پوست

درمان چین و چروک صورت با روشهای نوین پزشکی

درمان چین و چروک صورت با چه روش‌هایی انجام می‌شود؟

درمان چین و چروک صورت و جوانسازی پوست به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. تمامی روش‌های ابداع‌شده در این زمینه در دو گروه پزشکی جراحی (تهاجمی) و غیرجراحی (غیرتهاجمی) جای می‌گیرند. روش‌های غیرجراحی و نوین در مقایسه با جراحی، عوارض کمتر و دوران نقاهت کوتاه‌تری دارند.

 

درمان چین و چروک صورت با جراحی

عمل چین و چروک صورت

 

جراحی تهاجمی صورت برای رفع چین و چروک صورت، رایتیدکتومی (Rhytidectomy) نام دارد. کاربردهای این عمل (برای صورت) را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

  • بالا بردن ابرو
  • بالا بردن پلک
  • بهبود خط فک
  • رفع پف پلک بالا
  • از بین بردن غبغب
  • رفع چین و چروک گردن
  • از بین بردن خطوط بین چشم
  • درمان چین و چروک دور چشم
  • درمان افتادگی و چروک پوست پیشانی

 

آمادگی قبل عمل جراحی درمان چین و چروک صورت

در جلسه مشاوره قبل عمل باید سابقه هرگونه بیماری به پزشک اطلاع داده شود. همچنین آگاه کردن پزشک از مصرف هرگونه داروی شیمیایی یا گیاهی (حتی مکمل) ضرورت دارد. یکی از مهم‌ترین اقدامات قبل عمل، انجام آزمایشات درخواستی پزشک است. رعایت موارد زیر نیز در این زمینه حائز اهمیت است:

  • شب قبل عمل از مصرف شام خودداری شود.
  • مصرف الکل و دخانیات، یک ماه قبل از عمل ترک شود.
  • استحمام شب قبل عمل فراموش نشود، زیرا تا سه روز بعد عمل امکان استحمام وجود ندارد.
  • مصرف داروهای ضدانعقاد خون مانند آسپرین، ضدحساسیت و مکمل‌های گیاهی قبل عمل با هماهنگی پزشک قطع شود.

 

مراحل عمل چین و چروک صورت

ابتدا متقاضی طبق تشخیص پزشک متخصص، تحت بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی قرار می‌گیرد. سپس بر مبنای وضعیت پوست و ناحیه تحت درمان، شکافی در محدوده پیشانی (زیر مو) او ایجاد می‌شود که در امتداد خط مو تا جلوی گوش ادامه پیدا می‌کند. (گاهی برای درمان چین و چروک صورت، ایجاد برش زیرچانه نیز ضرورت دارد.) سپس پوست از بافت‌های زیرین جدا شده و به سمت بالا و گوشه‌ها کشیده می‌شود. بخش اضافه برش خورده و شکاف ایجادشده بخیه زده می‌شود.

برش‌های عمل در خط رویش مو قرار دارند و به همین دلیل، مشکلی از بابت نمایان شدن جای بخیه‌ها وجود ندارد. تکنیک جراحی پزشکان یکسان نیست و براساس وضعیت پوست مشخص می‌شود. به‌عنوان مثال، گاهی پزشک مجبور به جابجا کردن بافت‌های عمقی‌تر صورت می‌شود.

گاهی این جراحی در ترکیب با سایر روش‌ها، باعث بهبود وضعیت چهره فرد می‌شود و به همین دلیل پزشک ممکن است از لیپوساکشن برای شل کردن چربی‌ها و جابجایی آن‌ها استفاده کند. تزریق چربی یا فیلر از جمله روش‌های ترکیبی با عمل فوق به شمار می‌روند.

 

مدت زمان جراحی رفع چین و چروک صورت

مدت زمان عمل درمان چین و چروک صورت برای همه افراد مشابه نیست، بلکه بر مبنای کیفیت پوست و گستردگی محل تحت درمان مشخص می‌شود. تجربه پزشک متخصص نیز در این مورد تاثیرگذار است. با این اوصاف، زمان عمل بین 2 الی 5 ساعت متغیر است.

 

مراقبت بعد از عمل جراحی درمان چین و چروک صورت

حضور یک مراقب یا همراه در 24 ساعت اول بعد از عمل کشیدن پوست صورت الزامی است، زیرا به‌واسطه بیهوشی، علائم حیاتی باید به صورت مداوم بررسی شوند.

زخم‌های حاصل از درمان چین و چروک صورت به مراقبت و نگهداری نیاز دارند، زیرا برش‌هایی در سطح پوست برای بالا کشیدن پوست اعمال شده است. بعد از جراحی رفع چین و چروک صورت، فرد باید از لباس‌های راحت و یقه‌باز استفاده کند؛ با این کار، احتمال کشیده شدن پارچه روی پوست فرد کمتر است.

لوله‌هایی در این برش‌ها تعبیه شده که قبل از ترخیص از بیمارستان خارج می‌شوند. این لوله‌ها در جهت خروج خونابه و ترشحات زخم کاربرد دارند. علاوه بر پاکسازی صورت، گرفتن سر به سمت بالا بعد از عمل از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین منظور توصیه می‌شود در زمان خوابیدن، فرد از بالش اضافه استفاده کند و سر به سمت بالا باشد.

خم نشدن تاثیر بسزایی در کنترل تورم صورت دارد، اما استراحت مطلق به‌دلیل افزایش خطر لخته شدن خون در عروق تحتانی بدن به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

 

مدت زمان دوران نقاهت

بیشترین تورم و پف صورت مربوط به دو روز اول است، اما به تدریج به سمت بهبودی پیش می‌رود. کبودی‌ها نیز بعد از گذشت دو هفته ناپدید می‌شوند.

پانسمان و بانداژ صورت بعد از 2-1 روز قابل برداشتن است، اما کشیدن بخیه‌ها باید به یک هفته بعد از عمل کشیدن پوست صورت موکول می‌شود. ممکن است فرد دچار بی‌حسی در صورت خصوصاً اطراف گوش شود.

فرد بعد از عمل چین و چروک صورت، بهتر است شب اول را در بیمارستان سپری کند تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری شود. کشیدگی و درد در صورت بعد از عمل درمان چین و چروک صورت کاملاً طبیعی است و بعد از مدتی بهبود پیدا می‌کند. از بین رفتن این عارضه بعد از 6 هفته امکان‌پذیر است. درد نیز با استفاده از مسکن‌های تجویزی پزشک تا زمان بهبودی کنترل می‌شود.

دوران نقاهت این عمل دو هفته است و فرد بعد از این مدت می‌تواند فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرد.

 

توقعات فرد بعد از عمل جراحی درمان چین و چروک صورت

روند بازگشت مجدد حس به پوست صورت، گاهی کوتاه‌مدت (چند هفته) و گاه بلندمدت (چند ماه) است. شکل واقعی پوست بعد از عمل کشیدن پوست صورت مشخص نیست و برای مشاهده نتیجه عمل باید 9-6 ماه صبر کرد.

 

عمل جراحی درمان چین و چروک صورت توسط چه متخصصی انجام می‌شود؟

این عمل بر عهده فوق‌تخصص جراحی پلاستیک قرار دارد. در صورتی که این عمل توسط متخصص این حوزه انجام نشود می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

 

مزایای عمل جراحی درمان چین و چروک صورت

عمل چین و چروک صورت

 

  • انواع مختلفی از مشکلات پوست صورت را می‌توان با این روش درمان کرد. رفع خطوط عمیق پوستی و درمان چین و چروک صورت، افتادگی عضلات، افتادگی پیشانی، پتوز پلک، خطوط پنجه کلاغی اطراف چشم و… از جمله این مشکلات به شمار می‌رود.
  • در این روش اثری از بخیه در صورت باقی نمی‌ماند.
  • ماندگاری نسبتا طولانی دارد.

 

میزان ماندگاری درمان چین و چروک صورت با جراحی

تاثیر این روش از سایر روش‌های جوانسازی پوست صورت طولانی‌تر است. میزان ماندگاری نتایج این عمل در سنین 40 سالگی تا 10 سال است. البته در صورت انجام عمل کشیدن پوست صورت در سنین بالاتر، ماندگاری نتایج کمتر می‌شود. به عنوان مثال، میزان ماندگاری نتایج در 60 سالگی بین 5 تا 7 سال متغیر است.

 

عوارض عمل جراحی درمان چین و چروک صورت

عوارض عمل چین و چروک صورت

 

با توجه به اینکه این روش تهاجمی و نیازمند بیهوشی است، عوارض متعددی برای آن گزارش شده است. از جمله عوارض این روش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • زخم
  • تورم
  • کبودی
  • عفونت
  • خونریزی
  • درد شدید
  • تغییر رنگ پوست
  • واکنش به بیهوشی
  • باقی ماندن آثار زخم
  • ریزش مو در محل برش
  • بیرون‌زدگی در محل بخیه
  • شکل نامناسب و نامتقارن صورت
  • تجمع خون در زیر پوست (هماتوم)
  • بی‌حسی طولانی‌مدت در بخش‌های مختلف صورت

 

محدودیت‌های بعد از عمل

فعالیت‌های سنگین، رابطه جنسی، رانندگی، ماساژ و استخررفتن تا دو هفته بعد از عمل جراحی درمان چین و چروک صورت ممنوع است. البته گاهی براساس شرایط بیمار، افزایش زمان استراحت ضرورت پیدا می‌کند. به همین دلیل باید با پزشک درباره این موضوع مشورت شود.

 

قیمت درمان چین و چروک صورت با جراحی

قیمت عمل جراحی برای درمان چین و چروک صورت بر مبنای پارامترهای مختلفی تعیین می‌شود. به همین دلیل نمی‌توان مبلغ ثابتی را برای آن در نظر گرفت. موقعیت جغرافیایی، تجربه جراح، تکنیک مورد استفاده، وضعیت پوست، وسعت محدوده تحت درمان و روش‌های ترکیبی از جمله این پارامترها به شمار می‌روند. اما به‌طور معمول هزینه تمام‌شده برای این عمل در ایران بین 12 الی 30 میلیون تعیین می‌شود. مبلغ آزمایشات و داروهای مصرفی را نیز باید به این مبلغ اضافه کرد.

 

رفع چین و چروک صورت بدون‌جراحی (غیرتهاجمی)

روش‌های غیرتهاجمی بری رفع چین و چروک صورت به لحاظ ابزار مورداستفاده، دوره نقاهت، مدت زمان عمل و هزینه، با روش جراحی تفاوت بسیار دارند. برتری روش‌های غیرتهاجمی در این زمینه‌ها به‌سادگی مشهود است، اما ماندگاری عمل جراحی بسیار بیشتر و ملموس‌تر از روش‌های غیرتهاجمی است.

برای درمان این عارضه روش‌های هایفوتراپی، مزوتراپی، فیلر، بوتاکس و… با توجه به شرایط فرد به پیشنهاد پزشک انتخاب می‌شود. برای آگاهی از ویژگی‌ این روش‌ها می‌توانید مقاله رفع چین و چروک صورت بدون جراحی را مطالعه کنید.

 

سوالات متداول

 

چه کسانی به درمان چین و چروک صورت نیاز دارند؟

افزایش سن همواره با تغییرات بسیاری همراه است. افتادگی پوست و ایجاد چین و چروک در بخش‌های مختلف صورت یکی از این تغییرات است. چروک‌ها اغلب در محدوده پیشانی، زیرچشم، زیر گردن و گوشه لب نمایان می‌شوند.

 علاوه بر این، با افزایش سن، تجمع چربی زیر پوست نیز افزایش می‌یابد و همین موضوع افتادگی پوست صورت را تشدید می‌کند. البته پیری پوست فقط به‌‌دلیل افزایش سن نیست و استرس، نور خورشید، وراثت، آلودگی هوا و تغذیه نامناسب نیز در ایجاد آن نقش دارند. لیفت صورت یا کشیدن پوست با عمل جراحی روشی موثر با ماندگاری بالا برای درمان چین و چروک صورت است.

افراد دارای پوست چروک در حد متوسط تا شدید می‌توانند برای انجام این عمل اقدام کنند. البته حفظ مقداری خاصیت کشسانی در پوست و استخوان‌‌بندی مناسب صورت از لازمه‌های این عمل به‌شمار می‌رود. بیشتر متقاضیان جوانسازی پوست با روش جراحی را افراد 40 الی 60 ساله تشکیل می‌دهند، زیرا پیر شدن پوست از 40 سالگی آغاز می‌شود. البته این عمل برای سنین بالاتر (تا 90 سالگی) نیز موثر است.

 

عمل جراحی درمان چین و چروک صورت برای چه کسانی مناسب نیست؟

لیفت صورت با جراحی نوعی عمل تهاجمی به‌شمار می‌رود که به بیهوشی و ایجاد برش در مناطقی از صورت ختم می‌شود. به همین دلیل، سلامت کامل جسمانی از پیش‌نیازهای این عمل است. به عبارتی هرگونه مشکل جسمانی یا سابقه جراحی قبلی باید به پزشک متخصص اطلاع داده شود. افراد دارای پوست حساس یا افراد دارای مشکل در بهبودی زخم، گزینه‌های مناسبی برای انجام این عمل نیستند.

 

آیا عمل رایتیدکتومی(Rhytidectomy) با درد همراه است؟

بله. البته درد حین عمل به‌واسطه بیهوشی احساس نشده و بعد از آن نیز با مسکن‌های تجویزی التیام می‌یابد.

 

تغذیه چه نقشی در روند بهبودی جراحی چین و چروک دارد؟

عمل چین و چروک صورت

 

 استفاده از انواع میوه، میگو، ماهی و امگا 3 موجب تسریع روند بهبودی می‌شود. همچنین میوه آناناس با داشتن ویتامین ث و بروملین، کبودی و تورم صورت را کاهش می‌دهد.

 

منابع

 

https://www.mayoclinic.org

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید