بدن

لیپولیزر(لیرلیپولیز):مزایا،عوارض و کاربردها

لیپولیزر چیست؟

لیپولیزر (لیپولیز) از جمله روش‌های درمانی بسیار مؤثر در حذف و سوزاندن چربی‌های زیرپوستی یا موضعی است. لیپو لیزر به‌عنوان یک عمل زیبایی شناخته می‌شود و عمدتا برای افراد چاق(bmi بالای 30) گزینه مناسبی نیست.

در این روش، با استفاده از امواج الکتریکی یا لیزر سرد وگرم، بافت‌های چربی شکسته و در نهایت این بافت‌ها به صورت مایع از شکاف‌های ایجادشده روی پوست خارج می‌شود. امکان استفاده مجدد از چربی تخلیه‌شده در این روش برخلاف روش لیپوساکشن وجود ندارد.

اصطلاح پزشکی لیپولیز

اصطلاح پزشکی این روش، Lipolysis است. این روش به‌عنوان یکی از جدیدترین روش‌های زیبایی و سلامت شناخته می‌شود.

عمل لیپولیزر برای چه کسانی مناسب است؟

چاقی موضعی، از اصلی‌ترین مشکلاتی است که افرادی که به‌دنبال تناسب اندام هستند با آن رو‌به‌رو می‌شوند. در صورت وجود چربی‌های اضافه در شکم، پهلوها، بازو، ران و سایر نقاط بدن و در صورت عدم‌ابتلا به بیماری‌های خاص می‌توان به عمل لیپولیز به‌عنوان یک روش درمانی واقعا مؤثر فکر کرد.

عمل لیپولیز برای چه کسانی مناسب نیست؟

عمل لیپولیز برای چه کسانی مناسب نیست

عمل لیپولیزر برای افراد مبتلا به بیماری‌‌های خاص توصیه نمی‌شود، چراکه در صورت انجام این عمل باید شاهد بروز برخی عوارض حساس نیز باشند. این افراد عبارتند از:

  • افراد مبتلا به دیابت
  • افراد مبتلا به سرطان
  • افراد دارای مشکلات قلبی
  • افراد مبتلا به مشکلات کلیوی
  • خانم‌های باردار

انواع روش‌های لیپولیز کدام است؟

امروزه استفاده از انواع روش‌های لیپولیز به‌منظور تاثیرگذاری بیشتر با توجه به مشخصات فیزیکی و شرایط جسمی فرد، مورد توجه قرار گرفته است. از مهم‌ترین انواع روش‌های لیپولیز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

لیپولیزر تزریقی

لیپولیزر تزریقی یک روش زیبایی کم‌خطر است که در آن با استفاده از تزریق ترکیبات گیاهی و غیرمضر به بدن می‌توان شاهد اختلال و مرگ سلول‌های چربی بود. از فسفاتیدیل کولین به‌عنوان ماده تزریقی این روش، برای مرگ بافت‌های چربی در نواحی گوناگون به‌ویژه غبغب استفاده می‌شود.

ترکیبی مساوی از فسفاتیدیل کولین و داکسی‌کولیک‌ اسید با استفاده از سوزن‌های مخصوص به بافت موردنظر تزریق می‌شود. این ترکیب باعث تجزیه سلول‌های چربی در طول یک دوره 7 الی 8 هفته‌ای می‌شود. فسفاتیدیل کولین، نوعی ماده گیاهی است که از گیاه سویا به‌دست می‌آید.

لیپولیزر لیزری

لیپولیزر لیزری (laser lipo lysis) روشی مدرن در چربی‌سوزی با استفاده از امواج لیزر است. در این روش، پس از بی‌حسی‌ موضعی، با ایجاد برش‌های کوچک روی پوست (برش‌های 2 تا 3 سانتی‌متری) و قرارگیری میکروکانولا (میله‌های حاوی فیبر نوری) در بدن، چربی‌ها ساکشن می‌شوند.

حرکت رفت و برگشت میله‌های حاوی فیبر نوری در مدت زمانی کوتاهی باعث تخریب حداکثری میزان چربی می‌شود. علاوه بر ساکشن چربی‌ها در این روش، می‌توان شاهد کلاژن‌سازی و در نتیجه عدم‌افتادگی یا شل‌شدگی پوست نیز بود.

در ویدئوهای زیر نحوه عملکرد این روش نشان داده شده است:

اولتراسونیک

لیپولیزر اولتراسونیک، از دیگر روش‌های درمانی است که توسط امواج صوتی، شرایط مرگ سلول‌های چربی و تناسب اندام را ایجاد می‌کند. تعیین فرکانس صوتی که بسیار بیشتر از محدوده شنوایی انسان است، توسط متخصص تعیین می‌شود. این فرکانس معمولا عددی بین ۲۰ هرتز تا ۲۰ کیلوهرتز است. این روش در بین سایر روش‌های شیمیایی و طبیعی به‌عنوان یکی از گزینه‌های مدرن با تاثیر صددرصد و قطعی شناخته می‌شود.

لاغری با دستگاه اولترازد

لیپولیز اولترازد، روش دیگری است که با ایجاد یک موج حرارتی مشخص باعث تخلیه و دفع کامل چربی‌ها از بدن و رسیدن به یک ایده‌آل وزنی می‌شود. دستگاه اولترازد با مکانیسمی کاملاً ویژه و ایجاد فشار حداکثری بین بافت‌های چربی، باعث انفجار بافت و از بین رفتن قطعی آن‌ها می‌شود.

انواع کاربرد لیپولیزر در بدن

از جمله نواحی بدن که می‌توان با روش لیپو لیزر نسبت به فرم‌دهی آن اقدام کرد، عبارتند از:

بازو

لیپولیزر بازو یکی از روش‌های درمانی کم‌خطر به‌منظور خارج کردن چربی از ناحیه بازو است. برای از بین بردن چربی این ناحیه، اغلب از روش لیزری استفاده می‌شود. در این روش پس از بی‌حسی موضعی، میله‌های حاوی فیبر نوری در نقطه موردنظر قرار داده می‌شوند. حرکت رفت و برگشت کانولا، باعث انتقال گرما به بافت چربی و پاره شدن آن می‌شود.

دوره نقاهت کوتاه و کبودی‌های نسبتاکم به‌عنوان بخشی از مزایای این روش به‌شمار می‌آید. تاثیرگذاری لیزر روی لایه‌های پوست، باعث سفت‌شدن بازو و فرم‌دهی به آن می‌شود. در این روش، فاکتورهای مختلفی مورد توجه قرار می‌گیرند، با معاینه فرد توسط متخصص و بررسی میزان چربی در بازوها معمولا روش لیپو لیز لیزری برای سوزاندن چربی‌ها انتخاب می‌شود.

 ران

با توجه به تاثیرگذاری بالای روش لیپولیزر، لیزر چربی‌های ناحیه ران با استفاده از این روش از جمله رایج‌ترین متدها در حوزه پیکرتراشی به‌شمار می‌آید.

پس از تقسیم‌بندی هر یک از ران‌ها به 4 قسمت، داخل، خارج، جلو و پشت، محل مورد نظر برای انجام لیپولیز مشخص می‌شود. پس از انجام بی‌حسی توسط متخصص، با استفاده از فیبرهای نوری با شعاع یک الی دو میلی‌متر، مراحل شکستن و سوختن بافت چربی انجام می‌شود.

لیپو لیزر ران، تنها یک روش برای فرم‌دهی و تناسب سایز قسمت‌های مختلف ران است و نمی‌توان از آن به‌عنوان روشی برای لاغری یاد کرد. مدت زمان ماندگاری تاثیرات انجام این روش، طولانی است.

 شکم و پهلوها

تجمع چربی در شکم به‌دلایلی مانند رعایت نکردن اصول درست نشستن، عوامل ژنتیکی و وراثت یا چاقی، مشکل رایجی است که می‌توان به آن اشاره کرد. چاقی ناحیه شکم با این روش در سریع‌ترین زمان ممکن و با دقت بالا برطرف می‌شود.

پس از نقطه‌گذاری روی پوست شکم یا پهلوها و بی‌حسی موضعی، میله‌های کانولا وارد پوست شده و گرمای ناشی از لیزر، باعث شکسته شدن بافت چربی شکم یا پهلوها طی یک بازه زمانی 40 دقیقه‌ای می‌شود. عدم‌خونریزی و عدم‌نیاز به بستری‌شدن جزو مزایای لیپولیزر است.

 ساق پا

تجمع چربی در ساق پا که گاه به عوامل ژنتیکی مرتبط است، با استفاده از روش لیپولیزر به‌سادگی برطرف می‌شود. این در حالی است که گاه انجام ورزش و رعایت رژیم‌ غذایی نیز برای حذف چربی از ساق پا نتیجه‌بخش نیست.

 صورت و غبغب

تجمع چربی‌ها در ناحیه فک و گردن به جهت بالا رفتن سن و همچنین افزایش وزن اتفاق می‌افتد و معمولاً با نارضایتی‌های متعددی همراه است. لیپولیزر غبغب به‌عنوان یک روش رایج برای از بین بردن چربی‌های ناحیه فک و گردن شناخته می‌شود.

این روش درمانی در کنار حرکت‌های ورزشی و رژیم‌های لاغری مختلف می‌تواند با مزایای متعددی همراه باشد. برای برطرف کردن مشکل غبغب در ناحیه گردن و زیر چانه معمولاً از روش لیپو لیز لیزری استفاده می‌شود.

لیپولیز غبغب می‌تواند به جهت نوع خاص جراحی از عوارض بسیار کمتری در مقایسه با دیگر روش‌های موجود برخوردار باشد. در این روش، فرد نیازی به بستری شدن نیز ندارد.

اقدامات و مراقبت‌های بعد از عمل لیپولیز

مراقبت های بعد از عمل لیپولیز

مراقبت‌های بعد از عمل می‌تواند باعث عدم‌بازگشت چربی و ایجاد یک تأثیر دائمی و طولانی‌مدت در بدن فرد شود. فرد پس از گذشت یک هفته از انجام عمل به‌منظور معاینه و چکاپ بدنی باید به پزشک معالج مراجعه کند. تعداد جلسات مراجعه با توجه به وضعیت جسمی، توسط پزشک مشخص می‌شود.

مراقبت‌های عمومی عبارتند از:

  • استفاده از کمپرس سرد روی پانسمان‌ها بعد از عمل
  • پرهیز از مصرف هر نوع مواد مخدر
  • پرهیز از حضور در استخرها جهت جلوگیری از عفونت یا باز شدن زخم
  • ماساژ دادن زخم‌ها به‌منظور خارج کردن ترشحات یا خونابه‌ از محل زخم
  • مصرف منظم داروهای تجویزشده ازسوی پزشک
  • پرهیز از انجام فعالیت‌های سنگین و خطرناک

علاوه بر این موارد، پوشیدن گن مخصوص به‌عنوان بخشی از مراقبت‌های خاص بعد از عمل ضروری است.

گن مخصوص لیپولیز

استفاده از گن مخصوص لیپولیزر بعد از عمل به‌منظور عدم‌برگشت‌پذیری مجدد چربی‌ها برای فرد ضروری است. این گن معمولا توسط پزشک برای استفاده در یک بازه زمانی مشخص تجویز می‌شود.

گن‌های لیپولیز به‌طور معمول دارای الیاف آنتی‌باکتریال هستند و به همین علت امکان تنفس پوست هنگام استفاده از گن وجود دارد. عبور جریان هوا باعث متعادل نگه داشتن دمای پوستِ زیر گن می‌شود. وزن سبک و لطافت ناشی از جنس مناسب گن‌های لیپولیز از دیگر ویژگی‌هایی است که باید به آن اشاره کرد. استفاده از گن به‌منظور جلوگیری از ایجاد آب در پوست یک ضرورت به‌شمار می‌رود.

مدت زمان عمل لیپولیزر

مدت زمان جراحی لیپولیزر با توجه به میزان چربی بدن فرد و همچنین قسمت‌های تعیین‌شده برای انجام عمل تعیین می‌شود. در صورتی که قسمت‌های تعیین‌شده برای انجام لیپولیز بیشتر از یک یا دو نقطه باشد، مدت زمان جراحی تا یک ساعت ادامه پیدا می‌کند.

عمل لیپولیزر توسط چه متخصصی انجام می‌شود؟

لیپولیز توسط متخصص جراحی پلاستیک و ترمیمی انجام می‌شود. میزان مهارت و تجربه پزشک بر موفقیت‌آمیز بودن عمل به‌طورمستقیم تأثیرگذار است.

دوره نقاهت لیپولیز

 مدت زمان نقاهت پس از جراحی کوتاه است و این موضوع باعث بازگشت سریع فرد به شرایط عادی می‌شود. فرد بعد از حدود یک الی ۴ ساعت پس از انجام عمل مرخص می‌شود و این درحالی است که پزشک جراح به جهت طی شدن سریع‌تر دوره نقاهت توصیه می‌کند که فرد از انجام فعالیت‌های سنگین به مدت یک الی ۳ روز پرهیز کند.

دردهای بعد از عمل قابل تحمل است و در صورت پوشیدن گن به مدت ۲ الی ۳ هفته می‌توان شاهد تثبیت تغییرات انجام‌شده در بدن بود.

مدت ماندگاری لیپولیزر

مدت ماندگاری لیپولیز با توجه به غیرتهاجمی بودن این روش و تاثیرگذاری مستقیم آن بر حذف کامل سلول‌های چربی طولانی است. امواج لیزر باعث مرگ سلول‌های چربی زیرپوستی می‌شود؛ بنابراین برای تجمع مجدد چربی‌ها، زمان زیادی نیاز است.

افزایش مدت زمان ماندگاری این جراحی با توجه به مراقبت‌های بعد از عمل و انتخاب سبک زندگی سالم در کنار ورزش و مصرف مواد غذایی مناسب، امکان‌پذیر است.

توقعات بعد از عمل

نتایج جراحی لیپولیز پس از یک الی 2 هفته قابل مشاهده است. فرد با گذشت چند ماه بعد از جراحی، می‌تواند شاهد نتایج محسوس‌تری نیز باشد. برای مشاهده نتایج رضایت‌بخش، توجه به تمامی مراقبت‌ها و توصیه‌های پزشک ضروری است.

عوارض لیپولیز

lipolysis 3

تمامی روش‌های جراحی در حوزه لاغری و تناسب اندام چه به صورت تهاجمی و چه به صورت غیرتهاجمی با برخی عوارض و پیامدها همراه هستند. این عوارض در روش لیپو لیز عبارت است از:

  • ایجاد برخی ناهمواری‌ها و ناهنجاری‌ها در شکل ظاهری پوست
  • بروز عفونت
  • ایجاد بافت اسکار در پوست
  • مشاهده نواحی سوختگی به صورت کاملاً خفیف در محل انجام لیپولیزر

عوامل مختلفی در تعیین میزان عارضه‌های پس از این روش پیکرتراشی، موثر هستند. میزان چربی در بدن، ناحیه مورد نظر برای انجام لیپولیز و میزان مهارت و تجربه پزشک از جمله مواردی است که باید به آن اشاره کرد.

محدودیت‌ها

این روش محدودیت‌هایی را در فاصله 5 الی 7 روز پس از عمل برای فرد ایجاد می‌کند. این محدودیت‌ها شامل مسافرت‌های هوایی، نحوه انجام فعالیت‌های روزانه و انجام ورزش به صورت حرفه‌ای می‌شود.

بعد از این عمل، در صورت نداشتن علائم حساسی مانند فشارخون یا سرگیجه، هیچ محدودیتی برای شیوه خوابیدن فرد وجود ندارد. استفاده از لباس‌های نازک و کاملا راحت در کنار استفاده مداوم از گن‌های مخصوص لیپولیزر به مدت حداقل 4 ماه از دیگر نکاتی است که باید به آن اشاره کرد.

مزایا لیپولیزر

لیپو لیز به‌عنوان یک روش تخصصی و کاملا مدرن در حوزه زیبایی شناخته می‌شود. پیشرفت‌های انجام‌شده به‌منظور انجام این روش، باعث تسریع در فرآیند درمان و تاثیرگذاری قطعی آن شده است. مهم‌ترین فواید لیپولیز به شرح زیر است.

  • روش لیپو لیزر باعث ایجاد زخم در ناحیه لیفت‌شده نمی‌شود.
  • دوره بهبودی پس از روش لیپولیز کوتاه است و نیاز به بستری در صورت تأیید پزشک وجود ندارد.
  • باعث افتادگی پوست نمی‌شود.
  • مدت زمان انجام روش لیپو لیزر بسیار کوتاه بوده و گاه در یک جلسه به پایان می‌رسد.
  • جوان شدن و کلاژن‌سازی در پوست یکی دیگر از فواید لیپو لیز به‌شمار می‌آید.
  • احتمال بروز عفونت در صورت توجه به نکات و مراقبت‌های بعد از عمل بسیار ضعیف است.

هزینه عمل لیپولیزر

به‌طور کلی می‌توان گفت که هزینه این جراحی به عوامل مختلفی وابسته است. این عوامل عبارتند از:

  • تبحر و تخصص پزشک جراح
  • شهر یا منطقه سکونت فرد
  • ناحیه مورد نظر برای انجام جراحی
  • میزان و وسعت چربی‌ها در نواحی تعیین‌شده برای عمل لیپولیز
  • تعداد جلسات لیپولیز

به‌طور مثال، هزینه عمل لیپولیز بازو، به جهت سهولت مراحل جراحی به‌طور تقریبی بیش از دو میلیون تومان و هزینه جراحی لیپولیز در ناحیه شکم با توجه به میزان و ضخامت چربی، به‌طور تقریبی بیش از 5 میلیون تومان است.

سؤالات متداول درباره لیپولیز

آیا لیپولیز درد دارد؟

هنگام انجام این روش با بی‌حسی‌های موضعی، فرد هیچ دردی را احساس نمی‌کند اما قطعاً پس از انجام عمل به فاصله یک تا ده روز باید شاهد دردهای ناشی از جراحی در نقاط مختلف بدن باشد.

پزشکان متخصص با در نظر گرفتن شرایط جسمی و فیزیولوژیک بدن فرد نسبت به تجویز داروهای مسکن در صورت نیاز اقدام می‌کنند.

آیا جراحی لیپولیز باعث لاغری می‌شود؟

جراحی لیپولیزر، یکی از روش‌های پیکرتراشی است که نتیجه اصلی آن لاغری نیست، بلکه اصلی‌ترین نتیجه انجام این روش، رسیدن به تناسب و زیبایی اندام است. بنابراین این جراحی به‌تنهایی باعث کاهش وزن نمی‌شود. انتخاب سبک زندگی سالم و رژیم غذایی ایده‌آل از اصلی‌ترین فاکتورها برای حفظ لاغری پس از این جراحی است.

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید