میکرونیدلینگ صورت: مراقبتها، مزایا، معایب و هزینه

میکرونیدلینگ صورت چیست؟
میکرونیدلینگ صورت، یکی از اصطلاحاتی است که امروزه بسیاری از ما نام آن را میشنویم. تغییر سبک زندگی انسان امروز، تغذیه نامناسب و…، باعث شده پوست ما بهشدت آسیبپذیر باشد. به همین دلیل، پزشکان متخصص از روشهای مختلفی برای محافظت، تقویت، پاکسازی و جوانسازی پوست استفاده میکنند. میکرونیدلینگ روشی است با حداقل تهاجم که با استفاده از کلاژن، ناهنجاریهای پوستی را از بین میبرد. این روش کاربردهای زیادی دارد. بهبود چین و چروکها، از بین بردن لکه های صورت، جای جوش و… با استفاده از میکرونیدلینگ امکانپذیر است.
یکی از پرکاربردترین و موثرترین روشهای مراقبت از پوست و درمان ناهنجاریهای پوستی، نیدلینگ صورت است. در این مقاله قصد داریم توضیحات کاملی درباره این روش ارائه دهیم.
میکرونیدلینگ، روشی است که قبل از روشهای تهاجمی و جراحی توسط پزشکان توصیه میشود. افرادی که پوست آنها به درمانهای خانگی، انواع ماسکها و کرمها جواب نمیدهد، میتوانند از میکرونیدلینگ صورت استفاده کنند.
در این روش با استفاده از سوزنهای مینیاتوری، سوراخهای سطحی و کنترلشده روی پوست صورت ایجاد میشود. برخی از افراد تصور میکنند که ایجاد این سوراخها دردناک است و به همین دلیل میکرونیدلینگ را جزو روشهای تهاجمی میشناسند، اما این روش درد چندانی در صورت ایجاد نمیکند. همچنین سوراخهای ایجاد شده به لایه اپیدرم پوست آسیبی وارد نمیکنند.
این سوزنها، ضمن اینکه خونریزیهای گستردهای ایجاد نمیکنند، باعث انتشار فاکتورهای رشد مانند پلاکتها در پوست میشوند. همچنین آسیبهای قدیمی پوستی را تخریب میکنند و باعث تجدید سلولها و عروق خونی در پوست میشوند. رسوب کلاژن در این لایه باعث میشود پوست بین ۵ تا ۷ سال بعد سفت باقی بماند.
انیمیشن زیر از زیباکلیک را تماشا کنید تا با میکرونیدلینگ و عملکرد آن بیشتر آشنا شوید.
کاربرد اصطلاح عمل میکرونیدلینگ به انگلیسی
میکرونیدلینگ صورت در انگلیسی با عبارت face microneedling شناخته میشود. این اصطلاح بدون تغییر در فارسی بهکار برده میشود. میکرونیدلینگ در کشورهای مختلف جهان انجام میشود. مزایای زیاد این روش باعث شده که مورد استقبال خانمها و آقایان باشد. البته مخاطب اصلی این روش، خانمها هستند و تنها دلیل این موضوع میتواند این باشد که خانمها بیشتر به سلامتی و جوانسازی پوست خود اهمیت میدهند.
میکرونیدلینگ برای چه افرادی مناسب است؟
اگر جای جوش و آکنه در صورت فرد باقی مانده باشد یا به علتهای مختلفی مانند افزایش سن یا بیماریهای مختلف، دچار چروکی پوست صورت شده باشد، میتوان با میکرونیدلینگ این ناهنجاریها را رفع کرد.
این روش محدودیت سنی ندارد، اما معمولا افراد کمتر از ۲۵ تا ۳۰ سال به استفاده از این روش نیازی ندارند، اما بعد از این سن بهتر است در بازههای زمانی مشخص برای انجام آن اقدام کنند. با این کار، روند پیری پوست تا حد زیادی کند خواهد شد.
میکرولنیدلینگ صورت برای چه افرادی مناسب نیست؟
در انجام میکرونیدلینگ صورت، برای گروههای زیر محدودیت وجود دارد:
- افرادی که سابقه بیماریهای پوستی شدید مانند پسوریازیس یا اگزما دارند.
- خانمهایی که باردار هستند.
- افرادی که سابقه زخمهای پوستی و تأخیر در بهبود زخمها دارند.
- افرادی که زخم باز دارند.
- افرادی که در فاصله زمانی نزدیک، پرتودرمانی انجام دادهاند.
البته ممکن است پزشک، افراد را بهدلایل مختلفی از انجام نیدلینگ صورت منع کند؛ بنابراین بهتر است فرد درباره مناسب بودن یا نبودن این روش با پزشک متخصص مشورت کند. با بررسی شرایط هر فرد به صورت شخصی، میتوان تشخیص دقیقتری ارائه داد.
مراحل و آمادگیهای لازم برای قبل از میکرونیدلینگ در صورت
قبل از انجام میکرونیدلینگ چه کارهایی باید انجام شود؟
پیش از هر چیز، پزشک باید انتظارات بیمار را بررسی کند. بیمار باید بداند که با انجام میکرونیدلینگ به چه نتیجهای میرسد و همچنین باید از زمان بهبود زخمها و حصول نتیجه اطلاع داشته باشد. این موارد در جلسات مشاوره و بعد از معاینه توسط پزشک مشخص میشود.
توصیه میشود بیمار تا یک ماه قبل از انجام میکرونیدلینگ صورت، از ماسکها و کرمهای حاوی ویتامین A و C استفاده کند. مصرف این موارد با توجه به نظر پزشک است و معمولا دو بار در روز کفایت میکند.
حتما پیش از انجام میکرونیدلینگ، درباره بیماریها و سوابق دارویی خود با پزشک صحبت کنید. ممکن است پزشک دستور توقف روند استفاده از برخی داروها را پیش از انجام میکرونیدلینگ صادر کند. بهعنوان مثال، داروهای ضدانعقاد خون یا ضدآکنه از جمله داروهایی هستند که مدتی پیش از انجام نیدلینگ باید متوقف شوند.
مراحل انجام میکرونیدلینگ صورت
در این روش، ابتدا حفرههای مورد نیاز با استفاده از روشهایی که در ادامه آمده، ایجاد میشوند. بعد از آن، از سرمها و مواد تجویزشده برای پوست فرد استفاده میشود. خونریزی ناشی از ایجاد زخمها کنترلشده هستند و در مدت کوتاهی قطع میشوند. انتخاب اندازه و نوع سوزن به هدفِ از انجام میکرونیدلینگ صورت بستگی دارد. بهعنوان مثال، برای از بین بردن جای جوش و آکنه از سوزنهای ۱.۵ تا ۲ میلیمتری استفاده میشود، اما سوزنهایی که برای درمان چین و چروک استفاده میشوند، نیم میلیمتری هستند.
لازم به ذکر است که بین جلسات میکرونیدلینگ، سه تا هشت هفته بهطور معمول فاصله وجود دارد. فاصله زمانی به نظر پزشک و تأثیر نیدلینگ بر پوست فرد بستگی دارد. میکرونیدلینگ، روش درمانی سادهای است که مورد استقبال پزشکان و افرادی که ناهنجاریهای پوستی دارند، قرار گرفته است.
انواع روشهای انجام میکرونیدلینگ برای صورت
نیدلینگ صورت به دو روش دستی یا با استفاده از دستگاه، به صورت سرپایی و در کلینیکهای زیبایی یا مطب پزشک انجام میشود.
دستگاه میکرونیدلینگ
در ادامه سه دستگاهی که برای میکرونیدلینگ صورت استفاده میشود را معرفی میکنیم:
- میکرونیدلینگ دستی با استفاده از دستگاه درمارولر انجام میشود. بسیاری از افراد از این وسیله در خانه نیز استفاده میکنند. این دستگاه، غلطکی است که دارای سوزنهای کوچک تعبیهشده در فاصلههای مناسب است. با حرکت دادن این غلطک روی پوست، سوراخهای مورد نیاز ایجاد و سپس از سرمها و موادی که تجویز شده، استفاده میشود. غلطک در جهتهای مختلف افقی، عمودی و مورب روی پوست کشیده میشود.
- دراماستامپ، وسیله دیگری است که برای نیدلینگ مورد استفاده قرار میگیرد. حفرههای ایجادشده توسط این وسیله، موضعی است و به همین دلیل، درمان بهطور هدفمند پیش میرود.
- دستگاه سوم، درماپن نام دارد که به صورت خودکار، میکرونیدلینگ صورت را انجام میدهد. این دستگاه شبیه به قلم بوده و در آن، طول سوزنها، تعداد آنها و سرعت ایجاد منافذ نیز قابل تنظیم است. بالاترین سرعت این دستگاه ۷۰۰ چرخه در دقیقه و پایینترین سرعت آن ۴۱۲ چرخه است. این روش درد کمتری دارد و به صرفه است، چراکه نیازی نیست برای هر بیمار یک دستگاه مجزا تهیه شود و تنها کافی است سوزنهای آن تعویض شود.
دستگاههای دیگری نیز برای میکرونیدلینگ صورت وجود دارند. دستگاه دارامافراک، همزمان با ایجاد حفره، سرم را نیز تزریق میکند. برخی از دستگاهها نیز علاوه بر ایجاد حفره و تزریق سرم، از روشهای درمانی دیگری مانند پرتودرمانی استفاده میکنند. البته این روشها هنوز در ایران انجام نمیشود.
از شما دعوت میکنیم ویدئوی زیر را تماشا کنید تا با عملکرد درماپن بیشتر آشنا شوید.
انجام میکرونیدلینگ چه مدت زمان طول میکشد؟
هر فردی معمولا بین ۳ تا ۱۰ جلسه به میکرونیدلینگ نیاز خواهد داشت. فواصل زمانی میان جلسات نیز با توجه به نظر پزشک و شرایط بیمار متفاوت خواهد بود. هر جلسه میکرونیدلینگ صورت، بین ده تا بیست دقیقه زمان میبرد. تمام روشهای درمانی آن با استفاده از بیحسی موضعی انجام میشوند. پزشک منطقه مورد نظر را بین چهل و پنج دقیقه تا یک ساعت بیحس میکند.
میکرونیدلینگ توسط چه متخصصی انجام میشود؟
میکرونیدلینگ میتواند توسط افراد متخصص در زمینههای مختلف انجام شود. بهطور کلی، در کلینیکهای زیبایی یا مطب پزشکها این کار انجام میشود. متخصص پوست و مو و متخصص جراحی پلاستیک میتوانند میکرونیدلینگ را انجام دهند.
مراقبتهای بعد از نیدلینگ صورت
انجام میکرونیدلینگ برای صورت، محدودیتی در کارهای روزمره فرد ایجاد نمیکند و فرد بلافاصله بعد از انجام درمان میتواند به کارهای روزانه خود بپردازد، اما باید بداند که تا چند روز، پوست حالت ملتهب و سرخ خواهد داشت و به همین دلیل ممکن است تصمیم بگیرد چند روزی را در خانه بماند.
استفاده از کمپرس یخ بعد از انجام این روش در کاهش عوارض آن تأثیر بسزایی دارد. پوست بعد از انجام میکرونیدلینگ صورت نسبت به آفتاب بسیار حساس میشود؛ بنابراین بهتر است فرد تا حد امکان در معرض تابش نور خورشید قرار نگیرد. اگر مجبور است نیز باید حتما از کرمهای ضدآفتاب مرغوب با SPF بالاتر از ۳۰ و سایهبان استفاده کند.
دوره نقاهت پس از میکرونیدلینگ صورت
ناهنجاریهایی مانند قرمزی پوست و تورم، بعد از دو تا سه روز بهبود مییابند. در واقع، در این مدت پوست شبیه به پوستهای آفتابسوخته خواهد بود. جای زخمهای پوست ممکن است بیشتر باقی بمانند. روند بهبود آنها نیز حدود سه تا چهار روز طول میکشد. فرد در صورت نیاز میتواند از پزشک خود درباره استفاده از کرمهای آرایشی برای پوشاندن التهابات مشورت بگیرد.
توقعات بیمار بعد از میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ روشی برای جوانسازی پوست و از بین بردن عوارض پوستی است. افرادی که برای انجام این کار اقدام میکنند، توقع دارند چین و چروکهای صورتشان کمتر شود. آنها همچنین میخواهند با استفاده از میکرونیدلینگ صورت، جای جوشها و لکههای پوستی را از بین ببرند. فرد بعد از اولین جلسهی نیدلینگ صورت میتواند تغییراتی را در پوست خود مشاهده کند، اما برای اینکه نتیجه کامل را ببیند باید تا پایان دوره میکرونیدلینگ صبور باشد.
نتایج نهایی نیدلینگ صورت بعد از حدود سه تا شش ماه مشخص خواهد شد. اما میتوان تغییرات اندکی را به مرور بعد چند هفته مشاهده کرد. همچنین ممکن است پزشک روشهای درمانی مکمل را پیشنهاد کند که در تسریع روند نتیجهگیری موثر هستند.
مزایای انجام میکرونیدلینگ
تأثیر میکرونیدلینگ در لکههای صورت و جای جوشها
یکی از مهمترین تأثیرات استفاده از میکرونیدلینگ در کاهش جای جوشها، لکهها و ناهنجاریهای پوستی است. جالب است بدانید که این روش در بهبود لکههای مادرزادی مانند خورشیدگرفتگی و ماهگرفتگی نیز تأثیر دارد. از دیگر ناهنجاریهای پوستی، وجود ناهمواری در پوست است. این مشکل بهدلایل مختلفی مانند ابتلا به سالک، آبله و… ایجاد میشود. میکرونیدلینگ صورت در درمان این ناهنجاری نیز موثر است.
جای زخمهای روی صورت و جوشهای قدیمی که روی صورت باقی میماند تا حد زیادی در زیبایی چهره تأثیر دارند. هر قدر هم پوست فرد خوب باشد، وجود این اسکارها، زیبایی چهره را کاهش میدهد. بهبود این عوارض با استفاده از میکرونیدلینگ امکانپذیر است.
تأثیر میکرونیدلینگ در چروکهای پوستی
بهطور کلی، میکرونیدلینگ صورت باعث از بین رفتن الاستین و سلولهای مرده قدیمی در پوست میشود و همچنین مویرگهای موجود در پوست را تقویت میکند. همه این موارد باعث کاهش چین و چروک صورت، افزایش خاصیت ارتجاعی پوست و کاهش اندازه منافذ پوستی میشود. این اثر زمانی که با سرمها آنتیبادی ویتامین C و ترتینوئین ترکیب میشود، اثرات بهتری بر جا خواهد گذاشت.
شادابی و جوانی پوست
یکی از مهمترین علتهایی که پوست جوانها، شادابتر از پوست افراد میانسال به نظر میرسد، خاصیت ارتجاعی آن است. میکرونیدلینگ در افزایش جوانسازی پوست نیز تأثیر دارد. جالب است بدانید که این خاصیت میکرونیدلینگ باعث شده در نواحی دیگر بدن مانند شکم و رانها نیز مورد استفاده قرار گیرد.
استفاده از سرمهای مناسب در میکرونیدلینگ برای صورت باعث میشود که ویتامینها و مواد آبرسان پوست نیز تأمین شود؛ بنابراین علاوه بر بهبود چین و چروک صورت، از افتادگی پوست صورت نیز پیشگیری میکند. بهطور کلی، این روش در ترمیم پوست و از بین بردن ناهنجاریهای مختلف کاربرد دارد.
البته نکاتی وجود دارد که باعث تسریع و بهبود در نتیجه میکرونیدلینگ صورت میشود.
- فرد باید حتما روند درمان را بهطور کامل طی کند. سپری کردن تمام جلسات تعیینشده توسط پزشک، برای رسیدن به نتیجه دلخواه، ضروری است.
- فرد باید مراقبتهای لازم بعد از انجام درمان را جدی بگیرد.
- صبر داشته باشد. به مرور زمان متوجه تأثیر مثبت این روش روی پوست خود خواهد شد.
از شما دعوت میکنیم ویدئوی زیر را تماشا کنید تا با سایر کاربردها و مزایای استفاده از میکرونیدلینگ درماپن آشنا شوید.
آیا میکرونیدلینگ صورت عوارضی دارد؟
میکرونیدلینگ، روش کاملا غیرتهاجمی نیست و به همین دلیل ممکن است عوارض محدودی بعد از آن ایجاد شود. بهعنوان مثال، فرد در روزهای اولِ بعد از انجام میکرونیدلینگ صورت، احتمالا با قرمزی و زخمهای پوستیِ کوچک مواجه میشود. این یک موضوع عادی است، اما در صورتی که موارد زیر را مشاهده کرد، حتما باید با پزشک خود در اینباره مشورت کند.
- عدم بهبود قرمزی و تورم پوست بعد از مدت طولانی
- خونریزی بیش از حد
- کبودی صورت
- عفونت
- پوستهپوسته شدن پوست صورت
این عوارض برای برخی از بیماران به وجود میآید که به کمک پزشک قابل بهبود است. بهطور کلی، میکرونیدلینگ روشی است که در آن جای نگرانی برای بیماران وجود ندارد.
محدودیتهای بعد از عمل
میکرونیدلینگ محدودیت زیادی در روند زندگی روزانه فرد ایجاد نمیکند. نیازی نیست در خانه استراحت کند یا سرکار نرود. اما همانطور که گفتیم پوست فرد حدود یک تا دو روز بعد از انجام نیدلینگ، ملتهب و قرمز خواهد بود و این موضوع باعث میشود برخی از افراد ترجیح بدهند تا از بین رفتن التهاب، در خانه بمانند. در ادامه به برخی از محدودیتهای جزئی که میکرونیدلینگ برای فرد ایجاد میکند، میپردازیم:
- خاراندن پوست تا زمانی که زخمها بهبود پیدا نکرده، ممنوع است.
- بهتر است فرد تا حد امکان در معرض تابش نور آفتاب قرار نگیرد.
- تا یک روز پس از انجام میکرونیدلینگ صورت، استفاده از لوازم آرایشی منع میشود.
- انجام ماساژ و رفتن به استخر تا دو الی سه روز بعد از میکرونیدلینگ ممنوع است.
- فرد نباید از دوش آب گرم استفاده کند.
- فرد نباید ورزشهایی که باعث تعریق میشوند را انجام دهد.
البته تمام این محدودیتها تنها به مدت چند روز اجرا میشود و بعد از آن، فرد میتواند تمام فعالیتهای خود را از سر بگیرد.
افراد مشهوری که میکرونیدلینگ صورت را انجام دادهاند
در تصاویر بالا ستارههایی را میبینید که میکرونیدلینگ صورت انجام دادهاند. برخی از سلبریتیهایی که از این روش استفاده میکنند را در ادامه نام بردهایم.
- آنجلینا جولی
- جنیفر انیستون
- کیم کارداشیان
- برد پیت
- گوئینت پالترو
- دمی مور
تفاوت میکرونیدلینگ و مزوتراپی
برخی از افراد تصور میکنند که مزوتراپی و میکرونیدلینگ، دو روش درمانی یکسان هستند، اما در واقع این دو روش تفاوتهای بسیاری با یکدیگر دارند. همانطور که میدانید پوست ما برای ترمیم، رشد و جوانسازی به موادی نیاز دارد. در مزوتراپی مواد مورد نیاز به جای استفاده خوراکی، مستقیم به پوست تزریق و سوزنها معمولا به لایه دوم پوست وارد میشوند.
در مقابل، اساس کار میکرونیدلینگ، تحریک کلاژن موجود در پوست است و سرمها از طریق منافذ وارد پوست میشوند، اما تزریقی انجام نمیشود.
هر دو روش میکرونیدلینگ و مزوتراپی، غیرتهاجمی هستند و هیچیک برتری بر دیگری ندارند. در واقع هر کدام از آنها برای نیازهای مجزایی استفاده میشوند. تشخیص روش مناسب بر عهده پزشک است. در برخی موارد نیز مزوتراپی به همراه میکرونیدلینگ انجام میشود تا تأثیر بیشتری داشته باشد.
قیمت انجام میکرونیدلینگ برای صورت
قیمت میکرونیدلینگ صورت با توجه به فاکتورهای مختلفی مانند روش انجام، تعداد جلسات، سرمهای مورد استفاده و… تعیین میشود. در ادامه قیمت تقریبی انجام میکرونیدلینگ را در کشورهای مختلف جهان ارائه دادهایم.
ایران | بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان |
هند | ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ روپیه |
کانادا | ۲۰۰ تا ۷۰۰ دلار |
انگلستان | از ۱۰۰ یورو به بالا |
قیمتهای ذکر شده به ازای هر جلسه است.
سوالات متداول
آیا میکرونیدلینگ در چاقی یا لاغری صورت تأثیر دارد؟
میکرونیدلینگ به تنهایی در چاقی یا لاغری صورت تأثیری ندارد، اما افزایش یا کاهش وزن تأثیر زیادی روی پوست صورت دارد. افرادی که لاغر میشوند، چربیهای صورتشان نیز آب میشود و به همین دلیل، پوست آنها تکیده و خسته به نظر میرسد. میکرونیدلینگ صورت، خاصیت ارتجاعی پوست را تقویت میکند؛ بنابراین چروکها و ایرادهای ناشی از کاهش وزن در چهره فرد از بین میرود.
از این روش در نواحی دیگر بدن مانند شکم، پهلو و رانها نیز استفاده میشود؛ بنابراین اگر پوست فرد بهخاطر کاهش وزن، چروک یا بد شکل شده باشد، حتما باید با پزشک متخصص درباره میکرونیدلینگ صحبت کند.
آیا میکرونیدلینگ تنها برای صورت قابل استفاده است؟
خیر. این روش درمانی برای نقاط مختلف بدن کاربرد دارد. بهطور مثال، این روش میتواند ترکهای پوستی بارداری و جای زخم را ترمیم کند. استفاده از میکرونیدلینگ در گردن، شکم، دست و ترکهای پوستی دیگر نواحی بدن امکانپذیر است.
آیا میکرونیدلینگ درد دارد؟
همانطور که گفته شد این روش با استفاده از بیحسی موضعی انجام میشود و زمانی که صورت بیحس باشد، بیمار دردی را احساس نمیکند.
آیا میکرونیدلینگ صورت بعد از تزریق ژل قابل اجراست؟
بله. میکرونیدلینگ یک روش درمانی کاربردی برای افرادی است که از روند تزریق ژل راضی نبودهاند.