بدن

پیکرتراشی: انواع روش ها، مزایا، معایب و هزینه آن

پیکرتراشی چیست؟

پیکرتراشی، طیف گسترده‌ای از روش‌های پزشکی را در بر می‌گیرد که اهداف زیر را دنبال می‌کنند:

  • کم کردن چربی‌های نواحی خاصی از بدن
  • تغییر شکل بدن برای رسیدن به ظاهری لاغرتر، زیباتر و متناسب‌تر

تکنیک‌های مختلفی برای پیکر تراشی وجود دارد برخی از آن‌ها روش‌های جراحی و برخی دیگر روش‌های غیرجراحی را شامل می‌شوند. پزشک تشخیص می‌دهد کدام‌یک از این تکنیک‌ها مناسب بیمار است. در ادامه با این روش‌ها آشنا خواهیم شد.

 

پیکرتراشی به انگلیسی

این روش به انگلیسی Body Sculpting یا Body Contouring نامیده می‌شود.

 

پیکر تراشی برای چه افرادی مناسب است؟

می‌توان گفت پیکرتراشی برای لاغری موضعی و خارج کردن چربی در قسمت‌های مختلف بدن از جمله شکم، ران، بازوها، پاها، شکم و پهلو و صورت استفاده می‌شود.

پیکر تراشی موضعی برای افرادی که می‌خواهند تنها یک نقطه از بدنشان تغییر کند، مناسب است. به‌طور کلی، چه کسی بهترین گزینه برای انجام این روش است؟

  • خانم‌ها و آقایان: بسیاری بر این باورند که خانم‌ها بیشتر از آقایان از این روش‌ها استفاده می‌کنند، اما این درست نیست. اگر فردی در مناطقی از بدنش چربی‌های سر سختی دارد که به رژیم و ورزش پاسخ نمی‌دهند، پیکر تراشی می‌تواند به او کمک کند با آن چربی‌ها مقابله کند.
  • افراد با هر نوع پوست: نیازی به نگرانی نیست. این روش‌ها برای هر نوع پوستی بی‌خطر و موثر هستند.
  • افرادی که به وزن ایده‌آل خود نزدیک هستند: درک این نکته مهم است که عمل جراحی پیکرتراشی برای لاغری نیست، بلکه برای کاهش چربی است. به همین دلیل گزینه ایده‌آل کسی است که به وزن مورد نظرش نزدیک باشد و نوسان وزنی ندارد. حداکثر فرد می‌تواند 11 کیلوگرم با وزن ایده‌آل خود فاصله داشته باشد.
  • افرادی که به‌دنبال راه‌حل‌های مناسب و راحت هستند: از آنجا که این روش دوره نقاهت کمی دارد، برای افرادی که زندگی پر مشغله‌ای دارند، گزینه بسیار مناسبی است.
  • زنانی که پس از بارداری دچار افتادگی شکم شده‌اند.

 

بادی اسکالپتینگ برای چه کسانی مفید نیست؟

شرایط پیکرتراشی

 

در حالی که، این روش تقریبا برای همه گزینه مناسبی است، مواردی وجود دارد که باعث می‌شود این عمل برای فرد مناسب نباشد:

1.اگر اضافه وزن فرد، بالا یا وزن او مدام در حال تغییر باشد، این روش برای او مناسب نیست.

2.از آنجایی‌که برخی از روش‌های پیکرتراشی از جمله لیپولیز لیزری به سلول‌های چربی زیر پوست آسیب می‌رسانند، ممکن است افرادی که اسکار، عفونت یا زخم‌های باز دارند، گزینه خوبی برای این روش نباشند.

3.افراد دارای بیماری‌های خاص مانند نقص در سیستم ایمنی، هموفیلی، دیابت، بیماران قلبی و… گزینه مناسبی برای عمل جراحی پیکرتراشی نیستند. بنابراین هر فرد قبل از عمل باید کامل توسط پزشک معاینه شود و جراح درباره بیماری و داروهای مصرفی او اطلاعات کامل داشته باشد.

4.بهتر است این عمل برای افراد بالای 18 سال که رشد قدی و وزنی آن‌ها تقریبا کامل‌شده انجام شود.

5.این عمل برای زنان باردار مناسب نیست.

 

انواع عمل‌های پیکر تراشی

عمل پیکر تراشی به دو صورت انجام می‌‌شود؛ با جراحی و بدون جراحی.

 

پیکر تراشی بدون جراحی

انواع پیکرتراشی

 

انواع این عمل بدون جراحی به شرح زیر است:

 

پیکر تراشی حرارتی با لیزر یا لیپولیز

لیپولیز (لیزر لیپولیز) نام یکی از روش‌های پیکر تراشی بدون جراحی است که در آن از گرمای تکنولوژی مبتنی بر نور برای ذوب کردن سلول‌های چربی استفاده می‌کنند.

بدون هیچ نوع جراحی، این تکنیک از اپلیکاتورهای ویژه‌ای که برای بدن ایمن هستند، استفاده می‌کند. این دستگاه‌ها پوست را گرم می‌کنند تا چربی زیر آن از بین برود. اسکالپشور (SculpSure) یکی از نمونه‌های رایج این نوع درمان است.

بیمارانی که تحت لیپولیز لیزر غیرتهاجمی مانند اسکالپشور قرار گرفته‌اند، این درمان را مانند احساس گرمای عمیق با خنک شدن متناوب، درد خفیف و مقدار کمی تورم توصیف می‌کنند. از این روش برای پیکرتراشی ران، بازو و… استفاده می‌شود.

 
دوره بهبود در این روش چقدر است؟

بیشتر روش‌های پیکرتراشی بدون جراحی آنقدر سریع و ساده است که دوره نقاهت ندارد. هرگونه ناراحتی که فرد احساس می‌کند به سرعت از بین می‌رود و هیچ تاثیر منفی بر فعالیت‌های روزمره او نخواهد گذاشت.

به غیر از کمی ناراحتی و تورم خفیف، بعید است فرد موردنظر از عوارض جانبی کوتاه‌مدت یا بلندمدت ناشی از لیپولیز لیزری رنج ببرد. برای اطلاعات دقیق‌تر می‌توانید مقاله مربوط به این روش را مطالعه کنید.

 

کرایولیپولیز یا فریز کردن چربی‌ها

روش کرایولیپولیز که نوعی لیپولیز کریوژنیک غیرتهاجمی است، تمایل دارد با نام تجاری‌اش، کول اسکالپتینگ شناخته شود. در این روش، از ساکشن پد برای مکیدن، فریز کردن و از بین بردن سلول‌های چربی استفاده می‌شود.

در این روش که برای پیکرتراشی بدن از آن استفاده می‌کنند، دمای پایین ممکن است باعث بی‌حسی در منطقه تحت درمان شود، اما پس از مدت زمان کوتاهی فروکش می‌کند.

 
آیا کرایولپولیز عوارض جانبی دارد؟

فریزکردن چربی‌ها می‌تواند عوارض زیر را بر جای بگذارد:

  • تورم و کبودی
  • سوزن‌سوزن شدن
  • حساسیت
  • گرفتگی یا درد
  • خارش

این عوارض معمولا طی چند روز یا چند هفته از بین می‌روند. برای اطلاعات دقیق‌تر می‌توانید مقاله کرایولیپولیز را مطالعه کنید.

 

پیکرتراشی اولتراسونیک کویتیشن

اولتراسونیک کویتیشن از امواج اولتراسوند با فرکانس پایین، از دستگاهی که به‌عنوان مبدل شناخته می‌شود، برای ذوب سلول‌های چربی زیر پوست استفاده می‌کند. به این روش، لیپولیز با فرکانس رادیویی نیز گفته می‌شود.

امواج حاصل از این مبدل، گرما تولید می‌کنند و این گرما به لایه‌های عمیق‌تر پوست نفوذ می‌کند و باعث از بین رفتن سلول‌های چربی می‌شود.

بیمارانی که این عمل را انجام داده‌اند می‌گویند این احساس، مشابه احساس بدن بعد از تمرین شدید در باشگاه است. هیچ دوره نقاهتی بعد از اولتراسونیک کویتیشن وجود ندارد و فرد همان روز می‌تواند به روال عادی زندگی خود برگردد.

از این روش بیشتر برای پیکر تراشی شکم و پهلو استفاده می‌کنند.

 

پیکرتراشی کیبلا

کیبلا یا تزریق لیپولیز از اسید شیمیایی دیوکسیکولیک برای کاهش سلول‌های چربی ناحیه هدف استفاده می‌کند. برخی از بیماران از تزریق‌های شیمیایی می‌ترسند، اما این روش کاملا ایمن است و تائیدیه FDA را دارد. کیبلا به‌طور معمول تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود و درمان کامل بین 5 الی 20 دقیقه طول می‌کشد. دوره نقاهت این روش حداقل است و بیمار بلافاصله می‌تواند به روال عادی زندگی خود برگردد. از این روش برای پیکر تراشی صورت و گردن استفاده می‌کنند.

 

پیکرتراشی با جراحی

 

پیکرتراشی با لیپوساکشن

لیپوساکشن شامل مکیدن چربی‌های کوچک اطراف و پیکر تراشی پاها، باسن، ران و شکم است که با لوله مخصوصی به‌نام کانول انجام می‌شود.

این نوع عمل جراحی معمولا تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود و بیمار باید یک شبانه‌روز را در بیمارستان بماند. احتمالا تا چند هفته بعد از درمان، فرد کبودی، تورم و احساس درد دارد و برای کنترل درد باید از مسکن‌های قوی استفاده کند.

برای بهبودی کامل حدودا به دو هفته زمان نیاز است، اما بیشتر به اندازه منطقه مورد نظر بستگی دارد. زمان بهبودی مناطق بزرگ‌تر ممکن است تا ده روز و مناطق کوچک‌تر تنها دو الی سه روز طول بکشد.

پزشک از بیمار می‌خواهد چهار الی شش هفته از انجام کارهای سخت و سنگین جلوگیری کند و ممکن است برای کم شدن تورم نیاز به پوشیدن لباس فشرده‌سازی باشد.

 
آیا لیپوساکشن عوارض جانبی دارد؟

رایج‌ترین عوارض جانبی لیپوساکشن شامل موارد زیر می‌شوند:

  • تورم و کبودی
  • زخم‌های جزئی در محل برش
  • بی‌حسی اطراف منطقه تحت درمان

برای آشنایی با این روش انیمیشن زیر را تماشا کنید و برای کسب اطلاعات کامل، مقاله لیپوساکشن را مطالعه نمایید.

 

https://vod.zibaclick.com/media/27357/playlist.m3u8

 

بادی جت

پیکرتراشی بادی جت که با نام واتر جت نیز شناخته می‌شود، نوع دیگری از لیپوساکشن است که طی آن در منطقه مورد نظر، برش جزئی ایجاد می‌شود و یک کانول آنجا قرار می‌گیرد. سپس برای آب شدن چربی‌های عمیق بدن، از سیستم فشار قوی آب استفاده می‌شود.

برای اطلاعات دقیق‌تر می‌توانید مقاله بادی جت را مطالعه کنید.

 

پیکرتراشی با ویزر

پیکرتراشی با ویزر که پیوند چربی یا تزریق چربی نیز شناخته می‌شود، شامل مراحل زیر است:

  • استفاده از شکل کم‌تهاجمی‌تر لیپوساکشن برای از بین بردن چربی یک قسمت از بدن
  • پالایش چربی با جدا کردن سلول‌های سالم از سلول‌های آسیب‌دیده
  • تزریق چربی‌های سالم به بخش دیگری از بدن برای افزایش حجم آن

این روند به‌طور کلی برای درمان افرادی که می‌خواهند سینه یا باسن بزرگ یا پوستی نرم‌تر و سفت‌تر داشته باشند، استفاده می‌شود.

 
دوره بهبودی در این روش چقدر طول می‌کشد؟

ممکن است فرد در مناطقی که این عمل انجام‌شده احساس ناراحتی کند، اما این ناراحتی باید پس از چند روز از بین برود. همچنین به احتمال زیاد فرد دچار کبودی و تورم در منطقه تحت درمان خواهد شد که تا دو هفته بعد کاهش می‌یابد.

مشابه لیپوساکشن، پزشک از بیمار می‌خواهد:

  • برای چند هفته بعد از درمان لباس فشرده‌سازی بپوشد.
  • از انجام فعالیت‌های سخت و سنگین خودداری کند.
 
آیا این عمل عوارض جانبی دارد؟

اگر عارضه جانبی وجود داشته باشد، بسیار کم است. عارضه اصلی واکنش به داروهایی است که پس از عمل برای بیمار تجویز شده است، اما پزشک در جلسه مشاوره، عوارض جانبی احتمالی را توضیح می‌دهد.

 

پیکر تراشی با لیپوماتیک و لیپوست

لیپوماتیک و لیپوست نوعی بادی اسکالپتینگ هستند که طی آن چربی اضافی را از بین می‌برند یا آن را به قسمتی از بدن که نیاز به چربی دارد، منتقل می‌کنند.

 این دو ممکن است مانند لیپوساکشن به نظر برسند اما فناوری مورد استفاده در آن‌ها برای شکستن و مکش چربی بسیار متفاوت از لیپوساکشن است. به همین دلیل لیپوماتیک و لیپوست منجر به آسیب کمتر بافت، یکنواختی چربی در زیر پوست، زیبایی ظاهری پوست و ماندگاری بیشتر می‌شوند. برای اطلاعات دقیق‌تر می‌توانید مقالات مربوط به آن‌ها را مطالعه کنید.

 

پیکر تراشی با آبدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی روشی است که با از بین بردن چربی و پوست اضافی و سفت کردن عضلات در دیواره شکم، شکم را صاف می‌کند. نام دیگر این روش جراحی، tummy tuck است و تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود.برای آشنایی با این روش انیمیشن زیر را تماشا کنید وبرای کسب اطلاعات کامل در این زمینه مقاله ابدومینوپلاستی را مطالعه نمایید.

 

https://vod.zibaclick.com/media/26649/playlist.m3u8

 

عوارض پیکر تراشی به صورت کلی

برخی از عوارض جانبی رایج این روش عبارتند از؛

  • احساس درد در منطقه تحت درمان
  • گرفتگی یا کوفتگی در منطقه تحت درمان
  • قرمزی موقت، تورم، کبودی و حساسیت پوستی در منطقه تحت درمان
  • هایپرپلازی چربی پارادوکسیک در محل درمان

 

قیمت پیکر تراشی کل بدن

متغیرهای بسیاری در پایین یا بالا بودن قیمت بادی کانتورینگ تاثیرگذارند. اولین و مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر قیمت، اندازه منطقه تحت درمان است. با این کار، مشخص می‌شود مدت زمان انجام عمل چقدر است. عامل مهم دیگر، محل انجام عمل است. این عمل در شهر بزرگ انجام می‌شود یا کوچک؟ سومین عامل، تجربه پزشک است.

به‌طور کلی چنین می‌توان گفت که بادی کانتورینگ ارزان نیست. متوسط هزینه عمل جراحی پیکرتراشی کل بدن حدود 30 هزار دلار در جهان است.

 

افراد مشهوری که بادی کانتورینگ انجام داده‌اند

پیکرتراشی بهاره رهنما

 

افراد مشهور بسیاری در ایران و خارج از کشور انواع مختلف این عمل را انجام داده‌اند.

از مهم‌ترین افرادی که در ایران اقدام به انجام این عمل کرده‌اند می‌توان به بهاره رهنما و مهران غفوریان اشاره کرد.

از مهم‌ترین افرادی که در خارج از کشور این عمل را انجام داده‌اند می‌توان مولی سیمز (Molly Sims)، جنیفر آنیستون (Jennifer Aniston)، کلویی کارداشیان (Khloé Kardashian)، الی لندری (Ali Landry)، لیندزی لوهان (Lindsay Lohan) و ماریا کری (Mariah Carey) را نام برد.

 

سوالات متداول

آیا پیکر تراشی در دوران بارداری خطرناک است؟

بله انجام این روش به خصوص پیکرتراشی با جراحی در دوران بارداری خطرناک است. مهم‌ترین نگرانی به‌دلیل استفاده از بیهوشی عمومی است. بیهوشی عمومی می‌تواند باعث کاهش جریان خون به جنین و افسردگی نوزاد شود.

 

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید