پوست

زاویه ‌سازی صورت با ژل: مزایا، معایب و هزینه

زاویه ‌سازی صورت با ژل چیست؟

معیارهای مختلفی برای زیبایی چهره وجود دارد. یکی از این معیارها، داشتن خط فک زاویه‌دار (V ‌شکل) و برجسته است. امروزه زاویه‌سازی صورت یا مادلینگ چهره به روش های مختلفی از جمله زاویه ‌سازی صورت با ژل، جراحی، کاشت نخ و تزریق مواد پرکننده انجام می شود. روش تزریقی با استفاده از مواد مختلف از قبیل ژل، بوتاکس و چربی انجام می‌شود. این کار تنها با هدف زیبایی صورت انجام نمی‌شود. بلکه افراد دارای نقص مادرزادی یا غیر مادرزادی منجر به اختلال در زاویه فک نیز می‌توانند از تزریق ژل برای رفع مشکل خود استفاده کنند؛ به‌عنوان مثال می‌توان به رشد ناقص یا نامتقارن استخوان فک اشاره کرد. زاویه ‌سازی صورت با ژل نوعی روش غیرتهاجمی است که بدون نیاز به بیهوشی یا برش پوست انجام می‌شود. به همین دلیل عوارض کمتری نسبت به عمل جراحی دارد. هدف از به کارگیری ژل، پر کردن بخش‌های مختلف صورت است که به دلایل مختلف (اکتسابی یا ذاتی) حجم مناسبی ندارند. به ‌این ‌ترتیب چانه و گونه برجسته شده و خط فک حالت V به خود می‌گیرد. نتیجه کار، لاغر و زیباتر به نظر رسیدن چهره است. البته نتایج زاویه‌سازی تنها محدود به موارد مذکور نیست. بلکه با تزریق ژل بسیاری از چین ‌و چروک پوستی نیز پر شده و صورت حالت جوان‌ و شاداب‌تری پیدا می‌کند. زاویه دار کردن صورت با ژل  

اصطلاح انگلیسی

این روش در اصطلاح پزشکی facial contouring یا facial modelling شناخته می‌شود که به تغییر در زاویه فک، گونه و حتی گاهی لب و بینی می‌انجامد.  

تزریق ژل صورت برای چه کسانی مفید است؟

زاویه دار کردن صورت با ژل   افراد دارای صورت گرد و چاق می‌توانند برای انجام زاویه ‌سازی صورت با ژل اقدام کنند. همچنین افراد دارای چهره لاغر نیز گزینه مناسبی برای برجسته کردن چانه، گونه و زاویه‌دار کردن خط فک هستند. به این موارد می‌توان افراد دارای فک مربعی، فک عریض و پهن، چانه کوچک و صورتی با طول کم را نیز اضافه کرد.  

توصیه‌های قبل عمل

زاویه دار کردن صورت با ژل مهم‌ترین نکته قبل از زاویه ‌سازی صورت با ژل، مراجعه به پزشک متخصص و باتجربه و کلینیک‌های معتبر است. آگاهی پزشک از داروهای مصرفی و بیماری‌های زمینه‌ای نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است. زیرا بعضی داروها و مکمل های غذایی از ۱۰ روز قبل تزریق ژل نباید مورد استفاده قرار گیرند؛ به‌عنوان مثال می‌توان به مکمل‌های حاوی ویتامین E، امگا ۳، سیر، دارچین، جینسینگ، روغن ماهی یا روغن کبد ماهی، چای سبز، زنجبیل و … اشاره کرد. همچنین داروهای رقیق‌کننده خون، ایبوپروفن، ناپروسکن، دیکلوفناک و بسیاری داروهای دیگر نیز از جمله این موارد به شمار می‌روند. ترک مصرف دخانیات و الکل قبل تزریق برای دستیابی به بهترین نتیجه الزامی است.  

مراحل عمل تزریق ژل زاویه سازی صورت

اولین مرحله برای زاویه سازی صورت با تزریق ژل آن است که صورت کانتور و تمامی عیب و ایرادات ساختاری آن مشخص می‌شود. بعد از پاکسازی و ضدعفونی محل موردنظر، اعمال بی‌حسی موضعی یا تزریقی صورت می‌گیرد. سپس طبق فیلم زاویه‌دار کردن صورت با ژل، تزریق در نقاط تعیین شده انجام و به آن با دست شکل داده می‌شود. زاویه‌دار کردن صورت با ژل به دو روش صورت می‌گیرد. در یک روش از سوزن و در روش دیگر از کانولا برای تزریق ژل کمک گرفته می‌شود. در صورت استفاده از کانولا، ابتدا برش کوچکی روی پوست اعمال می‌شود و بعد تزریق ژل از طریق لوله کانولا انجام می‌گیرد. روش دیگر تزریق ژل با سوزن است. در این روش متخصصان از سوزن‌های بهداشتی پیشرفته با نوک مخروطی استفاده می‌کنند. این روش راحت‌تر و بدون درد است. در زاویه ‌سازی صورت با ژل، سوزن به نرمی پوست و بافت‌ها را کنار می‌زند ، بدون اینکه رگ‌ها و اعصاب را برش دهد. این بدان معنی است که فرد می‌تواند بعد از تزریق بیرون برود و اثری از تزریق مشخص نباشد. گاهی این روش‌ها به صورت تکی و گاهی به صورت ترکیبی انجام می‌شوند.  

انواع روش های زاویه دار کردن صورت با ژل

برای دستیابی به نتیجه مطلوب پزشک باید ژل را در نقاط مختلفی از صورت مانند گونه، چانه و قسمت میانی صورت تزریق کند و به یک تعادل مناسب در صورت فرد برسد. برای دست‌یابی به این منظور انواع روش های زاویه دار کردن صورت با  ژل وجود دارد که توسط پزشک با معاینه کردن صورت فرد مشخص می‌شود. هنگام اصلاح شکل استخوان‌های گونه، متخصص زیبایی به ویژگی‌های فردی صورت و زیبایی ظاهری خاص او توجه می‌کند تا بهترین نواحی را برای تزریق انتخاب کند. این نواحی در صورت هر فرد متفاوت است. در زاویه ‌سازی صورت با ژل در گونه، اغلب هدف رسیدن به صورت قلبی شکل است. قسمت دیگری که ژل به آن تزریق می‌شود چانه یا فک است. عمل زاویه دار کردن فک که به آن  v_line jaw گفته می‌شود بسیار محبوب است. اهمیت چانه در ظاهر شخص اغلب دست کم گرفته می‌شود. در حالی که یک قسمت حیاتی است و بر روی چگونگی تناسب چهره و جوان به نظر رسیدن صورت تأثیر می‌گذارد. چانه ضعیف یا عقب رفته قسمت پایین صورت را خوب نشان نمی‌دهد و باعث از بین رفتن اثر کانتور گونه‌ها می‌شود. کانتور چانه و قسمت تحتانی صورت(غبغب)، هنگامی که در زمان مناسب و به شکل مناسب انجام شود، زیبایی صورت را حفظ می کند و بنابراین فرد تا سال‌های سال ظاهر جوان خود را حفظ می‌کند. زاویه ‌سازی صورت با ژل در میانه صورت و در کنار بینی‌ها علاوه بر حفظ چین و چروک و لیفت پوست باعث بهتر نشان دادن حالت چهره و گونه‌ها می‌شود.  

جنس ژل

انواع زاویه دار کردن صورت با ژل   ژل‌های مورد استفاده برای زاویه سازی صورت با تزریق ژل ، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. ژل کلاژن، هیالورونیک اسید، نیمه دائم و دائم از جمله این موارد به شمار می روند. یکی از ژل‌های تایید شده توسط سازمان غذا و داروی آمریکا هیالورونیک اسید است. انواع مختلفی از این ژل‌ها در بازار موجود است که از جمله آن‌ها می‌توان به ژوویدرم ولوما، رستیلن، بلوترو و … اشاره کرد. هر یک از این موارد به لحاظ قیمت، ماندگاری و قوام با یکدیگر تفاوت دارند. هیالورونیک اسید به واسطه وجود کلاژن قابلیت جذب آب بالایی (هزار برابر وزن خود) را دارا است. علاوه بر هیالورونیک اسید ژل‌هایی چون ژل رادیسه (نیمه دائم) نیز توسط بعضی متخصصان زیبایی برای زاویه‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ژل به واسطه استفاده از کلسیم هیدروکسی آپاتیت، استحکام و قوام بیشتری نسبت به هیالورونیک اسید دارد. به همین دلیل شکل بهتر و برجسته‌تری به چانه یا گونه می‌بخشد. البته این ژل به دلیل عوارض بیشتر و غیر قابل بازگشت بودن نتایج چندان مورد توجه متقاضیان قرار ندارد. ناگفته نماند که بعضی متخصصان برای زاویه ‌سازی صورت با ژل از ترکیب دو ماده هیالورونیک اسید و رادیسه استفاده می‌کنند. در این روش تزریق ژل با قوام‌تر در بخش‌های عمقی و تزریق ژل رقیق‌تر در بخش‌های سطحی پوست صورت می‌گیرد.  

دوره نقاهت زاویه سازی صورت با تزریق ژل

زاویه‌سازی صورت با تزریق ژل دوران نقاهت چندانی ندارد. فرد بلافاصله پس از تزریق می‌تواند فعالیت‌های عادی و روزمره خود را از سربگیرد. البته برای دستیابی به بهترین نتایج و جلوگیری از افزایش تورم و کبودی باید فعالیت‌های سنگین با تاخیر دو هفته‌ای آغاز شود.  

مدت ماندگاری

مدت ماندگاری زاویه دار کردن صورت با زاویه سازی صورت با تزریق ژل نوعی روش موقتی است. زیرا ژل تزریقی بعد از مدتی جذب بدن شده و آثار آن از بین می‌رود. مدت ماندگاری نتایج زاویه ‌سازی صورت با ژل به نوع ژل مورد استفاده بستگی دارد. در این بین، کمترین ماندگاری مربوط به ژل‌های حاوی کلاژن است که بین ۲ الی ۴ ماه تخمین زده می‌شود. ژن‌های حاوی هیالورونیک اسید نیز بین ۶ الی ۱۸ ماه ماندگاری دارند. ژل‌های نیمه دائم (حاوی کلسیم هیدروکسی آپاتیت) از ماندگاری بالاتری نسبت به دو نوع قبل برخوردار هستند. میزان ماندگاری آن‌ها بین ۸ الی ۱۲ ماه متغیر است. در این بین ژل‌های دائم (حاوی پلی متیل متاکریلات) با بیش از ۵ سال بیشترین ماندگاری را به خود اختصاص داده‌اند. البته این ژل‌ها به دلیل عوارض بالا، کمتر مورد توجه متقاضیان قرار دارند.  

توقعات فرد

نتایج زاویه‌دار کردن صورت با ژل بلافاصله بعد از تزریق قابل مشاهده است. اما برای مشاهده نتایج واقعی باید حداقل تا ۲ هفته صبر کرد. بروز تورم، کبودی، قرمزی و درد بعد از زاویه ‌سازی صورت با ژل طبیعی است و به مرور زمان برطرف می‌شود. در واقع کبودی و تورم بعد از دو روز به اوج رسیده و سپس کاهش می‌یابد. البته مقدار کمی تورم ممکن است تا یک ماه روی صورت باقی بماند. در ضمن اقداماتی چون استفاده از کمپرس یخ در محل تزریق به کاهش درد، تورم و کبودی کمک می‌کند. هرگونه علائم رو به افزایش از قبیل قرمزی، حساسیت به لمس و درد باید سریعاً به پزشک اطلاع داده شود.  

مراقبت ها

مراقبت زاویه دار کردن صورت با ژل   رعایت نکات زیر برای دستیابی به بهترین نتیجه بعد از زاویه ‌سازی صورت با ژل الزامی است:

  • خوابیدن رو به بالا
  • نوشیدن مقدار کافی آب
  • قرارگیری سر بالاتر از سطح بدن
  • اجتناب از آرایش صورت به مدت یک هفته
  • پرهیز از ماساژ یا شستشوی صورت به مدت ۲۴ ساعت
  • استفاده منظم از کمپرس یخ برای کاهش کبودی و تورم
  • اجتناب از حرکات ورزشی سنگین تا دو هفته بعد از تزریق
  • پرهیز از کمپرس گرم به دلیل تغییر شکل ژل زیر پوست
  • اجتناب از استخر، سونا و جکوزی به دلیل گرمای بیش از حد
  • پرهیز از مصرف الکل و دخانیات به دلیل افزایش التهاب و تورم
  • اجتناب از قرار گرفتن در معرض سرمای شدید (اسکی، شنا در آب سرد و …)
  • شستشوی صورت با شوینده‌های ملایم برای به حداقل رساندن تحریک پوست

 

مزایا

زاویه دار کردن صورت با ژل   تزریق ژل علاوه ‌بر زاویه‌دار کردن خط فک، موجب بهبود اندازه، شکل و تقارن آن نیز می‌شود. همچنین با رفع چین و چروک و افتادگی پوست، چهره حالت شاداب و جوان‌تری به خود می‌گیرد. دیگر مزیت تزریق ژل برای زاویه‌دار کردن خط فک، برگشت‌پذیر بودن آن است. به عبارت دیگر فرد در صورت نارضایتی می‌تواند اقدام به رفع آثار ژل کند. این کار با تزریق آنزیم هیالورونیراز انجام می‌شود. البته این مزیت تنها برای ژل‌های هالورونیک اسید صادق است. سایر مزایای زاویه ‌سازی صورت با ژل عبارتند از:

  • سرپایی و بدون بیهوشی
  • مشاهده نتایج بلافاصله بعد از پایان کار
  • مقرون به صرفه‌تر بودن نسبت به جراحی
  • کاهش خطر به جای ماندن اسکار روی پوست
  • کوتاهی جلسات درمانی (حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه)
  • از سرگیری مجدد فعالیت‌های روزمره بلافاصله بعد از تزریق

 

عوارض

عوارض زاویه دار کردن صورت با ژل   استفاده از ژل‌های با برند نامعتبر و جنس نامرغوب فرد را با مشکلات بسیاری روبه‌رو می‌کند. اگرچه جنس و برند ژل اهمیت بسیاری در رابطه با بروز عوارض زاویه‌سازی صورت دارد. اما باید این نکته مدنظر قرار گیرد که اهمیت تکنیک تزریق ژل نیز کمتر از موارد مذکور نیست؛ به عنوان مثال می‌توان به مواردی چون تعیین محل مناسب برای تزریق، انجام صحیح تزریق، حرکت مناسب سوزن در زیر پوست، پخش مناسب ژل زیر پوست، شکل‌دهی مناسب به ژل و تزریق مقدار کافی ژل اشاره کرد. به همین دلیل انجام زاویه ‌سازی صورت با ژل توسط افراد بی‌تجربه و غیرمتخصص مشکلات و عوارض بسیاری برای فرد ایجاد می‌کند. عوارض این روش در موارد زیر خلاصه شده ‌است:

  • عفونت
  • نامتقارن شدن صورت
  • ایجاد اسکار یا خون‌مردگی
  • بروز کبودی، ورم و درد شدید
  • نداشتن استحکام و قوام کافی برای چانه یا گونه
  • دائمی نبودن نتایج و نیاز داشتن به جلسات ترمیمی
  • هزینه بالا خصوصاً در افرادی که به حجم بالایی از ژل نیاز دارند

 

افراد مشهور که اقدام به زاویه‌دار کردن صورت با ژل کرده‌اند

بسیاری از سلبریتی‌ها و افراد مشغول به فعالیت در صنعت مدلینگ تمایل بسیاری به زاویه‌دار کردن صورت خود دارند. به همین دلیل از روش های مختلف برای دستیابی به آن استفاده می‌کنند. آنجلیا جولی، رابرت پتینسون، دنیل رادلیف، زین مالک، هنری کویل و جسه آیزنبرگ از جمله سلبریتی‌های دارای صورت زاویه دار هستند.  

هزینه زاویه ‌سازی صورت با ژل

هزینه زاویه‌سازی صورت با تزریق ژل به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. نوع ژل، مقدار ژل و نواحی صورت که باید ژل به آن تزریق شود، تخصص پزشک، نوع کلینیک و موقعیت جغرافیایی از جمله این موارد به شمار می­روند. تمامی این نکات طی جلسه مشاوره ارزیابی و هزینه دقیق توسط پزشک برآورد می‌شود. اما به طورکلی هزینه آن بین 1 تا 2 میلیون و 500 هزارتومان در سال 1401برآورد شده است.  

سوالات متداول

آیا زاویه ‌سازی صورت با ژل درد دارد؟

قبل از تزریق ژل به صورت، فرد تحت بی‌حسی موضعی یا تزریقی قرار می‌گیرد. به ‌همین دلیل در حین تزریق دردی را متوجه نمی‌شود. بعد از بین رفتن اثر ماده بی‌حسی ممکن است درد خفیفی بروز پیدا کند که با مصرف مسکن‌های معمولی می توان آن را کاهش داد.

چه زمانی باید برای تمدید زاویه ‌سازی صورت با ژل اقدام کرد؟

ماندگاری نتایج این روش بر حسب نوع ژل مورد استفاده متفاوت است. بعد از پایان زمان ماندگاری، ژل جذب بدن شده و آثار آن از بین می‌رود. بهترین زمان برای تزریق مجدد بعد از جذب این ماده نیست. بلکه باید از ماه ششم به بعد تزریق مجدد صورت گیرد. ناگفته نماند که این قانون کلی است و ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد. به همین دلیل زمان دقیقه ترمیم توسط پزشک و در جلسه مشاوره تعیین می‌شود.

سن مناسب برای تزریق ژل چه زمانی است؟

محدودیت سنی برای این روش وجود ندارد اما بهتر است بعد از دوره نوجوانی که صورت شکل گرفته است اقدام به این عمل کرد. در دوره میانسالی این روش علاوه بر زاویه دار کردن صورت به رفع چین وچروک صورت کمک می‌کند.

برای زاویه سازی صورت با ژل چند سی سی ژل لازم است؟

مقدار ژل مورد نیاز برای صورت را نمی‌توان به طور دقیق مشخص کرد زیرا مقدار آن به عوامل بسیاری مانند سن بیمار، انتطارات او، ناحیه تحت درمان، نوع ژل ، نیاز بیمار و… بستگی دارد. برای مثال مقدار نیاز به ژل برای یک فرد 50 ساله که قبلاً تزریق ژل انجام داده و خواهان صاف شدن ظاهر استخوانی فک است با یک فرد 40 ساله  که به همین منظور مراجعه کرده اما تا به حال هیچ درمان زیبایی انجام نداده و اخیراً مقدار قابل توجهی از وزن خود را از دست داده بسیار فرق می‌کند.

منابع

https://icloudhospital.com

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید