مو و پوست سر

انواع روش های درمان خشکی مو در طب سنتی

موهای خشک و شکننده، یکی از عارضه‌های مو به‌ویژه در میان زنان است. خشکی مو و پوست سر می‌تواند موجب شوره سر گردد. درمان خشکی مو در طب سنتی به‎دنبال راهکارهایی است که این خشکی و شکنندگی را برطرف کند. استادانی مانند استاد سیدحسن ضیایی، استاد عباس تبریزیان و استاد حسین معارفی برای درمان عارضه خشکی، راهکارهایی بر مبنای طب سنتی ارائه کرده‌اند.

درمان خشکی مو  از دیدگاه استاد ضیایی

درمان خشکی مو طب سنتی

استاد ضیایی برای درمان خشکی مو در طب اسلامی و سنتی، تاکید می‌کنند که در استحمام نباید زیاد از صابون و شامپو استفاده کرد. صابون و شامپو مواد اسیدی دارند و سبب شکنندگی و خشکی مو و پوست می‌شوند. مو و پوست باید مختصری چرب باشند و در وجود چربی در حد طبیعی برای آنها لازم است. از این‌رو در هر بار استحمام برای شست‌وشوی مو، یک بار صابون یا شامپو کفایت می‌کند.

دکتر ضیایی متذکر می‌شوند که پس از غذا، بهتر است هفت عدد خرما میل شود و قبل از استحمام، روغن کنجد و بعد از استحمام روغن زیتون به سر مالیده شود.

ایشان برای کنترل خشکی مو طب سنتی، شست‌وشوی سر با صابون گل ختمی را توصیه می‌کنند.

درمان خشکی مو  از دیدگاه استاد تبریزیان

درمان خشکی مو طب سنتی

استاد تبریزیان برای درمان خشکی مو و نرم شدن آن‌ها، استفاده از شامپوی گل ختمی سفید را توصیه می‌کنند. در این روش باید گل ختمی سفید را آسیاب کرده و سپس سر را با آن شست‌وشو داد.

می‌توان گل ختمی را به شامپو نیز تبدیل کرد. در این روش، ابتدا باید گل ختمی آسیاب‎شده را به مدت نیم تا یک ساعت در آب خیساند. سپس آن را صاف کرد تا تبدیل به شامپوی طبیعی شود. این شامپوی طبیعی، نرم‌کننده و حالت‌دهنده موی سر است.

شامپوی گل ختمی علاوه بر رفع خشکی مو، در رفع شوره و شپش سر و همچنین درمان سردرد موثر است.

درمان خشکی مو  از دیدگاه حسین معارفی

درمان خشکی مو طب سنتی

استاد حسین معارفی معتقد است پوست و موی خشک به‎دلیل غلبه سودا یا صفرا یا ترکیبی از این دو و همچنین نتیجه غمباد، استرس‌ و یبوست است. از این‎رو ایشان مصرف غذاهای گرم و خشک را مضر ‌می‌دانند.

ایشان معتقدند روغن فندق، روغن بادام شیرین، روغن نارگیل خالص، روغن زیتون و روغن کرچک یا روغن بادام تلخ دارای مزاج خیلی گرم و برای نرم‌کنندگی مو عالی هستند.

از این‌رو برای درمان موهای خشک استفاده موضعی از روغن‌هایی مانند نارگیل، بادام و همچنین شامپوهای حاوی این روغن‌ها می‌تواند به درمان این عارضه کمک کند.

کدو تنبل نیز برای درمان خشکی و شکنندگی مو در طب سنتی موثر است. کدو تنبل، سرشار از ویتامین A،  Kو C و مواد معدنی مانند مس، زینک، پتاسیم و منیزیم بوده و در نرم‌کنندگی مو و آبرسانی به آن بسیار اثرگذار است.

راهکارهای دیگر برای درمان خشکی شدید مو در طب سنتی از منظر ایشان عبارتند از:

– مصرف آش جو هر روز یک پیاله

– استفاده از روغن زیتون در تغذیه

– پرهیز از مصرف سبزی شاهی

– مصرف هر روزه آب برگه زردآلو

– پرهیز از مصرف آب یخ، بستنی و فالوده

– خوردن آب معمولی

– پرهیز از مصرف انواع فست‌فود

– تغذیه‌ مواد رطوبت‌زا یعنی تغذیه سرد و تر

– استفاده از ضماد روغن بنفشه با پایه زیتون و مالش آن به سر و کل بدن به صورت آرام، یک ساعت قبل از حمام آن هم هر روز و به مدت ۴۰ روز

– مصرف لواشک و تمرهندی

– استفاده از سکنجبین عنابی و خاکشیر

– مالیدن روغن زیتون به سر

درمان خشکی مو در طب سنتی از دیدگاه دکتر روازاده

استاد روازاده برای درمان خشکی مو، استفاده از کنجد و گیاه مورد را توصیه می‌کنند. به این منظور باید به میزان مساوی کنجد و گیاه مورد را با هم جوشاند و از صافی رد کرد. سپس سر را با این محلول شست وشو داد.

همچنین ایشان مالیدن روغن زیتون به ناف را توصیه می‌کنند. ناف را باید شب تا صبح چرب نگه داشت. راه دیگر آن است که پنبه‌ای را به روغن زیتون آغشته کرد و آن را داخل ناف قرار داد و بست.

روازاده علت خشکی مو را غلبه صفرا می‌داند. پرهیز از مصرف سرخ‎کردنی‌ها و شستشوی موها با صابون قهوه‌ای از دیگر توصیه‌های ایشان برای درمان این عارضه است.

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید