از صفر تا صد کاشت مو به روش SAFER

معرفی کاشت مو به روش SAFER
کاشت مو به روش SAFER، یکی از روشهای نوین در این زمینه است که در بخش کاشت و استخراج مو تفاوتهای چشمگیری با روشهای دیگر دارد. SAFER با بروزرسانی روش FUE بهوجود آمد و به همین دلیل به آن FUE اتوماتیک نیز گفته میشود.
این روش امکان استفاده از بانک مو در نواحی مختلف سر و حتی بدن را نیز فراهم میکند، اما بهطور معمول برداشت از تاج سر انجام میشود. بسته به تراکم مو از نواحی پشت یا کنار سر یا بخشهای دیگری چون ریش، سینه، کمر، ران یا بازوها نیز با نظر متخصص مو برداشته میشود.
تفاوت روش کاشت مو سیفر با FUE
روشهای SAFER و FUE بهطور کل فرآیند مشابهی در کاشت دارند و تفاوت آنها بیشتر ناظر بر قسمت برداشت است. روش FUE یک روش دستی و مرسوم و از دشوارترین روشها برای جراحان است. علاوه بر مدت زمان طولانی برای یادگیری این روش، متخصص نیازمند هماهنگی بالای چشم و دست است که در این مورد هر جراحی مجموعهای از این مهارتها را برای استفاده از سوزنها و پانچها (ابزار برداشت مو) ندارد.
کاشت مو به روش SAFER، مخفف Suction Assisted Follicular Extraction and Reimplantation به معنای استخراج و بازکاشت فولیکولار با استفاده از ساکشن است. در این روش هم متخصص مانند روش FUE عمل میکند با این تفاوت که برداشت گرافت مو را به کمک دستگاههای اتوماتیک انجام میدهد.
روش SAFER برای چه کسانی مناسب است؟
به کسانی که شرایط زیر را دارند کاشت مو به روش SAFER پیشنهاد میشود:
- آلوپسی (طاسی) آندروژنیک در مردان
- آلوپسی پس از زخم و سانحه
- آلوپسی پس از سوختگی
- آلوپسی پس از شیمیدرمانی
- آلوپسی ناشی از التهابات پوست(پس از بهبودی)
- اسکارهای پس از جراحی
- تکمیل تجدید درمان پوست سر مودار
- کمبود و نقایص مو در نواحی ابرو، مژه، سبیل و ریش
- نقایص مو در ناحیه تناسلی
- تکمیل و بازسازی موهای سینه
روش SAFER برای چه کسانی مناسب نیست؟
به کسانی که شرایط زیر را دارند، کاشت مو به روش SAFER پیشنهاد نمیشود:
- دیابت پیشرفته
- فشارخون تثبیت نشده
- بیماریهای التهابی در بخش آلوپسی
- آلوپسی نقطهای یا منطقهای
- اختلالات انعقاد خون
- حساسیت به بیحسی موضعی
- افراد بسیار جوانی که پیش از زمان معمول دچار آلوپسی آندروژنی شدهاند.
- کسانی که تجربه سکته و انفارکتوس قلبی دارند.
مراحل و آمادگیهای لازم برای کاشت مو به روش SAFER
در این روش در گام نخست بیمار با تزریق بیحسی موضعی، آماده عمل کاشت مو میشود. این بیحسی تنها در لایه درم پوست سر است و به هیچ عنوان وارد لایههای عمیقتر نمیشود چراکه این کار منجر به آسیب و ورم خواهد شد. البته این ناحیه پیشتر آمادهسازی (تراشیده) میشود.
متخصص در محل مورد نظر، حفرهها و شکافهایی برای کاشت ایجاد میکند. در این روش همانند روش FUEبرای شکاف از تیغهای میکرو بسیار ظریفی که متناسب با ضخامت گرافتهای استخراجشده است، استفاده میشود.
قطر پانچهای مورد استفاده در هر ناحیه بهطور معمول 0.6 تا 1.3 میلیمتر است. متداولترین سایز پانچهای مورد استفاده 0.8 تا 1 میلیمتر است.
در کاشت مو به روش SAFER، کاشت گرافتها بهوسیله دستگاههای الکتروپنوماتیک و ایمپلنتر انجام میشود که کار مکش گرافتها را بدون مخاطره برای فولیکولهای مو و دستکاری گرافتها انجام میدهند. آسپیراسیون یا مکش بهوسیله ایمپلنتر، علاوه بر سرعت بالا موجب بهبود وضعیت برداشت و همچنین دقت و کیفیت کاشت در موضع مورد نظر میشود. فرآیند کاشت با قراردادن گرافتها در موضع مشخص به پایان میرسد.
بهطور اجمالی، فرآیند کاشت مو به روش سیفر در چهار مرحله اتفاق میافتد:
- آمادهسازی ناحیه برداشت مو؛
- استخراج گرافت و ذخیرهسازی آنها؛
- آمادهسازی ناحیه کاشت مو؛
- کاشت مو.
آمادگیهای لازم قبل از کاشت مو به روش سیفر
فرد برای کاشت مو به روش سیفر SAFER باید 7 تا 10 روز پیش از عمل، آزمایشها و معاینات زیر را انجام دهد:
- آزمایش شمارش کامل سلولهای خون
- سیستم انعقادی
- سطح قند خون قبل از غذا
- تست عمومی ادرار
- آزمایش آنتیژن HBS
- آزمایش آنتیژن HCV
- آزمایش HIV
در صورت اعتیاد به دخانیات، حداقل 24 ساعت قبل از کاشت مو به روش سیفر SAFER نباید مصرفی انجام و تا 3 روز پیش از عمل نیز باید از مصرف الکل پرهیز شود. علاوه بر این، از 10 روز پیش از عمل از مصرف آسپرین و داروهای ضدالتهاب و از 3 هفته قبل از عمل از مصرف داروهای حاوی ماینوکسیدیل خودداری شود.
همچنین فرد از 7 روز پیش از عمل باید مصرف مولتی ویتامین و ویتامینهای B و E که ممکن است منجر به افزایش خونریزی طی عمل شوند را قطع کند.
آمادگیهای لازم برای روز عمل کاشت مو
شستن سر با شامپو و پرهیز از استفاده از هرگونه نرمکننده، ژل و ماده الکلدار
شیو و تراشیدن موضع برداشت مو (طول باقیمانده 1 میلیمتر باشد)
مصرف غذایی سبک به هنگام صبح
مصرف داروهای روزانه مانند داروهای دیابت، آسم و داروی بیماریهای قلبی عروقی (به جز داروهایی که پیشتر در بالا از آنها نام برده شد)
پوشیدن لباسی بدون آستین و یک کلاه یا شال سبک.
مدت زمان عمل کاشت مو به روش SAFER
عمل کاشت مو به روش سیفر SAFER همچون دیگر روشهای کاشت مو به میزان حجم موهای پیوندی بستگی دارد، با این همه، این عمل در نهایت 4 تا 8 ساعت زمان میبرد. البته از آنجا که بیمار بیهوش نمیشود و عمل سبک است میتواند هنگام عمل به موزیک گوش دهد.
مراقبتهای پس از عمل کاشت مو
متخصصان برای احتیاط و جلوگیری از خونریزی، موضع عمل شده را پانسمان میکنند، با این حال یک روز پس از کاشت مو به روش SAFER میتوان پانسمان را برداشت. در صورت ترخیص بدون پانسمان، به فرد پیشنهاد میشود که کلاه یا شالی سبک به همراه داشته باشد و از آن استفاده کند.
از دیگر مراقبتهای ضروری بعد از کاشت مو به روش SAFER میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
از مصرف قهوه، الکل و دخانیات پرهیز شود.
موضع عمل شده مرطوب نگاه داشته شود.
در صورت وجود درد، مسکن تجویزشده مصرف شود.
کمپرس سرد هر دو ساعت برای چند دقیقه مجاز است. پس از چند روز از کاشت مو، بیمار هنگام خواب باید سر را حدود 45 درجه بالا نگه دارد.
تا سه روز پس از کاشت مو به روش SAFER، اگر بیمار در موضع کاشت مو احساس خارش خفیف داشته باشد، طبیعی است.
به بیمار تاکید میشود هنگام استحمام از لمس نواحی عمل شده بپرهیزد. بیمار میتواند سرش را زیر دوش آب گرم به مدت 5 تا 10 دقیقه بشوید و اما پس از حمام برای خشک کردن از حوله یا خشککن استفاده نکند. فرد باید به مدت 4 تا 5 روز تنها به شیوهای که گفته شد، استحمام کند.
فرد باید تا دو هفته پس از عمل تا جایی که ممکن است از انجام فعالیتهای ورزشی سنگین و کارهایی که منجر به تحریک یا آسیب موضع عمل شده میشود، بپرهیزید. همچنین پرهیز از شنا تا 3 هفته و در معرض نور آفتاب نبودن تا 6 هفته توصیه میشود.
کاشت مو به روش SAFER توسط چه متخصصی انجام میشود؟
این روش به سبب اینکه بخش عمدهای از عمل و کیفیت و دقت آن با دستگاه تسهیل شده است، امروزه در کلینیکهای زیبایی، پوست، مراکز درمانی و بیمارستانهای تخصصی انجام میشود. با این همه برای کسب بهترین کیفیت، توصیه میشود کاشت مو به روش SAFER در مراکز درمانی کاشت مو و زیرنظر متخصصان این روش انجام شود. گفتنی است که هر پزشکی، متخصص یک روش کاشت مو است. حضور در مراکز درمانی مجاز این اطمینان را برای به بیمار میدهد که با پوشیدن لباس استریل و همچنین استفاده از تجهیزات استریل و یکبار مصرف، از خطرات احتمالی جلوگیری میشود.
دوره نقاهت
از آنجاکه کاشت مو به روش SAFER بدون نیاز به جراحی انجام میشود، بنابراین بیمار با تروما یا جای زخم ناخوشایندی روبهرو نخواهد بود و پس از یک روز میتواند به فعالیتهای عادی خود بپردازد. دوره نقاهت در کاشت مو به روش SAFER بسیار کوتاه و کم درد خواهد بود و بیمار نیازی به دوره طولانی ریکاوری نخواهد داشت.
مزایای کاشت مو به روش سیفر
در کاشت مو به روش SAFER مزایایی نهفته است که در زیر به آنها اشاره میکنیم:
- سرعت بالای استخراج گرافتها: (سرعت استخراج گرافت در کاشت مو به روش SAFER یا اتوماتیک تقریباً دو برابر روش دستی است و حدود 2000 گرافت در ساعت در عمل کاشت مو به روش سیفر SAFERمیتواند استخراج شود.
- دوره نقاهت کوتاه: بیحسی موضعی و عدم نیاز به بیهوشی کامل منجر به دوره نقاهتی کوتاه شده است.
- عدم نیاز به بخیه در ناحیهای که مو از آن برداشته شده
- برداشت مو از نواحی مختلف بدن
- مشخص نبودن خط یا اِسکار در قسمت برداشت و کاشت
- به حداقل رسیدن تروما و زخم و قطعی مو
- تراکم بیشتر مو و طبیعی بودن موها پس از کاشت نسبت به دیگر روشها
- دخالت کمتر متخصص و در نتیجه دقت بیشتر و خستگی کمتر پزشک و بیمار
- عدم نیاز به جراحی و در نتیجه نداشتن خونریزی و درد
عوارض روش SAFER
این روش هم مانند تمام عملهای کاشت مو ممکن است عوارضی داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- از دست دادن مو پس از عمل (پس از 3 تا 4 ماه)
- عفونت موضعی
- التهاب فولیکول
- احساس بیحسی تا چند هفته پس از عمل
- رشد غیرطبیعی و تأخیری موهای پیوندشده
- تغییر رنگ موهای پیوندشده
- تشکیل کلوئید
- بعضی از بیماران هم از تورم پیشانی خود بعد از کاشت مو به روش SAFER خبر دادهاند. این اتفاق بهویژه در بیمارانی که خط پیشانی کمی دارند، ممکن است 2 تا 4 روز حس شود. با این همه در صورت افزایش ورم پیشانی فرد باید این مسئله را به اطلاع مشاوران کاشت مو برساند.
معایب روش SAFER
- کاشت مو به روش SAFERدر جایی که فولیکولها زاویهدار رشد نکرده باشند، عملکرد بهتری دارد. در این مناطق از جمله کنارههای سر و پایینِ پشت سر، فولیکولهای بسیار سختتر برای عمل به دست میآید چراکه به نسبت زاویه آنها، زخمها عمیقتر خواهد بود.
- تعداد موهایی که در یک جلسه برداشت شده نسبت به روش برداشت نواری کمتر است.
- در صورتی که متخصص تعداد کافی از مو در نمونهها باقی نگذارد یا از پانچهایی با ضخامت بیشتر (1.4 میلیمتری) استفاده کند، موهایی که نازک هستند، بیشتر جلوه پیدا خواهند کرد.
افراد مشهوری که کاشت مو به روش SAFER انجام دادهاند
در ایران و جهان افراد مشهور بسیاری روشهای متفاوت کاشت مو را انجام دادهاند. از کسانی که در ایران به این عمل اقدام کردهاند میتوان شهاب حسینی و حمید لولایی را نام برد. همچنین از افراد سرشناس جهان میتوان به سلمانخان بازیگر معروف سینمای بالیوود، وین رونی بازیکن مشهور فوتبال، مل گیبسون سینماگر مشهور هالیوود و همچنین دیوید بکهام، جان تراولتا و نیکلاس کیج اشاره کرد.
هزینه کاشت مو به روش SAFER
هزینه کاشت مو به این روش در ایران، نسبت به میانگین قیمت این عمل در جهان و حتی کشورهای همسایه بسیار ارزانتر و بین 6 تا 9 میلیون تومان است. البته این قیمت نسبت به حجم مو متفاوت است.
سوالات متداول درباره روش SAFER
در یک بار عمل چه میزان گرافت میتوان کاشت؟
بهطور میانگین متخصصان بین 3 تا 4 هزار گرافت را توصیه میکنند.
آیا میتوان از روشهای متعددی برای کاشت مو استفاده کرد؟
بله. البته بستگی به این دارد که فرد بانک موی کافی برای برداشت و کاشت مجدد داشته باشد.
بهطور مشخص میتوان از برتری یک روش نسبت به روشهای دیگر سخن گفت؟
ممکن است روشی کارآمدی یا زمان عمل کمتر و سرعت بیشتری داشته باشد، اما جدا از روشهای قدیمی که نسبت به روشهای جدیدتر عوارض بیشتری دارند، در میان روشهای نوین امروزی تشخیص اینکه کدام روش برای موی بیمار مناسب است باید با نظر پرشک انجام شود. هر روشی مزایا و معایب خود را دارد و بسته به مو، جنس و شرایط بیمار میتواند یکی بر دیگری برتری داشته باشد.
سن مناسب برای عمل کاشت مو به روش SAFER چقدر است؟
بهطور مشخص در این عمل کمتر به سن افراد اشاره میشود و بیشتر بحث بر این است که شخص دچار طاسی زودرس نباشد، اما بهطور میانگین میتوان سنین بالاتر از 27 سال را برای این عمل مناسب دانست.
من ریزش موی زیادی دارم، آیا میتوانم در 30 سالگی دست به این عمل بزنم؟
متخصص باید شرایط بیمار را بررسی کند و پس از آزمایشات مشخص به این نتیجه برسد، اما در کل باید تا زمان توقف ریزش مو منتظر ماند.