بینی

عمل بینی با لیزر: هزینه، مزایا، معایب و عوارض آن

عمل بینی با لیزر چگونه است؟

رفع ایرادات سطحی بینی به روش‌های مختلف امکان‌پذیر است. یکی از جدیدترین روش‌ها در این زمینه عمل بینی با لیزر است. این روش کم تهاجمی با استفاده از ساطع کردن نور تقویت شده از دستگاه لیزر روی بینی موجب ایجاد تغییرات می‌شود. پرتو تابیده شده دارای طول موج مشخصی است. طبق فیلم جراحی بینی با لیزر، جراح با استفاده از تشدید یا تضعیف اشعه (تنظیم طول موج) تغییرات مدنظر خود را اعمال می‌کند. این تغییرات می تواند مربوط به ساختار بینی، پوست یا لایه‌های چربی زیرپوستی باشد. جراحی بینی با لیزر به کمک دستگاه لیزر Co2 انجام می‌شود. هرچند استفاده از این روش برای درمان برخی ناهنجاری‌های خیلی سطحی بینی ممکن است موثر باشد اما باید عنوان کرد که فرم‌دهی بینی با لیزر امکان‌پذیر نیست زیرا لیزر نمی‌تواند ساختار بینی را تغییر بدهد یا آن را اصلاح کند.  

 

عمل بینی با لیزر برای چه کسانی مناسب است؟

در پاسخ به سوال باید گفت که تبلیغات گسترده‌ای درباره کاربرد لیزر برای عمل بینی منتشر شده است؛ به‌عنوان مثال می‌توان به کوچک کردن، رفع پولیپ یا انحراف، لیفت یا بالا کشیدن، از بین بردن جای بخیه یا از بین بردن چربی اشاره کرد. اما بسیاری از این موارد در عمل واقعیت ندارد و اعلام آن تنها با هدف جذب بیشتر مشتری انجام می‌شود. اگر فرد به دنبال نازک کردن پوست روی سطح بینی و کاهش بافت‌های بیش از حد پوست روی آن است این عمل برای او مناسب است.

 

عمل بینی با لیزر برای چه کسانی مناسب نیست؟

عمل لیزر بینی رینوپلاستی با لیزر، برای کسانی که از عمل بینی می‌ترسند، بهترین گزینه است. با این حال، استفاده از آن برای همه مناسب نیست. اگر فرد بینی بزرگ دارد یا دارای قوز و انحراف بینی است، باید عمل زیبایی بینی انجام دهد واین روش برای او مناسب نیست. این روش کم تهاجمی قادر به ایجاد تغییر شکل گسترده در بینی نیست پس برای کسانی که می‌خواهند تغییری در ساختار بینی ایجاد کنند مناسب به نظر نمی‌رسد. پزشک قبل از انجام عمل بینی با دستگاه لیزر، شرایط جسمانی فرد را ارزیابی می‌کند؛ به‌عنوان مثال می‌توان به سن، سلامت عمومی، وضعیت پوست، وضعیت انعقاد خون و میزان قند خون اشاره کرد. مبتلایان به دیابت و افراد دارای اختلال در لخته شدن خون نمی‌تواند از لیزر درمانی بینی بهره بگیرند. همچنین ممنوعیت این روش برای کسانی که اخیراً پوست خود را برنزه کرده‌اند نیز وجود دارد.  

 

مراقبت‌های قبل عمل بینی با لیزر

شرکت در جلسه مشاوره قبل از جراحی بینی با لیزر الزامی است. در این جلسه سابقه پزشکی و داروهای مصرفی فرد به‌ دقت توسط پزشک مورد بررسی قرار می‌گیرد. زیرا بعضی بیماری‌ها از قبیل اختلال در گردش خون، دیابت و … برای انجام لیزر درمانی اختلال ایجاد می‌کنند. همچنین مصرف بعضی داروها و مکمل‌ها همزمان با لیزر بینی محدودیت دارد. علاوه بر موارد مذکور، اجتناب از مصرف الکل و دخانیات از چند هفته قبل از لیزر بینی باید مدنظر قرار گیرد. متقاضی از ۴ هفته قبل لیزر درمانی نیز نباید در معرض نور خورشید شدید قرار بگیرد یا از دستگاه‌های برنزه‌کننده پوست استفاده کند.  

 

مراحل عمل بینی با لیزر

انجام بی‌حسی موضعی اولین مرحله از انجام عمل بینی با لیزر است. سپس پوست روی بینی به واسطه اشعه حاصل از دستگاه لیزر شروع به سایش می‌کند. بروز سوزش خفیف و قابل تحمل در محل تحت درمان کاملا طبیعی است. در پایان، پوست بینی با پماد مخصوص پوشانده و پانسمان می‌شود. هدف از اینکار جلوگیری از خشکی پوست محدوده تحت درمان است. این عمل بر حسب شرایط متقاضی ۱ الی ۲ ساعت به طول می‌انجامد. فرد ۳ الی ۴ ساعت بعد از عمل می تواند از کلینیک یا بیمارستان خارج شود. امکان برداشت پانسمان نیز پس از گذشت 5 روز وجود دارد.  

 

مراقبت‌های بعد از لیزر بینی

مراقبت های بعد از لیزر بینی دستیابی به بهترین نتیجه از عمل بینی با لیزر نیازمند رعایت دقیق دستورالعمل‌های مراقبتی است. زیرا پوست بعد از لیزر درمانی حالتی مشابه آفتاب‌سوختگی شدید پیدا کرده و دچار التهاب، قرمزی و سوزش می‌شود. مهم‌ترین نکات در رابطه با این موضوع عبارتند از:

  • محافظت از بینی دربرابر ضربه
  • استفاده از شوینده‌های ملایم
  • آرام خشک کردن پوست صورت
  • اجتناب از فعالیت‌های سنگین تا ۳ هفته
  • خودداری از مالش پوست در حین شستشو
  • استفاده از کمپرس یخ برای کاهش التهاب
  • اجتناب از قرارگیری در معرض نور خورشید
  • مرطوب نگه داشتن پوست بینی با کرم‌های تجویزی پزشک
  • خودداری از استعمال مواد آرایشی بهداشتی روی بینی تا ۱ هفته

 

دوره نقاهت بعد از لیزر بینی

پس از لیزر بینی، دوره نقاهت چندان طولانی وجود ندارد. در واقع فرد می‌تواند بعد از گذشت ۱ الی ۲ روز فعالیت‌های روزمره خود را از سربگیرد. ۷ الی ۱۰ روز پس از لیزر درمانی نیز پوست بینی بهبودی نسبی را پیدا می‌کند.  

 

کاربرد عمل بینی با لیزر

کاربرد های عمل بینی با لیزر

در تبلیغات برای عمل بینی با لیزر کاربردهای زیادی عنوان شده است که در ادامه به بررسی هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.  

 

لیزر بینی گوشتی

عمل بینی گوشتی در مقایسه با نوع استخوانی با دشواری‌های بیشتری همراه است. در واقع این افراد بعد از عمل عوارض بیشتری را متحمل شده و دیرتر بهبود پیدا می‌کنند. این موضوع به ضخیم بودن پوست و نرمی غضروف این افراد نسبت داده می‌شود. دارندگان بینی گوشتی تحت‌تاثیر این موضوع راهکارهای کم تهاجمی‌تری را برای جایگزینی با عمل جراحی دنبال می‌کنند. امروزه یکی از راهکارهای نوین در جراحی، جراحی بینی گوشتی با لیزر عنوان شده است. اما باید گفت که این مورد، جز شعار تبلیغاتی چیز دیگری نیست. زیرا کوچک کردن بینی گوشتی با لیزر به تغییرات گسترده در بافت غضروفی و استخوانی نیاز دارد. اما عمل بینی با لیزر قادر به ایجاد این تغییرات نیست. به همین دلیل متقاضیان نباید فریب افرادی را که با عناوینی چون کوچک کردن بینی با لیزر یا کوچک کردن بینی بدون عمل جراحی با لیزر سریع‌تر جذب مشتری دارند را بخورند.  

 

نازک کردن پوست بینی با لیزر

نازک کردن پوست بینی با لیزر یکی از مزایای این روش است. این موضوع به خصوص برای دارندگان بینی گوشتی اهمیت پیدا می‌کند. همچنین از آن برای درمان عارضه بزرگ شدن و تغییر شکل بینی که به آن رینوفیما(rhinophyma) میگویند، استفاده می‌کنند. این بیماری در اثر رشد بافت نرم ایجاد می شود. پوست بینی در افراد درگیر با این مشکل به شدت ضخیم می‌شود. تنها راهکار موقت برای رفع افزایش ضخامت پوست، تراشیدن لایه‌های اضافه با دستگاه لیزر است.  در عمل بینی با لیزر پس از بی حسی، از پرتوی متمرکز لیزر CO2 برای برش و از بین بردن بافت اضافی استفاده می شود. بعد از لیزر درمانی فرد باید مدتی استراحت و دستورالعمل‌های مراقبتی را به طور دقیق رعایت کند. بهبودی کامل حدود دو تا سه هفته بعد از عمل حاصل می‌شود. در واقع مدتی طول می‌کشد تا فرد بتواند نتایج نهایی را مشاهده کند. البته پس از عمل، هرگونه بدشکلی ناشی از رینوفیما به طور چشمگیری کاهش می‌یابد یا برطرف می‌شود. قرمزی پوست بینی طی چند هفته به تدریج از بین می‌رود.  

 

جراحی بینی با لیزر برای درمان آکنه

افراد دارای آکنه روزاسه (آکنه بزرگسالان) نیز می‌توانند برای بهبود وضعیت پوست بینی خود از لیزر بهره بگیرند. آکنه روزاسه تحت‌تأثیر فعالیت نوعی باکتری در منافذ پوست بروز یافته و با علائمی چون قرمزی و جوش‌های ریز روی بینی و سایر بخش‌های صورت نمایان می‌شود. از دیگر مزایای لیزر درمانی می‌توان به از بین بردن جای بخیه عمل بینی با لیزر اشاره کرد. موضوعی که بسیاری از افراد تحت رینوپلاستی از آن رنج می‌برند.  

 

لیزر قوز بینی و عمل جراحی پولیپ بینی با لیزر

مشکلاتی چون پولیپ، انحراف یا قوز بینی به بافت‌های غضروفی و تیغه میانی آن مربوط می‌شود. با توجه به ناتوانی لیزر از ایجاد تغییر در بافت غضروفی، امکان رفع این مشکلات با استفاده از لیزر درمانی وجود ندارد. بنابراین مواردی چون لیزر قوز بینی یا عمل جراحی انحراف بینی با لیزر تنها جنبه تبلیغاتی دارند. در نتیجه صحبت درباره عوارض، مزایا و هزینه‌ی برداشتن قوز بینی با لیزر، پولیپ و … بی‌پایه و اساس است.  

 

لیفت بینی با لیزر

لیفت بینی به معنای اقدامات غیرتهاجمی است که برای تغییر شکل و رفع مشکلات ساختار بینی انجام می‌شود. انجام این کار به روش‌های مختلف امکان‌پذیر است که از جمله آن‌ها می‌توان به تزریق ژل، فیلر بینی و نخ بینی اشاره کرد. همان‌طور که مشخص است، عمل بینی با لیزر در بین روش‌های ارائه شده برای لیفت بینی جایگاهی ندارد. در واقع فرم‌دهی بینی با لیزر کاملاً تبلیغاتی است و نمی‌توان با استفاده از این روش ایرادات ساختاری بینی را برطرف کرد. در نتیجه صحبت درباره عوارض لیفت بینی با لیزر، مزایا و هزینه‌های آن صحیح نیست.  

 

از بین بردن چربی بینی با لیزر

لیزر علاوه بر نازک کردن و رفع عوارض پوستی برای از بین بردن یا سوزاندن چربی زیر پوستی نیز کاربرد دارد. در واقع پزشکان از طریق سوزاندن چربی بینی با لیزر و ایجاد تغییر رنگ در بعضی نقاط (سایه‌دار کردن) بینی را کوچک‌تر از حد معمول نشان می‌دهند. مزایای عمل بینی با لیزر برای چربی‌سوزی شامل کم تهاجمی بودن روش، نداشتن بیهوشی، دوره نقاهت کوتاه و عوارض بعد از عمل کمتر است. البته چربی سوزی بینی گوشتی با لیزر چندان اصولی نبوده و امکان بازگشت بینی به حالت اولیه وجود دارد.  

 

معایب و عوارض لیزر بینی

موقتی بودن نتیجه عمل و تاثیرگزاری اندک آن بر تغییر فرم بینی از جمله معایب جراحی بینی با لیزر است. در این عمل مانند تمام عمل‌های بینی امکان ایجاد درد، تورم و کبودی بعد از عمل وجود دارد که پس از یک هفته از بین می‌رود. از دیگر عوارض احتمالی این روش می‌توان به عفونت، پاره شدن عروق کوچک خونی و بهبودی ناقص در مواردی مانند درمان پلیپ اشاره کرد.  

 

مدت ماندگاری عمل بینی با لیزر

مدت ماندگاری جراحی بینی با لیزر به نوع عارضه بینی بستگی دارد و در هر صورت موقتی است؛ مثلا برای نازک کردن پوست یا رفع جوش، امکان بازگشت عارضه بعد از 2 سال وجود دارد. در رابطه با سوزاندن چربی نیز امکان بازگشت مجدد چربی زیر پوست پس از 2 تا 3 سال وجود دارد.  

 

قیمت لیزر بینی

قیمت عمل بینی با لیزر ثابت نیست و تا حد زیادی به نوع تکنیک بستگی دارد. در این روش بر حسب نوع عارضه (پوست ضخیم، سوزاندن چربی و …)، تجهیزات مورد استفاده، تخصص پزشک و نوع کلینیک، هزینه‌های متفاوتی از متقاضیان اخذ می‌شود. ناگفته نماند که هزینه جراحی بینی با لیزر خارج از تعهد بیمه‌های درمانی است و فرد باید خود تمامی هزینه‌ها را بپردازد.  

 

سوالات متداول

 

آیا لیزر درمانی روش ایمنی در رفع ایرادات بینی است؟

بله؛ استفاده از لیزر برای رفع مشکلات پوستی از قبیل ضخامت بالا یا جوش و قرمزی به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا رسیده است و عوارض زیادی در برندارد.  

آیا رینوپلاستی با لیزر درد دارد؟

خیر؛ به دلیل استفاده از داروی بی‌حسی موضعی، فرد تنها سوزش خفیفی را در حین عمل بینی با لیزر احساس می‌کند.  

تفاوت عمل بینی با لیزر و بدون لیزر در چه مواردی است؟

هر یک از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. روش جراحی بینی برای بسیاری از مشکلات ساختاری از قبیل قوز، انحراف، افتادگی نوک و … پاسخگو است. زیرا پزشک در این روش دید بازتری نسبت به وضعیت بینی پیدا می‌کند. البته مواردی چون دوران نقاهت طولانی‌تر، خطر عفونت یا به جای ماندن اسکار به عنوان معایب عمل جراحی عنوان شده است. اما عمل بینی با لیزر تنها برای رفع مشکلات پوستی بینی از قبیل افزایش ضخامت، جوش، جای بخیه یا رفع چربی کاربرد دارد. در واقع ایجاد تغییر در بافت غضروفی و استخوانی از حد توان لیزر خارج است. مزایای این روش نیز در نداشتن بیهوشی، درد، خونریزی و دوران نقاهت کوتاه خلاصه می‌شود.  

آیا بعد از عمل بینی با لیزر از تامپون، گچ و … استفاده می‌شود؟

خیر؛ تامپون، گچ و … بعد از جراحی باز یا بسته برای محافظت از بافت استخوانی و غضروفی، داخل بینی قرار می گیرند. اما در جراحی بینی با لیزر این بافت­ها دستخوش هیچگونه تغییری نمی‌شود.

منابع

https://www.eurekalert.org https://www.vanityestetik.com https://www.laserandskinsurgerycenter.com

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید