پوست

انواع لیزر موهای زائد بدن: مزایا،معایب و هزینه آن

فهرست محتوای مقاله

لیزر موهای زائد

رفع موهای زائد بدن یکی از دغدغه‌های افراد به خصوص زنان است. روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد که ازجمله آن‌ها می‌توان به اپیلاسیون، اپیلیدی، پودر یا کرم‌های موبر و تیغ اشاره کرد. اما این روش‌ها موقتی‌اند. افراد بیشتر به دنبال روش‌های دائمی از بین‌بردن موهای زائد هستند. لیزر موهای زائد یکی از روش‌های دائمی، موثر و محبوب بین افراد در سراسر جهان است.

 

لیزر موهای بدن برای چه کسانی مناسب است؟

افراد دارای پوست روشن و موی تیره و ضخیم برای انجام لیزر درمانی بسیار مناسب هستند. البته به لطف پیشرفت تکنولوژی، استفاده از این روش برای افرادی با پوست تیره نیز امکان پذیر شده است.

به طور کلی تمامی افرادی که از وضعیت موهای زائد بخش‌های مختلف بدن خود رنج می‌برند (اعم از زنان و مردان) به شرط داشتن سلامت جسمانی می‌توانند از لیزر درمانی برای رفع مشکل خود استفاده کنند. البته در رابطه با این موضوع محدودیت سنی وجود دارد و افراد باید برای انجام لیزر درمانی بالای ۱۲ سال باشند.

 

لیزر موهای بدن برای چه کسانی مناسب نیست؟

لیزر مو زائد

 

وجود سلامت جسمانی یکی از لازمه‌های قرار گرفتن تحت درمان با لیزر است. این موضوع برای انجام لیزر موی زائد نیز صدق می‌کند. افراد مبتلا به عوارض و مشکلات پوستی از قبیل تبخال‌ فعال، جوش‌های چرکی، گوشت اضافه، عفونت، کک و مک و خال برای انجام لیزر درمانی موهای زائد مناسب نیستند.

پوست‌های دارای تاتو یا پوست‌های برنزه نیز برای انجام لیزر درمانی مناسب نیستند.

گاهی مصرف داروهای خاص از قبیل داروهای حاوی طلا، داروهای ضد آکنه و … نیز در روند رفع موهای زائد با لیزر تداخل ایجاد می‌کنند. به همین دلیل مصرف‌کنندگان این داروها نباید تحت درمان با این روش قرار گیرند.

 به موارد ممنوعه می‌توان دوران بارداری، دوران شیردهی، مبتلایان به اختلالات هورمونی، افراد دارای بیماری تیروئید و بعضی بیماری‌های خاص از قبیل صرع و لوپوس را نیز اضافه کرد.

 

مراقبت‌های قبل از انجام لیزر

مراقبت لیزر مو

 

آگاه ساختن پزشک از داروهای مصرفی قبل از انجام لیزر موی زائد بدن از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا بعضی داروها برای انجام لیزر درمانی محدودیت ایجاد می‌کنند. بعضی دیگر نیز باید در طول دوره درمان قطع شوند؛ به‌عنوان مثال می‌توان به آسپیرین، ویتامین ای، هیدروکینون، رتینول و … اشاره کرد.

 همچنین سابقه هر گونه بیماری، حساسیت دارویی یا حساسیت پوستی نیز باید به اطلاع پزشک برسد. بیماری‌های تاثیرگذار در رابطه با این موضوع شامل مشکلات روحی روانی، اختلالات هورمونی، بیماری‌های خود ایمنی، دیابت، اختلالات تیروئید و پریودی نامنظم است. حساسیت پوستی نیز مواردی چون کهیر، اگزما، زگیل، تب‌خال و جوش را شامل می‌شود.

 مهم‌ترین نکات قبل از انجام لیزرموهای بدن عبارتند از:

  • محل تحت درمان ۲۴ ساعت قبل از لیزر درمانی تراشیده شود.
  • از ۱ ماه قبل درمان برنزه کردن پوست انجام نشود.
  • از ۱ ماه قبل درمان داروهای لایه بردار استفاده نشود.
  • مواردی چون تزریق بوتاکس یا ژل اطلاع داده شود.
  • محل تحت درمان به‌طور کامل عاری از هرگونه مواد بهداشتی و آرایشی باشد.
  • از ۱ ماه قبل درمان، موها با روش‌هایی چون بند اپیلاسیون و … برداشته نشوند.
  • پاک کردن و خشک کردن محل استعمال پماد بی‌حسی که ۳۰ الی ۶۰ دقیقه قبل از آغاز کار استفاده می‌شود.

 

مراحل انجام لیزر موهای بدن

ابتدا محل مورد نظر از هر گونه مواد آرایشی بهداشتی (کرم، ادکلن و …) پاک و کاملاً خشک می‌شود. امکان استفاده از کرم‌های بی‌حس کننده قبل از آغاز کار برای کاهش درد وجود دارد. البته بعد از اثرگذاری این کرم‌ها باید محل استعمال کاملاً شسته و خشک شود.

در روش لیزر درمانی از یک اشعه نوری با طول موج مشخص برای حذف مو و فولیکول‌های مویی استفاده می‌شود. این اشعه کمترین اثر منفی بر بافت‌های اطراف را دارد. پرتوهای دستگاه لیزر مو متمرکز، باریک و قدرتمند است. این پرتو دمای محل تابش را تا ۲۱۲ درجه فارنهایت افزایش می‌دهد. البته اشعه‌های لیزری تنها فولیکول‌های در حال فعالیت را شناسایی می‌کنند و از بین می‌برند. به عبارتی فولیکول‌های در حال استراحت هیچ تأثیری از اشعه‌های لیزری نمی‌پذیرند. به همین دلیل لیزر موهای زائد به چندین جلسه درمانی نیاز دارد.

بخش های تیره و ملانین دار پوست از قبیل مو و فولیکول‌ها این اشعه را به سمت خود جذب کرده و تحت تاثیر حرارت بالا سوزانده می‌شوند. به همین دلیل امکان رشد مجدد موها به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند.

رفع موهای زائد با لیزر درمانی فرآیندی یک ‌روزه نیست. بلکه به سپری کردن یک دوره درمانی کامل نیاز دارد. کاهش حداقل 70 درصدی مو با استفاده از لیزر وجود دارد. گاهی میزان کاهش مو به ۹۰ الی ۹۵ درصد نیز افزایش می‌یابد. طول دوره درمان در همه افراد یکسان تعیین نمی شود. زیرا شرایط جسمی و الگوی رشد مو در همه افراد یکسان نیست.

 

احساس مقداری درد در طول جلسه لیزر موهای زائد طبیعی و مربوط به داغ شدن محل تحت درمان است. در صورت احساس درد بعد از پایان کار نیز استفاده از کیسه یخ التیام‌بخش خواهد بود.

 

معرفی انواع دستگاه لیزر بدن

دستگاه لیزر مو

 

انواع مختلفی از دستگاه لیزر مو در دسترس متقاضیان قرار دارد که اغلب این سوال را برای آنان به وجود می‌آورد که کدام دستگاه مفیدتر است و اثر دائمی‌تری دارد؟

این دستگاه‌ها بر پایه یکی از 4 فناوری IPL، الکساندریت، دیود و ان‌دی‌یاگ ساخته می‌شوند. تجهیزات IPL در واقع تنها یک پرتوی نور است و به عنوان لیزر مطرح نمی‌شود. این فناوری بیشتر در دستگاه‌های لیزر خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سالن‌های زیبایی نیز از دستگاه‌های ساخته شده به این شیوه بهره می‌گیرند. دستگاه‌های ساخته شده با سایر فناوری‌های مذکور باید در مراکز درمانی و زیر نظر متخصص به کار گرفته شوند.

 

لیزر الکساندریت

لیزر الکساندریت یکی از موثرترین و سریع‌ترین لیزرهای رفع مو در سراسر دنیا است. بهترین عملکرد این دستگاه برای افرادی است که پوست‌های روشن و موهای نازک داند. افراد دارای پوست تیره ممکن است با مشکلاتی چون لک یا اثرگذاری پایین این دستگاه مواجه شوند.

 این دستگاه مجهز به خنک‌کننده است و موجب کاهش درد هنگام لیزر برای فرد می‌شود. از دیگر مزایای آن می‌توان به قطر تابش قابل تغییر آن اشاره کرد.

 

لیزر دیود

لیزر دیود از مزایایی چون تابش سریع و کوتاهی مدت جلسه درمانی برخوردار است. اما میزان درجه و عوارض حاصل از آن (مثل سوختگی یا لک) بیشتر ارزیابی می‌شود. همچنین به دلیل کوتاه بودن وقفه‌های تابشی، فرد درد بیشتری را حس می‌کند.

ازجمله مزایای این دستگاه می‌توان به قطر تابش بالا و سیستم خنک کننده آن اشاره کرد. این دستگاه همچنین دارای سیستم بازیافت فوتون است که تاثیرگذاری آن در نتیجه را 1.5 تا دو برابر بیشتر می‌کند.

یکی از مشکلات این دستگاه  این است که هندپیس کاملا در تماس با بدن است و سر آن قابل تعویض نیست. علاوه‌بر مشکل بهداشتی مشکل دیگر آن است که واکنش پوست حین لیزر را سخت‌تر می‌توان در آن مشاهده کرد.

 

لیزر ان‌دی‌یاگ

 لیزر ان‌دی‌یاگ نیز به واسطه استفاده از امواجی با طول موج بلند برای پاکسازی بخش‌های وسیعی از بدن استفاده می‌شود. افراد دارای پوست تیره می‌توانند با خیالی آسوده از عوارض احتمالی، موهای زائد خود را با لیزر ان‌دی‌یاگ برطرف کنند.

از جمله مزایای این روش می‌توان به مناسب و ایمن بودن آن برای تمام رنگ‌های پوست و موهای نازک اشاره کرد. این دستگاه مجهز به یک فناوری انحصاری است که انرژی پرتوها را کاهش می‌د‌‌‌هد و درصد جذب آن‌ها را بیشتر می‌کند. به این ترتیب عوارض و خطرات لیزر بسیار کاهش می‌یابد و درمان موثرتر می‌شود.

بنابر آنچه گفته شد نوع پوست، جنس مو و ناحیه تحت درمان در بدن، میزان اثرگذاری دستگاه‌های نام برده شده بر موهای زائد را مشخص می‌کند. در جلسه مشاوره نوع دستگاه با توجه به شرایط فرد برای او تعیین می‌شود.

 

کاربرد لیزر برای از بین بردن موهای بدن

با توجه به آنکه فرد می‌خواهد موهای زائد کدام قسمت از بدن خود را از بین ببرد، نکاتی وجود دارد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

 

لیزرموهای زائد صورت

لیزرموهای صورت بخش زیادی از مراجعات به کلینیک‌های زیبایی را تشکیل داده است. لیزر روشی موثر و کم خطر برای از بین بردن موی زائد از بخش‌های مختلف صورت است؛ به عنوان مثال می‌توان به لیزر موهای زائد ابرو (دور و مابین)، پشت لب، چانه، گردن، پشت سر، خط ریش و … اشاره کرد.

قبل از شروع لیزر موهای زائد، صورت فرد کاملا تمیز می‌شود. به فرد عینکی می‌دهند تا بپوشد و احتمالاً موهای او پوشانده می‌شود. درد لیزر در بخش‌هایی از پوست صورت که نازک‌تر است افزایش می‌یابد. در این شرایط استفاده از ژل خنک‌کننده قبل کار و یا کیسه آب یخ بعد کار التیام بخش خواهد بود.

ممکن است بین 2 تا 3 هفته طول بکشد تا تفاوت محسوسی در رشد موی صورت مشاهده شود و دیدن نتایج کامل ممکن است چندین جلسه طول بکشد.

البته باید این نکته را متذکر شد که لیزر، تنها موهای قهوه‌ای تیره یا سیاه را از بین می‌برد  برای موهای سفید،  خاکستری یا بلوند صورت کارایی ندارد.

هزینه لیزر موهای زائد صورت به طور معمول در هر جلسه برای کل صورت بین 120 تا 450 هزار تومان است و به نوع دستگاه مرتبط است. هر فرد به 4 تا 6 جلسه مداوم به علاوه یک جلسه سالیانه نیاز خواهد داشت.

 

لیزر موهای زائد پاها

برای لیزر موی پا متخصص پوست معمولا از یک پرتو نور با انرژی زیاد استفاده می‌کند و هرچه گستردگی موهای زائد پا بیشتر باشد، فرایند لیزر طولانی‌تر می‌شود.

به دلیل بزرگ بودن این منطقه برای رفع مو، مدت زمان لیزر درمانی بین 15 تا 30 دقیقه متغیر است. 70 الی 80 درصد موهای زائد پا بعد از گذشت 4 الی 6 جلسه درمانی از بین می‌روند.

تعداد جلسات مورد نیاز برای لیزر این ناحیه بیشتر از هر چیزی به میزان موهای آن بستگی دارد و بین 8 تا 10 جلسه متغیر است. البته برای حفظ نتیجه، هر شش ماه یا سالی یکبار باید لیزر تکرار شود.

هزینه لیزر موهای زائد پا با توجه به نوع دستگاه به طور معمول در هر جلسه بین 350 تا 600 هزار تومان است . هر فرد به 4 تا 6 جلسه مداوم به علاوه یک جلسه سالیانه برای کاهش رشد مو در پا نیاز خواهد داشت.

 

لیزر موهای زائد تناسلی

رفع موهای زائد تناسلی با سایر روش‌ها علاوه بر صرف وقت زیاد، مشکلات متعددی برای فرد ایجاد می‌کند. اما لیزر موهای زائد این محدوده علاوه بر کاهش دائمی موها مزایای مختلفی دارد؛ به عنوان مثال لیزر موهای زائد واژن موجب از بین رفتن سوزش و خارش نواحی تناسلی می‌شود. سایر مزایای موهای زائد تناسلی شامل رفع تیرگی، جلوگیری از ایجاد جوش، عفونت، زگیل، قارچ و … است. قرار گرفتن تمامی این موارد در کنار هم منجر به بهبود کیفیت رابطه جنسی می‌شود.

پوست نواحی تناسلی از حساسیت بسیاری برخوردار است. به همین دلیل این کار باید به پزشک کارآزموده و باتجربه واگذار شود. همچنین استفاده از دستگاه مناسب اهمیت بسیاری دارد. در غیر اینصورت مشکلاتی از قبیل لک شدن، سوختگی پوست و عفونت گریبان گیر فرد خواهد شد. لازم به ذکر است که مدت لیزر درمانی اندام‌های تناسلی در زنان و مردان با یکدیگر تفاوت دارد. این کار در زنان به 6-4 جلسه نیاز دارد. این در حالی است که برای انجام آن در مردان 2-3 جلسه بیشتر نیاز است.

هزینه لیزر موهای زائد تناسلی، به طور معمول در هر جلسه بین 130 تا 200 هزار تومان است. هر فرد به 4 تا 6 جلسه مداوم به علاوه یک جلسه سالیانه برای عدم رشد مجدد موها نیاز خواهد داشت.

 

لیزر موهای زائد شکم

گاهی افراد از پرمویی شکم خود حس خوبی نداشته و به دنبال راهکار مناسب برای رهایی از شر این مشکل هستند. با لیزر درمانی موهای شکم بعد از چند جلسه کاهش یافته و مشکلاتی چون زبری مو یا جوش‌های زیر پوستی به حداقل می‌رسد. تعداد این جلسات با توجه به مشخصات فرد و میزان موی شکم او متفاوت و بین 3 تا 6 جلسه متغیر است. البته پس از آن نیز به جلسه سالیانه نیاز خواهد داشت.

هزینه لیزر شکم، در هر جلسه بین 100 تا 150 هزار تومان در سال 1400 متغیر است. هر فرد به 3 تا 5 جلسه مداوم به علاوه یک جلسه سالیانه برای عدم رشد مجدد موها نیاز خواهد داشت.

 

لیزر موهای زائد زنان

لیزر مو زائد

 

بخش زیادی از مراجعات برای لیزر موهای زائد بدن مربوط به زنان است. متداول ترین مناطق تحت درمان با لیزر شامل صورت، زیربغل، بیکینی (دور سینه و نواحی تناسلی)، دست و پا است. طبیعتا رفع دوره‌ای موی این مناطق بسیار زمان‌بر است و مشکلاتی چون جوش‌های زیر پوستی و زبری موها را در پی دارد. این در حالی است که لیزر به صورت دائم موجب کاهش حجم موهای این مناطق می‌شود. البته زنان در دوران بارداری و شیردهی نباید برای لیزر موی زائد اقدام کنند.

 

لیزر موهای زائد در بارداری

رویش موهای زائد در دوران بارداری افزایش قابل‌توجهی پیدا می‌کند. بسیاری از زنان باردار با مشاهده علائم پرمویی اقدام به رفع آن‌ها با لیزر می‌کنند. به دلیل کم بودن مطالعات انجام شده اطلاعات کافی در رابطه با عوارض لیزر موهای زائد در دوران بارداری وجود ندارد. اما متخصصین زیبایی در دوران بارداری انجام لیزر برای رفع موهای زاید را توصیه نمی‌کنند. پرهیز از این کار در دوران بارداری با هدف رعایت جوانب احتیاط انجام می شود. در رابطه با این موضوع ذکر نکات زیر ضروری است:

  • به دلیل تغییرات هورمونی حساسیت پوست افراد به درد افزایش می‌یابد.
  • بهبود عوارضی چون سوختگی یا لک حاصل از لیزر در دوران بارداری طولانی‌تر است.
  • امکان بروز گرفتگی عضلات زیر شکم و ران تحت تاثیر امواج پرقدرت لیزری وجود دارد.
  • به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری پوست تیره‌تر و از کیفیت نتایج کاسته می شود.
  • کرم‌های بی‌حسی استفاده شده برای کاهش درد جذب بدن شده و برای جنین خطرآفرین است.
  • لیزر بعضی نقاط بدن (دور سینه و نواحلی تناسلی) به‌دلیل حساسیت بالای پوست بسیار دردناک است.
  • لیزرموهای زائد چندین جلسه به طول می‌انجامد. شرکت در جلسات درمانی برای افراد باردار در ماه‌های پایانی دشوار است و نیمه‌کاره رها می‌شود

 

لیزر موهای زائد در دوران شیردهی

انجام لیزر موهای بدن و صورت در دوران شیردهی همانند دوران بارداری توصیه نمی‌شود. دلیل این موضوع تغییرات هورمونی این دوران است که به تیره شدن پوست ختم می‌شود. نتیجه لیزر موهای زائد در پوست‌های تیره نسبت به پوست روشن وضعیت بدتری دارد. از طرفی کرم و پمادهای بی حس کننده که قبل لیزر موهای زائد استعمال می شوند از طریق پوست جذب بدن شده و به داخل شیر مادر راه پیدا می‌کند. موضوعی که می‌تواند برای نوزاد عوارض زیادی به همراه داشته باشد.

 

لیزر موهای زائد مردان

فواید لیزر مو

 

مشکل موهای زائد تنها مختص زنان نیست. لیزر موهای زائد در مردان تنها با هدف زیبایی انجام نمی‌شود. بلکه اهداف دیگری چون سلامت پوست (کاهش جوش های چرکی، سر سفید و زیر پوستی) و بهداشت (کاهش عرق سوختگی و خارش) را دنبال می‌کند. همچنین اصلاح الگوی رشد موی صورت و سر (از قبیل ریش‌های پراکنده یا نامتقارن) با لیزر انجام می شود.

 

مراقبت‌های بعد از انجام لیزر

رعایت نکات زیر بعد از لیزر موی زائد ضروری است:

  • استفاده مداوم از کرم ضد آفتاب
  • اجتناب از دوش گرفتن تا ۲۴ ساعت
  • پرهیز از حضور در سونا و استخر تا ۲ هفته
  • اجتناب از جراحی‌های زیبایی از قبیل بوتاکس تا ۲ هفته
  • پوشاندن نواحی لیزر شده برای جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید
  • استفاده از قرص هیدروکسیزین طبق تجویز پزشک برای کاهش خارش پوست
  • اجتناب از لوازم آرایشی بهداشتی به مدت ۴۸ ساعت به دلیل مسدود شدن منافذ و تحریک پوست
  • استفاده منظم از کرم ترمیم‌کننده تجویزی پزشک برای کاهش التهاب و سوختگی پوست (مثل کرم‌های آنتی‌بیوتیک یا هیدروکورتیزون برای درمان سوختگی بیکینی بعد از لیزر)

 

معایب لیزر مو

 

مزایای لیزر کردن موهای زائد بدن

به عقیده سازمان غذا و داروی آمریکا، لیزر کردن به صورت دائم، موهای بدن را کاهش می‌دهد.  مزایای بسیاری برای این روش عنوان شده که ازجمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اثربخشی بالا
  • بدون عارضه جدی
  • کوتاهی جلسات درمانی
  • سرپایی و بدون نیاز به بستری شدن
  • مشاهده نتایج در جلسات اولیه
  • قابل تنظیم برای بخش‌های حساس بدن
  • قابل استفاده برای بخش‌های وسیعی از بدن
  • کاهش خطر ایجاد زخم، عفونت یا تغییر رنگدانه‌های پوست
  • بدون درد خصوصاً در دستگاه‌های دارای خنک‌کننده های قدرتمند

 

عوارض لیزر موهای زائد

در رابطه با این موضوع این سوال بسیار مطرح می‌شود که لیزر موهای زائد بدن چه عوارضی دارد؟ در لیزر موی زائد تمامی فولیکول‌های مو به یکباره از بین نمی‌روند. به همین دلیل فرآیند رفع موهای زائد باید در چندین جلسه انجام شود. همچنین در این روش به دلیل برخورد اشعه لیزر به پوست عوارضی چون سوختگی یا لک بروز پیدا می‌کند. البته انجام لیزر درمانی زیر نظر افراد متبحر و کارآزموده به میزان قابل‌توجهی از عوارض کار کم می‌کند. رعایت بعضی نکات از سوی فرد تحت درمان نیز برای کاهش عوارض ضروری است؛ به‌عنوان مثال می‌توان به اجتناب از سولاریوم و آفتاب سوختگی پوست قبل از لیزر موی زائد اشاره کرد. زیرا احتمال ایجاد سوختگی و لک شدن در پوست‌های برنزه بیشتر است. سایر عوارض این کار عبارتند از:

  • قرمزی و التهاب
  • اسکار (جای زخم)
  • پوسته پوسته شدن
  • تاول (به دلیل سوختگی شدید پوست)
  • آسیب به چشم (به دلیل عدم استفاده از عینک مخصوص)
  • تغییر رنگ پوست (تیرگی پوست در افراد دارای پوست روشن و بالعکس)
  • عفونت باکتریایی پوست (که با علائمی چون خارش، التهاب و جوش بروز پیدا می‌کند)

 

افراد مشهوری که لیزر انجام داده‌اند

به دلیل تاثیرگذاری بالای این کار در رفع موهای زائد بسیاری از افراد مشهور اقدام به استفاده از لیزر درمانی کرده اند؛ به عنوان مثال می‌توان کیم کارداشیان، ویکتوریا بکهام، کانه وست، آلیسا میلانو، کامرون دیاز و … را نام برد.

 

هزینه لیزر در ایران

برای آگاهی از هزینه لیزر رفع موهای زائد، شرکت در جلسه مشاوره ضرورت دارد. هزینه این کار به عوامل مختلفی بستگی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محل تحت درمان
  • گستردگی محل
  • نوع کلینیک و تجهیزات مورد استفاده
  • تعداد جلسات
  • مهارت و تجربه پزشک

 

سوالات متداول

 

آیا لیزر موهای زائد درد دارد؟

خیر؛ به دلیل استفاده از کرم‌های بی‌حسی قبل از لیزر درمانی، فرد درد چندانی را در حین کار احساس نخواهد کرد. البته حساسیت بعضی نقاط بدن نسبت به درد بیشتر و احساس درد خفیف در این نقاط کاملاً طبیعی است. همچنین بعضی دستگاه‌های لیزری مجهز به خنک کننده‌های قدرتمند هستند که از سوزش پوست جلوگیری می‌کنند.

 

آیا لیزر موهای زائد باعث نازایی می‌شود؟

اشعه لیزر مورد استفاده در رفع موهای زائد تنها یک میلیمتر به داخل بدن نفوذ می‌کند. به همین دلیل نمی‌تواند باعث آسیب‌دیدگی تخمدان و بروز نازایی شود.

 

آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟

خیر؛ در صورت انجام لیزر موی زائد زیر نظر متخصص با تجربه و ماهر و همچنین استفاده از دستگاه‌های ایمن این کار عارضه‌ای نخواهد داشت.

 

لیزر موهای زائد چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان هر جلسه بسته به گستردگی محل تحت درمان از چند دقیقه تا چند ساعت متفاوت است.

 

کدام برند دستگاه برای لیزر موهای زائد توصیه می‌شود؟

یکی از مسائلی که در خصوص لیزر موهای زائد بسیار مهم است نوع دستگاه است. البته صرفا نام یک دستگاه معتبر نمی‌تواند نتیجه را تضمین کند و مولفه‌های دیگری که در مقاله یاد کردیم برای این امر نیاز است.

 

چگونه دستگاه اصل را از دستگاه های تقلبی تشخیص دهیم؟

این مساله به سادگی قابل تشخیص نیست و حتی افراد حرفه‌ای و پزشکان هم ممکن است نتوانند این مساله را تشخیص دهند. زیرا علاوه بر دستگاه‌های تقلبی، دستگاه‌های اصل که در کشو‌های دیگر میزان بسیاری کار کرده اند توسط افرادی خریداری، و با یک سرویس جزئی مجددا وارد کار می‌شوند. بنابراین بهتر است فرد برای انجام این کار به مراکز معتبر مراجعه کند.

 

لیزر موهای زائد چقدر مؤثر است؟

تاثیرگذاری این روش برای موهای ضخیم و تیره رنگ زیاد است. میزان موهای زائد در صورت تکمیل جلسات درمانی به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. البته این موضوع قطعی نیست. گاهی به دلیل تغییرات هورمونی امکان رشد مجدد موها وجود دارد. اما تاثیرگذاری این روش در افرادی با موهای نازک و کرکی چندان مناسب ارزیابی نمی‌شود. این‌گونه افراد ممکن است تحت‌تاثیر لیزر درمانی دچار پرمویی شوند.

 

لیزر موهای زائد از چند سالگی انجام می‌شود؟

استفاده از لیزر برای رفع موهای زائد بعد از 12 سالگی بلامانع است.

 

لیزر موهای زائد بیکینی چند جلسه است؟

تعداد جلسات بر اساس رنگ پوست و مو تعیین می‌شود. اما به طور معمول این کار 4 الی 10 جلسه به طول می‌انجامد. بین جلسات نیز فاصله 8-6 هفته‌ای قرار می‌گیرد.

 

لیزر موهای زائد بدون ژل امکان پذیر است؟

در فرآیند رفع موهای زائد با استفاده از لیزر پوست ناحیه مورد نظر به شدت گرم می‌شود. روش‌های مختلفی برای جلوگیری از سوختن پوست وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به ژل خنک کننده (تماسی) یا اسپری کریوژن و هوای سرد (غیر تماسی) اشاره کرد. امروزه دستگاه‌های لیزر خود مجهز به سیستم خنک‌کننده فوق‌العاده قدرتمندی هستند که مانع از سوختگی پوست می‌شود. در این روش پرتوهای لیزر دقیقا فولیکول را هدف گرفته و آسیبی به پوست وارد نمی‌کنند. مشکلاتی از قبیل انحراف پرتوی نور که در صورت استفاده از ژل بروز پیدا می‌کرد، در این روش وجود ندارد. به این موارد می‌توان تحریک پوست برای جوانسازی را نیز اضافه کرد.

 

لیزر بدن چند جلسه طول می‌کشد؟

تعداد جلسات درمانی به وضعیت پوست، ضخامت مو و رنگ پوست بستگی دارد. اما به‌طور معمول تعداد جلسات درمانی بین ۳ الی ۷ جلسه در نظر گرفته می شود. این جلسات با فاصله ۴ الی ۶ هفته ای تنظیم می‌شوند. البته این موضوع بیشتر برای صورت است و فواصل زمانی بین جلسات لیزر درمانی بدن نسبت به صورت افزایش می‌یابد.

 

منابع

https://www.healthline.com

https://www.byrdie.com

https://www.webmd.com

https://www.mayoclinic.org

https://laserallclinic.com

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید