بدن

زاویه سازی فک:انواع روش‌های نوین پزشکی

فهرست محتوای مقاله

زاویه سازی فک چیست؟

زاویه سازی فک، یک عمل شایع برای افرادی است که تمایل دارند صورتی لاغر، زاویه دار و زیباتر داشته باشند. در جوانی بخش‌های گونه، شقیقه‌ها، دور چشم و بخش بالایی صورت پُرتر و بخش‌های فک و چانه و پایین صورت استخوانی‌تر هستند و در کل صورت حالتV شکل دارد. با افزایش سن به‎تدریج این حالت برعکس می‌شود و اسکلت صورت و گونه و چانه کوچک‌تر شده و چربی‌های زیر پوستی تحلیل رفته و در بخش چانه و غبغب جمع می‌شود. همچنین لبه استخوان فک، شکل استخوانی خود را از دست می‌دهد.

عمل زاویه دار کردن فک و چانه با روش‌های مختلف جراحی و بدون جراحی، در اندازه و شکل گونه‌‌ها، غبغب‌ها و استخوان چانه تغییراتی به‌وجود می‌آورد که در نهایت سبب جذابیت بیشتر صورت می‌شود. روش‌های مختلفی برای زاویه دار کردن فک وجود دارد که هر یک دارای مزایا و معایبی هستند. در ادامه به معرفی این روش‌ها می‌پردازیم.

 

زاویه سازی فک در زبان انگلیسی

در انگلیسی به عمل زاویه دار کردن فک، Orthognathic گفته می‌شود که به اصلاح ناهنجاری فک، از جمله ناهنجاری‌‌های مادرزادی، رشدی و اکتسابی می‌پردازد. گاهی هم این عمل برای زیبایی انجام می‌شود. در برخی فرهنگ‌ها، فرم فک و چانه به شکل V به‌ویژه برای زنان نشانه زیبایی به‌شمار می‌رفته است.

 در این عمل، شکل چانه و صورت حالت V به خود می‌گیرد، از این‌رو به V-Line jaw surgery معروف شده است. البته این عمل جراحی فک و صورت به maxillofacial surgery نیز معروف است. به جراحی چانه نیز ژنیوپلاستی genioplasty نیز گفته می‌شود.

 

چه کسانی بیشتر به این عمل نیاز دارند؟

زاویه سازی فک

 

افراد زیر برای زاویه دار کردن فک مناسب هستند:

– کسانی که چانه عقب رفته‌تری دارند.

– کسانی که چانه نوک تیز دارند.

– کسانی که چانه آنها دایره‌ای‌شکل، U‌ مانند و نامتناسب است.

– کسانی که خط فک بیش از اندازه مردانه‌ای دارند.

– کسانی که گونه‌های بسیار لاغری دارند.

– کسانی که خط فک مربعی‌شکل دارند.

– کسانی که دارای فک عریض هستند.

– کسانی که دارای خط فک بدون زاویه هستند.

– کسانی که گونه‌های تپل دارند.

– کسانی که دندان‎قروچه داشته و به دنبال راهکاری برای از بین بردن سایش غیرارادی دندان‌های خود هستند. -افرادی که مبتلا به ناهنجاری‌های فک هستند.

-گاهی این عمل برای درمان مشکلات مربوط به مجاری هوایی از جمله آپنه خواب، اختلالاتTMJ و مشکلات مال‎اکلوژن ناشی از ناهنجاری‌های اسکلتی انجام می‌شود.

 

زاویه سازی فک با عمل جراحی

زاویه سازی فک با عمل جراحی

 

یکی از روش‌های زاویه سازی فک دائمی، عمل جراحی است. زاویه دار کردن فک اگر توسط پزشکان بی‎تجربه انجام شود، نمی‎تواند نتیجه دلخواه و رضایت‎بخش را برای فرد ایجاد کند. بنابراین اولین اقدام برای انجام این جراحی، انتخاب و مراجعه به بهترین متخصص در این زمینه است.

 این عمل نیاز به بی‌هوشی دارد، زیرا در طی عمل مقداری از ماهیچه گونه‌ها، استخوان فک و چانه با عمل جراحی برداشته می‌شود.

در این جراحی، اقداماتی همچون باریک کردن استخوان بالایی چانه (مالارپلاستی)، برداشتن کمی از گوشه‌های فک پایینی (آنولوپلاستی)، کاهش برآمدگی فک پایینی (کورتیکوتومی)، باریک و بلند و کوتاه کردن چانه (ژینوپلاستی) و کاهش دادن حجم ماهیچه‌ها (میوتومی) انجام می‌شود.

از جمله مهمترین مزایای زاویه دار کردن فک با جراحی می‌توان به دائمی بودن آن اشاره کرد. البته در مقابل، این جراحی می‌تواند با عوارضی همچون خونریزی، عوارض بی‌هوشی، التهاب و کبودی، عفونت، افتادگی پوست یا متقارن نبودن و بازگشت به حالت اولیه همراه باشد.

 

هزینه جراحی زاویه سازی فک

هزینه این جراحی به عوامل مختلفی مانند روش درمانی، کلینیک، مواد مصرفی، شهر، جراح و تبحر او  بستگی دارد. اما میتوان گفت هزینه این جراحی به طور متوسط بین 18 تا 25 میلیون متغیر است.

در مقاله جداگانه‌ای جراحی زاویه سازی فک به صورت کامل توضیح داده شده است.

 

پروتز

یکی از روش‌هایی که جراحان برای زاویه سازی فک بدون تزریق از آن استفاده می‌کنند، پروتز است که دارای دو نوع سیلیکونی و پلی‎اتیلن است.

این روش جراحی عموما تحت بی‌هوشی عمومی انجام می‌شود و کاربرد آن برای زیبایی است و برای افرادی استفاده می‌شود که فک و چانه آن‌ها دچار عارضه خاصی نباشد.

عمل پروتز فک می‌تواند موجب مستقیم شدن خط فک شود یا زاویه آن را افزایش دهد و شکل ظاهری صورت را متناسب‌تر کند. ماندگاری این روش بالاست و به خاطر سازگاری آن با بدن، بسیار محبوب است.

 البته ممکن است در مواردی این عمل با عفونت و خونریزی همراه باشد که در این صورت پروتز خارج و سه ماه بعد مجدد کاشت انجام می‌شود. این عارضه شایع نیست و با انتخاب جراح حاذق می‌توان میزان ابتلا به آن را به صفر رساند.

برای آشنایی بیشتر با این روش، مقاله زاویه سازی فک با جراحی را بخوانید.

 

زاویه دار کردن فک بدون جراحی

برخی افراد که تمایل به عمل جراحی و عوارض آن ندارند، ترجیح می‌دهند روش‌های بی‌خطرتری را برای زاویه‌سازی فک انتخاب کنند.

یکی از مهمترین مزایای استفاده از زاویه سازی چانه و فک بدون جراحی، در مصون ماندن از عوارض بی‌هوشی است، چراکه این عمل به صورت سرپایی و بدون نیاز به بی‌هوشی و بخیه انجام می‌شود. هر چند در مقابل، روش‌های بدون جراحی، ماندگاری همیشگی ندارند و به صورت موقت بین ۶ ماه تا یک سال باقی می‌مانند.

در ادامه روش‌های مختلف زاویه سازی فک و چانه به صورت جداگانه توضیح داده می‌شود.

 

تزریق بوتاکس فک

یکی از روش‌های زاویه دار کردن فک بدون جراحی، استفاده از بوتاکس و تزریق آن است. در این روش، تزریق بوتاکس در بخش‌هایی از عضلات فک و صورت انجام می‌گیرد که منجر به فلج شدن این عضلات و کوچک‌تر شدن آنها می‌شود. البته قابل یادآوری است که این فلج شدن تنها در عضلاتی روی می‌دهد که به آن بوتاکس تزریق شده باشد و در سایر عضلات تاثیری ندارد.

 

روش انجام

در این روش، ابتدا بی‌حسی موضعی در نواحی مورد نظر انجام و سپس بوتاکس به وسیله سوزن بسیار باریکی تزریق می‌شود. این تزریق بدون هیچ‌گونه درد و خونریزی است و پس از آن نیز کبودی یا قرمزی به جا نخواهد گذاشت.

 

توقعات فرد پس از تزریق بوتاکس

نتیجه نهایی تزریق بوتاکس پس از سه تا پنج روز قابل مشاهده خواهد بود و ماندگاری آن بین چهار تا پنج ماه است. البته پس از آن نیز می‌توان دوباره این تزریق را انجام داد که در بلندمدت و با عادت کردن عضلات به این تزریق، فاصله بین هر تزریق نیز بیشتر از قبل می‌شود.

 

مزایا و معایب تزریق بوتاکس

یکی از مهمترین مزایای استفاده از تزریق بوتاکس برای زاویه سازی فک و صورت، مصون ماندن از عوارض جراحی و خطرات بی‌هوشی است. از دیگر مزایای آن به صرفه بودن و بازگشت‌پذیری در صورت عدم رضایت فرد از تزریق است.

از مهمترین معایب این روش، ماندگاری پایین آن و نیاز به تکرار این تزریق در دوره‌های متمادی برای حفظ نتیجه است.

 

تزریق ژل

زاویه سازی فک با تزریق ژل

 

یکی دیگر از روش‌های زاویه دار کردن فک و صورت بدون جراحی، تزریق ژل است. این روش برای پر کردن بخش‌هایی از صورت مانند چانه و گونه است که حجم خود را از دست داده یا حجم ندارند. این نوع تزریق موجب V شکل شدن صورت می‌شود و چانه را برجسته و زاویه صورت و فک را اصلاح می‌کند.

 

روش انجام

در این روش، پس از بی‌حسی موضعی، در نوبت اول حدود یک میلی‌لیتر ژل به نواحی مورد نظر تزریق می‌شود. پرکاربردترین ژلی که برای چانه استفاده می‌شود، فیلرهای اسیدهیالورونیک و کلسیم هستند.

 

توقعات فرد پس از تزریق ژل

تزریق ژل ممکن است با دردهای خفیف و قابل تحملی همراه باشد. تاثیر این تزریق به سرعت قابل مشاهده است و پس از دو تا سه هفته، صورت فرد ارزیابی می‌شود تا در صورت نیاز در جلسه‌های بعدی میزان ژل تزریقی را افزایش داد. ماندگاری تزریق ژل بین ۹ ماه تا یک سال است.

 

مزایا و عوارض

پس از تزریق ژل، تاثیر آنی آن قابل مشاهده است.

تزریق ژل عوارض جراحی را ندارد.

پزشک می‌تواند محل و میزان تزریق را به شکلی برای فرد طراحی کند که دقیقا مدنظر اوست.

 تغییرات ناشی از تزریق ژل یا چربی معمولا بسیار ظریف و طبیعی است.

در این روش، نتایج برگشت‌پذیر است. به این معنی که اگر فرد از نتیجه‌ درمان راضی نباشد، پزشک می‌تواند با تزریق یک آنزیم، مواد تزریق شده را از صورت او خارج کند و آن را به شکل اولیه برگرداند.

 از جمله معایبی که این روش دارد، ماندگاری پایین آن است. اگر فرد از نتیجه راضی باشد برای تثبیت باید هر چند ماه یکبار این کار را تکرار کند و در طولانی‌مدت انجام این کار می‌تواند برای او هزینه زیادی در برداشته باشد.

 

هزینه زاویه سازی فک با ژل

هزینه این عمل با ژل با توچه به نوع ژل،مرکز درمانی و پزشک معالج متفاوت است. به طور کلی هزینه آن بین 1 الی 3 میلیون تومان می تواند متغیر باشد، اما این تفاوت قیمت کاملاً بسته به عوامل ذکر شده و میزان ژل مورد نیاز است.

 

تزریق چربی

یکی دیگر از روش‌های زاویه دار کردن فک، تزریق چربی در این ناحیه است. این روش نسبت به تزریق ژل کمی سخت تر است زیرا پزشک باید ابتدا چربی را از دیگر نواحی بدن شخص جدا کند و سپس به فرآوری و جداسازی آن بپردازد. پس از این مرحله پزشک می‌تواند آن را به قسمت‌هایی از صورت مانند خط فک یا گونه ها که حجم خود را از دست داده اند تزریق کند و سبب ایجاد خط فک متناسب با دیگر اجزای صورت شود.

 

روش انجام

در این روش ابتدا پزشک با  سوزن های مخصوصی به نام کانولا که به یک سرنگ 60 میلی لیتری متصل است چربی را از محل گیرنده برمی‌دارد. برای انجام این کار فرد تحت بی‌حسی موضعی قرار می‌گیرد.

تمام چربی‌های برداشت شده پردازش می‌شوند. بعد از اینکه روغن از چربی خارج شد و قوام ژلاتینی پیدا کرد، بسته به حجم تزریق، پزشک چربی را در سرنگ 1 یا 3 میلی لیتری قرار می‌دهد. سپس کانولاهای تزریق به سرنگ‌ها متصل می‌شوند. چربی به صورت کنترل شده به خط فک به صورت عمیق یا سطحی تزریق می‌شود. اولین تزریق دقیقاً روی قسمت جلویی استخوان انجام می‌شود و تزریق‌های بعدی به صورت سطحی به صورت لایه‌ای انجام می‌شوند.

 

مزایا و عوارض

نتیجه حاصل از این روش بسیار طبیعی است و چون از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی‌شود خطر کمتری برای فرد دارد. اما به دلیل برداشت چربی از نقاط دیگر ممکن است سبب برجای گذاشتن اسکار شود که البته زود رفع می‌شود.

ماندگاری این روش به دلیل جذب چربی توسط سلول ها بعد از 6 ماه کاهش می‌یابد و فرد نیاز به تزریق دوباره دارد. نامتفارنی صورت  در این روش هم با احتمال کم وجود دارد.

 

نخ

زاویه سازی فک با نخ

 

لیفت با نخ، نوع دیگری از روش‌های موقت زاویه ‌سازی صورت و فک است. در این روش، از نخ‌های مخصوص قابل جذب به نام پولی‌دی‌کسانون (PDO) استفاده می‌شود.

 

روش انجام

در این روش، جراح  نخ‌ها را در لایه زیر پوست قرار می‌دهد و با کشیدن آن موجب ایجاد زاویه در فک فرد می‌شود. نکته قابل توجه آن است که نخ‌ها به راحتی جذب بدن می‌شوند و اثری از آن‌ها در بدن دیده نمی‌شود. انجام این عمل علاوه بر زاویه سازی، موجب تسکین بافت پوست و عضلات می‌شود و کلاژن‌سازی را افزایش می‌دهد.

 

توقعات فرد پس از عمل

نخ‌ها معمولا پس از شش تا هشت ماه جذب بدن می‌شوند. چند هفته پس از لیفت نخ، اثر زاویه دار کردن فک قابل مشاهده خواهد بود. ماندگاری آن نیز حدود دو سال است.

 

مزایا و معایب

از جمله مزایای این روش می‌توان به مشاهده نتیجه آنی، به صرفه بودن و بدون خطر بودن آن اشاره کرد اما در مقابل، این روش مانند دیگر روش‌های بدون جراحی یک روش دائمی به شمار نمی‌رود.

 

هزینه زاویه دار کردن فک با نخ

هزینه این عمل با توجه به نوع نخ و روش مورد استفاده، شهر و مرکز درمانی و تبحر پزشک متغیر و بین 4 تا 6 میلیون تومان است.

 

زاویه سازی صورت و فک با لیزر

زاویه دار کردن صورت و فک با لیزر بدون نیاز به بی‌هوشی انجام می‌شود. در این روش، پس از بی‌حسی موضعی در نواحی مورد نظر، در کنار گوش‌ها و چانه سه برش به اندازه یک میلیمتر ایجاد می‌شود.

 ناحیه مورد نظر جهت زاویه سازی مورد هدف لیزر قرار می‌گیرد که سبب ذوب شدن چربی‌های زائد می‌شود. البته در مواردی، پزشک با استفاده از یک مکش کوچک، چربی‌های اضافی را تخلیه می‌کند.

بروز آثاری همچون ورم و کبودی چند روز پس از درمان طبیعی است. از ویژگی‌های مثبت این روش، عدم نیاز به طی دوره بهبودی بلندمدت است. نتیجه نهایی این روش بین سه تا شش ماه نمایان و تکمیل می‌شود.

 

زاویه سازی صورت گرد با لیپولیز

لیزر لیپولیز یک عمل کم‌تهاجم به‌شمار می‌رود که سبب تخریب سلول‌های چربی می‌شود. در اثر تابش اشعه ليزر، چربي‌ها به صورت نيم‌مايع در مي‌آيند كه مي‌توانند به راحتي جذب بدن شده یا از بدن خارج شوند. این روش با بی‌حسی موضعی انجام می‌گیرد و هر جلسه آن یک تا سه ساعت طول می‌کشد.

 

توقعات فرد پس از لیپولیز

در این روش ممکن است کمی احساس قرمزی، تورم، حساسیت و احساس خارش در ناحیه وجود داشته باشد. نتایج به طور مستقیم پس از درمان نباید به‌عنوان نتیجه نهایی دیده شود. شش ساعت پس از درمان، از تماس با منطقه خودداری شود.

 

مزایا و معایب

یکی از مهمترین مزایای این روش، در امان ماندن از خطرات احتمالی جراحی و بی‌هوشی است که با روش کم‌تهاجمی‌تر سبب شکل‌دهی به گونه‌ها و کاهش افتادگی پوست صورت و فک می‌شود. هرچند در برابر عمل جراحی، این روش نیز از ماندگار بالایی برخوردار نیست.

 

هزینه لیپولیز صورت

این هزینه با توجه به عوامل مختلفی که در دیگر روش ها به آن اشاره شد متقاوت و ما بین یک میلیون و پونصد تا سه میلیون تومان است.

 

هایفوتراپی

زاویه سازی فک با هایفوترای

 

هایفوتراپی یک روش اصلاحی به‌شمار می‌رود که سبب اصلاح صورت و بافت‌های شل شده صورت می‌شود و در بافت‌های عمقی پوست کلاژن‌سازی می‌کند.

در روش هایفوتراپی که در یک جلسه انجام می‌شود، به نوعی لیفتینگ پوست انجام می‌شود، هر چند در برخی افراد روش‌های مکمل مانند تزریق بوتاکس، فیلر و میکرونیدلینگ ممکن است مورد نیاز باشد.

در زاویه سازی پوست با هایفوتراپی، کلاژن‌سازی در نواحی عمیق پوست با گذر زمان بیشتر می‌شود؛ در نتیجه جوان‌سازی پوست را به همراه دارد. در روش هایفوتراپی، ماندگاری زاویه‌سازی فک و صورت بین ۱۸ ماه تا دو سال است.

از جمله مزایای این روش، بی‌خطر و آسان بودن عمل آن است، اما به تنهایی یک عمل برای زاویه‌سازی به‌شمار نمی‌آيد و برای ماندگاری بیشتر بهتر است در کنار روش‌های دیگر قرار گیرد.

 

زاویه دار کردن فک با تزریق فیلر

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای زاویه ‌سازی، استفاده از فیلر است. این ماده که هم از جنس ژل و هم از جنس چربی آن موجود است، برای برجسته‌سازی فک مورد استفاده قرار می‌گیرد. فیلرها از اسیدهیالورونیک تشکیل شده‌اند که یک ماده طبیعی در بدن افراد است که در بخش‌های پایینی صورت منجر به ایجاد خط فک می‌شود.

 

روش انجام تزریق فیلر برای زاویه سازی فک

برای زاویه­سازی فک با فیلر، باید ماده فیلر از طریق سوزن به نقطه مورد نظر تزریق شود. کل فرآیند بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد و آثار واقعی خود را پس از شش هفته نشان می‌دهد. کمی درد و تورم بین یک تا سه روز پس از عمل طبیعی است.

 

مزایا و معایب تزریق فیلر به فک

از جمله مزایای روش فیلر برای زاویه دار کردن فک، نیاز به نقاط تزریق کمتر است. همچنین اندازه سوزن‌ها در این روش بسته به نوع ژل متفاوت است. ژل‌های ساخته‌شده با اسیدهیالورونیک برخلاف ژل‌های دیگر که سخت و پرمایه‌تر هستند، نرم‌تر است و حالت مایع دارند. در این روش با توجه به روان بودن و حالت مایع ژل، برای تزریق، پزشک فشار کمتری را به زیر پوست وارد می‌کند.

 

زاویه سازی فک زنان

زاویه دار کردن فک زنان نیازمند روش‌های متناسب با صورت آنهاست. در روش تزریق فیلر به علت نرم، مایع و ژل‌‎مانند بودن این ماده، برای صورت‌های ظریف‌تر مناسب‌تر است از همین‎رو بیشتر موردپسند زنان است.

 

زاویه سازی فک مردان

از آنجا که فک مردان عضلانی‌تر از زنان و در ناحیه چانه پهن‌تر است؛ از این‎رو باید براساس استخوان‌بندی فک و تناسب بین اعضای صورت، زاویه سازی انجام شود.

ژل‌های سخت و پرمایه، ماندگاری بیشتری دارند و به علت ایجاد خط فک قوی و چهارگوش معمولا موردپسند مردان است.

 

مزایای زاویه سازی فک

افزایش سن سبب آویزان و شل شدن پوست می‌شود. سفت کردن دوباره پوست و لیفت آن موجب اصلاح زاویه فک می‌شود.

زاویه دار کردن فک با هر روشی که انجام شود، فرد از مزایای زیر برخوردار خواهد بود:

– داشتن چهره‌ای زیبا همراه با صورتی باریک و جذاب

– جوان شدن صورت فرد و به تاخیر انداختن روند پیری در او

– داشتن خط گونه باریک و زاویه‌دار شدن چانه

– برجسته شدن استخوان گونه

– داشتن بینی ظریف

– صاف و روشن شدن پوست

 

سن مناسب زاویه سازی فک

انجام عمل زاویه سازی فک معمولا با روش‌های غیرجراحی انجام می‌شود؛ از همین‎رو مسئله سن برای این امر چندان مهم نیست و تقریبا از ۱۸ سالگی به بعد می‌توان برای این کار اقدام کرد.

 

جمع بندی

در این مقاله به بیان انواع روش‌های نوین پزشکی با و بدون جراحی زاویه سازی فک پرداختیم. بسیاری از افراد ممکن است به دلیل ترس از عمل، شرایط جسمی و یا هزینه های بالای روش‌های پزشکی به دنبال راه‌های جایگزین باشند. زاویه سازی فک با ورزش  می‌تواند جایگزین مناسبی برای این دسته از افراد باشد.همچنین امروزه زاویه سازی صورت نیز برای داشتن چهره‌ای زیبا و متناسب کاربرد دارد.با مطالعه مقالات مربوطه می‌توانید بهترین روش درمان را برای خود انتخاب نمایید.

 

 

سوالات متداول

 

زاویه سازی فک با جراحی بهتر است یا با روش‌های غیرجراحی؟

به صورت کلی روش‌های جراحی ماندگاری بالایی دارند و روش‌های غیرجراحی ماندگاری دائمی ندارند اما برخی حاضر به جراحی نیستند از این‎رو با توجه به فرم صورت و مشورت با پزشک می‌توان بهترین روش – چه جراحی و چه غیرجراحی با توجه به مزایا و معایب آنها- را برای زاویه سازی فک انتخاب کرد.

 

آیا تزریق فیلر، ژل یا بوتاکس با درد همراه است؟

روش‌های تزریقی درد زیادی ندارد، اما اغلب پزشکان برای جلوگیری از حس درد هنگام تزریق از مواد بی‌حسی استفاده می‌کنند؛ بنابراین فرد دردی را حس نمی‌کند. برخی از فیلرها نیز در مواد تشکیل‌دهنده خود دارای میزان کمی بی‌حس‎کننده هستند که در کاهش درد موثر خواهد بود.

 

چه زمانی تزریق باید مجدد تکرار شود تا اثر زاویه سازی فک آن باقی بماند؟

نوع پوست و میزان هیدراسیون پوست فرد در زمان تمدید تزریق تاثیرگذار است. از آنجایی که ایده‌آل افراد برای رسیدن به نتیجه مطلوب با یکدیگر فرق دارد، زمان تزریق می‌تواند دیرتر یا زودتر از دیگری اتفاق بیفتد. به طور مثال، اگر فردی به‎دنبال تغییر زیادی است، به نسبت کسی که به دنبال تغییرات طبیعی است، تعداد جلسات بیشتری نیاز دارد. اما به‌طور متوسط، افراد بین ۶ تا ۱۲ ماه پس از اولین تزریق باید برای تزریق مجدد مراجعه کنند.

 

تزریق ژل و چربی چه تفاوتی با هم دارند؟

در تزریق چربی چون ماده تزریق شده چربی طبیعی بدن است، فرد به آن حساسیت نشان نمی‎دهد اما میزان ماندگاری آن نسبت به ژل کمتر است، زیرا مقداری از چربی تزریق شده به فرد به راحتی جذب سلول‌های اطراف می‌شود.

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید