پوست

راهنمای جامع درمان پوست مرغی در طب سنتی

انواع درمان پوست مرغی در طب سنتی

درمان پوست مرغی در طب سنتی با توجه به مزاج فرد مورد توجه قرار می‌گیرد. بیماری پوست مرغی یک اختلال و بیماری پوستی شایع به ‌شمار می‌رود که در آن‌ منفذ مو با توپی‌های‌ سخت‌ پر می‌شود که در این حالت، نمایی شبیه پوست مرغ پرکنده به وجود می‌آورد. این عارضه معمولا در بخش‌های نشیمنگاه، کمر، ران‌ها، و بازوها ایجاد می‌شود. در دیدگاه طب سنتی این عارضه به دلیل افزایش سودا و خشک شدن پوست ایجاد می‌شود.

 

درمان پوست مرغی در دیدگاه دکتر محمد فصیحی دستجردی

درمان پوست مرغی در طب سنتی

 

دکتر محمد فصیحی‌دستجردی، متخصص بیماری‌های عفونی و محقق طب سنتی معتقد است که برای درمان خشکی پوست که یکی از عوامل پوست مرغی نیز است با روش طب سنتی باید به افزایش رطوبت کبد کمک کرد. دکتر محود فصیحی بیان می‌کند که می‌توان در طب سنتی برای افزایش رطوبت کبد و درمان خارش پوست، از حجامت برای درمان بهره برد.

اعتقاد طب سنتی آن است که خشکی پوست در میان کسانی با مزاج‌های «گرم و خشک» و «سرد و خشک» رایج‌تر است.

مصرف خوراکی‌هایی با مزاج‌های گرم و خشک و سرد و خشک نیز می‌تواند خشکی و خارش پوست را بیشتر کند. عرق کاسنی یا عرق شا‌هتره حرارت کبد را کاهش می‌دهد و تاحد زیادی جلوی خارش‌های پوستی و خشکی آن را می‌گیرد.

مصرف این دو عرق در افرادی با مزاج گرم و خشک، می‌تواند به سرعت رطوبت کبد را بالا ببرد، ولی افرادی که مزاج سرد و خشک دارند هم می‌توانند از عرق کاسنی و شاهتره برای رفع خارش‌های خود استفاده کنند. در کنار آن‌ها نیز باید خوراکی‌های دیگری مانند روغن زیتون و عسل هم استفاده کنند.

در نهایت در مواردی که درمان خارش پوست مرغی با این روش‌ها موثر واقع نشد، بهترین راهکار درمان پوست مرغی در طب سنتی ، انجام حجامت است. مخصوصا حجامت کبد که می‌تواند موثر واقع شود.

 

درمان پوست مرغی دکتر خیراندیش

درمان پوست مرغی در طب سنتی

 

دکتر خیراندیش ریشه بیشتر مشکلات پوستی از جمله پوست مرغی و خشکی پوست را به خاطر سودای بیش از اندازه در بدن می‌دانند و معتقدند که هم به صورت سیستمی و هم به صورت موضعی باید درمان صورت بگیرد.

ایشان برای  درمان پوست مرغی با طب سنتی ، و خشکی پوست مالیدن روغن بنفشه را توصیه می کنند. همچنین مصرف آلوئه‌ورا را مفید می دانند و میگویند فرد باید استفاده از ژل آلوئه‌ورا هنگام خواب را به مدت ۴۰ شب  تکرار کند تا عارضه برطرف گردد.

 

درمان پوست مرغی با طب سنتی در دیدگاه دکتر روازاده

درمان پوست مرغی در طب سنتی

 

دکتر روازاده معتقد است این عارضه ناشی از افزایش سودا در بدن است، از همین رو برای درمان پوست مرغی در طب سنتی باید از مصرف غذاهایی که سودازا هستند، پرهیز کرد. از سوی دیگر، فرد مبتلا به این بیماری باید هر روز سه لیوان ماءالجبن میل کند.

همچنین فرد  می‌تواند یک نوشیدنی مفید با ترکیب یک لیوان عرق کاسنی و سه قاشق شربت سوداک درست کند و صبح ناشتا میل کند

در نهایت برای درمان پوست مرغی در طب سنتی، باید بین دو مرحله تا سه مرحله نیز فصد انجام شود.

 

درمان پوست مرغی از دیدگاه فاضله حیدریان مقدم

درمان پوست مرغی در طب سنتی

 

متخصص طب سنتی، خانم حیدریان مقدم علت این عارضه را خشکی پوستی که ناشی از تجمع سودا در زیر پوست است، بیان می‌کنند. همچنین معتقدند که خشکی پوست بدن اکثراً به دلیل کم شدن رطوبت زیر جلدی و در اصطلاح طب سنتی، بر اثر غلبه خلط سرد و خشک درپوست اتفاق می‌افتد.

ایشان برای درمان پوست مرغی در طب سنتی راهکارهای زیر را پیشنهاد می‌کنند:

حمام آب گرم و شستن بدن با لیف زبر یا لوفا

مالیدن روغن زیتون یا نارگیل به پوست به طور روزانه به خصوص بعد از حمام

درست کردن اسکراب خانگی با شکر قهوه‌ای و روغن نارگیل به این ترتیب که فرد مقداری شکر قهوه ای، دو قاشق روغن نارگیل و یک یا دو قاشق چای‌خوری عسل را با هم مخلوط کند. سپس ماسک بدست آمده را روی پوست بمالد. پس از چند دقیقه، پوست خود را بشوید و با کرم مناسب مرطوب کند. این کار را بهتر است یک تا دو بار در هفته تکرار کند.

مصرف سرکه سیب برای درمان پوست مرغی در طب سنتی به این شکل که فرد باید سرکه (ترجیحا سیب سرخ) را با آب مخلوط کند و آن را روی پوست اسپری کند. بعد از چند دقیقه با آب آن را  بشوید. تکرار آن چند بار در هفته بلامانع است. البته اگر پوست فرد حساسیت نشان دهد باید بلافاصله انجام آن را قطع کند.

غذاهای مولد سودا را به طور کامل حذف کند.

مصرف ماءالجبن یا آب پنیر با توجه به مزاج بدن که می‌توان آن را هم نوشید یا آن را به پوست مالید و ماساژ داد.

از دیگر راهکارهای ایشان برای درمان پوست مرغی در طب سنتی که پایه گیاهی دارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

مصرف موضعی لعاب گل ختمی برای درمان پوست مرغی

دکتر حیدریان مقدم بیان می‌کنند یکی از مواردی که می‌تواند موجب رطوبت بخشی به پوست بدن و لطافت آن شود و همچنین به کاهش اثرات پوست مرغی کمک کند، استفاده از لعاب گل ختمی است.

فرد می‌تواند از آن به طور مکرر بعد از حمام استفاده کند، به این شکل که باید ۲ قاشق غذاخوری گل ختمی سفید را در دو لیوان آب، برای ۵ دقیقه بجوشاند تا لعابدار شود. سپس جوشانده حاصل را از صافی رد کند. بعد از شستن بدن در حمام، آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی ناحیه موردنظر قرار دهد و سپس آن را با پاک کند و روغن بادام بمالد. با این روش برای مدت طولانی، رطوبت در داخل پوست نگه داشته می‌شود.

 

 ماسک جودوسر و درمان پوست مرغی در طب سنتی

برای تهیه این ماسک دکتر مقدم بیان می‌کنند که فرد باید جو دو سر را پودر کند و آن را با آب مخلوط کند. سپس خمیر به دست آمده را روی قسمت‌های پوست مرغی بدن بمالد و بگذارد تا خشک شود. سپس حمام کند. بهتر است این کار را ۳ بار در هفته انجام دهد تا نتیجه آن را ببیند.

 

درمان پوست مرغی در دیدگاه دکتر یار قلی

دکتر یارقلی متخصص طب سنتی معتقدند این بیماری گاهی در اثر چربی پوست و گاهی به علت خشکی روی می دهد. بنابراین برای درمان این عارضه باید از قابضات و خشک کننده‌ها یا چرب کننده‌ها استفاده کنیم. به طور مثال می‌توان اگر پوست چرب بود از اسپری گلاب یا عرق مورد برای درمان استفاده کرد که این‌ها باعث تقویت پوست نیز می‌شوند.

 اگر پوست خشک بود برای درمان این عارضه و خارش پوست مرغی می‌توان از روغن گل سرخ یا روغن بابونه استفاده کرد.

 

درمان پوست مرغی دکتر ضیایی در طب اسلامی

درمان پوست مرغی در طب سنتی

 

حکیم ضیایی برای درمان پوست مرغی پوست های چرب 3 راه را پیشنهاد میدهند. اول استفاده از سرکه سیب است که فرد باید قبل از حمام آن را به بدن خود بزند و اجازه دهد خشک شود. سپس به حمام برود. ین کار را دو بار در هفته تکرار کند و تا دست یابی به نتیجه ادامه دهد.

دومین راه درمان پوست مرغی در طب اسلامی از منظر حکیم ضیایی استفاده از ضماد باقلّای آب پَز است که باید آن را شب روی پوست بگذارد و صبح بشورد. این کار را تا دست یابی به نتیجه هفته‌ای دو الی سه بار انجام دهد.

سومین راه حل  از منظر حکیم ضیایی خوردن گلبرگ‌های گُل محمّدی و گلاب طبیعی گل محمّدی است.

 

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. من سالهاست درگیر این بیماری هستم هر چه دارو مصرف کردم لیزر موی زائد رفتم فایده نداشت ولی الان حدود یه ساله بعد لیف زدن در حمام اروم به پوستم سنگ پا میزنم و بعد حمام روغن نارگیل میزنم خیلییی کمرنگ شدن لکها

    1. سلام.وقت بخیر.من سالهاست پوست بازوم پوست مرغی شده واقعا درمان داره ظاهرزشت به دست میده

      1. سلام و سپاس از انتخاب زیباکلیک
        بایستی شرایط شما توسط پزشک سنتی و یا پزشک متخصص پوست بررسی بشه
        در بسیاری موارد این بیماری قابل درمان و یا حداقل تبعات آن قابل پیشگیری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید