پوست

راهنمای جامع درمان خانگی اگزما و مزایای آن

فهرست محتوای مقاله

درمان خانگی اگزما چیست و چگونه انجام می‌شود؟

درمان‌های خانگی می‌توانند خارش و خشکی پوستی که با اگزما همراه است را بهبود بخشند. درمان خانگی اگزما به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. افراد مبتلا به اگزما می‌توانند با کرم‌ها و محصولات طبیعی، تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنند. روش‌های خانگی هرچند ممکن است اگزما را به‌طور قطعی درمان نکنند، اما در کاهش علائم و پیشگیری از پیشرفت آن بسیار تأثیر دارند. موادی که برای درمان خانگی و فوری اگزما مورد استفاده قرار می‌گیرند، می‌توانند باعث کاهش التهاب و تورم ناشی از عفونت‌های پوستی شوند.

کودکان بیشتر از بزرگسالان در معرض ابتلا به بیماری اگزما قرار دارند. بسیاری از نوزادان ممکن است با حساسیت‌های پوستی و اگزما متولد شوند. البته با افزایش سن، بیماری آن‌ها بهبود پیدا می‌کند. والدین نیز باید مراقبت‌های لازم را انجام دهند.

از شما دعوت میکنیم ویدئوی زیر را تماشا کنید تا به طور خلاصه با عارضه اگزما، روش های پیشگیری و درمان های این عارضه  آشنا شوید.در ادامه مقاله نیز به صورت جزئی و تخصصی به بیان انواع درمان های خانگی این عارضه پرداخته شده است.با زیباکلیک همراه باشید.

 

https://vod.zibaclick.com/media/26585/playlist.m3u8

 

انواع روش‌های درمان خانگی اگزمای پوستی

هدف ما در این مقاله، بیان مهم‌ترین و موثرترین راهکارهای درمان خانگی برای اگزما است که در ادامه به مهمترین آن‌ها اشاره می‌کنیم:

 

غذاهای مفید

رژیم غذایی مناسب اگزما

اگزما یک بیماری التهابی است. نتیجه این بیماری، پوستی قرمز است که خارش و سوزش زیادی دارد. رژیم مناسب غذایی برای درمان اگزما اهمیت فراوانی دارد. برخی از مواد غذایی به التهابات پوستی دامن می‌زنند و حتی باعث تشدید آن‌ها می‌شوند. در مقابل، برخی دیگر از مواد غذایی باعث تسکین التهاب و علائم می‌شوند. افراد مبتلا به این بیماری باید مواد غذایی را که به آن‌ها حساسیت دارند بشناسند.

رژیم غذایی مناسب اگزما، دوره درمان ندارد. افراد مبتلا به این بیماری باید همیشه توجه داشته باشند که چه غذایی مصرف می‌کنند. در ادامه، برخی از مواد غذایی مناسب برای کاهش التهابات پوستی را نام برده‌ایم.

  • ماهی
  • سبزی خوردن
  • لوبیا و عدس
  • میو‌ه‌های رنگی
  • انواع سبزیجات
  • زردچوبه و دارچین

افراد مبتلا به اگزما ممکن است به مواد غذایی مختلفی حساسیت داشته باشند. در واقع آن‌ها باید با تجربه، موادی که برایشان مفید نیست را پیدا کنند. در ادامه برخی از مواد غذایی را نام برده‌ایم که به‌طور کلی التهابات پوستی را بیشتر می‌کنند.

  • لبنیات
  • تخم‌مرغ
  • سویا
  • گندم

توصیه می‌شود بیماران برای درمان خانگی اگزما و فراموش نکردن موادی که به آن‌ها حساسیت دارند، نام آن‌ها را در یک دفترچه یادداشت کنند.

 

میوه‌

در قسمت قبل بیان شد که میوه‌ها برای درمان خانگی اگزمای شدید، گزینه خوبی هستند. اما مصرف برخی از آن‌ها نتایج سریع‌تری برای بهبودی ایجاد می‌کند.

  • سیب
  • بلوبری
  • گیلاس و آلبالو

برخی از انواع سبزیجات نیز جزو مواد مناسب برای درمان اگزما محسوب می‌شوند.

  • کلم بروکلی
  • کلم پیچ
  • اسفناج

مصرف میوه‌های مفید نیز مانند رژیم غذایی محدودیت زمانی ندارد. بهتر است بیماران مبتلا به اگزما، میوه‌ها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود قرار دهند. همه گروه‌های سنی به جز نوزادان می‌توانند از سبزیجات و میوه‌ها استفاده کنند. این مواد معمولا حساسیت‌زا نیستند. اما برخی از افراد ممکن است واکنش‌های آلرژیک به آن‌ها نشان دهند؛ بنابراین مصرف آن‌ها برای این گروه از افراد ممنوع می‌شود.

 

انواع داروهای گیاهی برای درمان اگزما در خانه

دارو گیاهی درمان اگزما

 

ژل آلوئه‌ورا

ژل آلوئه‌‌ورا یکی از بهترین داروهای گیاهی برای درمان خانگی اگزما و به‌طور کلی بیماری‌های پوستی است. مهم‌ترین ویژگی‌های این ژل که موجب خاصیت درمانی آن می‌شوند، عبارتند از؛

  • آنتی‌باکتریال و ضدمیکروب است.
  • تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن است.
  • کاهش‌دهنده التهابات پوستی است.

این ویژگی‌ها باعث شده آلوئه‌ورا برای التیام جای زخم و اگزما بسیار موثر باشد. آلوئه‌ورا به‌طور کلی گیاهی کم‌خطر است که کمتر کسی به آن حساسیت دارد. این گیاه همچنین برای گروه‌های سنی مختلف، درمانی مناسب است. بیماران می‌توانند از گیاه آلوئه‌ورای طبیعی استفاده کنند یا ‌ژل‌هایی را خریداری کنند که از این گیاه ساخته شده است. اگر افراد مبتلا به اگزما روش دوم را انتخاب می‌کنند، باید توجه داشته باشند که ژل فاقد موادی مانند الکل و سایر مواد شیمیایی باشد، چراکه این مواد باعث خشکی پوست می‌شوند و حتی ممکن است باعث تشدید خشکی و علائم اگزما ‌شوند.

 
روش مصرف

اگر فردی برای اولین بار از آلوئه‌ورا برای درمان خانگی اگزما استفاده می‌کند، باید ابتدا مقدار کمی از آن را روی محل اگزما بزند. با این کار می‌تواند مطمئن شود که به این ژل حساسیت دارد یا خیر. در برخی موارد استعمال آلوئه‌ورا علائمی مانند سوزش یا خارش ایجاد می‌کند. در صورت ایجاد این علائم، بهتر است بیمار به سراغ سایر راهکارهای درمان اگزما برود.

برای نتیجه‌گیری سریع‌تر، بهتر است آلوئه‌ورا به صورت روزانه روی اگزما مالیده شود و تا زمان بهبود علائم، استفاده از آن ادامه پیدا کند.

 

جوش‌شیرین

حمام جوش‌شیرین نیز از راهکارهای مناسب برای درمان خانگی اگزما به‌ویژه در قسمت‌های حساسی مانند کشاله ران و ناحیه تناسلی است. جوش‌شیرین خاصیت‌ تسکین‌دهندگی و ضدباکتریایی دارد و به همین دلیل برای پوست‌های خشک و ملتهب مناسب است.

 
روش مصرف

برای درمان اگزما با جوش‌شیرین لازم است یک چهارم فنجان جوش‌شیرین در یک وان آب ولرم حل شود. سپس فرد مبتلا به اگزما به گونه‌ای در وان بخوابد که ناحیه مورد نظر در آب قرار گیرد. بعد از ده الی پانزده دقیقه باید از وان خارج شود و بدن خود را بشوید. رعایت نکات زیر تأثیر این روش را بیشتر می‌کند.

  • از آب ولرم استفاده شود و نه آب داغ.
  • از مالیدن پوست هنگام دراز کشیدن در وان خودداری شود.
  • بعد از حمام، پوست با حوله نرم خشک شود.
  • بعد از خشک کردن پوست بهتر است آن را به آرامی با استفاده از مرطوب‌کننده‌ها ماساژ داد. این کار باید تا سه دقیقه ادامه پیدا کند.
  • بهتر است فرد مبتلا به اگزما تا چند دقیقه بعد از استعمال مرطوب‌کننده، لباس نپوشد. با این کار مرطوب‌کننده جذب پوست می‌شود.

 

روغن‌های گیاهی

بسیاری از افراد تصور می‌کنند روغن زیتون برای درمان خانگی اگزما مناسب است. اما این یک اشتباه بزرگ است! تحقیقات نشان داده روغن زیتون اسید لینوئیک و اسید اولئیک کمی دارد. این دو ماده باعث کاهش التهابات پوستی، آبرسانی پوست و محافظت از آن می‌شوند. اما استفاده موضعی از روغن زیتون ممکن است به لایه سطح پوست آسیب برساند و باعث تشدید علائم اگزما شود.

البته روغن‌های طبیعی دیگری وجود دارند که برای درمان اگزما به‌کار می‌روند. این روغن‌های طبیعی، رطوبت مورد نیاز پوست را تأمین می‌کنند؛ بنابراین در بهبود علائم اگزما موثر هستند. در ادامه این روغن‌ها را نام برده‌ایم.

  • روغن آرگان
  • روغن آووکادو
  • روغن نارگیل
  • روغن جوجوبا
  • روغن سویا

 

روغن نارگیل

یکی از روغن‌های موثر برای درمان خانگی اگزما روغن نارگیل است که با نفوذ سریع در پوست، منجر به جذب رطوبت آن می‌شود.

 
روش مصرف

پیش از هر چیزی، بیمار باید مطمئن شود به روغن نارگیل حساسیت ندارد. به‌طور کلی ممکن است برخی از گروه‌های خاص به روغن‌های گیاهی حساسیت داشته باشند. این موضوع کاملا بستگی به شرایط پوست فرد دارد و بنابراین باید قبل از درمان خانگی اگزما، امتحان شود. به‌عنوان مثال، برخی از افراد به نارگیل حساسیت دارند و نباید از روغن نارگیل استفاده کنند.

روغن نارگیل باید دو بار در طول روز به صورت موضعی مصرف شود. بعد از استحمام و پیش از خواب، دو زمان مهم برای استفاده از این روغن گیاهی است. خلوص روغن نیز اهمیت زیادی دارد. برخی از تولیدکنندگان نامعتبر در ترکیب روغن‌های گیاهی از محصولات شیمیایی نیز استفاده می‌کنند. این موضوع ممکن است علائم اگزما را تشدید کنند؛ بنابراین روغن‌ها باید از منبع معتبر خریداری شوند.

 

روغن جوجوبا

اگر فرد به روغن نارگیل حساسیت دارد می‌تواند از روغن جوجوبا یا ترکیب آن با روغن نارگیل برای درمان خانگی اگزمای شدید استفاده کند. با استفاده از روغن نارگیل، روغن جوجوبا و موم عسل می‌توان یک کرم خانگی درست کرد که برای درمان التهاب بسیار موثر است.

 
روش تهیه و مصرف کرم

فرد باید 2 قاشق موم عسل و 4 قاشق روغن جوجوبا را در یک قابلمه بریزد و سپس آن را روی اجاق گاز بگذارد تا کاملا این دو ماده ذوب و با هم مخلوط شوند، سپس 6 قاشق روغن نارگیل را به آن‌ها اضافه کند.

در آخر مقداری عصاره اسطوخودوس به آن اضافه کرده و آن را در یک شیشه بریزد و در آن را محکم ببندد تا کرم سرد شود. فرد می‌تواند این کرم را روزی یک‌بار روی ناحیه دچار اگزما بمالد.

 

سرکه سیب

سرکه سیب از دیگر مواد طبیعی است که برای درمان خانگی اگزما از آن استفاده می‌شود. البته هنوز هیچ تحقیقی اثبات نکرده که این ماده به‌طور قطعی باعث کاهش نشانه‌های اگزما می‌شود. اما دلایلی وجود دارد که نشان می‌دهد سرکه سیب برای پیشگیری از پیشرفت اگزما مناسب است.

اولین دلیل این است که سرکه سیب اسیدیته پوست را تنظیم می‌کند. البته باید توجه داشت که مصرف زیاد این ماده باعث آسیب رسیدن به لایه سطحی پوست و التهاب بیشتر آن می‌شود. دلیل دومی که باعث می‌شود سرکه سیب یک درمان خانگی برای اگزما باشد، ضدباکتری بودن آن است.

توصیه می‌شود افرادی که پوست‌های نازک و حساسی دارند، از این روش درمانی استفاده نکنند. همچنین دیگران نیز باید سرکه سیب را کاملا رقیق کنند، در غیر این صورت، احتمال سوزش پوست زیاد می‌شود.

 

روش تهیه و مصرف

برای رقیق کردن لازم است یک قاشق غذاخوری سرکه سیب در یک لیوان آب ولرم حل شود. بعد از آن باید تکه‌ای پنبه را به محلول آغشته کرد و روی محل ملتهب اگزما قرار داد. این پنبه باید دو الی سه ساعت در محل باقی بماند. به همین دلیل توصیه می‌شود پنبه با استفاده از یک پارچه تمیز یا باند روی پوست بسته شود.

روش دیگر برای درمان خانگی اگزما این است که دو فنجان سرکه سیب در یک وان پر از آب ریخته شود. سپس بیمار مبتلا به اگزما به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در وان بخوابد. بعد از آن لازم است بدن به صورت کامل با آب گرم شسته شود. بعد از حمام، بدن به استفاده از لوسیون‌ و مرطوب‌کننده‌ نیاز خواهد داشت.

 

انواع روش‌های دارویی پماد برای اگزما پوست دست

 

پمادها و لوسیون‌های بسیاری برای درمان اگزما پوست دست تولید شده‌اند که بسیاری از آن‌ها حاوی مواد طبیعی هستند. پمادها را نمی‌توان جزو روش‌های درمان خانگی اگزما دانست، چراکه اکثر آن‌ها ترکیبات شیمیایی دارند. برندهای مختلف، پمادهایی با ترکیبات متفاوتی را تولید می‌کنند؛ بنابراین ممکن است محصول مورد نیاز هر شخص با شخص دیگر متفاوت باشد. از این‌رو توصیه می‌شود، در صورت تمایل به استفاده از پماد برای درمان اگزما به پزشک مراجعه شود.

داروهایی که برای درمان اگزما وجود دارند، علائم را بهبود می‌دهند. البته باید دقیقا مطابق با دستورالعمل پزشک مصرف شوند تا نتیجه داشته باشند. داروهای مختلف تاثیرهای متفاوتی بر افراد مختلف دارند. به همین دلیل ممکن است بیمار مجبور باشد داروهای مختلفی را امتحان کند تا بهترین نتیجه را به دست آورد. البته این کار باید تحت نظارت پزشک انجام شود.

 

درمان خانگی اگزما با ماسک عسل

درمان اگزما با عسل

روش های درمان اگزما در خانه با ماسک،‌ طرفداران زیادی دارد. یکی از بهترین ماسک‌هایی که می‌توان برای درمان این بیماری تهیه کرد، ماسک عسل است. عسل یکی از قدرتمندترین مواد طبیعی ضدالتهاب و ضدباکتری است. به همین دلیل از زمان‌های قدیم برای درمان التهابات پوستی و زخم‌ها استفاده می‌شده است. عسل می‌تواند روند درمان اگزما را سریع‌تر کند و در کاهش التهاب و عفونت مفید واقع شود.

کمتر فردی وجود دارد که به عسل حساس باشد. مگر اینکه طبع فرد بسیار گرم باشد و با استعمال یا خوردن عسل به عوارضی مانند کهیر مبتلا شود. چنین مواردی بسیار نادر است. برای اینکه بهترین نتایج از درمان با عسل حاصل شود، لازم است روزی یک بار عسل روی محل اگزما قرار گیرد.

 برخی از محصولات پوستی مانند کرم‌ها و ماسک‌ها نیز وجود دارند که با استفاده از عسل تهیه می‌شوند.

به‌طور کلی ماسک‌هایی که رطوبت پوست را تأمین می‌کنند و ضدباکتری و ضدالتهاب هستند، می‌توانند در درمان خانگی اگزما موثر واقع شوند. زمان مورد نیاز برای استفاده از این روش‌های درمانی به‌شدتِ اگزمای پوستی و واکنش بدن هر فرد وابسته است.

 

روش صحیح استحمام برای درمان خانگی اگزما

استفاده از برخی مواد در وان حمام یا هنگام دوش گرفتن می‌تواند به تسکین علائم این بیماری کمک کند. نیازی نیست همه روش‌ها به‌طور همزمان مورد استفاده قرار بگیرند. تنها کافی است فرد مبتلا به اگزما آن‌ها را امتحان کند و روشی که موثر است را ادامه دهد.

 

استفاده از نمک دریا

یکی از مواد مناسب برای این کار، نمک دریاست. متخصصان طب سنتی توصیه می‌کنند اگر افراد در نزدیک دریا زندگی می‌کنند، برای آبتنی به دریا بروند. البته راه‌های دیگری نیز برای استفاده از آن وجود دارد. به‌عنوان مثال، می‌توان یک چهارم فنجان نمک دریا را به همراه یک چهارم فنجان جوش‌شیرین و چند قطره از روغن‌هایی که در قسمت‌های قبلی نام بردیم را به وان اضافه کرد. سپس برای ۲۰ الی ۳۰ دقیقه باید در وان خوابید. بعد از آن نیز با آب ولرم باید بدن را شست و به آرامی خشک کرد.

 

استحمام با بابونه

بابونه از دیگر گیاهان دارویی است که می‌تواند در درمان اگزما موثر باشد. این گیاه باعث آرامش پوست و تسکین علائم اگزما مانند خارش می‌شود. برای استحمام با بابونه باید ۴ الی ۵ قاشق چایخوری از آن را در یک لیتر آب دم کرد. بعد از خنک شدن باید آن را صاف کرد و داخل وان ریخت. سپس باید به مدت بیست دقیقه الی نیم ساعت در وان خوابید. گیاهان دارویی دیگری مانند دم اسب، اسطوخودوس و ترنج نیز می‌توانند جایگزین بابونه شوند.

 

درمان اگزما با جو دوسر

جو دوسر کلوئیدی، یکی از بهترین روش‌های درمان خانگی اگزماست که برای تمام گروه‌های سنی کاربرد دارد. به‌طور کلی، اگر فرد به این ماده حساسیت نداشته باشد، می‌تواند آن را مصرف کند. البته جو معمولا با گندم فرآوری می‌شود. بنابراین بهتر است افرادی که به گلوتن حساسیت دارند نیز در مصرف آن احتیاط کنند.

 نرم‌کننده‌ها و مرطوب‌کننده‌های حاوی جو دوسر نیز در بازار موجود هستند. تحقیقات نشان داده لوسیون‌های حاوی جو دوسر ضدالتهاب هستند و برای درمان التهابات ناشی از اگزما کاربرد دارند. این لوسیون‌ها خشکی، زبری و خارش شدید پوست را از بین می‌برند.

روش‌های مختلفی برای استفاده از جو دوسر وجود دارد. افراد مبتلا به اگزما می‌توانند مقداری پودر حاوی جو دوسر را در وان حمام بریزند. پودرها باید از جو دوسر خالص تهیه شده‌ باشند و حاوی اسانس یا افزودنی نباشند.

 

راه‌های جایگزین استحمام اگزما

راه های درمان اگزما

بسیاری از خانه‌های ایرانی وان ندارند. این موضوع ممکن است برای مبتلایان به اگزما مشکلاتی ایجاد کند. اما روش‌های جایگزینی نیز برای استحمام وجود دارد که آن‌ها را آموزش خواهیم داد.

 
 اسپری

می‌توان محتویات مناسب برای استحمام را داخل یک بطری ریخت و درب اسپری برای آن قرار داد. باید دقت کرد که محتویات اسپری خیلی داغ نباشد و پوست را نسوزاند. بعد از رسیدن به دمای مناسب می‌توان آن‌ را روی ناحیه مبتلا به اگزما اسپری کرد. برای تهیه اسپری به مواد کمتری نیاز خواهید داشت. به‌عنوان مثال، یک قاشق چایخوری نمک در یک فنجان آب گرم، برای اسپری کردن کافی است.

 
کمپرس

راهکار جایگزین دیگر برای استحمام استفاده از کمپرس است. بعد از تهیه محلول‌هایی که آموزش آن‌ها گفته شد، باید آن را در یک ظرف ریخت. سپس یک حوله نرم و تمیز را آغشته به محلول کرد و آن را روی پوست قرار داد. حوله باید حدود ۱۵ دقیقه روی پوست باقی بماند. تکرار این روش دو الی سه بار در روز لازم است.

 
ضماد

ضماد ساده‌ترین روش برای درمان خانگی اگزماست. می‌توان آن را روی پوست قرار داد و سپس به سراغ کارهای دیگر رفت. طرز تهیه آن نیز ساده است. برای تهیه این ماده لازم است گیاهان مفید برای اگزما به صورت خشک تهیه شود. سپس با کمی نمک دریا مخلوط و کمی آب به آن‌ها اضافه کرد تا حالت خمیری پیدا کنند.

می‌توان روغن‌های مناسب برای اگزما را نیز به ضماد اضافه کرد. سپس باید یک پارچه ضدآب یا پلاستیک را به ضماد آغشته کرد و روی محل عارضه قرار داد. روی آن نیز می‌توان بانداژ کرد تا باز نشود. بعد از ۳۰ دقیقه الی سه ساعت می‌توان بانداژ را باز کرد. انجام این کار، یک بار در روز کافی است.

 

درمان اگزما در نواحی مختلف بدن در خانه

به‌طور کلی، نقاط مختلفی از بدن با اگزمای پوستی درگیر می‌شوند. یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث تشدید اگزما بعد از شیوع ویروس کرونا شده، شست‌وشوی مداوم دست‌ها و استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده است. این موضوع باعث شده افراد مختلف به‌دنبال راه‌های درمان خانگی و فوری اگزما به خصوص برای پوست دست‌هایشان باشند.

روش‌های مختلفی که در قسمت‌های قبلی به آن اشاره کردیم، برای درمان خانگی اگزما کاربرد دارند. به‌طور کلی، استفاده از این روش‌ها برای بسیاری از بیماران مبتلا به اگزما در نواحی زیر کاربردی بوده است.

  • گوش
  • کف پا
  • زیر بغل
  • گردن

برخی از نواحی مبتلا به اگزما حساس‌تر هستند؛ بنابراین از درمان‌های خانگی باید با احتیاط بیشتری استفاده کرد. در قسمت‌های بعدی این نواحی حساس را نام برده و درباره بهبود آن‌ها توضیح داده‌ایم.

 

درمان خانگی اگزمای دست

شست‌وشوی بیش از حد و استفاده از ضدعفونی‌کننده‌ها باعث خشکی، زبری و التهاب پوست دست‌ها شده است. برای درمان خانگی اگزمای انگشتان دست، علاوه بر استفاده از مواد طبیعی که در قسمت‌های قبل به آن‌ها اشاره کردیم، باید نکات دیگری را نیز رعایت کرد. تا حد امکان باید رطوبت مورد نیاز دست با استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و کرم‌های آبرسان تأمین شود. دست‌های مبتلا به اگزما باید با مواد شوینده ملایم‌تری شسته شوند. درمان خانگی اگزما کف دست با چرب کردن و استفاده از کرم بعد از هر بار شست‌وشو انجام می‌‌شود.

برخی از افراد به‌خاطر شیوع ویروس کرونا دچار وسواس شده‌اند و ممکن است بیش از حد دستانشان را بشویند. این موضوع باعث تشدید علائم اگزما می‌شود.

اگر علاقه مند هستین در مورد عارضه اگزمای دست دربزرگسالان و نوزادان و روش های پیشگیری از آن اطلاعات مفیدی بدست بیاورید از شما دعوت میکنیم مقاله اگزمای دست را مطالعه کنید.

 

درمان خانگی اگزما صورت

اگزمای پوست صورت و لب نیز از دیگر مشکلاتی است که به دلایل مختلفی از جمله خشکی پوست ایجاد می‌شود. درمان خانگی اگزمای لب و صورت باید با احتیاط بیشتری انجام شود، چراکه پوست صورت حساس‌تر از سایر نقاط بدن است. به همین دلیل پیش از اینکه از روش‌های درمانی بالا به‌طور گسترده استفاده شود، لازم است بیمار از عدم‌حساسیت خود نسبت به آن‌ها اطمینان پیدا کند.

اگر علاقه مند هستین در مورد انواع اگزمای صورت درکودکان و بزرگسالان و روش های پیشگیری از آن اطلاعات مفیدی بدست بیاورید از شما دعوت میکنیم مقاله اگزمای صورت را مطالعه کنید.

 

درمان خانگی اگزمای پوست سر

اگزمای پوست سر یکی از آزاردهنده‌ترین انواع اگزما است. روغن نارگیل یک راهکار ایده‌‌آل برای درمان اگزمای پوست سر محسوب می‌شود. برای درمان این ناحیه لازم است به صورت مستقیم روغن روی پوست سر مالیده شود و به آرامی ماساژ داده شود. روغن نارگیل در دمای اتاق جامد است. اما تماس با گرمای بدن آن را به مایع تبدیل می‌کند. بعد از چند دقیقه، پوست سر باید با آب ولرم شسته شود.

 

درمان خانگی اگزمای دور چشم

درمان خانگی اگزما زیر چشم و دور چشم بسیار حساس است. به همین دلیل در بسیاری از موارد توصیه می‌شود بیماران برای درمان اگزما در این ناحیه تحت نظر پزشک باشند. برخی از بیماران حتی به درمان خانگی اگزما پلک چشم نیز نیاز دارند. برخی از روش‌هایی که در این مقاله بیان شد، برای این قسمت‌ها مناسب نیستند. به‌عنوان مثال، اگر روغن‌هایی مانند روغن نارگیل به چشم برسند، باعث سوزش، خارش و سایر واکنش‌های آلرژیک می‌شوند.

پزشکان معمولا برای درمان خانگی خارش ناشی از اگزما، کرم‌ها و پمادهای مرطوب‌کننده را تجویز می‌کنند. آن‌ها ممکن است راهکارهایی مانند پرتودرمانی با استفاده از اشعه‌ فرابنفش را نیز تجویز کنند.

 

درمان خانگی و فوری اگزما تناسلی زنان

برای درمان خانگی اگزما تناسلی، روش‌های مختلفی وجود دارد. از میان روش‌هایی که در قسمت‌های قبلی ذکر شد، استفاده از حمام سرکه سیب و چرب کردن ناحیه تناسلی با روغن نارگیل بهترین روش‌ها هستند. استحمام با جوش‌شیرین نیز می‌تواند در درمان اگزمای این ناحیه موثر باشد.

بیماران مبتلا به این عارضه بهتر است از لباس‌های زیر نخی و پنبه‌ای استفاده کنند. لباس‌هایی که حساسیت‌زا هستند یا بافت پلاستیک دارند، سوزش و خارش و خشکی ناشی از اگزما را دو چندان می‌کنند.

درمان خانگی اگزما کشاله ران نیز با استفاده از روش‌های درمانی مشابه برای ناحیه تناسلی امکان‌پذیر است.

اگر علاقه مند هستین در مورد انواع اگزمای تناسلی و روش های پیشگیری از آن اطلاعات مفیدی بدست بیاورید از شما دعوت میکنیم مقاله اگزمای تناسلی را مطالعه کنید.

 

درمان خانگی اگزمای پوستی در کودکان چگونه است؟

اگزما کودکان

علاوه بر مواد طبیعی برای درمان، رعایت نکات زیر نیز می‌تواند در بهبود اگزمای پوستی کودکان کاربردی باشد.

  • مراقبت از پوست آن‌ها در برابر سرما و گرمای شدید
  • استفاده مداوم از مرطوب‌کننده به خصوص برای قسمت‌های خشک پوست
  • عدم استفاده از الکل و عطر برای کودکان
  • استفاده از کرم‌ها، شامپوها و شوینده‌های مناسب کودکان

به‌طور کلی، استفاده از حمام جو دوسر یکی از بهترین روش‌های درمان خانگی اگزمای کودکان محسوب می‌شود.

اما در روش‌هایی مانند استفاده از سرکه سیب باید با پزشک مشورت شود. همچنین پدر و مادر باید توجه داشته باشند که مواد طبیعی که برای درمان استفاده می‌کنند، وارد چشم کودک نشود.

 

سوالات متداول

درمان گیاهی اگزما در نوزادان به چه روش‌هایی انجام می‌شود؟

به‌طور کلی، بیشتر درمان‌های خانگی اگزما برای نوزادان و کودکان نیز کاربرد دارند، اما بهتر است پیش از استفاده از آن‌ها با پزشک مشورت شود. همچنین بهتر است والدین از روش درمانی مورد نظر خود ابتدا در سطح محدود استفاده کنند. سپس اگر نشانه‌ای از حساسیت وجود نداشت، می‌توانند آن را برای نقاط اگزمایی بیشتری به کار ببرند.

 

 

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید