لیفت صورت با لیزر : مراحل، مراقبت ها و مزایای آن

معرفی روش لیفت صورت با لیزر
لیفت صورت با لیزر، یکی از روشهای نوین و موثر در جوانسازی پوست است. فرآیند لیفتینگ صورت در سالهای اخیر متحمل تغییرات گستردهای شده است. هدف از اعمال این تغییرات، کاهش عوارض و بهبود نتایج است.
بهکارگیری لیزر در عمل بهعنوان یکی از بزرگترین تغییرات شناخته میشود. عمل جراحی لیفتینگ با کمک لیزر، روشی غیرتهاجمی و بدون نیاز به جراحی است. به همین دلیل، عوارض حاصل از بیهوشی یا عمل جراحی برای آن وجود ندارد. دلیل اصلی محبوبیت روش یادشده در بین متقاضیان نیز همین موضوع است.
اصطلاح انگلیسی لیفت صورت با لیزر
اصطلاح پزشکی این عمل Laser face lift است که به فرآیند جوانسازی، لیفت وکشیدگی پوست گفته میشود. این عمل با تکنولوژی لیزر انجام میشود و امروزه به علت کُند کردن روند پیری پوست، محبوب به شمار میآید.
جراحی لیفت صورت به کمک لیزر برای چه کسانی مناسب است؟
پیری پوست تحتتاثیر عوامل مختلفی شکل میگیرد. بهعنوان مثال، میتوان به افزایش سن، آلودگی محیط، تابش مستقیم نور خورشید، تغذیه نامناسب و سبک نادرست زندگی اشاره کرد. چین و چروک صورت، خطوط ریز و درشت، شلشدگی و افتادگی پوست همگی از علائم پیری پوست هستند. اگر پوست فرد دارای چین و چروک (در حد ضعیف تا متوسط) و پیری پوست است، میتواند از لیفت صورت با لیزر برای رفع مشکل خود استفاده کند.
افراد دارای خطوط پنجه کلاغی در اطراف چشم و خطوط دور لب نیز میتوانند از این روش برای برطرف کردن این عوارض اقدام کنند.
لیفت صورت با کمک لیزر بدون نیاز به جراحی انجام میشود. به همین دلیل افرادی که تمایلی به بستری شدن در بیمارستان، بیهوشی یا گذراندن دوران نقاهت ندارند، میتوانند از این روش استفاده کنند.
عمل جراحی لیفت صورت به کمک لیزر برای چه کسانی مناسب نیست؟
بهطور کلی، محدودیتی در استفاده از لیفت صورت با لیزر برای افراد سالم وجود ندارد، اما افراد مبتلا به بیماریهای مختلف از قبیل سرطان باید قبل از هر اقدامی پزشک را در جریان مشکل خود قرار دهند. همچنین زنان باردار بهدلیل خطر اشعه برای جنین باید این کار را به بعد از زایمان موکول کنند.
کاربرد لیفتینگ صورت با لیزر
لیزرها براساس نحوه عملکرد به دو نوع تقسیم میشود. در نوع اول، آسیبی به پوست صورت وارد نشده و امواج با نفوذ به بخشهای عمقی موجب تحریک پوست و کلاژنسازی میشوند.
اما در نوع دوم لیزر، با لایهبرداری، مشکلات پوستی را برطرف میکنند. نتیجه هر دو روش ایجاد پوستی صاف، محکم و جوانتر از قبل است. لیزر برای تاثیرگذاری بر پوست، از امواج صوتی یا مافوق صوت بهره میگیرد. استفاده از عینک مخصوص چشم برای بیمار در جهت مقابله با آسیب وارده از سوی اشعههای لیزر انجام میشود.
انواع دستگاه لیزر
دستگاه لیزر لیفت صورت انواع مختلفی دارند. رایجترین دستگاههای مورد استفاده شامل لیزر لوکس، فرکشنال و CO2 است.
لیزر CO2
لیزرCO2 بهعنوان قدرتمندترین دستگاه در جوانسازی صورت و لیفت صورت با لیزر شناخته میشود. این دستگاه در مواردی از قبیل بهبود چین و چروک، جای زخم و جوش، رفع لکه و ماهگرفتگی، زگیل و حتی سرطان پوست کاربرد دارد.
لیزر فرکشنال
لیزر فرکشنال بهدلیل کاهش عوارض پوستی حاصل از این عمل (قرمزی و التهاب) به صورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. لیزرهای مورد استفاده مجهز به سیستم ترماگاید هستند. این سیستم براساس دمای ایجادشده در سطح پوست، دستگاه را مدیریت میکند. گرم شدن زیاد بافت صورت موجب توقف تابش امواج و خنک شدن صورت میشود.
مراقبت قبل از عمل لیزر
عمل لیفت صورت با لیزر نیازی به آمادگی قبل از عمل ندارد. تنها نکته مهم، پاکسازی صورت و عدم استفاده از مواد آرایشی روی پوست قبل از انجام عمل است.
مراحل انجام Laser face lift
اولین مرحله مراجعه به متخصص برای انجام مشاوره و بررسی وضعیت پوست صورت است. انجام لیفتینگ صورت با استفاده از لیزر با روشهای مختلفی انجام میشود. استفاده از هر یک از این روشها به کیفیت پوست مراجعهکننده بستگی دارد. سپس ناحیه تحت درمان اندازهگیری و علامتگذاری میشود.
پزشک متخصص در آغاز کار برای راحتی و افزایش ایمنی بیمار، پوست را سرد میکند. سپس قلم مخصوص لیزر را روی پوست حرکت میدهد.
امواج رادیویی از طریق قلم وارد بخشهای عمقی پوست میشوند. این امواج از گرم کردن بافت همبند صورت برای تحریک کلاژنسازی پوست استفاده میکنند. برای تاثیرگذاری بیشتر، مداد لیزر چندین بار از یک نقطه عبور میکند. معمولاً در این روش آسیبی متوجه لایههای سطحی پوست نیست.
زمان جراحی یا درمان در اتاق عمل
عمل لیفت پوست صورت با لیزر به دلیل عدمنیاز به بیهوشی، بسیار کوتاه و در حد 30 الی 60 دقیقه طول میکشد اما میتواند سن فرد را تا 10 سال جوانتر کند.
مراقبت بعد از عمل جراحی لیفت صورت با لیزر و محدودیتها
بعد از عمل، استفاده از کرم ضدآفتاب تا حداقل دو هفته الزامی است. این کار با هدف کاهش آسیب نور آفتاب به پوست انجام میشود.
برای مرطوب نگهداشتن پوست نیز استفاده از مرطوبکننده مناسب و نوشیدن آب به مقدار کافی ضرورت دارد. برخی لوازم بهداشتیآرایشی برای پوست صورت بهعنوان یک محرک عمل میکنند، به همین دلیل استفاده از آنها در 24 ساعت اول بعد از عمل محدودیت دارد.
اجتناب از مصرف الکل یا کافئین (تا دو روز بعد از عمل) و حفظ پوست از سرما و گرمای شدید تا حد زیادی نتایج را بهبود میدهد.
دوره نقاهت
حین عمل لیفت صورت با لیزر، وجود مقداری درد یا گرما در پوست صورت کاملاً طبیعی است و بعد از پایان کار از بین میرود. حس درد یا سوزنسوزن شدن پوست در نواحی استخوانی صورت مثل گونه شدت پیدا میکند. شدت یافتن گرمای صورت نیز نشانه آغاز فرآیند کلاژنسازی است.
این عمل کاملاً غیرتهاجمی و بدون نیاز به جراحی باز یا بیهوشی است. به همین دلیل دوران نقاهت نداشته و فرد بلافاصله بعد از عمل میتواند فعالیتهای روزمره خود را از سر بگیرد.
توقعات فرد بعد از عمل
بعد از عمل، سفتی و صافی پوست کاملاً مشهود است. تولید کلاژن در پوست تا چندین ماه ادامه پیدا میکند. به همین دلیل پوست بعد از 4 الی 6 ماه در بهترین وضعیت خود قرار میگیرد.
ماندگاری لیفت صورت با لیزر
نتایج تا چند ماه بعد از اولین عمل ادامه دارد. اما ماندگاری نتایج در گرو ادامه جلسات است. به عقیده پزشکان بهترین نتیجه بعد از انجام عمل، طی شش جلسه به دست میآید. جلسات لیفتینگ صورت با فاصله سه هفته از هم تنظیم میشوند. تعداد جلسات در افراد مختلف یکسان نیست و به کیفیت پوست بستگی دارد.
مزایای عمل لیفت صورت با لیزر
مزایای زیر موجب محبوبیت فراوان این روش در بین متقاضیان جوانسازی پوست شده است:
- عدم نیاز به بیهوشی
- کوتاه بودن زمان عمل
- کوتاه بودن دوره نقاهت و نیاز نداشتن به بستری شدن
- کاهش هزینه در مقایسه با سایر اعمال جراحی لیفتینگ
- لیفت و جوانسازی پوست
- کلاژنسازی مجدد پوست
- عدم نیاز به برش یا بخیه پوست و در نتیجه حذف مشکلاتی از قبیل عفونت یا جای زخم
عوارض لیفت صورت با لیزر
لیفتینگ صورت با لیزر به عنوان یکی از از ایمنترین و کمعارضهترین اعمال جراحی شناخته میشود. دلیل این موضوع عدم آسیب به لایه رویین پوست در حین عمل است. در موارد معدودی عوارض زیر گزارش شده که بعد از گذشت چند روز محو میشوند:
- تغییر رنگدانههای پوست
- تورم یا التهاب خفیف
- کبودی
- قرمزی
- تاول
عمل لیفت صورت با لیزر برای مردان
بسیاری از مردان قبل از رسیدن به سنین بالا دچار شلشدگی یا افتادگی پوست میشوند. از دلایل پیری زودهنگام پوست در مردان میتوان به استرس زیاد، آلودگی محیطی، نور خورشید، مصرف دخانیات و الکل، کار زیاد و تغذیه نامناسب اشاره کرد.
لیفت صورت با کمک لیزر یکی از سریعترین و موثرترین روشها برای رفع چین و چروک صورت مردان است. این روش نیازمند استراحت و طی دوران نقاهت طولانیمدت نیست. به همین دلیل افراد میتوانند بلافاصله بعد از عمل در محل کار خود حاضر شوند.
عمل لیفت صورت با لیزر برای زنان
زنان معمولاً از سنین بالای 40 سال دچار افتادگی پوست میشوند. به همین دلیل بسیاری از زنانِ متقاضی جوانسازی پوست را افراد با سنین 40 الی 60 سال تشکیل میدهند. البته پیری پوست تنها مختص این سنین نیست. گاهی اوقات افراد تحتتاثیر شرایط بد زندگی، رژیم غذایی نامناسب، جراحی، مصرف الکل و… دچار پیری زودرس پوست میشوند. در این شرایط نیز استفاده از لیفتینگ صورت با لیزر برای زنان بلامانع است.
محدودیتهای بعد از عمل لیفت صورت با لیزر
بعد از لیفت صورت هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و افراد میتوانند بلافاصله فعالیتهای روزمره خود را از سر بگیرند. البته برای احتیاط بهتر است تا 24 ساعت از فعالیتهای سنگین اجتناب شود.
هزینه لیفت صورت با لیزر
قیمت عمل لیفت صورت در ایران براساس پارامترهایی از قبیل تعداد جلسات، محل مورد نظر، وسعت محل تحت درمان، نوع لیزر، تخصص جراح پلاستیک و نوع کلینیک تعیین میشود. تعرفه تعیینشده برای این عمل جراحی معادل یک و نیم تا سه میلیون تومان در هر جلسه است.
سوالات متداول
آیا با انجام لیفت صورت با لیزر، فرم صورت نیز تغییر میکند؟
خیر. این روش تنها برای جوانسازی پوست کاربرد دارد. برای تغییر فرم باید از سایر روشها از قبیل تزریق ژل، چربی و… بهره گرفت. در این روش هیچگونه چربی صورت از بین نمیرود.
چگونه میتوان نتایج این عمل را به صورت بلندمدت حفظ کرد؟
نتایج لیفت پوست صورت با لیزر همیشگی نیست و پوست صورت بهدلیل نیروی جاذبه، افزایش سن و… همچنان در معرض پیری قرار دارد. اما روند پیری را میتوان با تغذیه مناسب، ورزش، استفاده از ضدآفتاب و مرطوب نگهداشتن پوست، کُند کرد.
این عمل توسط چه متخصصی انجام میشود؟
برای عمل لیفت صورت با لیزر، فرد بهتر است به متخصص یا فوقتخصص جراحی پلاستیک مراجعه کند. با توجه به اینکه این عمل به صورت سرپایی انجام میشود، نیازی به تیم درمانی مثل متخصص بیهوشی، دستیار و… نیست.