ژنتیکی، مصرف دارو، بیماری یا تصادفات از دست داده‌اند، مناسب است.

آمادگی قبل از کاشت ریش و سبیل

آمادگی قبل از کاشت ریش و سبیل
آمادگی قبل از کاشت ریش و سبیل

به طور کلی مراقبت‌های کاشت مو در سر و صورت شبیه به یکدیگر است. از جمله مراقبت‌های ضروری می‌توان به موارد زیر اشاه کرد:

  • فرد باید ده روز قبل از کاشت مو، آسپرین، ویتامین E یا هر مولتی ویتامین دیگری (زیرا این مواد حاوی ویتامین E هستند) را مصرف نکند. بسیاری از داروها حاوی آسپرین هستند، بنابراین بهتر است فرد با دقت به برچسب‌های دارویی توجه کند.
  • فرد باید از سه روز قبل از کاشت ریش و سبیل، هیچ داروی ضدالتهابی(مانند ایبوپروفن) مصرف نکند، هیچ ماده الکلی ننوشد و بیش از حد در معرض نور آفتاب قرار نگیرد.
  • مصرف ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی‌گرم ویتامین C در روز و یک هفته قبل از کاشت می‌تواند روند بهبودی را تسریع ببخشد. فرد باید برای کاهش خونریزی حین جراحی، ۵ روز قبل از کاشت، روزانه ۵۰ تا ۸۰ میکروگرم ویتامین K مصرف کند و تا دو روز بعد از عمل این روند را ادامه دهد.
  • فرد باید به‌منظور بهبودی سریع‌تر، یک هفته قبل و یک هفته بعد از عمل، از مصرف سیگار خودداری کند.

 

مراحل کاشت مو ریش و سبیل

مراحل کاشت مو ریش و سبیل، مانند کاشت موی سر است. در این روش، گرافت‌ها از محل اهداکننده (قسمت پشت سر) استخراج میشوند. در مرحله بعد، به قسمت‌های طاس ریش یا سبیل پیوند زده می‌شوند. به‌دلیل وجود موی فراوان از سایت اهداکننده، عمل کاشت ریش و سبیل در اکثر موارد فقط یک جلسه طول می‌کشد.

مراقبت‌های بعد از کاشت ریش و سبیل

  • بعد از کاشت، پوسته‌های ریز و درشتی ایجاد خواهد شد که بعد از ۴ تا ۶ روز از بین خواهند رفت. فرد باید به آرامی پوسته‌های ایجاد شده را مالش دهد. او باید در صورت بروز هرگونه ناراحتی یا خونریزی، مالیدن را متوقف کرده و دو روز بعد دوباره مالش صورت خود را شروع کند.
  • بیشتر بیمارانی که تا هفت روز بعد از کاشت علائمی از خود بروز نمی‌دهند یا علائم آن‌ها بسیار خفیف است، می‌توانند موهای صورت خود را شیو کنند.
  • بیمار باید برای جلوگیری از عفونت، در سه روز اول بعد از عمل، یک قرص Keflex را به دو نیمه تقسیم کرده و مصرف کند.
  • بیمار بعد از کاشت ریش و سبیل می‌تواند سرکار برود. با این حال، بهتر است یک هفته مرخصی بگیرد، مگر اینکه پزشک توصیه دیگری برای او داشته باشد.
  • اگر بیمار قصد دارد بلافاصله بعد از عمل برای تعطیلات به یک مقصد آفتابی برود، توصیه می‌شود از ضدآفتاب با SPF بالا و کلاه استفاده کند.

توقعات بیمار بعد از کاشت ریش و سبیل

  • پیوند ریش یا سبیل معمولا نتایج بسیار رضایت‌بخشی به‌دنبال دارد. موهای پیوند داده شده مانند سایر موهای صورت، به‌طور طبیعی رشد می‌کنند و می‌توان آن‌ها را اصلاح کرد و تراشید.
  • ممکن است کمی بعد از اینکه ‌پوسته‌‌ها از بین رفتند، به مدت چند روز، رنگ صورتی ملایمی در ناحیه مورد نظر مشاهده شود.
  • بعد از گذشت دو تا سه ماه، رشد موها شروع می‌شود. مشاهده نتایج نهایی به‎طور معمول حدود ۷ تا ۸ ماه طول می‌کشد.

 

دوره نقاهت کاشت ریش و سبیل

دوره نقاهت کاشت ریش و سبیل
دوره نقاهت کاشت ریش و سبیل

 دوره نقاهت بعد از کاشت به روش FUE، یک هفته است. اما نیاز به رعایت مواردی از قبیل موارد زیر دارد.

  • فرد باید در پنج روز اول بعد از عمل، مناطق پیوندشده را مرطوب نکند. در روز ششم، می‌تواند صورت خود را به‌طور عادی بشوید و ورزش کاملا مجاز است.
  • فرد حدود هشت روز بعد از عمل می‌تواند موهای صورت خود را شیو کند.
مزایا و معایب کاشت سبیل و ریش
مزایا و معایب کاشت سبیل و ریش

 

مزایا کاشت سبیل و ریش

کاشت ریش و سبیل، روشی نسبتا جدید است، اما روی صورت اکثر مردان به‌خوبی جواب می‌دهد. از مهم‌ترین مزایای کاشت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. فرد ریش و سبیلی را که می‌خواهد خواهد داشت

ما تنها درباره ریش و سبیلی که پرپشت و ضخیم است، صحبت نمی‌کنیم. بلکه یکی از زیبایی‌های کاشت ریش این است که فرد می‌تواند مدل ریش مورد نظر خود را انتخاب کند. در واقع، تمام کاری که فرد باید انجام دهد این است که به متخصص کاشت ریش خود بگوید که دقیقا در کجا و به چه میزان می‌خواهد مو پیوند داده شود. فرد میتواند با دیدن تصاویر یک مجله آرایشگری سبک مورد نظر خود را انتخاب کند.

۲. جذابیت کلی

کاشت ریش و سبیل باعث افزایش اعتماد به نفس، زیبایی و رسیدن به فرم ریش دلخواه می‌شود.

عوارض کاشت ریش و سبیل

در کاشت مو ریش و سبیل معایبی نیز وجود دارد، از جمله:

۱. گران بودن این روش

پیوند ریش و سبیل یک عمل هزینه‌بَر است. ممکن است برخی از مردان به خاطر هزینه زیاد، آن را انجام ندهند. درست است که فرد با داشتن ریش کامل، رضایت و مزایایی کسب می‌کند، اما این روش به هیچ وجه ارزان نیست. هزینه کاشت ریش و سبیل، فاکتور بسیار مهمی برای انجام آن است.

۲. موهای قسمت‌های دیگر بدن قربانی خواهند شد

در بسیاری از موارد، موهایی که برای کاشت استفاده می‌شود از قسمت پشت پوست سر برداشته می‌شود، زیرا موهای این قسمت بسیار شبیه به موهایی است که اطراف چانه و گونه رشد می‌کنند.

۳. موهای پیوند شده در سه هفته از بین می‌روند

یکی از عارضه‌های طبیعی پیوند ریش، ریزش مو است. با این حال، فرد نباید وحشت کند، زیرا این یک عارضه جانبی موقتی است. موها در طول مدت زمانی که پزشک تعیین کرده، به‌طور کامل رشد خواهند کرد؛ به‌عبارت دیگر، ریزش موقت، بخشی از روند دریافت ریش دلخواه برای فرد است و فقط به صبر در هفته‎های اول نیاز دارد.

افراد مشهوری که کاشت ریش و سبیل داشته اند

در جهان افراد مشهور بسیاری هستند که روش‌های متفاوت کاشت ریش و سبیل را انجام داده‌اند. از جمله افرادی که به این عمل اقدام کرده‌اند می‌توان به کایل کریستی اشاره کرد.

هزینه کاشت ریش و سبیل

قیمت کاشتن ریش یا سبیل با توجه به عوامل متعددی از جمله تعداد کاشت فولیکول مو و روش انتخابی، وسعت ناحیه کاشته شده، موقعیت جغرافیایی کلینیک و داروهای بعد از عمل  متفاوت است.

طبیعی است که قیمت کاشت ریش و سبیل در مقایسه با کاشت موی سر، زیاد باشد. کاشت موهای صورت حساس‌تر است و نیاز به دقت و مهارت بالاتری دارد. انجام این عمل توسط پزشکانِ عادی امکان‌پذیر نیست.

قیمت کاشت مو ریش و سبیل در ایران، نسبت به میانگین قیمت این عمل در سایر کشورها، ارزان‌تر است. این قیمت براساس عواملی که در بالا ذکر شد، بین 15 میلیون و 500 هزار تا 20 میلیون و 500 هزار تومان  در سال 1402 برآورد شده است.

متخصص کاشت ریش و سبیل

به این دلیل که کاشت ریش و سبیل نیاز به کیفیت و دقت بالایی دارد، بخش عمده‌ای از آن توسط دستگاه و در کلینیک‌های زیبایی و پوست، مراکز درمانی و بیمارستان‌های تخصصی انجام می‌شود. با این همه، برای کسب بهترین نتایج، بهتر است کاشت مو در مراکز درمانی کاشت مو و زیر نظر متخصصان این روش انجام شود.

آیا کاشت ریش و سبیل طبیعی به نظر می‌رسد؟

از آنجا که متخصصان، این روش را از طریق میکروسکوپ و بسیار دقیق و با یک استراتژی خاصی انجام می‌دهند، ریش و سبیل کاملا طبیعی به نظر می‌رسد. تقریبا غیرممکن است فردی که بیمار را نمی‌شناسد، تشخیص دهد کاشت انجام داده‌ است.

آیا در کاشت ریش و سبیل خطری متوجه افراد می‌شود؟

از آنجا که این عمل، یک روش جراحی جزئی است و طی آن مو از یک ناحیه به منطقه دیگری منتقل می‌شود، هیچ خطری از نظر پزشکی وجود ندارد. این یک روش اساسی و بسیار بی‌خطر است.

کاشت ریش و سبیل به انگلیسی

به کاشت ریش و سبیل در انگلیسی Beard and Mustache Transplant گفته می‌شود که به روش‌های مختلفی در سراسر دنیا در حال انجام است.

آیا کاشت ریش و سبیل دردناک است؟

مشابه پیوند مو، پیوند ریش و سبیل هم هیچ دردی ندارد.

مطالعه بیشتر

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید