پلاسما جت بینی: مزایا، معایب، ماندگاری و هزینه آن

پلاسما جت بینی چیست؟
پلاسما جت بینی که با عناوینی مانند فیبروبلاست بینی، پلاسما تراپی بینی و پلکسر بینی نیز از آن یاد میشود، یکی از روشهای جدید جایگزین جراحی زیبایی بینی و از تکنیکهای تزریقی است که به استحکام پوست منطقه تحت درمان و بهبود شرایط ظاهری آن کمک میکند.
پلاسماجت یکی از روشهای غیرجراحی زیبایی بینی است که در آن با استفاده از روش پلاسما تراپی، فیبروبلاستهای پوست ناحیه مورد نظر هدف قرار میگیرند. فیبروبلاستها، سلولهای سازنده کلاژن و پروتئین هستند که در لایه میانی پوست قرار دارند. این سلولها در بهبود زخمها و خراشهای ایجاد شده روی پوست و همچنین در حفظ استحکام آن، نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند.
در روش پلاسما تراپی بینی، ایجاد سوختگی در نقاط از پیش تعیین شده و بسیار ریز، به از بین رفتن چربی موجود در لایه میانی پوست و تحریک بافت همبند کمک میکند. به این ترتیب، پوست بینی جمعتر و محکمتر شده و ظاهر آن اندکی تغییریافته و کوچکتر خواهد شد.
در ویدئوی زیر میتوانید نمونهای از عمل پلکسر بینی را مشاهده کنید.
کاربرد اصطلاح پلاسما جت بینی به انگلیسی
پلاسما جت بینی در زبان انگلیسی با اصطلاحاتی مانند Plasma Fibroblast Therapy، Plasma Skin Resurfacing، Plasma Blaze، Plasma Pen Treatment یا Plasma Nose Lift شناخته میشود.
چه کسانی به عمل فیبروبلاست بینی نیاز دارند؟
اغلب افراد از روش پلاسما جت بینی برای کوچک کردن و رفع برخی نقایص ظاهری بینی خود استفاده میکنند. در این روند، چربی اضافی اطراف و روی بینی هدف قرار میگیرد. از اینرو، افراد دارای بینی گوشتی گزینه مناسبی برای انجام این عمل بهشمار میروند.
با کمک روش پلاسماجت، نوک بینی اندکی بالاتر رفته و بافت بینی مستحکم و جمع میشود و بینی به مراتب خوش فرمتر و کوچکتر به نظر خواهد رسید. در مجموع، این عمل مناسب افرادی است که:
- دارای بینی گوشتی هستند.
- بهدلیل بالا رفتن سن، دچار افتادگی بینی و عدم استحکام بافت آن شدهاند.
- به هیچ وجه تمایلی به انجام جراحی بینی ندارند.
- پیشتر بینی خود را جراحی کردهاند و محل جراحی، به اصطلاح گوشت اضافی آورده است.
پلکسر بینی برای چه کسانی مناسب نیست؟
روش پلاسما جت بینی برای برخی از افراد روش چندان مناسبی بهشمار نمیرود. این عمل مناسب افراد زیر نیست:
- افرادی که پوست آنها بسیار تیره است.
- افرادی که ایمپلنتهای فلزی دارند.
- افرادی که بینی آنها استخوانی است.
- افرادی که پوست ناحیه تحت درمان آنها، به هر دلیلی ملتهب شده است.
- افرادی که مستعد ابتلا به زخمهای کلوئیدی هستند.
- افرادی که در زمان درمان، پوست خود را برنزه کرده باشند.
- افرادی که تبخال دارند.
- افرادی که سن آنها زیر 18 سال است.
آمادگی قبل از عمل فیبروبلاست بینی
برای انجام عمل پلاسما جت بینی، ابتدا لازم است پزشک متخصص، فرد را با دقت معاینه کرده و روند کار را برای او توضیح دهد. در صورت احتمال ابتلا به تبخال، به فرد توصیه خواهد شد که از سه روز پیش از آغاز روند درمان تا 4 روز پس از آن، از داروی والاسیکلوویر استفاده کند.
مراحل عمل لیفت بینی با دستگاه پلاسماجت
برای انجام پلاسما جت بینی، ابتدا ناحیه تحت درمان بهخوبی تمیز شده و از تمام آلایندهها و مواد آرایشی عاری میشود. سپس، با استفاده از کرم بیحسی، موضع بیحس میشود. (لیفت بینی با دستگاه پلاسماجت نیازی به بیهوشی ندارد.) پس از گذشت نیم ساعت و اطمینان از بیحسی موضعی، روند انجام لیفت بینی با دستگاه پلاسماجت آغاز میشود. این کار، با کمک دستگاه مخصوص یا به اصطلاح، قلم پلاسما انجام میشود. در این مرحله، قلم پلاسما توسط پزشک متخصص با دقت به نواحی تعیین شده نزدیک میشود و جریان الکتریکی موجود و گرمای حاصل از آن به ایجاد پلاسما کمک میکند.
پزشک در این مرحله، از یک روند خطی، ظریف و منظم استفاده میکند و جریان الکتریکی و پلاسمای حاصل از آن را به صورت نقطه نقطه به بافت میانی پوست و چربیهای تجمع یافته در آن انتقال میدهد.
دمای بالای پلاسماجت منجر به سوختگی نقاط از پیش تعیینشده و از بین رفتن لایههای چربی اضافه میشود. در نهایت، ناحیه تحت درمان با مجموعهای از نقاط ریز و قهوهای پوشیده خواهد شد. آثار سوختگی پس از 4 تا 10 روز، به کلی ناپدید میشود. پس از پایان روند درمان، پزشک متخصص یا دستیار وی، کرم بیحسی را از روی موضع پاک کرده و برای به حداقل رساندن احساس خارش و سوختگی در ناحیه تحت درمان، از ژل خنککننده استفاده خواهد کرد.
نحوه عملکرد دستگاه پلاسماجت
پلاسما جت بینی با استفاده از یک دستگاه قلم مانند انجام میشود. این دستگاه جریان الکتریکی با فرکانس بالا را در نواحی بسیار کوچکی از پوست تخلیه میکند. نوک قلم پلاسماجت بههیچ عنوان سطح پوست را لمس نمیکند. این دستگاه درست بالای نقطه مورد نظر قرار گرفته و جریان الکتریکی را با استفاده از گاز یونیزه شدهای به همان ناحیه وارد میکند. تخلیه شار الکتریکی، گازهای متصاعد شده را گرم کرده و در سطح پوست سوراخهای بسیار ریز و جراحتهای بینهایت کوچکی را ایجاد میکند. براساس مطالعات منتشر شده در مجله PMFA، جراحات ناشی از حرارت و جریان الکتریکی دستگاه پلاسماجت، با ایجاد و تقویت موارد زیر به استحکام بافت همبند کمک میکنند:
- شکسته شدن سلولهای پروتئینی پوست
- تقویت روند ترمیم بافت
- تحریک فعالیت فیبروبلاست
- انقباض و استحکام بافت
عکس دستگاه پلاسما جت بینی
تعداد جلسات مورد نیاز برای پلکسر بینی
تعداد جلسات مورد نیاز با توجه به نوع پوست، نوع نقایص و واکنش فرد به روند درمان متغیر خواهد بود. اغلب افراد پس از یک جلسه درمانی و در طول 8 هفته بعد از آن، شاهد نتایج این عمل خواهند بود. با این حال، شمار دیگری از افراد ممکن است به دو تا سه جلسه درمانی دیگر نیز نیاز داشته باشند.
فاصله جلسات پلاسماجت بینی
در صورت نیاز، پزشک توصیه خواهد کرد که جلسه درمان تجدید شود. جلسات پلاسما جت بینی، حداقل باید هشت هفته یا دو ماه با یکدیگر فاصله داشته باشند.
کاربرد روش پلاسماجت در رفع نواقص بینی
تغییر فرم بینی گوشتی
پلاسماتراپی بینیهای گوشتی به از بین بردن بافت چربی اضافی اطراف و روی بینی کمک میکند و از این طریق موجب کوچکتر و خوشفرمتر شدن بینی میشود.
فیبروبلاست نوک بینی
همانطور که گفته شد، انجام Plasma Blaze، در استحکام و جمع شدن پوست بینی و اطراف آن موثر است. این امر به بالا رفتن نوک بینی هم کمک میکند.
از بین بردن قوز بینی
در مواردی قوز بینی، حاصل تجمع چربی اضافی روی تیغه بینی است. در این صورت، انجامPlasma Fibroblast Therapy، برای از بین بردن قوز بینی موثر خواهد بود. با این حال، ممکن است بینی و قوز روی آن استخوانی باشد. در این صورت، روش پلاسما جت بینی در رفع نقص مورد نظر کاربردی نخواهد داشت.
لیفت بینی
روند سالخوردگی روی تمام اجزای صورت و از جمله بینی، تأثیر گذاشته و آن را دچار افتادگی خواهد کرد. در این صورت، روش پلکسر بینی با استحکامبخشی و جمعکردن پوست ناحیه تحت درمان به لیفت بینی کمک میکند.
مدت زمان انجام عمل پلکسر بینی
درمان با روش پلاسما جت بینی یک روند سرپایی است که در مطب پزشک متخصص انجام شده و حدود یک ساعت زمان میبرد. هنگام انجام این عمل، حضور همراه الزامی نیست، اما در صورت تمایل، بیمار میتواند همراهی در کنار خود داشته باشد.
مراقبت بعد از فیبروبلاست بینی
پس از انجام روش پلاسما جت بینی، پوست محل درمان بهشدت آسیبپذیر خواهد بود، به همین دلیل، قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید و دستکاری ناحیه درمان میتواند موجب بروز لک شود. برای جلوگیری از این امر، استفاده مکرر و مرتب از کرمهای ضدآفتاب قوی و شویندههای ملایم توصیه میشود. اغلب کرمهای ضد لک از خواص لایهبرداری برخوردار هستند. درضمن، استفاده از محصولات لایهبردار برای مدتی پس از انجام این عمل ممنوع است. بنابراین به فرد توصیه میکنیم در صورت ایجاد لک و برای رفع جای پلاسما تراپی، تنها طبق دستورات پزشک معالج خود رفتار کرده و فقط از محصولات تجویز شده استفاده کند.
از جمله دیگر مراقبتهای بعد از لیفت بینی با دستگاه پلاسماجت، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده مرتب از کرمهای مناسب برای بازسازی بافت
- استفاده مرتب از کرمها و لوسیونهای ضدآفتاب
دوره نقاهت
در شرایط عادی و ظرف مدت 4 تا 10 روز، آثار جراحت و لکهها بهطور کامل بهبود مییابند. روش پلاسماجت بینی دوران نقاهت قابلتوجهی ندارد؛ بنابراین فرد پس از انجام این عمل، بهراحتی میتواند فعالیتهای روزمره خود را از سر بگیرد.
توقعات فرد پس از پلکسر بینی
پس از اتمام عمل، ناحیه تحت درمان با نقاط قهوهای رنگی پوشیده خواهد شد. این نقاط، زخمها و آثار سوختگی بسیار ریزی هستند که پس از یک هفته بهتدریج بهبود خواهند یافت. روند بهبودی با پوستهپوسته شدن و افتادن پوستهها همراه خواهد بود. در نهایت، فرد شاهد جمع شدن و استحکام بافت پوست، جوانسازی و لیفت ناحیه تحت درمان بعد از پلاسما جت بینی خواهد بود. بالا رفتن نوک بینی و از بین رفتن قوز ناشی از تجمع چربی نیز از دیگر نتایج انجام این عمل است.
ماندگاری پلکسر بینی
در شرایط عادی، تغییرات ایجاد شده با کمک پلاسماجت بین 2 تا 3 سال ماندگاری دارد.
فواید پلکسر بینی
از جمله مزایا و فواید پلاسماجت بینی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نیاز نداشتن به تزریق بیحسی
- نیاز نداشتن به ایجاد برش
- نیاز نداشتن به انجام بخیه
- کم خطر بودن
- داشتن کمترین میزان عوارض جانبی
- ماندگاری بالا
- به صرفه بودن
ضرر و معایب پلاسماجت
در مقایسه با روشهای تهاجمی دیگر، این عمل معایب قابلتوجهی ندارد و یک روند درمانی بیخطر است. با این حال، هر روشی در کنار مزایا و فوایدی که دارد، ممکن است برخی عوارض جانبی نیز داشته باشد. از جمله خطرات پلاسماتراپی بینی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ورم بعد از پلکسر بینی
- کبودی
- خراشیدگی
- پوستهپوسته شدن
- تغییر رنگ ناحیه تحت درمان
- باقی ماندن اثر زخم
علاوه بر این موارد، احتمال ایجاد لکههای پوستی را نیز میتوان از عوارض پلاسما تراپی بینی برشمرد.
محدودیتهای بعد از پلکسر بینی
برای جلوگیری از عوارض جانبی پلاسماجت و به حداقل رساندن آنها، فرد لازم است موارد زیر را رعایت کند:
- باید از دستکاری محل زخم خودداری کند.
- استفاده از مواد شوینده لایهبردار و اسکراب، حداقل برای مدت یک هفته پس از عمل، ممنوع است.
- خارش و تورم ناحیه تحت درمان ممکن است تمرکز فرد را دچار اختلال کند. به همین دلیل، بهتر است تا بهبودی کامل از انجام کارهایی که نیاز به تمرکز بالایی دارند، مانند رانندگی و کار با دستگاههای پرخطر اجتناب کند.
هزینه پلاسماجت بینی
هزینه این عمل در ایران به نسبت دیگر روشهای زیبایی بینی، پایینتر است. هزینه این عمل در سال 1400 از 2 میلیون تومان شروع شده است. البته با توجه به بیمارستان، تبحر پزشک و… این قیمت میتواند متفاوت باشد.
پلاسما جت بینی عکس قبل و بعد
در تصاویر زیر نمونههایی از انجام پلکسر بینی، قبل و بعد از عمل را مشاهده میکنید.
سوالات متداول درباره فیبروبلاست بینی
عمل پلاسما تراپی بینی توسط چه متخصصی انجام میشود؟
پلاسما جت بینی توسط جراحان و متخصصان زیبایی انجام میشود. بدیهی است که متخصصان پوست نیز گزینههای مناسبی برای انجام این کار بهشمار میروند. با توجه به جدید بودن این روش، لازم است پزشکان و متخصصان مربوطه با گذراندن دورههای لازم با عملکرد دستگاه پلاسماجت آشنا شوند.
آیا پلاسما تراپی بینی را کوچک میکند؟
بله. روش پلاسما جت بینی، با از بین بردن چربی اضافی اطراف و روی بینی و جمع کردن پوست آن، به کوچک شدن بینی کمک میکند.
پلاسما جت بینی برگشت دارد؟
بله. با این حال، در مقایسه با سایر روشهای غیرجراحی از ماندگاری طولانیتری برخوردار است.
پلاسماجت چگونه بینی را کوچک میکند؟
روش لیفت بینی با دستگاه پلاسماجت با تأثیر روی بافت چربی ناحیه تحت درمان و با استحکام بخشیدن و جمع کردن پوست، به لیفت بینی و کوچک شدن آن کمک میکند.
منابع
https://www.veincentertampa.com https://raboteb.com https://cosmeticwellness.net https://www.healthline.com