راهنمای جامع کاشت مو به روش DHI و مزایای آن

کاشت مو به روش DHI چگونه است؟
از ابتدای انجام کاشت مو تاکنون، روشها و تکنیکهای متعددی برای انجام این عمل، ابداع شده تا فرآیند کاشت مو به بهینهترین حالت خود برسد. یکی از کارآمدترین این روشها، کاشت مو به روش DHI است که در این مقاله به آن میپردازیم.
یکی از دغدغههای بیماران برای کاشت مو، انتخاب بهترین روش است. بهطور عمده، روشهای درمان طاسی به دو دسته، کاشت و بینیاز از کاشت، تقسیم میشوند. روشهای کاشت مو شامل FUT و FUE و روشهای زیرمجموعه آنها مانند S.A.F.E.R و DHI CHOI است. روشهای بینیاز از کاشت، با استفاده از داروی فیناستراید و محلول و داروی ماینوکسیدیل،PRP تراپی و روشهای ترمیم مو انجام میشوند.
روش DHI، بسیار شبیهFUE است، بهنوعی که نمیتوان از آن بهعنوان روشی مستقل یاد کرد. DHI، صرفا استفاده از ابزاری است که کاشت مو به روش FUE را آسانتر میکند. با این همه، تفاوتهایی هم با روش متداولFUE دارد که آن را متمایز میکند.
کاربرد اصطلاح کاشت مو به روش DHI در انگلیسی
DHI صورت اختصاری Direct Hair Implantation، بهمعنای کاشت مو بهطور مستقیم است. از این روش با عناوین دیگری مانند کاشت مو با تکنیک قلم CHOI، کاشت مو به روش میکروگرافت و… نیز نام میبرند. قلم CHOI، ابزاری است که امکان کنترل بالای فرآیند کاشت مو را برای متخصص فراهم میکند.
روش DHI برای چه کسانی مناسب است؟
عوامل متعددی باعث ریزش مو میشود که برخی از آنها موروثی و برخی غیرموروثی هستند. با این همه، افراد زیادی میتوانند از روشهای کاشت مو بهره ببرند. از جمله مواردی که از روش DHI، میتوان استفاده کرد، عبارتند از:
- بیماران نیازمند به کاشت خط جلو
- برای کاشت خط ابرو
- برای کاشت ریش و سبیل
- بیمارانی که نیازمند تراکم و پُر پشتی بیشتر در ناحیه طاسی یا بخش عقبنشینی کرده موی خود هستند. (البته بهشرطی که ناحیه اهداکننده چنین امکانی را فراهم کند و ناحیه دریافتکننده، بزرگتر از حد مجاز نباشد.)
آمادگیهای قبل از کاشت مو
مراحل و آمادگیهای لازم برای کاشت مو به روش DHI، تفاوت چشمگیری با کاشت مو به روش FUE ندارد؛ از اینرو میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در اینباره، به مقاله کاشت مو به روش FUE مراجعه کنید. بهطور خلاصه، برخی از مواردی که فرد باید برای انجام کاشت مو به این روش رعایت کند، عبارتند از:
- یک هفته قبل از عمل، آزمایشات و معایناتی که پزشک تجویز میکند را انجام دهد.
- دستکم 3 روز پیش از عمل، از مصرف دخانیات و الکل اجتناب کند.
- از یک هفته قبل از عمل، مصرف داروهای رقیقکننده خون را قطع کند و داروهای دیگر را بدون اطلاع پزشک مصرف نکند.
- قبل از عمل، مصرف انواع مولتیویتامین و ویتامینهای B و E را قطع کند، چراکه باعث افزایش خونریزی طی عمل میشوند.
- و…
میتوانید این موارد را بهطور کامل در مقاله کاشت مو مطالعه کنید.
مراحل کاشت مو به روش DHI
چنانچه پیشتر گفته شد، کاشت مو به روش DHI یک روش مستقل نیست و مراحل انجام آن شبیه به روشFUE است. در این روش، ابتدا گرافت موی شخص، از پشت یا اطراف سر برداشته شده و سپس مرحله کاشت شروع میشود و با جایگذاری گرافت در منطقه طاس (منطقه1 گیرنده) پایان مییابد. برای تحریک رشد مو و تسریع در فرآیند بهبودی، میتوان از روش PRPدر کنار کاشت مو استفاده کرد.
تفاوتهای روش DHI با روش اصلی خود یعنی FUE
روش DHI، تفاوتهایی نیز با روش اصلی خود، یعنی FUE دارد که در این بخش به عمدهترین این تفاوتها اشاره میکنیم:
الف) روشDHI
- در روش DHI از یک ایمپلنتر(قلم) مخصوص استفاده میشود که عمق، زاویه و جهتگیری فولیکول کاشتهشده را کنترل میکند و بدین وسیله، خط مویی کاملاً طبیعی با ظاهری ایدهآل ایجاد میشود.
- در روش DHI، گرافتهای استخراج شده بهطور مستقیم در ناحیه گیرنده کاشته میشوند و هیچ مرحله اضافی برای باز کردن کانال وجود ندارد. در حالیکه در روشFUE، گرافتهای استخراجشده در محلول مخصوصی نگه داشته میشوند، سپس کانالهایی در منطقه دریافتکننده، باز و گرافتهای استخراجشده در کانالهای بازشده کاشته میشوند.
- از آنجا که مرحله بازکردن کانال در DHI وجود ندارد و کاشت با قلم CHOI انجام میشود، هیچگونه خونریزی نیز ندارد. در روش FUE فرآیند باز کردن کانال با خونریزی همراه است.
- هیچگونه سله، پوستهپوسته شدن، سوراخ سوراخ شدن و مانند اینها در روش DHI اتفاق نمیافتد.
ب) روش FUE
- در روش FUE، کاشت 45 تا 60 گرافت در 2 سانتیمتر، امکانپذیر است، در حالی که حجم کاشت مو به روش DHI به 80 تا 90 گرافت در 2 سانتیمتر، بدون تاثیرگذاری بر خونرسانی، به پوست سر میرسد که به معنای تراکم حداکثری در این روش است. برای نمونه، کاشت مو در خط پیشانی در منطقه گیرنده اگر در روش FUE، 1000 گرافت باشد، در همان منطقه و با روش DHI میتواند به 2000 گرافت برسد.
- حداکثر تعداد گرافت در یک جلسه به روش DHI، 2000 گرافت است در حالی که در روش FUE، به بیش از 5000 گرافت میرسد؛ بنابراین بیماران با پیوند بیش از 3000 گرافت در روش DHI، نیاز به بیش از یک جلسه درمان دارند. البته در برخی از کلینیکها، روش DHI، به صورت مگاDHI، یعنی با دو پزشک در یک روز انجام میشود و امکان کاشت بیش از 5000 گرافت وجود دارد.
- زاویه و جهتگیری در کاشت مو به روش DHI با قلم CHOI، به مراتب آسانتر و موفقتر است.
- در روشFUE، کل پوست سر باید تراشیده شود، اما در روش DHI، تنها منطقه اهداکننده شیو میشود.
- فردی که کاشت به روشDHI انجام میدهد، بسیار سریعتر از بیماری که روش FUE را انتخاب میکند، به روند عادی زندگی خود باز میگردد.
- در روش DHI، بهبودی و ریکاوری سریع بوده و میزان موفقیت 95درصد است.
مدت زمان کاشت مو به روش DHI
مدت زمان کاشت به روش DHI، بهطور متوسط 6 تا 8 ساعت در هر جلسه است. این عمل، به بیهوشی کامل نیاز ندارد و با استفاده از بیحسی موضعی انجام میشود.
دوره نقاهت
این روش، مانند دیگر روشهای کاشت مو، نیاز به دوره نقاهت طولانیمدت ندارد و پس از عمل کاشت، فرد میتواند فعالیت سبک روزانه خود را آغاز کند. البته بهتر است، 3 تا 5 روز بعد از انجام کاشت، برای رفتن به محل کار عجله نکند. 3 تا 4 هفته پس از کاشت، فرد میتواند به ورزش بپردازد. در این روش جای اسکار و زخم باقی نمیماند.
توقعات فرد پس از کاشت مو
در کاشت مو به روش DHI، برای دیدن نتیجه نهایی، فرد باید 3 تا 4 ماه صبر کرده و بعد از آن، موهای خود را اصلاح کند و از نتیجه نهایی لذت ببرد. کاشت مو در این روش، با 95 درصد موفقیت همراه است و یک روش دائمی بهشمار میآید.
مزایای کاشت مو به روش DHI
این روش دارای مزایای زیر است:
- نوک قلم CHOI، مخصوص یک بیمار و یکبار مصرف است.
- کنترل عمق، زاویه و جهت دقیقتر نسبت به دیگر روشها
- درد کمتر و بدون خونریزی
- انجام جراحی تنها به دست متخصصان و پزشکان (حذف سودجویان و افراد فاقد دانش)
- تثبیت و دوام همیشگی ریشههای پیوند زده شده
معایب کاشت مو به روش DHI
- هزینه آن به نسبت دیگر روشهای کاشت، گرانتر است.
- روند کاشت در آن، کندتر است.
- به دقت، توجه و مهارت بالای پزشک نیاز دارد.
- به نسبت دیگر تکنیکها، به تعداد متخصص بیشتری در کادر درمان احتیاج دارد. بهطور میانگین، به 3 تا 6 فرد متخصص برای کاشت در این روش نیاز است.
هزینه کاشت در روش DHI
در تمام روشهای کاشت مو، میزان مورد نیاز گرافت مو، تاثیر زیادی بر قیمت دارد، هزینه این روش نیز بسته به گرافت استخراجشده و کاشت آن، متفاوت است. با این حال، این عمل نسبت به بسیاری از روشهای دیگر، پیشرفتهتر و موفقتر است. هزینه این عمل در ایران، بین 6 تا 10 میلیون تومان در سال 1400 برآورد شده است. هزینه کاشت مو در ایران در مقایسه با کشورهای همسایه بهطور قابلتوجهی ارزانتر است.
سوالات متداول
آیا پیش از عمل باید اصلاح موهای سر انجام شود؟
خیر. طبق تاکید متخصصان، تا 10 روز پیش از عمل، نباید اصلاح سر انجام شود.
آیا کاشت به روش DHI امن است و هیچ عوارض جانبی ندارد؟
این روش، یکی از مطمئنترین و موفقترین روشهای کاشت مو است و بیمار با عوارض عجیب و غیرقابل پیشبینی روبهرو نخواهد شد.
آیا این عمل برای زنان نیز مناسب است؟
بله. زنان نیز میتوانند از روش DHI بهره ببرند.
اگر بانک موی سر بیمار برای کاشت مو با این روش، کافی نباشد، راهی برای انجام این عمل وجود دارد؟
بله. در صورت نیاز، گاه از موی صورت و بخشهای دیگر بدن نیز برای این روش استفاده میشود.
پس از کاشت مو به روش DHI، چقدر باید برای ورزش کردن انتظار کشید؟
پس از دو هفته میتوان به ورزشهایی نظیر شنا بازگشت، اما برای انجام ورزشهای شدیدتر، دستکم به یک ماه زمان نیاز است.
آیا بعد از این عمل، فرد به مصرف داروهای مکمل نیاز دارد؟
برخی از پزشکان برای تسریع در بهبود بیمار، داروهایی مانند ماینوکسیدیل و فیناستراید را تجویز میکنند.
منابع
https://www.bmmagazine.co.uk https://www.tophairtransplantprices.com https://www.DHIindia.com https://cosmeticium.com