پوست

راهنمای جامع درمان میخچه پا در طب سنتی

درمان میخچه پا در طب سنتی و اسلامی چگونه است؟

درمان میخچه پا در طب سنتی مجموعه‌ای از راهکارهایی است که توسط متخصصان این طب برای درمان آن به کار گرفته می‌شود.

میخچه ضایعه‌ای پینه‌ای شکل است که بر اثر پوست مرده و معمولا در سطوح نازک و بدون موی پوست به‌ویژه در پشت پنجه پا یا انگشتان یا در قسمت‌های ضخیم‌تر پوست کف دست و پا به‌وجود می‌آید. دوره درمان در طب سنتی از روش‌های دیگری چون جراحی و داروهای شیمیایی بیشتر است. همچنین فرد باید در انجام روش‌ها منظم باشد و برای دیدن نتیجه صبوری کند.

در این گفتار سعی داریم که برای درمان میخچه پا با طب سنتی و اسلامی، از دیدگاه متخصصانی چون دکتر حسین خیراندیش، دکتر حسین روازاده، آیت‌الله عباس تبریزیان و…  بهره بگیریم.

 

درمان میخچه دکتر خیراندیش

درمان میخچه در طب سنتی

 

دکتر خیراندیش معتقدند به دلیل رسوب سودا در اندام انتهایی بدن، میخچه به‌ وجود می‌آید که به دلیل راه رفتن بد، کفش نامناسب یا استفاده از خوراک نامناسب است.

دکتر خیراندیش برای درمان میخچه پا در طب سنتی بیان می‌کنند که باید یک قاشق مرباخوری اسفند را  به همراه یک لیوان سکنجبین خوراکی (همراه با دو واحد عسل، دو واحد عرق نعنا و یک واحد سرکه با دو برابر آب) مخلوط کرده و شبی یک لیوان به مدت ۴۰ روز یا بیشتر هر شب میل کرد.

روش دیگر ایشان برای درمان میخچه پا با طب سنتی آن است که فرد باید 2 عدد گل میخک خشک شده را تا یک ساعت درون نصف استکان آبلیمو بگذارد و سپس آن را از صافی رد کند. بعد پنبه‌ای را به این ترکیب آغشته کند و سپس آن را روی میخچه جهت بهبود قرار دهد.

همچنین فرد میتواند دو تا سه حبه سیر را به قطعات کوچک برش بدهد و کمی نمک روی آن بپاشد و بعد از قرارگیری آن روی میخچه، رویش را ببند و اجازه دهد سه روز بماند. بعد از سه روز میخچه از بین می‌رود در صورت نیاز روش را دوباره تکرار کند.

 

درمان میخچه حسین معارفی

برای درمان میخچه پا در طب سنتی استاد حسین معارفی بیان می‌کنند که فرد می‌تواند پس از استحمام کردن و شست‌وشوی مفصل، محل میخچه را به گونه‌ای که پوست آن نرم شود، با نوره مالش دهد. در این روش باید فرد یک قاشق چای‌خوری نوره را  آماده کند و پس از سیاه شدن رنگ نوره به اندازه یک نخود از آن را روی میخچه قرار دهد. به مدت 10 دقیقه نگه دارد تا اینکه میخچه به سوزش بیفتد.

پس از ۱۰ دقیقه، باید نوره روی میخچه را پاک کند و با یک جسم نوک تیز امتحان کند که آیا هسته یا مغز میخچه قابل بیرون آمدن است یا خیر، چرا که بیرون آمدن آن به منزله درمان میخچه است. این عمل را باید به مدت یک هفته و در روز ۴ نوبت انجام دهد.

در روش‌های دیگر برای درمان میخچه پا در طب سنتی مطابق با نظر استاد معارفی، می‌توان شب پیش از خواب روی میخچه را با روغن کرچک ماساژ داد. همچنین ایشان توصیه می‌کنند فرد کفش خود را تعویض کند و از کفشی با کفی طبی مناسب استفاده کند.

علاوه بر این ایشان بیان می‌کنند که برای درمان میخچه کف پا ، تقویت پوست پا با حنا و استفاده از سنگ پا نیز می‌تواند مفید باشد و به پیشگری از آن نیز کمک کند. سنگ پا پوست سخت را از بین می‌برد و سبب بهبود میخچه می‌شود. البته پس از سنگ پا باید از روغن کرچک نیز استفاده کرد.

حجامت پا نیز می‌تواند سبب از بین رفتن میخچه و خارپاشنه شود.

 

درمان میخچه پا دکتر روازاده

دکتر روازاده مصرف اسفند را مانند نظر دکتر خیراندیش برای درمان میخچه پا در طب سنتی مفید می‌دانند . همچنین بیان می‌کنند که بهتر است برای درمان میخچه‌های ظریف، فرد یک تکه سیر را به صورت عرضی برش دهد و سپس آن را بر روی عارضه بگذارد و ببندد. فرد باید این عمل را تا بهبود کامل میخچه کف پا  تکرار کند.

همچنین میتواند سیر را در سرکه بخیساند سپس روی میخچه پا قرار دهد.

ایشان مصرف سنگ پا را عاملی برای تحریک میخچه می‌دانند و معتقدند بهتر است از آن استفاده نکنند.

ایشان شیرابه دمبرگ انجیر را نیز برای درمان میخچه پا مفید میدانند و میگویند روزی دوبار باید این عمل تکرار شود.

 

درمان میخچه پا در طب اسلامی

متخصصین اسلامی نیز برای درمان میخچه نظرات مختلفی دارند که در ادامه به آن می‌پردازیم.

 

درمان میخچه پا آیت‌الله تبریزیان

درمان میخچه در طب سنتی

 

آیت الله تبریزیان علت ایجاد میخچه را عوامل قارچی، خونی یا میکروبی می‌دانند. ایشان بیان می‌کنند که برای درمان میخچه پا در طب سنتی اسلامی می‌توان از داروی پوستی و مالیدنی استفاده کرد. این پماد را باید هر شب روی میخچه یا قارچ پا مالید تا زمانی که عارضه از بین برود. البته اگر افراد این دارو را در دسترس ندارند، می‌توانند از نوره طبیعی استفاده کنند. نوره شیمیایی بسیار مضر است. نوره طبیعی ترکیبی از آهک و زرنیخ یا آرسنیک است که بسیار در درمان این عارضه‌ها موثر است.

ایشان همچنین برخی روش‌ها را برای درمان زگیل و میخچه یکسان می‌دانند که به شرح زیر است:

 

درمان میخچه پا در طب سنتی اسلامی با برگ تره فرنگی

آیت الله تبریزیان بیان می‌کنند که می‌توان به مدت بیست‌ وچهار ساعت یک برگ تره فرنگی را در سرکه قوی خیساند. سپس باید آن را روی محل عارضه که قبلا آن را کاملا تمیز کرده‌اند قرار داد. آن را با نواری محکم بست و اجازه داد تا صبح فردای آن روز روی میخچه بماند.

سپس نوار و برگ تره را از روی عارضه برداشت و روی میخچه را  با ناخن کند. اگر بعد از این عمل فرد انگشت خود را روی میخچه بگذارد و دردی احساس نکند میخچه یا زگیل به کلی خارج شده است.

اما اگر بر عکس احساس درد کرد، علامت این است که ریشه‌های آن هنوز باقی است و باید یک قطعه پیاز یا برگ­های عشقه (پیچک) را محکم به آن بمالد.

 

درمان میخچه پا استاد ضیایی

درمان میخچه در طب سنتی

 

مطابق با نظر استاد ضیایی برای درمان میخچه پا در طب سنتی اسلامی می‌توان گاهی از شیرابه انجیر، گاهی جوهر نمک و گاهی سرکه سیب استفاده کرد. گاهی هم می‌توان سیاه‌دانه‌ را سوزانده و پودر کرد. سپس آن را با آب و چند برگ «مورد» مخلوط کرد و هر شب این ضماد روی میخچه گذاشته شود. که سبب از بین رفتن آن می‌شود. در این روش نیازی به جراحی موضعی نیست.

 

درمان میخچه پا با طب سنتی اسلامی حکیم صادقی

درمان میخچه در طب سنتی

 

حکیم صادقی، متخصص طب اسلامی برای درمان این عارضه روش های زیر را پیشنهاد می‌کنند:

 

درمان میخچه پا در طب سنتی اسلامی با سرکه

حکیم صادقی یکی از روش های موثر برای رفع میخچه پا را استفاده از سرکه می‌دانند. ایشان طرز استفاده از این ماده را این چنین بیان می‌کنند که باید پنبه را به سرکه سفید آغشته کرد سپس آن را روی موضعی که میخچه در آن به‌وجود آمده، گذاشت.

سپس آن را  با نوارچسب پارچه‌ای پانسمان روی موضع بست، به صورتی که پنبه سرکه‌ای به طور کامل روی سطح میخچه قرار بگیرد و آن را مرطوب کند. پنبه سرکه‌ای باید به مدت ۳ تا ۴ ساعت روی میخچه باقی بماند.

سپس باید پنبه را برداشت و اجازه داد، میخچه به مدت ۳۰ دقیقه هوا بخورد. پس از این مدت باید پنبه‌ دیگری را  به همان شیوه روی عارضه قرار داد و این عمل را تکرار کرد.

برای درمان میخچه پا در طب سنتی اسلامی فرد باید این روش را به مدت ۲ هفته، روزی دوبار تکرار کند تا در پایان هفته دوم شاهد خشک شدن و جدا شدن میخچه از موضع باشد.

روش دیگر آن است که فرد دو عدد لیموی تازه را هشت روز در سرکه قوی بخیساند. سپس هر روز و روزی دو بار این محلول را به میخچه‌ها بمالد و کار را تا درمان کامل عارضه ادامه بدهد.

 

حنا

روش دیگری که حکیم صادقی برای درمان میخچه  کف پا در طب سنتی اسلامی بیان می‌کنند استفاده از حنا است. در این روش توصیه میکنند که باید فرد حنا را با روغن زیتون خیس کند و روی عارضه قرار دهد. اگر فرد این­کار راچند بار تکرار کند میخچه پا از بین می‌رود.

 

توصیه های دیگر حکیم صادقی برای درمان میخچه پا با طب سنتی و اسلامی

این روش ها علاوه بر پا روشی مناسب برای درمان میخچه دست با طب سنتی نیز به حساب می آیند.

 از دیگر توصیه های حکیم صادقی برای درمان میخچه پا در طب سنتی اسلامی استفاده از دم برگ‌های جوان درخت گردو است که قرار دادن آن روی میخچه، پینه و زگیل دست و پا سبب درمان آن‌ها می‌شود.

 حکیم صادقی شیره تازه گل همیشه بهار را نیز  برای درمان میخچه و زگیل پا مفید می‌دانند.

 روش دیگر مورد توصیه ایشان قرار دادن انجیر نرسیده  بر عارضه در شب و صبح است. به این منظور فرد باید سر انجیر را بچیند، وقتی از انتهای آن شیره سفیدی در آمد آن را بر روی میخچه و زگیل قرار دهد.

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

‫7 دیدگاه ها

  1. سلام .من دانشجوی دکترا هستم. کف پای من شدید میخچه زد ب هردو پا سرایت کرد .داشتم از غصه میمردم.گفتم چاره نیست باید عمل کنم.بعد تصمیم گرفتم جورابها وکفش تمیز و نو استفاده کردم.و تند تند کف پاهامو با دستمال مرطوب ترک تمیز میکردم هر کف پا با دستمال تمیز جدا جدا.هر وقت از بیرون می‌آمدم پاک میکردم.تا اینکه کم کم ناپدید شدن.و رو به بهبودی هستم.شما هم امتحان کنید اگر موثر بود دعایم کنید.

    1. من با نسخه سیر که همینجا خوندم یه شبه درمانش کردم سیرو عمودی برش زدم بهش نمک زدم و گذاشتم رو میخچه و بستمش شب خوابیدم صبح دیدم افتاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید