بدن

لیپوماتیک ران : مراقبتها، مزایا، معایب و هزینه آن

لیپوماتیک ران چیست؟

لیپوماتیک ران شاخه‎ای از عمل‎های زیبایی پیکرتراشی است که برای خارج‎سازی چربی‎های اضافه محدوده ران استفاده می‎شود. این عمل موجب خوش‎فرم شدن و لاغری ران‌ها می‌شود. عمل لیپوماتیک برای بخش‎های مختلف ران از جمله بخش داخلی، خارجی، جلویی و پشتی کاربرد دارد. به همین دلیل، روش‎های مختلفی از این عمل با عنوان لیپوماتیک بغل ران، لیپوماتیک خارج ران و… به متقاضیان ارائه می‎شود.

 

اصطلاح انگلیسی

به لیپوماتیک ران در انگلیسی Lipomatic thigh گفته می‌شود.

 

کاربرد عمل پیکرتراشی ران

کاربرد پیکر-تراشی-ران   لیپوماتیک ران (Lipomatic thigh) برای رفع هرگونه تجمع چربی در بخش‎های مختلف ران کاربرد دارد. نوع چاقی ران براساس محدوده جذب چربی (داخلی، خارجی، جلویی و پشتی) متفاوت است. بخش خارجی بیش از بخش داخلی، چربی‎های اضافه را به خود جذب می‌کند. انباشتگی چربی در بخش خارجیِ ران ظاهر نامطلوبی به بدن می‌بخشد و اعتماد به‎نفس فرد را کم می‌کند.‌ بخش داخلی ران نیز در صورت جذب چربیِ اضافه دچار ساییدگی و عرق سوختگی می‌شود. این وضعیت، راه رفتن، نشستن، خوابیدن و حتی لباس پوشیدن را تحت‌تاثیر قرار می‎دهد. لیپوماتیک داخل ران با تخلیه چربی‎های اضافه، این مشکلات را رفع می‎کند.

 

چه کسانی به عمل پیکرتراشی ران نیاز دارند؟

افرادی که از چاقی ران و نبود تناسب بین اندام بالاتنه و پایین ‎تنه خود رنج می‌برند یا در ناحیه ران دارای سلولیت هستند، برای انجام لیپوماتیک گزینه‌های مناسبی به‌شمار می‌روند. البته داشتن شرایط زیر برای انجام عمل الزامی است:

  • متقاضی سابقه جراحی در پایین تنه خود نداشته باشد.
  • توده چربی به‎دلیل سختی بالا با ورزش برطرف نشود.
  • پوست قابلیت ارتجاعی قابل‎قبولی داشته باشد.
  • سابقه بیماری خاصی نداشته باشد.
  • سن در محدوده 18 تا 45 سال باشد.
  • مقدار چربی ران ثابت باشد.
  • فرد دارای اضافه وزن زیاد نباشد و BMIاو زیر 30 باشد.
  • فرد دارای ثبات وزنی باشد.

 

جراحی لیپوماتیک ران برای چه کسانی مناسب نیست؟

لیپوماتیک ران   مهم‌ترین شرط برای عمل لیپوماتیک باسن و ران و دیگر نقاط بدن، سلامت فرد از لحاظ جسمی است. این عمل برای افراد با شرایط زیر مناسب نیست: افراد دارای برخی بیماری‎ها از قبیل مشکلات ریوی، قلبی، دیابت، اختلال در انعقاد خون و خودایمنی افراد با BMI (شاخص توده بدنی) بالای 30. کسانی که مصرف الکل یا دخانیات دارند؛ زیرا مواد شیمیایی موجود در الکل و دخانیات، با مواد بی‎حسی یا بیهوشی اختلال دارد و عوارض عمل را به‎شدت افزایش می‎دهد. این افراد در صورت تمایل باید مصرف خود را در یک دوره زمانی مشخص (قبل و بعد از عمل) قطع کنند.

 

آمادگی قبل از عمل

متقاضی عمل لیپوماتیک ران باید قبل از عمل، جراح را در جریان وضعیت سلامتی خود قرار دهد. ابتلا به بیماری، استفاده از دارو یا داروهای خاص، مصرف مکمل‎های شیمیایی و گیاهی و سابقه عمل جراحی از جمله نکات مهمی که برای انجام این عمل، بیمار باید درباره آن‌ها به پزشک خود اطلاع دهد. سایر اقدامات مهم قبل از عمل عبارتند از:

  • عدم مصرف داروهای رقیق‎کننده خون مانند آسپرین، مکمل‌های گیاهی و مواد ضدالتهاب زیر نظر پزشک
  • انجام آزمایشات سلامتی عمومی (خون، نوار قلب و…)
  • عدم استعمال سیگار
  • ترک مصرف الکل

 

مراحل عمل جراحی

برای شروع عمل لیپوماتیک ران، ابتدا نواحی دارای چربی اضافی در قسمت داخلی یا خارجی ران نشانه‌گذاری می‌شود و فرد تحت بی‎حسی موضعی قرار می‎گیرد. البته در برخی موارد، پزشک از روش بیهوشی برای بیمار استفاده می‎کند. سپس شکاف‎های کوچکی (6-2 میلی‌متری) روی پوست برای ورود لوله کانولا ایجاد می‎‏کند. لوله کانولا با این روش وارد بافت چربی شده و با حرکات چرخشی و ارتعاشیِ خود، سلول‎‏های چربی را جدا می‎کند. در پایان سلول‎های چربی گسسته شده و به کمک دستگاه مکش یا ساکشن خارج می‎شوند.

 

مراقبت‌های بعد از عمل

مراقبت لیپوماتیک ران   اگر این عمل بدون بیهوشی کامل انجام‌شده باشد، فرد می‌تواند بلافاصله به رژیم غذایی گذشته خود برگردد. نوشیدن آبمیوه یا نوشیدنی‎های غیرالکلی برای پیشگیری از کم‎آبی بدن در این دوران ضروری است. از خوردن نوشیدنی‌های الکلی تا 48 ساعت قبل و بعد از عمل باید ممانعت کرد. از دیگر مراقبتهای این دوران میتوان به موراد زیر اشاره کرد:  

نداشتن فعالیت فیزیکی سنگین

دوره نقاهت این عمل کوتاه است اما توصیه می‌شود فرد پس از جراحی چند ساعت استراحت مطلق داشته باشد و تا 18 ساعت بعد از لیپوماتیک ران رانندگی نکند. به همین خاطر بهتر است با یک همراه به منزل برگردد. پیاده‎روی کوتاه و سبک بعد از عمل به بهبود زخم‎ها کمک می‌کند.

 

پوشیدن گن‌ مخصوص

مهم‎ترین نکته درباره مراقبت‎های بعد از عمل، استفاده از گن مخصوص لیپوماتیک ران است که به‌منظور خروج مایعات از محل برش و جلوگیری از تورمِ پس از تخلیه چربی انجام می‌شود. پوشیدن گن باید 48 الی 72 ساعت بعد از عمل شروع شود و به طور مستمر ادامه یابد و خارج کردن آن تنها در زمان استحمام مجاز است. گن را باید متناسب با سایز بیمار تهیه کرد تا پس از پانسمان، روی ران پوشیده شود. پوشیدن گن مخصوص لیپوماتیک ران فقط به مدت 7 تا 10 روز بعد از عمل توصیه می‌شود.

 

پانسمان و مراقبت از جراحت

برای مراقبت از سوراخ‎های ایجادشده در ران، فرد باید بعد از شست‎وشوی دست، پوست نزدیک به آن‎ها را آهسته ماساژ دهد تا به درناژ (تخلیه مایعات یا ترشحات از زخم ) کمک کند. سپس آن‎ها را با آب و صابون به آرامی بشوید و آن را با حوله کاملا خشک کرده و دوباره محل زخم را پانسمان کند.  

مصرف آنتی ‎بیوتیک

پزشک به طور معمول مصرف آنتی‎بیوتیک را به مدت یک هفته تجویز می‌کند. مهم است که فرد اگر نشانه‌ای از عفونت مانند ترشحات بودار، تورم یا درد و تب داشت باید به پزشک خود اطلاع دهد.

 

اجتناب از مصرف آسپرین و ایبوپروفن

تا 3 روز پس از عمل، استفاده از آسپرین، ایبوپروفن یا هر نوع داروی ضدالتهاب ممنوع است.

 

مدت زمان جراحی

به طور معمول، انجام این جراحی حدود 2 الی 3 ساعت طول می‌کشد. اما در صورت انجام این عمل به شکل ترکیبی با دیگر نقاط بدن، زمان عمل افزایش می‌یابد. به عنوان مثال، زمان عمل برای لیپوماتیک ران و زانو یا ساق پا طولانی‎تر و بین 4 الی 6 ساعت است.

 

مدت زمان دوران نقاهت

دوران نقاهت این عمل نسبتا کوتاه است و فرد بعد از گذشت یک هفته قادر به از سرگیری فعالیت‎های روزمره خود خواهد بود. وجود درد، تورم و قرمزی تا یک هفته بعد از عمل لیپوماتیک ران، طبیعی است. اما در صورت طولانی شدن باید به جراح مربوطه مراجعه شود. خروج ترشحات و خونابه از محل برش نیز مربوط به مایعات تزریق شده (مایع بی‎حسی) است و بعد از مدت کوتاهی برطرف می‎شود. کبودی‌های محدوده ران بعد از گذشت 2 الی 3 هفته از عمل، به طور کامل محو می‌شوند. برخی افراد بعد از عمل به‎دلیل خارش پوست ران خود ابراز نارضایتی دارند. این مشکل نیز با استعمال کرم یا پمادهای تجویزیِ پزشک و ماساژ پوست قابل حل است. فعالیت‎های سنگین ورزشی یا کاری باید به 2 الی 3 هفته بعد از عمل موکول شود.

 

این عمل توسط چه متخصصی انجام می‌شود؟

این عمل معمولاً توسط جراح زیبایی یا عمومی انجام می‎شود. جراح برای انجام این عمل به تخصص در زمینه پیکرتراشی نیاز دارد.

 

توقعات فرد پس از عمل

نتیجه عمل بلافاصله بعد از انجام آن مشخص نیست. احتمال تورم کمی بعد از لیپوماتیک در ران‎ها وجود دارد. پس از بهبود تورم و مایعی که در محل جراحی جمع شده، فرد می‌تواند شاهد بهبود وضعیت بدن خود و تغییرات ایجاد شده باشد. تغییرات حاصل شده در صورت رعایت رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش می‌تواند دائمی باشد.   معایب لیپوماتیک ران

 

مزایای عمل لیپوماتیک ران

تغییر در سایز، حجم و فرم‎دهی ران‌ها یکنواخت شدن چربی زیر پوست کوتاه بودن میزان بستن گن (به مدت 2 هفته) نسبت به لیپوساکشن کم بودن میزان تورم و ترشحات احتمال کم عفونت عدم نیاز به بستری طولانی‌مدت فرد و اینکه دوران نقاهت آن کوتاه‎مدت است. ایمنی بسیار بالای این روش نسبت به روش‎های مشابه از قبیل لیپوساکشن عدم‌سوختگی پوست یا بافت‌مردگی در این روش از بین رفتن سلولیت موجود در ران شل‎نشدن پوست و لیفت پوست در ناحیه تحت عمل

 

عوارض عمل لیپوماتیک ران

بسیاری از عوارض گزارش شده برای این عمل، از مراقبت‎های نادرست و ناکافی نشأت می‎گیرد. همچنین مراجعه به جراح بی‎تجربه و کارنابلد نیز در بروز عوارض بی‎تاثیر نیست. عوارض این عمل عبارتند از:

  • خستگی
  • سرگیجه
  • سفتی پوست
  • عفونت زخم‎ها در ران
  • تغییر رنگ پوست
  • تورم طولانی‎مدت
  • خونریزی طولانی‎مدت
  • ایجاد ناهمواری در سطح پوست (به دلیل چربی‎کشی بیش از اندازه)

 

عمل لیپوماتیک ران برای مردان

مردان کمتر از زنان دچار چاقی اندام‎های تحتانی می‎شوند. عدم‎تحرک کافی و نداشتن تغذیه مناسب از عوامل اصلی بروز این مشکل در مردان است. انباشتگی چربی در بخش‎های مختلف ران، علاوه بر نامناسب‎سازی ظاهر، مشکلات دیگری را نیز به همراه دارد. ساییدگی پوست در محدوده داخلی ران موجب خارش و سوزش پوست می‎شود. مشکلی که در صورت حاد شدن، انجام فعالیت‎های روزمره را با اختلال روبرو می‎‌کند. لیپوماتیک راه‎حلی آسان و سریع برای رفع این مشکل در مردان است.

 

عمل لیپوماتیک ران برای زنان

آمارها نشان می‏دهد میزان استفاده زنان از عمل لیپوماتیک برای ران بیشتر از مردان است، زیرا زنان بیش از مردان در معرض تجمع چربی در محدوده ران قرار دارند. بعد از اتمام دوران بارداری، احتمال بروز این وضعیت بیش از هر زمان دیگری است، زیرا تغییر سطح هورمون استروژن موجب تجمع چربی در اندام تحتانی زنان (باسن و ران) می‎شود. وراثت، تغذیه نادرست و تحرکِ کم نیز در ایجاد این وضعیت نقش دارند.

 

هزینه لیپوماتیک ران و ساق پا

هزینه لیپوماتیک در کشورهای مختلف براساس نوع اندام جراحی شده تعیین می‎شود. به عبارتی، هزینه لیپوماتیک ران با ساق پا و سایر اندام‎ها یکسان نیست. علاوه بر این، پارامترهای مختلفی روی قیمت عمل تاثیر می‎گذارند. به عنوان مثال، می‌توان به تجربه و مهارت جراح، کلینیک مورد نظر، تکنیک مورد استفاده، داروهای تجویزی، آزمایشات قبل عمل و حجم چربی اشاره کرد. همچنین در صورت نیاز بیمار به عمل‏های تکمیلی، هزینه‎ها افزایش می‏یابد. با توجه به این موضوع، هزینه لیپوماتیک باسن و ران یا ران و ساق پا طبیعتاً از هزینه لیپوماتیک رانها بیشتر است. با توجه به مواردی که گفته شد، قیمت این عمل به طور متوسط بین 8 تا 10میلیون تومان است. چون بعد از عمل نیاز به استفاده از گن وجود دارد، هزینه آن به عمل افزوده می‌شود. گن مخصوص لیپوماتیک ران قیمتی حدود 1 تا 2 میلیون تومان دارد.

 

سوالات متداول

متقاضیان این عمل سوالات بسیاری درباره نحوه انجام کار یا نتایج جراحی دارند. از جمله سوالات رایج در این زمینه عبارتند از:

آیا همزمان با ران می‌توان لیپوماتیک ساق پا یا سایر اندام‎ها را نیز انجام داد؟

بله. انجام ترکیبی لیپوماتیک ران و ساق پا، باسن و زانو معمولا انجام می‌شود.

استفاده از گن مخصوص لیپوماتیک برای ران‌ها چه ضرورتی دارد؟

گن پوشش مخصوصی است که باید بعد از عمل حداقل تا سه روز استفاده شود. این پوشش متراکم موجب چسبندگی پوست به ماهیچه‎های زیرین شده و فضای خالی بین آنها را از بین می‎برد.

نتایج این عمل برای ران تا چه زمانی باقی می‎ماند؟

با این عمل، چربی‌های اضافه زیرپوست در محدوده ران به طور کامل خارج می‌شوند. اما در صورت نداشتن سبک زندگی مناسب (بی‌تحرکی یا پرخوری) مجدداً زمینه برای تجمع چربی فراهم می‎شود.    

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید