چشم و پلک

چگونگی درمان افتادگی پلک در طب سنتی

درمان افتادگی پلک در طب سنتی

درمان افتادگی پلک در طب سنتی، مجموعه‌ای از راهکارهایی است که متخصصان طب سنتی تجویز می‌کنند. راهکارهای گوناگونی برای درمان پتوز پلک وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به استفاده از انواع کرم‌ها، انجام لیفت‌، جراحی، لیزر و… اشاره کرد. اگر به‌دنبال روش‌های دیگری هستید، طب سنتی نیز می‌تواند این عارضه را درمان کند. می‌توان مجموعه‌ای از دستورالعمل‌های طب سنتی را به‌ویژه در سنین پایین ‌برای رفع این عارضه به‌کار گرفت. اگر ورم و پتوز بر اثر علل درونی و کارکرد بدن باشد، با طب سنتی قابل درمان است، اما اگر  بر اثر شل‌شدن پوست در سنین بالاتر به‌وجود ‌آید، درمان قطعی خاصی ندارد.

علت افتادگی پلک در طب سنتی

علت افتادگی پلک در طب سنتی
علت افتادگی پلک در طب سنتی

در طب سنتی، هر اندازه که چشم‌ها بزرگ‌تر و درشت‌تر باشند، بلغم آن‌ها بیشتر خواهد بود و همین غلبه بلغم، باعث ورم و پف‌آلودگی پلک‌ها می‌شود که به‌عنوان علت افتادگی پلک در طب سنتی بیان شده است.

درمان افتادگی پلک در طب سنتی از نظر متخصصان این طب

از جمله افراد سرشناسی که در طب سنتی برای پتوز پلک، روش‌های درمانی ارائه کرده‌اند، دکتر خیراندیش و استاد تبریزیان هستند.

درمان افتادگی پلک دکتر خیراندیش

افتادگی چشم و پف زیر آن، از نظر دکتر خیراندیش ناشی از افزایش بلغم در چشم‌هاست. ایشان برای درمان افتادگی پلک در طب سنتی روش‌های زیر را  بیان می‌کنند:

– روغن مالی ملاج سر با روغن سیاه‌دانه

– استفاده از تاج نمکی: در این روش، داخل کیسه پارچه‌ای، نمک دریا ریخته شده و شب‌ها به مدت یک تا دو ساعت روی سر فرد گذاشته می‌شود.

– ترک یا کاهش جدی مصرف خوراکی‌هایی که طبع سرد دارند.( به‌ویژه در شب)

– مصرف ارده همراه با شیره انگور هفته‌ای ۴ بار در وعده صبحانه.

درمان افتادگی پلک استاد تبریزیان

درمان افتادگی پلک استاد تبریزیان
درمان افتادگی پلک استاد تبریزیان

از نظر استاد تبریزیان نیز غلبه بلغم موجب شل شدن گوشت و پوست بدن انسان می‌شود که یکی از علل پتوز پلک نیز به‌شمار می‌رود؛ از این‌رو درمان افتادگی پلک در طب سنتی از منظر ایشان بدین صورت است:

بلغم‌زدایی

مصرف خوراکی‌هایی که سبب بلغم‌زدایی می‌شوند. ایشان بلغم را علت پیری و پژمرده شدن بدن و سستی و ضعف قوای بدن می‌دانند.

استفاده از داروهای تقویت عصب

استفاده از میخک به روش مخصوص

در این روش، فرد باید ۵ تا ۱۰ گرم میخک را در یک شیشه قرار دهد و درِ شیشه را محکم ببندد. سپس شیشه را گِل‌مالی کند و در زمستان به مدت دو روز و در تابستان به مدت یک روز در معرض نور خورشید قرار دهد. سپس میخک را از شیشه خارج و آسیاب کرده و با آب باران حل کند و آن را روی پلک خود بمالد و پس از خشک شدن به‌طور کامل آن را شست‌وشو دهد.

استفاده از سرمه اثمد و کافوری

در دیدگاه دیگری از استاد تبریزیان، پتوز بیشتر ناشی از ناهنجاری غده تیموس است. غده تیموس‌ در جناق سینه قرار دارد و مدت معینی در بدن فعال است و به رشد فرد کمک می‌کند. در سال‌های نخست عمر، غده تیموس در رشد بدن موثر است و زمانی که رشد بدن متوقف شد، این غده دیگر کارآیی ندارد. در این زمان ممکن است اختلالی در این غده به‌وجود بیاید و سبب پتوز پلک شود.

از نظر استاد تبریزیان، اگر اختلالی در غده تیموس ایجاد شود، به‌دنبال آن مغز فرمان اشتباهی به بدن می‌دهد؛ بنابراین برای درمان افتادگی پلک در طب سنتی عملکرد مغز باید اصلاح شود، در غیر این صورت، ممکن است با فرمان اشتباه تنظیمات بدن بهم بریزد و باعث عوارضی مانند پتوز شود. ایشان برای اصلاح عملکرد مغز، مصرف چای با آب مرزنجوش یا ریختن آن در بینی را توصیه می‌کنند.

درمان افتادگی پلک با زالو در طب سنتی

درمان افتادگی پلک با زالو در طب سنتی
درمان افتادگی پلک با زالو در طب سنتی

یکی از روش‌های توصیه‌شده برای درمان افتادگی پلک در طب سنتی، زالودرمانی است که بهتر است در مراکز معتبر و توسط متخصصان این امر انجام شود. البته اثربخشی این روش به‌طور کامل تایید نشده است. قبل از انجام آن باید حتما به پزشک طب سنتی مراجعه و شرایط بیمار بررسی شود.

 

مطالعه بیشتر

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام من هر وقت از تاج نمکی برای رفع افتادگی استفاده می کنم بعدش سردرد و حالت تهوع پیدا میکنم علتش چیه؟آیا به این کار ادامه بدم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید