پوست

درمان خانگی پسوریازیس (درمان گیاهی بیماری صدف)

فهرست محتوای مقاله

درمان خانگی پسوریازیس(یا ویتیلیگو)

پسوریازیس یکی از بیماری‌های پوستی است که جوانب مختلف زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. درمان‌های مختلفی برای آن وجود دارد اما هنوز درمان قطعی برای آن پیدا نشده است. در کنار درمان‌های پزشکی، درمان خانگی پسوریازیس می‌تواند روند بهبود این عارضه را تسریع کند.

از شمادعوت میکنیم ویدئوی زیر را تماشا کنید تا با 11 راهکار خانگی فوق العاده برای درمان پسوریازیس آشنا شوید. در ادامه نیز به صورت تخصصی به تشریح موارد مختلف درمان خانگی این عارضه می‌پردازیم.

درمان گیاهی بیماری صدف

علاوه بر درمان پزشکی پسوریازیس یکی از روش‌ها برای رفع پسوریازیس درمان گیاهی است که در طب سنتی نیز از آن بسیار استفاده می شود. در ادامه به موثرترین روش‌های درمان گیاهی بیماری صدف اشاره می‌کنیم:

مصرف زردچوبه برای درمان گیاهی بیماری صدفی

درمان خانگی پسوریازیس با زردچوبه (درمان گیاهی بیماری صدف با زردچوبه)

هیچ آزمایش بالینی قابل توجهی در مورد استفاده از زردچوبه در درمان خانگی پسوریازیس انجام نشده است. با این حال، استفاده از ژل موضعی زردچوبه دلگرم کننده بوده است.

بهتر است برای رسیدن به نتیجه، فرد ژل زردچوبه را دو بار در روز به مدت 9 هفته استفاده کند. از جمله مزایای استفاده از این ژل می‌توان به به بهبود عارضه، کاهش گستردگی آن، ، رفع قرمزی، ضخامت و پوسته پوسته شدن ضایعات پسوریازیس اشاره کرد. اما نتایج نشان می‌دهد که مصرف کپسول زردچوبه از طریق دهان در افراد مبتلا به پسوریازیس متوسط تا شدید، موثر نیست.

درمان گیاهی بیماری صدف با عناب

درمان گیاهی بیماری صدف با عناب یکی از روش‌هایی است که در طب سنتی چینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. عناب در این کشور به عنوان یک داروی ضد التهاب شناخته می‌شود. استفاده از روغن عناب بهترین روش برای افرادی است که می‌خواهند از این گیاه برای تسکین پسوریازیس استفاده کنند.

تنها کافی است فرد برای درمان خانگی پسوریازیس، چند قطره روغن را روی ناحیه مبتلا به پسوریازیس بریزد و ماساژ دهد. روغن می‌تواند برای کاهش التهاب روی پوست باقی بماند. این محصول معمولا حساسیت‌زا نیست. اما در صورت ایجاد واکنش‌های آلرژیک باید از مصرف آن خودداری کرد.

درمان گیاهی بیماری صدف

درمان گیاهی بیماری صدف با آلوئه ورا

درمان گیاهی پسوریازیس با آلوئه ورا نیز متد دیگری است که می‌توان از آن در خانه استفاده کرد. برخی از این داروها در دسترس هستند و در خانه همه ما وجود دارند. اما برخی از آن‌ها داروهایی هستند که باید از مراکز خاص مانند عطاری‌ها تهیه شوند. آلوئه ورا  نوعی داروی گیاهی بیماری پسوریازیس است که به راحتی می‌توان آن را تهیه کرد.

آلوئه ورا به طور کلی در بهبود التهابات پوستی و درمان خانگی پسوریازیس تأثیر دارد. بنابراین علائم پسوریازیس مانند قرمزی، خارش و پوسته پوسته شدن را تسکین می‌دهد. برخی از کرم‌ها حاوی عصاره آلوئه ورا هستند. اما آزمایش‌ها نشان می‌دهد که آن‌ها به اندازه استعمال مستقیم آلوئه ورا تأثیرگذار نیستند. استفاده از آلوئه ورا برای درمان گیاهی پسوریازیس محدودیتی ندارد. البته در صورتی که باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک شود، باید آن را متوقف کرد.

درمان خانگی پسوریازیس با آلوئه ورا ساده است. تنها کافی است دو الی سه بار در روز تکه‌ای از گیاه آلوئه ورا بریده شود. سپس باید لایه رویی آن برداشته شود و در نهایت ژل روی پوست مالیده شود. بعد از چند دقیقه نیز باید پوست با آب ولرم شسته شود. مدت زمان مورد نیاز برای نتیجه بخش بودن این روش ممکن است نسبت به سایر روش‌ها بیشتر باشد. آثار اولیه بهبود معمولا بعد از یک ماه نمود پیدا می‌کنند.

درمان گیاهی بیماری صدف با عرق کاسنی و  شاتره

یکی از روش‌های درمان گیاهی بیماری صدف استفاده از عرق کاسنی و گیاه شاتره (Fumaria officinalis) است. این گیاهان در طب سنتی نیز برای درمان بیماری و التهابات پوستی استفاده می‌شوند.

عرق کاسنی طبع سردی دارد و باعث کاهش التهابات پوستی می‌شود. می‌توان دم کرده برگ و ریشه کاسنی را هر روز صبح ناشتا به اندازه یک استکان میل کرد. برای این کار باید 5 گرم گیاه کاسنی را در 150 سی‎سی آب به مدت 20 دقیقه دم کرد و سپس صاف نمود و با کمی عسل میل کرد. شاتره دارای مقدار قابل توجهی اسید فوماریک است که باعث التیام پسوریازیس می‌شود.

اگر عرق شاتره با عرق کاسنی ترکیب شود اثر بخشی آن برای درمان خانگی پسوریازیس بیشتر می‌شود. هرچند که اثر بخشی دم کرده این گیاه از عرق آن بیشتر است اما عرق این گیاه در دسترس‌تر خواهد بود. طریقه مصرف آن به این صورت است که باید ۴-۲ گرم از خشک شده این گیاه (مخلوط برگ، ساقه و گل)  را همراه با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه گذاشت تا بماند، سپس آن را صاف گرد و به صورت گرم قبل از غذا میل کرد. خوردن آن در سه نوبت (صبح، ظهر، شب) توصیه می‌شود. بهتر است این دم نوش در دوران بارداری مصرف نشود.

درمان پسوریازیس با عسل

عسل مانوکا نوع خاصی از عسل است که از شهد گیاه مانوکا به دست می‌آید. این گیاه در ایران وجود ندارد. به همین دلیل عسل مانوکا وارداتی است. این عسل دارای خاصیت ضد التهابی بیشتری نسبت به سایر عسل‌هاست. به همین دلیل به عنوان روشی برای درمان خانگی پسوریازیس صورت و بدن شناخته می‌شود. البته تأثیر آن به صورت علمی هنوز اثبات نشده است. عسل مانوکا باید مانند لوسیون مورد استفاده قرار گیرد. یعنی روی ناحیه مبتلا به پسوریازیس استعمال شود. بیمار باید تا زمان تسکین علائم، استفاده از آن را ادامه دهد.

درمان خانگی پسوریازیس با لیمو ترش

آب لیمو نیز روش دیگری برای درمان خانگی پسوریازیس به شمار می‌رود. البته از نظر علمی اثبات نشده است. اما از آنجایی که این میوه خاصیت ضد عفونی کننده و ضد التهاب دارد، احتمال می‌رود برای درمان پسوریازیس سر یا دیگر نواحی بدن مفید باشد. می‌توان از آب لیمو به همراه سایر روش‌های درمان خانگی استفاده کرد. مثلا چند قطره آبلیمو به عسل اضافه کرد و روی ضایعه قرار داد.

لیمو خاصیت لایه برداری دارد. به همین دلیل می‌تواند در بهبود نشانه‌هایی چون پوسته پوسته شدن، مفید باشد. افرادی که پوست حساسی دارند، نباید از این روش استفاده کنند. در صورت نیاز به استفاده نیز می‌توانند آن را با آب ترکیب کنند تا رقیق شود. برای استفاده از این روش باید روزانه یک بار مقداری پنبه را به آبلیموی طبیعی آغشته کرد. سپس با ضربه‌های آرامی آن را به ناحیه مبتلا به پسوریازیس انتقال داد. این کار باید به مدت پنج دقیقه ادامه داشته باشد و سپس پوست با آب ولرم شسته شود.

درمان خانگی بیماری صدف با سرکه سیب

سرکه سیب ممکن است به تسکین خارش و سوزش ناشی از پسوریازیس پوست کمک کند. اگرچه استفاده از آن در مناطق آسیب دیده و پوسته پوسته  توصیه نمی‌شود. ممکن است استفاده از آن در برخی از افراد که دارای پوست حساسی هستند ایجاد التهاب کند بنابراین این افراد باید سرکه را با مقدار مساوی آب رقیق کنند.

اگر در حین درمان خانگی پسوریازیس با سرکه یا بعد از آن، پوست فرد بسوزد، باید حتما استفاده از آن را قطع کند. برای استفاده از این ماده می‌توان پنبه را به آن اغشته کرد و روی محل عارضه زد و پس از 10 دقیقه آن را با آب ولرم شستشو داد. تکرار یک روز در میان این روش تا زمان درمان مفید خواهد بود.

درمان خانگی بیماری پسوریازیس با حمام نمک

استفاده از حمام گرم (نه داغ) می‌تواند برای مبتلایان به پسوریازیس تسکین دهنده باشد. استفاده از نمک دریا می‌تواند تأثیر چشمگیری در بهبود پسوریازیس ایجاد کند. برای درمان خانگی پسوریازیس با این روش، لازم است که دو پیمانه نمک داخل یک وان آب ریخته شود. بیمار باید سطح دارای پسوریازیس را به مدت بیست الی سی دقیقه داخل آب نمک بخواباند. بعد از آن نیز بدن خود را با آب ولرم شستشو داده و از حمام خارج شود. استفاده از این روش محدودیتی ندارد. آزمایش‌های انجام شده نشان می‌دهد افرادی که سه بار در هفته این کار را تکرار می‌کنند؛ بعد از سه الی چهار هفته بعد، آثار بهبود پسوریازیس را مشاهده خواهند کرد. برای تأثیر بیشتر می‌توان روغن زیتون و بلغور جو دوسر را نیز به وان آب نمک اضافه کرد.

درمان خانگی پسوریازیس با حمام آفتاب

درمان پسوریازیس با آفتاب

این روش تا زمانی که باعث آفتاب سوختگی نشود، برای درمان خانگی پسوریازیس موثر است. پزشکان بر این باورند که اشعه UVB خورشید، می‌تواند در تسکین پسوریازیس کاربرد داشته باشد. بیماران باید سایر قسمت‌های بدن خود را ضد آفتاب و لباس‌های مناسب بپوشانند و تنها قسمت مبتلا به بیماری صدفی را در معرض آفتاب قرار دهند. این کار باید روزانه به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه انجام شود.

در صورتی که فرد توان تحمل گرما را دارد، می‌تواند در هر بار سی ثانیه بیشتر در معرض آفتاب قرار بگیرد. البته افرادی که حمام آفتاب گرفته‌اند، بیشتر از آن نباید در معرض تابش خورشید قرار بگیرند. چرا که آفتاب سوختگی، پسوریازیس را تشدید می‌کند.

بهتر است پیش از استفاده از این روش با پزشک مشورت شود. چرا که مصرف برخی از داروها ممکن است پوست را حساس کند. همچنین برخی از افراد ذاتا پوست حساسی دارند.

این روش برای افرادی که در خانواده آن‌ها سابقه سرطان پوست وجود دارد، توصیه نمی‌شود. حمام آفتاب باید به صورت طبیعی انجام شود. سالن‌های برنزه برای انجام این کار مناسب نیستند.

درمان خانگی پسوریازیس با اسیدهای چرب امگا 3

درمان پسوریازیس با امگا

رژیم غذایی سالم و حاوی اسیدهای چرب امگا 3  روشی برای کاهش التهاب در بدن و درمان خانگی پسوریازیس است. امگا 3 را می‌توان در انواع غذاها از جمله موارد زیر پیدا کرد:

  • روغن بذر کتان
  • آجیل
  • سویا
  • ماهی چرب

در یک نظرسنجی که اخیرا بر روی 1206 فرد مبتلا به پسوریازیس انجام شده ، حدود 45 درصد از کسانی که اسیدهای چرب امگا 3 به رژیم غذایی خود اضافه کرده اند، شاهد بهبودی در پوست خود بوده‌اند. البته می‌توان از مکمل‌های روغن ماهی مصرف کرد اما باید دقت داشت که مصرف بیش از 3 گرم در روز می‌تواند مضر باشد. رعایت این مورد به ویژه برای کسانی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین یا آسپرین استفاده می‌کنند، بسیار مهم است.

انجام فعالیت‌هایی که تسکین دهنده استرس هستند

استرس یک منبع محرک شناخته شده برای شیوع پسوریازیس است. یافتن راه­ هایی برای کاهش و مدیریت استرس به طور بالقوه می‌تواند به درمان خانگی پسوریازیس کمک کند یا شدت آن­ها را کاهش دهد.

یکی از روش های موثر در کنترل استرس ورزش است. به طور مثال یوگا می‌تواند استرس را که محرک پسوریازیس است کاهش دهد.

درمان خانگی پسوریازیس با رژیم غذایی

برخی مواد غذایی و میوه ها برای درمان پسوریازیس و جلوگیری از تشدید آن مفید هستند. در ویدئویوی زیر 14 ماده غذایی که برای درمان پسوریازیس مفید هستند، معرفی شده است.

داورهای معروف و بدون نسخه برای درمان پسوریازیس

به طور کلی داروهای استعمالی مانند کرم‌ها و پمادها برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرند. برخی از آن‌ها بدون نسخه فروخته می‌شوند و برخی دیگر به دستور پزشک نیاز دارند. از آن‌جایی که تنوع این داروها بسیار زیاد است، در ادامه دسته‌بندی‌های موجود برای آن‌ها را نام برده‌ایم.

  • پمادهای استروئیدی.
  • اسید سالیسیلیک.
  • پمادهای حاوی ژل‌های نفتی.

در ادامه توضیحات بیشتری در مورد استفاده از داروها و کرم‌ها برای درمان خانگی پسوریازیس ارائه داده‌ایم.

کرم پسوریازیس

به طور کلی استفاده از یک لایه غلیظ کرم پسوریازیس می‌تواند به درمان خانگی پسوریازیسکمک کند. برخی از پمادها با نام کرم پسوریازیس شناخته می‌شوند. اما کرم‌های دیگر مانند مرطوب‌کننده‌های بدون عطر و رنگ نیز می‌تواند در بهبود این عارضه تأثیر داشته باشد. بیماران مبتلا به پسوریازیس باید از مرطوب کننده‌هایی که روی آن‌ها عبارت «برای پوست‌های حساس» درج شده است، استفاده کنند. یکی از بهترین روش‌های استفاده از این کرم‌ها هنگام خواب است. پسوریازیس معمولا در پوست‌های خشک ایجاد می‌شود. بنابراین بیمار می‌تواند لایه‌ای کرم روی ناحیه درگیر بزند، سپس روی آن را با یک یا دو لایه پلاستیک سلفون بپوشاند. در نهایت نیز یک لباس تنگ روی ناحیه‌ای که بسته است بپوشد. باقی ماندن تمام شب به این شکل باعث می‌شود که پوست رطوبت را جذب و بهبود پیدا کند.

کرم‌های کپسایسین

کپسایسین یکی از عناصر تشکیل دهنده فلفل قرمز است. در واقع این عنصر است که باعث می‌شود فلفل‌های سبز قرمز و تند شوند. این ماده در بهبود التهابات پوستی تأثیر دارد. برخی از کرم‌ها دارای کپسایسین هستند. پیش از هر چیز بیماران باید بدانند که استفاده از این کرم ممکن است در ابتدا باعث افزایش سوزش و خارش در پوست آن‌ها شود. بنابراین افرادی که پوست حساسی دارند، نباید از آن‌ها استفاده کنند.

تحقیقات انجام شده روی ۴۴ نفر از بیمارانی که به علائم متوسط و شدید پسوریازیس مبتلا شده‌اند، نشان داد که آن‌ها با مصرف کرم کپسایسین به مدت ۶ هفته بهبودی چشمگیری پیدا کردند. البته آن‌ها در ابتدای کار عوارض جانبی مانند سوزش و خارش را تجربه کردند که به مرور زمان بهبود پیدا کرد. برای نتیجه‌گیری از این روش درمان خانگی پسوریازیس باید روزانه سه الی چهار بار از کرم استفاده کرد.

پروبیوتیک‌ها

پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که در ماست و غذاهای تخمیر شده وجود دارند. افراد همچنین می‌توانند آن­ها را به صورت قرص‌های مکمل برای درمان خانگی پسوریازیس مصرف کنند. از آنجایی که پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی است، وجود به اندازه باکتری در بدن ممکن است به سیستم ایمنی بدن کمک کند.

کرکومین

کورکومین همان ماده موثر در ادویه زردچوبه است که ممکن است التهاب در بدن را کاهش دهد و همچنین ممکن است باعث کاهش علائم حاصل از پسوریازیس شود. این دارو را به صورت قرص یا کپسول می‌توان از داروخانه‌ها تهیه کرد.

استفاده از مرطوب کننده‌ها برای درمان خانگی پسوریازیس

خارش و پوسته پوسته شدن پوست می­تواند باعث بدتر شدن پسوریازیس شود. بنابراین مرطوب نگه داشتن پوست ضروری است.

استفاده از کرم‌های مرطوب‌کننده یا نرم کننده AAD (این کلمه اختصاری آکادمی پوست و مو آمریکاست یا نام یک برند مرطوب کننده است یا منظور کرم A+Dمیباشد؟)یک روش استاندارد برای استفاده در کنار سایر روش‌های درمانی هستند. یک پماد سنگین یا کرم غلیظ مرطوب کننده را می­توان سه بار در روز مصرف کرد.

بهتر است فرد به دنبال محصولی بدون عطر و رنگ با برچسب “برای پوست حساس” باشد. کرم‌های حاوی آلوئه‌ورا، ذغال سنگ یا اسید سالیسیلیک نیز مفید خواهد بود. به منظور حفظ رطوبت پوست بهتر است فرد از یک مرطوب کننده هوا استفاده کند تا هوای خانه او بیش از حد خشک نشود.

شامپو برای درمان بیماری صدف درخانه

شامپوهای مناسب برای پسوریازیس توسط برندهای مختلفی تولید می‌شوند. اما همه آن‌ها در دسته‌بندی که در ادامه بیان می‌کنیم، قرار دارند.

  • شامپوهای حاوی سالیسیلیک اسید.
  • شامپوی قطران زغال سنگ.
  • شامپوهای کلوبتازول پروپیونات (Clobetasol propionate)

استفاده از این شامپوها یک روش مناسب برای درمان خانگی پسوریازیس پوست سر و گوش‌ها به شمار می‌رود. شامپو بعد از استفاده باید ۵ الی ۱۰ دقیقه روی پوست سر باقی بماند. افرادی که پوست‌های حساسی دارند، باید دو بار در هفته از این شامپوها استفاده کنند. اما افرادی با پوست‌های معمولی می‌توانند در هر بار استحمام این شامپوها را مصرف کنند. پزشکان توصیه می‌کنند در صورتی که بعد از ۸ هفته، نتیجه‌ای از این روش درمانی حاصل نشد، بیماران سایر روش‌ها را امتحان کنند.

بهترین انتخاب برای درمان خانگی پسوریازیس بدن چیست؟

بهترین درمان پسوریازیس

به طور کلی روش‌های درمان خانگی بیماری صدفی می‌توانند برای نواحی مختلف پوست مورد استفاده قرار گیرند. اما در قسمت‌های بعدی بهترین روش‌های درمان پسوریازیس در خانه برای هر یک از اعضای بدن را به صورت جداگانه مطرح کرده‌ایم.

درمان خانگی پسوریازیس سر

در مرحله اول برای بهبود شرایط بایستی یکسری از عادات رفتاری را مدنظر قرار دهید تا خارش پوست سر و ریزش موی شما کمتر شود.

درمرحله دوم به سراغ  راهکارهای درمانی خانگی این عارضه می‌رویم. یکی از بهترین روش‌های درمان خانگی پسوریازیس پوست سر استفاده از سرکه سیب است. اگر فرد پوست مقاومی دارد، می‌تواند از سرکه سیب خالص استفاده کند. اما بیمارانی که پوست حساسی دارند باید آن را به نسبت نصف، نصف با آب مخلوط کنند. همچنین بیمارانی که پوست سر آن‌ها دچار زخم شده یا پوسته پوسته است نیز نباید از این روش استفاده کنند.

برای استفاده از این روش در هر بار استحمام، سرکه سیب باید به مدت سه الی پنج دقیقه روی پوست سر باقی بماند. این کار باعث کاهش التهاب و خارش پوست سر می‌شود. در نهایت نیز باید با آب ولرم و شامپوهای مناسب شسته شود. انواع شامپو برای درمان پسوریازیس پوست سر وجود دارد که در تیتر قبل به آن اشاره شد.در کلیپ زیر نیز می‌توانید برخی دیگر از درمان های خانگی پسوریازیس پوست سر را مشاهده کنید. همچنین اگر علاقه‌مند هستید درمورد بیماری پسوریازیس پوست سر،علل به وجود آمدن، روش های پیشگیری وسایر راه‌های درمان آن(نظیر درمان های طب سنتی و پزشکی نوین)، اطلاعات مفیدی به‌دست آورید، مقاله پسوریازیس سر را مطالعه کنید.

درمان خانگی پسوریازیس ناخن

این بیماری در ناخن و انگشتان دست می‌تواند کارهای روزانه را با اختلال مواجه کند. بهترین روش‌های بهبود این عارضه عبارتند از؛

  • کوتاه نگه داشتن همیشگی ناخن‌ها و تمیز کردن آن‌ها. برای از بین بردن آلودگی زیر ناخن‌ها، فرد باید آنها را در آب صابون ضد باکتری خیس کند و از تمیز کردن ناخن‌ها با جسم تیز خودداری کند.
  • استفاده از دستکش هنگام انجام کارهای دستی و به ویژه‌ کارهایی که با مواد شیمیایی سر و کار دارند.
  • مرطوب نگه داشتن دست‌ها و به ویژه کناره‌های ناخن‌ها با انواع مرطوب کننده ها و همچنین کرم‌ها، پمادها یا لاک‌های ناخن حاوی کورتیکواستروئیدها کلسیپوتریول، که شبیه ویتامین D3 است، تازاروتن و تاکرولیموس
  • استفاده از کرم‌ها، ژل‌ها و پمادهای ضد قارچی هومیوپاتی(Homeopathic treatments) بدون نسخه که در داروخانه‌ها موجود است ، اما تحقیق دقیق در مورد مارک مهم است.
  • استفاده از سرکه سیب

علائم، روش های پیشگیری و سایر روش‌های درمان این بیماری را می‌توانید در مقاله پسوریازیس ناخن مطالعه کنید.

درمان خانگی پسوریازیس زانو

روش‌های درمان موجود برای پسوریازیس زانو، شامل همه مواردی هستند که در قسمت‌های قبل به آن‌ها اشاره کردیم. علاوه بر آن‌ها توصیه می‌شود بیماران همیشه زانوهای خود را بپوشانند، روی زانو راه نروند. همچنین در صورتی که ورزشکار هستند، باید از زانوبندهای ایمنی استفاده کنند، بهتر است پیش از بستن زانوبند از مرطوب کننده‌ها استفاده کنند. سپس روی آن را با یک لایه سلفون ببندند و در نهایت زانوبند را بپوشند.

درمان خانگی پسوریازیس گوش

پسوریازیس پوست سر، ممکن است به پشت گوش‌ها و خود آن‌ها نیز سرایت کند. روش‌های درمان این عارضه در گوش نیز مانند درمان خانگی بیماری ویتلیگو در پوست سر است. استفاده از سرکه سیب، روغن‌های گیاهی و آلوئه ورا می‌تواند در بهبود این عارضه کمک کند.

افراد مبتلا به پسوریازیس در گوش باید توجه داشته باشند که در فصل‌های سرد حتما گوش‌های خود را بپوشانند و از خشک شدن پوست آن‌ها پیشگیری کنند.

درمان خانگی پسوریازیس واژن و ناحیه تناسلی

پسوریازیس در ناحیه تناسلی از جمله بیماری‌هایی است که افراد به دلیل خجالت برای درمان آن اقدام نمی‌کنند.علت، علائم و نحوه تشخیص آن در مقاله پسوریازیس ناحیه تناسلی به تشریح بیان شده است.

درخانم ها، پسوریازیس واژن معمولا باید با استفاده کرم‌های استروئیدی درمان شوند. میزان قدرت مورد نیاز برای کرم، به شدت پسوریازیس بستگی دارد. از میان روش‌های درمان پسوریازیس در خانه، حمام نمک و آلوئه ورا بهترین روش برای درمان پسوریازیس واژن هستند.

درمان خانگی پسوریازیس پا

درمان پسوریازیس پا نیز مانند سایر قسمت‌های بدن است و تفاوت چندانی ندارد. پوست پا معمولا حساس نیست و می‌توان برای آن از تمام روش‌های درمان خانگی استفاده کرد. از آن‌جایی که پا زمان زیادی در کفش است، باید نکات بهداشتی در مورد آن رعایت شود.

درمان خانگی پسوریازیس در کودکان

برخی از کودکان از بدو تولد به پسوریازیس مبتلا هستند. این عارضه در آن‌ها بعد از مدتی بهبود پیدا می‌کند. بنابراین جای نگرانی وجود ندارد. پسوریازیس در کودکان معمولا علامتی ندارد و باعث آزار کودک نمی‌شود. معمولا برای بهبود این عارضه در کودکان از پمادها، لوسیون‌ها و کرم‌های ملایم استفاده می‌شود. مرطوب نگه داشتن پوست نوزاد مهم‌ترین نکته‌ای است که باید در درمان پسوریازیس در خانه به آن توجه داشت.

درمان خانگی پسوریازیس در بارداری

استفاده از برخی روش‌های درمان گیاهی پسوریازیس برای مادران باردار ممنوع است. به همین دلیل آن‌ها باید با پزشک خود در مورد داروهای گیاهی و شیمیایی که برای پسوریازیس استفاده می‌کنند، مشورت داشته باشند. اما روش‌هایی چون حمام نمک، آلوئه ورا و حمام آفتاب می‌تواند برای این افراد مناسب باشد.

سوالات متداول

کدام یک از روش‌های درمان خانگی پسوریازیس کاربردی‌تر هستند؟

روش مناسب برای هر شخص منحصر به فرد است. بنابراین بیماران باید با آزمون و خطا روش مناسب برای درمان پسوریازیس را پیدا کنند.

مدت زمان بهبود پسوریازیس با درمان خانگی چقدر است؟

این روش‌ها معمولا بعد از چند هفته نتایج اولیه خود را نشان می‌دهند. البته دوره بهبود به سیستم بدنی بیمار، شدت بیماری و واکنش بیمار به روش درمان خانگی نیز بستگی دارد.

آیا سن و جنسیت در درمان خانگی پسوریازیس موثر است؟

به طور کلی روش‌های درمانی به ساختار بدن و سیستم ایمنی شخص وابسته هستند. اما نمی‌توان گفت کدام گروه نتیجه سریع‌تری از درمان بیماری‌ می‌گیرند.

منبع
healthlinewebmd
نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید