پوست

انواع میکرودرم،کاربردها، مزایا، معایب و هزینه آن

میکرو درم (Microdermabrasion) چیست؟

میکرودرم، یکی از روش‌های زیبایی و تقویت پوست است. شیوه کار در این روش به این صورت است که با استفاده از یک دستگاه مخصوص، لایه‌ سطحی پوست برداشته می‌شود. این کار باعث جوانسازی و بازسازی دوباره‌ لایه سطحی پوست می‌شود و نتایج مطلوبی به‌دنبال دارد.

پزشکان استفاده از این روش را برای کاهش چین و چروک‌ها و سایر علائم پیری در پوست توصیه می‌کنند. انجام آن برای صاف و یکدست کردن پوست نیز ضروری است.

ویدئوی زیر را تماشا کنید تا با میکرودرم اَبریژن بیشتر آشنا شوید.

 

 

اصطلاح پزشکی میکرو درم

اصطلح پزشکی این عارضه  (Microdermabrasion) است که یک روش غیرتهاجمی برای پوست محسوب می‌شود. این روش که به آن میکرودرم آبریژن نیز گفت می‌شود، دردناک نیست و جزو بهترین راه‌های انتخابی برای جوانسازی پوست است. یکی از مهم‌ترین مزیت‌های Microdermabrasion این است که می‌تواند در هر قسمتی از پوست با توجه به نیاز فرد انجام شود.

 

چه کسانی به انجام میکرو درم (Microdermabrasion) نیاز دارند؟

این روش برای افراد مختلف کارساز است. اهمیتی ندارد فرد چه جنسیتی دارد یا رنگ پوست او از کدام نژاد است. سن نیز برای انجام این روش اهمیتی ندارد. بسیاری از افراد برای پیشگیری از پیر شدن پوست خود، در سن ۲۵ تا ۳۰ سالگی انجام میکرو درم را شروع می‌کنند. این روش محدودیت سنی ندارد و افراد حتی از ۱۲ سالگی می‌توانند از آن استفاده کنند. البته طبق شواهد انجام این روش در افراد بالای ۷۰ سال ممکن است عوارضی مانند کبودی و ساییدگی بیشتر پوست را به‌همراه داشته باشد.

به‌طور کلی، افرادی که پوست آن‌ها دارای اثرات پیری، جای جوش و لکه‌های کبدی است، می‌توانند با استفاده از این روش پوست خود را بهبود بخشند. این روش در بهبود ظاهر پوست مرغی در نقاطی مانند آرنج و زانو نیز کاربرد دارد.

 

انجام میکرودرم برای چه کسانی مناسب نیست؟

انجام این روش منعی ندارد. اما اگر در پوست زخم فعال وجود داشته باشد، بهتر است تا درمان زخم، میکرو درم انجام نشود. افرادی که از داروهای ضدآکنه استفاده کرده‌اند نیز باید داروهای خود را مدتی پیش از انجام این کار قطع کنند.

به‌طور کلی بهتر است پیش از تصمیم قطعی و اقدام برای انجام این کار، بیمار توسط پزشک متخصص معاینه شود. پزشک پس از معاینه تعیین می‌کند که آیا بیمار اجازه استفاده از این روش جوانسازی پوست را دارد یا باید از روش‌های جایگزین استفاده کند.

 

کاربردهای Microdermabrasion

microdermabrasion

میکرو درم برای قسمت‌های مختلف بدن کاربرد دارد. ظاهر پوست برخی از افراد باعث می‌شود سن آن‌ها خیلی بیشتر از چیزی که واقعا هست، به نظر برسد. چهره‌ برخی از افراد هم به‌خاطر عواملی مانند افتادگی پوست کنار چشم و ابروها همیشه کسل و خسته به نظر می‌رسد. میکرودرم یک روش مناسب برای رفع این مشکلات است.

از دیگر مشکلاتی که به کمک این روش حل می‌شود، ملاسما است. ملاسما یک بیمار پوستی است که در آن لکه‌های قهوه‌ای‌رنگ روی پوست ظاهر می‌شوند. در ادامه درباره کاربرد میکرو درم در نواحی مختلف بدن صحبت کرده‌ایم.

 

صورت

مهم‌ترین فواید این روش برای صورت جوانسازی و از بین بردن آثار پیری در آن است. همچنین در از بین بردن سایر آسیب‌های پوستی مانند جای جوش و آکنه کاربرد دارد. انجام این روش برای صورت نسبت به سایر قسمت‌های بدن متداول‌تر است.

در این روش، متخصص ابتدا کریستال‌های مخصوص را روی پوست اسپری می‌کند یا آن‌ها را به آرامی روی پوست بیمار مالش می‌دهد. پس از آن،‌ با استفاده از ابزار مخصوص به آرامی روی پوست را ماساژ می‌دهد. این موضوع باعث پوسته‌پوسته شدن و از بین رفتن لایه‌ سطحی پوست می‌شود.

در مقاله‌ میکرودرم صورت به‌طور کامل درباره آن توضیح داده‌ایم.

 

زانو

یکی از مشکلاتی که برای پوست زانو به وجود می‌آید، حالتی است که به آن پوست مرغی گفته می‌شود. از سوی دیگر پوست زانو یکی از قسمت‌هایی است که در دوران کودکی بیشترین آسیب را می‌بیند و ممکن است جای زخم روی آن وجود داشته باشد. این موضوع بیشتر برای خانم‌ها و در زمانی که قصد پوشیدن لباس مجلسی کوتاه را دارند، اهمیت پیدا می‌کنند. به کمک میکرو درم می‌توان مشکلات پوستی و تیرگی زانو را تا حدی از بین برد.

 

زیر چشم

همانطور که گفته شد، انجام این روش برای صورت نسبت به سایر اعضا متداول‌تر است. زیر چشم ناحیه‌ای است که آثار پیری در آن زودتر نمایان می‌شود. میکرودرم ابریژن(Microdermabrasion) یکی از کم‌خطر‌ترین روش‌ها برای از بین بردن کبودی زیر چشم، پف زیر چشم و… در این ناحیه محسوب می‌شود.

 

شکم

کاهش وزن، زایمان و برخی از بیماری‌ها باعث آسیب رسیدن به پوست ناحیه شکم می‌شوند. پوست شکم در این مواقع دارای ترک‌هایی است که ظاهر ناخوشایندی دارند. استفاده از روش‌هایی چون میکرونیدلینگ و میکرو درم می‌تواند در از بین بردن ترک‌های پوستی نسبتا موثر باشد.

 

آمادگی قبل از انجام میکرو درم

مهم‌ترین کاری که بیمار باید قبل از این روش جوانسازی انجام دهد، مشورت با پزشک متخصص است. پزشکان حرفه‌ای پیش از هر چیز سابقه‌ بیمار را بررسی می‌کنند تا محدودیتی در استفاده از این روش نداشته باشد. بعد از آن هم توضیحات لازم را به بیمار ارائه می‌دهند. آن‌ها درباره نتیجه‌ای که به‌دست می‌آید با مخاطب خود به صورت صریح صحبت می‌کنند.

عکس‌های قبل و بعد از عمل بیماران قبلی را نیز به بیمارانی که برای مشاوره مراجعه کرده‌اند، نشان می‌دهند. نکته‌ دیگری که پزشک درباره آن با بیمار صحبت می‌کند، عوارض و خطرات احتمالی است. با وجود اینکه میکرودرم حرفه‌ای جزو کم‌ریسک‌ترین روش‌های زیبایی است، اما انجام آن ممکن است عوارضی نیز داشته باشد.

 

مراحل انجام میکرودرم حرفه‌ای

میکرو درم به دو روش انجام می‌شود؛ روش اول، کریستالی یا پودری و روش دوم الماسی است. استفاده از روش اول که با نام میکرودرم میکروکریستالی نیز شناخته می‌شود، نسبت به روش دوم متداول‌تر است. در ادامه مراحل هر کدام از دو روش را توضیح داده‌ایم.

 

مراحل انجام میکروکریستال

دستگاهی که در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرد، دارای حفره‌ای است که به یک لوله متصل است. انتهای لوله نیز به قطعه‌ای عصا شکل به‌نام «وند» که از جنس شیشه یا استیل ضدزنگ است، می‌رسد.

کریستال‌های پودری از حفره‌ موجود در دستگاه وارد می‌شوند، سپس از طریق لوله به وند می‌رسند. در پایان نیز کریستال‌ها با استفاده از وند روی پوست اسپری می‌شوند.

پودرهای اسپری‌شده سلول‌های لایه رویی پوست را جدا می‌کنند. سپس با استفاده از وکیوم از روی پوست جمع می‌شوند. جنس پودر مورد استفاده در این روش معمولا از آلومینیوم اکسید است.

سایر متریال مورد استفاده در این روش اکسید منیزیم، بی‌کربنات سدیم (جوش شیرین) و حتی سدیم کلرید (نمک خوراکی) هستند.

 

مراحل انجام میکرو درم الماسی

این روش نسبت به روش قبلی جدیدتر است، اما طرفداران بسیاری دارد. این روش نیازی به پودر و کریستال ندارد. «وند» موجود در دستگاه الماسی از یک قطعه الماس نوک تیز تشکیل شده است. این قطعه روی پوست حرکت داده می‌شود و لایه‌ سطحی آن را جدا می‌کند. در این روش نیز بعد از انجام کار با استفاده از وکیوم، لایه‌های جداشده از پوست جمع‌آوری می‌شوند.

برخی از متخصصان بر این باورند که این روش تمیزتر و ایمن‌تر است، چراکه پودری روی پوست وجود ندارد و احتمال اینکه پودر وارد چشم شود، وجود نخواهد داشت. البته اگر میکرودرم کریستالی نیز به‌طور حرفه‌ای انجام شود، امنیت کامل وجود خواهد داشت.

ویدئوی زیر را تماشا کنید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آورید.

 

 

دستگاه  میکرو درم

بسیاری از افراد از روش‌های میکرودرم خانگی استفاده می‌کنند. این روش نیز کاربردی است، اما نمی‌تواند به اندازه‌ انجام آن در کلینیک‌ها و زیر نظر پزشک نتیجه‌بخش باشد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در این‌باره مطالعه مقاله‌ میکرودرم خانگی را توصیه می‌کنیم.

در ویدئوی زیر می‌توانید روش و مراحل انجام و مراقبت‌های مورد نیاز در این روش را ببینید:

 

مدت زمان انجام پاکسازی در این روش

این فرآیند طولانی نیست و با توجه به تعداد نقاطی که فرد می‌خواهد میکرو درم روی آن‌ها اعمال شود، زمان آن متغیر است. معمولا کار روی هر ناحیه بین سی تا چهل دقیقه طول می‌کشد. البته ممکن است پزشک از ژل‌های بی‌حس‌کننده نیز استفاده کند که در این صورت به چند دقیقه زمان برای ایجاد تأثیر این ژل‌ها نیاز است.

 

این روش توسط چه متخصصی انجام می‌شود؟

کم‌خطر بودن Microdermabrasion باعث شده بسیاری از تکنسین‌ها قادر به انجام آن باشند. البته بهتر است برای اطمینان از روند کار و نتایج آن، این کار زیر نظر پزشک متخصص انجام شود. متخصصان پوست و مو و برخی از متخصصان زیبایی این کار را انجام می‌دهند.

 

مراقبت‌های بعد از انجام این روش چیست؟

مراقبت های بعداز میکرودرم

میکرو درم نیاز به مراقبت‌های ویژه‌ای ندارد. شما محدودیتی نخواهید داشت و حتی بلافاصله بعد از ترخیص می‌توانید به کارهای خود بپردازید. البته رعایت برخی از نکات در ایجاد تأثیر سریع‌تر و بهبود عوارض جانبی موثر خواهد بود. از جمله این نکات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فرد بعد از انجام میکرودرم باید از کرم‌های ضدآفتاب با SPF‌ بالاتر از ۳۰ استفاده کند. بهتر است مدل و نام بهترین کرم از پزشک پرسیده‌ شود.
  • پوست خود را مرطوب نگه دارد. حفظ رطوبت پوست به تأثیر بیشتر کمک می‌کند.
  • استفاده از داروهای ضدآکنه تا مدتی بعد از درمان ممنوع است.
  • بیمار باید درباره استفاده از محصولات آرایشی نیز با پزشک خود مشورت کند.

 

مدت زمان دوره نقاهت

معمولا بیماران بعد از استفاده از این روش، دوران نقاهت طولانی ندارند. البته ممکن است کمی پوست آن‌ها ملتهب باشد اما محدودیتی در انجام فعالیت‌های معمول روزانه ایجاد نمی‌کند. در صورتی که بیمار با عوارض احتمالی نظیر تورم و قرمزی پوست مواجه شد، حداکثر بعد از یک هفته الی ده روز بهبود حاصل می‌شود.

 

توقعات بیمار از انجام میکرو درم

بسیاری از بیماران توقع دارند بلافاصله بعد از عمل نتیجه آن را مشاهده کنند. این توقع درباره روش‌های کم‌تهاجم و کم‌خطری مانند میکرودرم درست نیست. بیمار باید دوره‌ درمان را به‌طور کامل طی کند. جلسات باید در فواصل زمانی معین انجام شوند. تعیین تعداد جلسات و میزان تاثیرگذاری این روش به فاکتورهای گوناگونی میزان آسیب پوستی و نتیجه‌ مورد انتظار بیمار بستگی دارد.

 

مزایای میکرو درم

هدف اصلی از انجام این روش آن است که پوست فرد صاف و شفاف شود. این موضوع حتی ممکن است در رنگ پوست فرد نیز تأثیر داشته باشد. بسته شدن منافذ پوست، از بین رفتن لکه‌های پوستی، کاهش چین و چروک و تیرگی دور چشم از دیگر مزایای این روش محسوب می‌شود.

 

عوارض میکرودرم

microdermabrasion 3

برخی از عوارض این روش زمانی ظاهر می‌شوند که بیمار داروهای ضدآکنه مانند ایزوترتینوئین مصرف کرده‌ باشند. اگر در پوست بیمار لکه‌های جدیدی ظاهر شود یا خونریزی‌های غیرطبیعی در آن وجود داشته باشد، باید حتما پزشک خود را در جریان قرار دهد. البته احتمال بروز این عوارض بسیار کم است.

سایر عوارضی که ممکن است بعد از میکرودرم رخ دهند، عبارتند از:

  • تورم پوست
  • قرمزی پوست و ایجاد حالتی شبیه به آفتاب‌سوختگی
  • احساس سوزش یا سوزن‌سوزن شدن در پوست
  • حساسیت پوست نسبت به مواردی مانند نور خورشید

بروز موارد بالا طبیعی است. در صورت رعایت و انجام مراقبت‌های بعد از انجام میکرودرم، در زمان کوتاهی از بین می‌روند. میکرو درم کریستالی ممکن است نسبت به روش الماسی عوارض بیشتری داشته باشد. به‌عنوان مثال، در صورت بی‌دقتی ممکن است کریستال‌ها وارد چشم بیمار شود. همچنین افرادی که مشکلات تنفسی دارند یا حساس هستند، با تنفس پودرها ممکن است دچار مشکلات تنفسی کوتاه‌‌مدت شوند. البته دستگاه وکیوم معمولا اجازه نمی‌دهد بیمار پودرهای کریستالی را تنفس کند. در هر صورت احتمال کمی برای بروز عوارض وجود دارد.

 

آیا بعد از انجام این روش فرد محدودیت خاصی دارد؟

بعد از انجام میکرو درم، فرد می‌تواند فعالیت‌های روزانه‌ خود را ادامه دهد، اما بهتر است از فعالیت‌های تحریک‌کننده‌ پوست مانند استفاده از استخر و سونا و قرارگرفتن در معرض تابش خورشید و برنز کردن خود بدون ضدآفتاب خودداری کند.

 

افراد مشهوری که از این روش استفاده می‌کنند

جالب است بدانید که بسیاری از افراد مشهور از این روش برای درمان مشکلات پوستی خود استفاده کرده‌اند. آن‌ها توانسته‌اند مشکلاتی مانند آکنه، جای جوش و… را با استفاده از این روش برطرف کنند.

  • کامرون دیاز
  • ویکتوریا بکهام
  • جنیفر لارنس
  • کاتریونا بالف
  • بری لارسون
  • نائومی کمبل

 

هزینه Microdermabrasion

هزینه‌ میکرو درم به فاکتورهای مختلفی مانند پزشک معالج، تعداد جلسات، ناحیه انجام میکرودرم و مکانی که در آن میکرودرم انجام می‌شود، وابسته است. طبق گزارش‌ها، هزینه‌ هر جلسه میکرودرم حرفه ای در آمریکا و کانادا حدود ۱۵۰ دلار است.

هزینه‌ این روش در ایران نیز با توجه به فاکتورهای بالا بین 150 تا ۵۰۰ هزارتومان به ازای هر جلسه متغیر است.

 

سوالات متداول

برای رسیدن به نتیجه بهتر با این روش، میکرودرم به چند جلسه نیاز دارد؟

تعداد جلسات مورد نیاز به آسیب پوستی بیمار و تشخیص پزشک معالج بستگی دارد. معمولا مشکلات پوستی با ۶ تا 15 جلسه میکرودرم از بین می‌روند. فاصله بین جلسات با توجه به نظر پزشک می‌تواند یک هفته، دو هفته یا ماهی یکبار باشد.

میکرو درم برای چه نوع پوستی موثر است؟

انجام این روش به نوع و حتی رنگ پوست بستگی ندارد. تمام افراد می‌توانند برای جوانسازی و ایجاد شفافیت در پوست از آن استفاده کنند.

انجام این روش چقدر برای پوست موثر است؟

در صورتی که بیمار روند درمان را به‌طور کامل طی کند و مراقبت‌های ساد‌ه‌ بعد از میکرودرم را انجام دهد، به نتیجه دلخواه خود می‌رسد. البته ممکن است بعد از رسیدن به نتیجه‌ مطلوب دوباره چروک‌ها و لکه‌های جدید روی پوست ایجاد شود. در این صورت به درمان دوباره نیاز خواهد بود.

 

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید