پوست

عمل غبغب :روشها، مراقبتها،مزایا،معایب و هزینه آن

عمل غبغب چیست؟

زیبایی چهره در پارامترهای مختلفی تعریف می‌شود. یکی از این المان‌ها زاویه 118 درجه‎ای بین گردن و صورت است.تجمع مقدار قابل ‎توجهی چربی در زیر چانه که به اصطلاح غبغب (Double Chin) نامیده می‌‎شود ممکن است در فرد ایجاد نارضایتی کند. عمل غبغب یکی از موثرترین و سریع‎ترین راه‎های رفع این مشکل است. این عمل معمولاً به صورت ترکیبی با روش‎های غیرتهاجمی (غیرجراحی) لیفت صورت به کار گرفته می‎شود.

به کمک این عمل می‌توان چربی‎های اضافه موجود در زیر چانه را خارج کرد. بعد از این کار نیز پوست اضافه مشخص و برش داده می‎شود.

 به همین دلیل رفع غبغب با جراحی تنها محدود به خارج‎سازی چربی اضافه نیست، بلکه صاف و هموار کردن پوست، بالا کشیدن و از بین بردن چین و چروک ناحیه زیر چانه و گردن را نیز در بر می‎گیرد.اگر علاقه‌مند هستین درمورد عارضه غبغب و علت به وجود آمدن آن اطلاعات مفیدی بدست بیاورید، مقاله غبغب را مطالعه نمایید.

 

اصطلاح انگلیسی عمل غبغب

اصطلاح پزشکی این عمل Chin Augmentation یا Genioplasty (Chin Surgery) است. در انگلیسی به غبغب double Chin نیز گفته می‌شود.

 

جراحی غبغب برای چه کسانی مفید است؟

افرادی که به دلیل اضافه وزن بالا یا مسائل ژنتیکی از بزرگی غبغب خود رنج می‌برند، گزینه مناسبی برای این جراحی غبغب به شمار می‎روند. به موارد ذکر شده می‎توان افراد دارای غبغب با افتادگی پوست را نیز اضافه کرد.

 

عمل غبغب برای چه کسانی مناسب نیست؟

جراحی غبغب

 

رفع غبغب با جراحی برای افرادی که پوستشان قابلیت ارتجاعی خود را از دست است، مناسب نیست، زیرا با خروج حجم زیادی چربی از زیر چانه، پوست حالت افتاده به خود گرفته و ظاهری نامناسب ایجاد می‎کند. به همین دلیل عمل رفع غبغب بیشتر برای افراد زیر 50 سال توصیه می‎شود. پوست افراد در این رده سنی به دلیل حفظ مقداری خاصیت انعطاف‎پذیری، قابلیت لیفت یا بالا کشیدن طی عمل را دارد.

 شرط اصلی دیگر در عمل رفع غبغب با جراحی، سلامت جسمانی است. به همین دلیل، افراد مبتلا به دیابت، فشار خون، مشکلات قلبی‎عروقی، اختلال در انعقاد خون و مشکلات تنفسی (از قبیل آسم) برای انجام این جراحی غبغب محدودیت دارند. همچنین به این لیست می‎توان افراد دارای اختلال در روند بهبودی پوست را نیز اضافه کرد.

 

مراقبت قبل عمل رفع غبغب

مراقبت عمل غبغب

 

با توجه به اینکه در این روش از لیپوساکشن یا لیپوماتیک برای چربی‎کشی از غبغب استفاده می‎شود، رعایت نکات زیر الزامی است:

  • اطلاع پزشک از هر گونه مصرف دارویی
  • کاهش مصرف نمک (برای کاهش تورم بعد از عمل)
  • ترک مصرف الکل یا استعمال دخانیات از دو هفته قبل عمل
  • اطلاع دادن هرگونه سابقه بیماری یا عمل جراحی به جراح زیبایی
  • قطع مصرف مکمل‎های گیاهی و شیمیایی از دو هفته قبل جراحی غبغب

 

مراحل انجام عمل رفع غبغب

چربی غبغب

 

ابتدا جراح براساس شرایط مراجعه‎کننده، حجم چربی در غبغب و تکنیک مد نظر خود تصمیم می‌گیرد که از بیهوشی عمومی یا بی‎حسی موضعی استفاده کند.

 سپس تعدادی برش در زیر چانه (جایی که قابل دید نباشد) ایجاد می‌کند. پوست و سپس چربی انباشته شده زیر آن به روش مستقیم یا غیرمستقیم برداشته می‌شود.

راه‌های مختلفی برای برداشت غیرمستقیم چربی وجود دارد که از جمله آنها می‎توان به لیپوساکشن و لیپوماتیک اشاره کرد.

در پایان، پوست در جای خود قرار گرفته و بخش‏های اضافه آن برش داده می‏شود. بخیه و پانسمان، مراحل پایانی رفع غبغب با جراحی است. گاهی اوقات جراح محل برش را برای خروج ترشحات بخیه نمی‌کند و آن را باز می‌گذارد.

 

روش لیپوماتیک

امروزه روش لیپوماتیک در مقایسه با سایر روش‌ها، کاربرد بیشتری برای چربی‎کِشی دارد. لیپوماتیک از لحاظ کارکرد مشابه لیپوساکشن است، اما از لحاظ فناوری تجزیه و مکش با آن تفاوت دارد.

 در این روش، امواج فراصوت به همراه لرزش موجب جدا شدن چربی از بافت‎های زیرین (بدون آسیب به سلول‎های چربی) می‎شود. گاهی چربی‎های زیر پوست با استفاده از حلال تزریقی تجزیه و جدا می‎شوند که چندان مورد قبول و تایید جراحان نیست.

سپس چربی‎های جدا شده توسط لوله‎ای به نام کانولا مکیده و خارج می‎شوند. از مزایای کاربرد لیپوماتیک در عمل غبغب می‎توان به آسیب بافتی کمتر، ماندگاری بیشتر و زیبایی و یکنواختی پوست اشاره کرد.

 

روش لیپوساکشن

یکی دیگر از راه‎های از بین بردن غبغب با جراحی را می‌توان لیپوساکشن دانست که توسط جراح پلاستیک حرفه‎ای و با هدف رفع چربی اضافه زیر چانه انجام می‎شود.

در این عمل، کانولای میکرو وظیفه تخلیه چربی از منافذ ایجادشده را بر عهده دارد. در لیپوساکشن برش‎های اعمال شده بسیار کوچک هستند و به همین دلیل میزان عفونت و خونریزی در آن کم است.

دوران نقاهت لیپوساکشن غبغب، کوتاه است.در انیمیشن زیر می‌توانید مراحل لیپوساکشن چانه را مشاهده نمایید.

 

 

مراقبت‌های بعد از عمل

مراقبت عمل غبغب

 

استفاده از گن بعد از عمل غبغب نقش موثری در کنترل تورم چانه و گردن دارد. گن مخصوص، فشار بسیاری به محدوده چانه وارد کرده و به شکل‎گیری صحیح، سفتی و تسریع فرآیند بهبودی آن کمک می‎کند.

یکی دیگر از نکات مراقبتی این عمل، اجتناب از حمام تا 24 ساعت بعد از عمل است.

ماساژ یکی از اقدامات مفید در کاهش زمان بهبودی است. البته استفاده از کمپرس سرد یا گرم روی موضع تحت درمان به هیچ عنوان توصیه نمی‎شود.

در رابطه با تغذیه نیز مهم‎ترین نکته مصرف کم نمک برای جلوگیری از تورم است. گرفتن سر به طرف بالا و خم نکردن آن در کنترل تورم موضع درمان، موثر است.

 

دوره نقاهت

طول دوره نقاهت عمل غبغب با میزان چربی خارج شده از غبغب رابطه مستقیم دارد و افرادی که مقدار زیادی چربی از دست می‎دهند به استراحت بیشتری نیاز دارند.

بعد از عمل غبغب وجود مقداری کرختی و بی‏حسی در محدوده چانه طبیعی است که بعد از گذشت چند روز از بین می‎رود. علاوه بر این، فرد بعد از عمل و از بین رفتن اثر داروی بی‏حسی، دچار درد می‌شود که داروهای مسکن نیز به همین منظور توسط جراح تجویز می‎شود. تورم و کبودی نیز از دیگر علائم موقت بعد از عمل هستند که به مرور زمان از بین می‎روند. برای جلوگیری از تشدید کبودی زیر چانه و گردن باید از مصرف الکل، بعضی داروها (آسپرین و…) و گیاهان دارویی خودداری شود.

فعالیت‎های سنگین از قبیل ورزش، شنا و… باید به هفته اول یا دوم بعد از عمل موکول شود. پیاده‌روی کوتاه‎مدت نقش موثری در بهبودی و کاهش خطر لخته شدن خون دارد.

 

توقعات بعد ازعمل

نتیجه این روش بلافاصله بعد از عمل مشخص می‌شود. البته برای مشاهده نتایج اصلی باید تا پایان استفاده از گن مخصوص چانه، صبر کرد.

 

میزان ماندگاری بعد ازعمل غبغب

اگرچه میزان ماندگاری این روش بسیار بالا و تا حدودی همیشگی است، اما سلول‌های چربی در صورت نداشتن تحرک کافی و تغذیه مناسب مجدد در زیر چانه انباشته شده و غبغب را تشکیل می‌دهند.

 

معایب عمل غبغب

 

مزایای عمل غبغب

یکی از مهم‌ترین مزایای جراحی غبغب ماندگاری بالای نتایج است. افراد تحت درمان با روش جراحی، در صورت رعایت سبک زندگی سالم (داشتن تغذیه مناسب، تحرک کافی و…) برای همیشه از شر غبغب خلاص می‌شوند. سایر مزایای این روش عبارتند از:

  • حذف کامل غبغب
  • جوان‌سازی ثلث پایینی صورت و از بین رفتن نشانه‌های سالخوردگی در صورت و گردن
  • در صورت نیاز می‌توان این روش را با لیفت ثلث میانی (گونه) و بالایی (ابرو و پیشانی) ترکیب کرد.
  • شکل‎دهی مناسب به گردن
  • از بین رفتن چین و چروک
  • هموار شدن پوست زیر چانه
  • لیفت پوست در صورت نیاز
  • از بین بردن افتادگی گوشه لب (یکی از نشانه‎های سالخوردگی)

 

عوارض عمل غبغب

در صورت مراجعه به جراح بی‎تجربه یا نبود مراقبت کافی بعد از عمل، عوارض مختلفی گریبان‌گیر افراد خواهد شد؛ البته بیشتر موارد موقتی هستند و بعد از گذشت چند هفته، شرایط به حالت عادی بازمی‌گردد. اما هرگونه خونریزی غیرمعمول، تب، عفونت و خارج شدن شدید خونابه از زخم‎ها باید به جراح اطلاع داده شود. شایع‎ترین عوارض عمل رفع غبغب عبارتند از:

  • نکروز
  • عوارض بیهوشی
  • بی‎حسی موضعی
  • آسیب به عروق خونی
  • کبودی و تورم زیر چانه
  • تغییر رنگدانه‎های پوست
  • از بین رفتن تقارن چهره
  • آسیب به عصب حرکتی لب تحتانی
  • سوختگی پوست (در صورت استفاده از لیزر)
  • برداشت نامساوی چربی و ایجاد ناهمواری در سطح پوست

 

هزینه جراحی غبغب

هزینه عمل غبغب براساس پارامترهای مختلفی تعیین می‎شود. به همین دلیل همه افراد متقاضی، هزینه یکسانی برای این مشکل پرداخت نمی‎‏کنند. وضعیت غبغب، حجم چربی، تکنیک مورد استفاده برای چربی‌کشی، استفاده از بیهوشی یا بی‎حسی، نوع کلینیک، تخصص و تجربه جراح از جمله عوامل تاثیرگذار در قیمت عمل است.

 به این موارد می‎توان داروهای تجویزی پزشک (آرام‌بخش، آنتی‎بیوتیک و…) را نیز اضافه کرد.

 

هزینه روش‎های مختلف لیپوساکشن غبغب و گردن

لیپوساکشن با روش‎های مختلفی انجام می‎شود و از آنجا که نوع تجهیزات و مدت زمان عمل در هرکدام از روش‎ها متفاوت است، هزینه نهایی نیز متغیر است. اما به طور متوسط هزینه این عمل بین 7 تا 16 میلیون تومان است.

 

هزینه عمل لیپوماتیک غبغب

هزینه روش لیپوماتیک به طور کلی فرق زیادی با لیپوساکشن ندارد و حدود ده تا بیست درصد بیشتر است.

 

 

سوالات متداول

 

آیا عمل غبغب دردناک است؟

خیر. فرد در حین جراحی غبغب به‌واسطه بیهوشی یا بی‎حسی موضعی، دردی را احساس نمی‌کند. بعد از عمل نیز درد حاصله با داروهای آرام‎بخش تجویزی جراح، تسکین پیدا می‎کند.

 

تا چه زمانی باید از گن مخصوص چانه استفاده کرد؟

شرایط افراد تحت درمان با این روش با یکدیگر متفاوت است. به همین دلیل جراح با در نظر گرفتن شرایط و وضعیت بیمار، مدت زمان مشخصی را برای پوشیدن گن مشخص می‎کند.

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید