پوست

راهنمای جامع درمان پسوریازیس در طب سنتی

درمان پسوریازیس در طب سنتی

در طب سنتی به طور معمول بیماری پسوریازیس یا داءالصدف (بیماری صدف) یا «قوبا» را نتیجه سوء مزاج سرد و خشک و غلبه سودا در پوست می‌دانند. از همین رو درمان پسوریازیس در طب سنتی، وابسته به تعدیل سودا است.

هر چیزی که سبب افزایش سودا شود، باعث تولید اخلاط غلیظ و رسوب آن‌ها در پوست می‌شود و کارکرد کبد را دچار اختلال می‌کند، هضم غذا را مشکل کرده و سبب ایجاد یبوست می‌شود که می‌تواند زمینه‌ساز بروز یا تشدید پسوریازیس شود.

اصلاح سبک زندگی مانند اصلاح تغذیه، ورزش، رفع تنش‌های روحی و انجام حجامت، از مهمترین توصیه‌ها برای درمان قطعی پسوریازیس در طب سنتی به‌شمار می‌رود. در این مقاله تلاش شده تا دیدگاه‌های مختلف متخصصان برای درمان پسوریازیس در طب سنتی بازگو شود.

علت پسوریازیس از نظر طب سنتی وراه‌های پیشگیری از آن

از شما دعوت میکنیم کلیپ زیر را تماشا کنید تا اطلاعات مفیدی در مورد علل این بیماری و همچنین رژِم غذایی مناسب برای درمان آن بدست آورید.

درمان پسوریازیس در طب سنتی دکتر خیراندیش

ایشان برای درمان پسوریازیس در طب سنتی درمان سیستمی و موضعی را توصیه می‌کنند.

درمان سیستمی به این معناست که باید میزان سودا را در بدن به صورت متعادل درآورد که برای این منظور برای درمان پسوریازیس دکتر خیراندیش دستورالعمل‌های زیر را توصیه می‌کنند:

  • هر روز صبح ناشتا یک لیوان شربت خاکشیر ترنجبین با کمی عسل به مدت ۴۰ روز میل شود.
  • بیمار باید ماهی یکبار از فرمولی که مسهل عام است استفاده کند که طرز تهیه آن بدین شرح است: موارد زیر تهیه کند:

 برگ سنا ۵۰ گرم، گل سرخ ۵۰ گرم، ترنجبین ۵۰ گرم، گل ختمی ۲۵ گرم، تخم کتان ۲۵ گرم ،افسنتین ۲۵ گرم

سپس آن‌ها را با هم مخلوط و نیم کوب کند. در بعد از ظهر روز، یک تا دو بار به میزان یک قاشق غذاخوری از این مخلوط را با دو لیوان آب بجوشاند تا یک لیوان از آن باقی بماند و سپس آن را صاف و با عسل میل کند. اگر با یک لیوان حالت اسهالی پیدا شد، کافی است و اگر نه چند دقیقه بعد به تدریج یک لیوان دیگر بخورد و اگر فرد دچار دل پیچه شد، یک لیوان عرق نعناع را داغ کرده و با مقداری نبات میل کند. مصرف انجیر و آلو بخارا آب‌پز ، همراه مسهل توصیه می‌شود.

  • خوردن سرکه انگبین که شامل دو واحد عرق نعنا به علاوه دو واحد عسل و یک واحد سرکه انگور طبیعی می‌باشد. یک‌سوم لیوان از این شربت همراه با دوسوم آب مخلوط کرده و شب‌ها قبل از خواب میل شود. ایشان تاکید می‌کنند برای زنان بهتر است سرکه انگبین رازیانه‌ای و برای مردان سرکه انگبین نعنایی استفاده شود.

برای درمان بیماری پسوریازیس در طب سنتی می‌توان اقدام موضعی یا سایر اقدام‌های زیر را انجام داد:

  • ماساژ روغن بنفشه یا سیاهدانه در شبانگاه.
  • استفاده از روغن شترمرغ.
  • شستن موضع با سرکه در صبح‌ها.
  • دو یا سه بار حجامت عام هر ماه یکبار
  • در صورت برطرف نشدن، حجامت موضعی یا زالودرمانی نیز پیشنهاد می‌شود.

درمان پسوریازیس در طب سنتی دکتر روازاده

دکتر روازاده بیان می‌کنند که پسوریازیس یا داءالصدف در طب جدید یک نوع است اما در طب قدیم به سه نوع آن برخورد می‌کنیم. در برخی از انواع، عارضه با چند حجامت بهبود پیدا می‌کند.

 برای درمان پسوریازیس در طب سنتی، از سوی دیگر مصرف غذاهای خورشتی چرب با گوشت گوسفند را پیشنهاد می‌دهند.

برای درمان پسوریازیس دکتر روازاده توصیه می‌کنند از آنجا که افراد مبتلا به این عارضه دارای کبد گرم هستند و باید خنک شود، پیشنهاد می‌کنند که فرد از غذاهای با طبع گرم پرهیز کند. همچنین از خوردن آب کلردار پرهیز کند، چراکه یکی از عوامل این بیماری پوستی است.

درمان پسوریازیس در طب سنتی دکتر کردافشاری

درمان پسوریازیس در طب سنتی دکتر کردافشاری
درمان پسوریازیس در طب سنتی دکتر کردافشاری

غلامرضا کردافشاری متخصص طب سنتی درباره درمان پسوریازیس در طب سنتی معتقد است که این عارضه به ‌دلیل اختلال در عملکرد کبد و معده اتفاق می‌افتد.

برای درمان پسوریازیس دکتر کرد افشاری بیان می‌کنند که مصرف غذاهایی مانند سوپ جو با آبغوره، سوپ‌های پرسبزی تهیه شده با آلو یا تمرهندی و زرشک موثر است.

همچنین بیان می‌کنند که این افراد برای درمان پسوریازیس با طب سنتی بهتر است طی روز چند بار خاکشیر را با آبجوش و نبات میل کنند و مداومت به مصرف کاسنی نیز بسیار موثر است، همچنین فرد مبتلا می‌تواند شیرخشک و ترنجبین، عناب و آویشن استفاده کند.

از سوی دیگر برای درمان پسوریازیس در طب سنتی، این افراد باید از مصرف غذاهایی با طبع سرد مانند عدس، بادمجان،گوشت گاو و گوساله، غذاهای آماده، آب بسیار یخ، مواد کافئین‌دار مانند قهوه، نسکافه، کاکائو، انواع فست‌فودها، غذاهای مانده و فریزری و غذاهای چرب، شور و تند پرهیز کنند.

دکتر کرد افشار بیان می‌کنند که درمان بیماری پسوریازیس در طب سنتی نباید در ابتدا به صورت موضعی باشد، در طب نوین ابتدا درد را برطرف می‌کنند، اما علت بیماری را برطرف نمی‌کنند، در حالی که در طب سنتی علت بیماری را برطرف می‌کنند.

اگر همه اعضا بدن پاکسازی شود، بیماری به تدریج برطرف می‌شود، در حالی که داروهای مالیدنی روی پوست به منظور درمان پسوریازیس تنها سرنخ بیماری را از دست طبیب گم می‌کند.

همچنین مصرف ماءالجبن صبح ناشتا بسیار برای رفع بیماری مفید است. از سویی افراد باید استرس‌های خود را کنترل کنند. اگر تمام این موارد به کار گرفته شود، برخی‌ها به یک ماه و برخی هم به 6 ماه یا بیشتر برای رفع پسوریازیس به زمان نیاز دارند.

درمان پسوریازیس در طب سنتی از دیدگاه حسین معارفی

دکتر معارفی پسوریازیس را از جمله یکی از بیماری‌ها با منشأ خشکی می‌دانند. ایشان بیان می‌کنند یکی از بهترین‌ غذاها برای درمان این بیماری‌ها، آش کدو همراه با آلو است. البته این دستور ممکن است در افراد سردمزاج اثر سوء بگذارد. ایشان همچنین «حجامت قدمین» را برای برای درمان پسوریازیس در طب سنتی مفید می‌دانند.

درمان پسوریازیس در طب سنتی دکتر خدادادی

دکتر جمشید خدادادی در کتاب عسل درمانی برای درمان پسوریازیس با طب سنتی معتقد است که باید از خوردن غذاهای سرد پرهیز کرد. ایشان بیماری‌های خودایمنی را نتیجه استرس و فشارهای عصبی و تغذیه نامناسب می‌دانند. دکترخدادای می‌گویند که سیستم ایمنی انسان، سرد و تر است و استفاده مداوم فرد از غذاهای سرد و عصبی شدن سبب اختلال در این سیستم می‌شود.

برای درمان پسوریازیس با طب سنتی دکتر خدادادی بیان می‌کنند که با استفاده از برنامه دو هفته‌ای غذاهای خام گیاهی می‌توان به تغییرات قابل توجهی در بهبود سلامت دست یافت.

همچنین به این دسته بیماران توصیه می‌شود برای درمان بیماری پسوریازیس در طب سنتی  باید موارد زیر را انجام دهند:

  • حداقل مصرف روزانه ۶ لیوان آب نیم ساعت پیش از غذا و دو ساعت و نیم پس از غذا.
  • استفاده از چند برش نازک از زنجبیل تازه در رژیم غذایی به صورت روزانه
  • پرهیز از عصبی شدن و حساس و زودرنج بودن.

درمان پسوریازیس در طب سنتی دکتر انوشیروانی

درمان پسوریازیس در طب سنتی دکتر انوشیروانی
درمان پسوریازیس در طب سنتی دکتر انوشیروانی

دکتر مجید انوشیروانی برای درمان پسوریازیس در طب سنتی معتقد است که خوردن آلبالوی رسمی رسیده، شاه‌توت رسیده و سیب گلاب برای مبتلایان پسوریازیس بسیار سودمند است، مخصوصا اگر فرد التهاب و خارش زیادی در موضع درگیری داشته باشند.

البته ترکیبی از آب سیب و گلاب به علاوه آب شاه‌توت یا آب آلبالو، نوشیدنی بسیار خوبی برای درمان پیسی در طب سنتی به‌شمار می‌رود. این میوه‌ها یا آب آن‌ها، باید به صورت میان‌وعده غذایی مصرف شوند، یعنی دو ساعت پیش و پس از آن‌ها نباید چیز دیگری میل شود.

همچنین برای درمان پسوریازیس در طب سنتی پرهیز از خوردنی‌های خشکی‌آور ضروری است.

درمان پسوریازیس درطب اسلامی

برای درمان پسوریازیس طب اسلامی نیز راهکارهایی را به شرح زیر ارائه می‌دهد:

درمان پسوریازیس در طب اسلامی دکتر ضیایی

دکتر ضیایی در رابطه با این عارضه بیان می‌کنند که پسوریازیس یا داءالصدف چهار مدل خفیف، شدید، معکوس یا پوسچولار دارد که تمام این نوع مدل‌ها قابل درمان است.

برای درمان پسوریازیس دکتر ضیایی بیان می‌کنند که  فرد باید در ابتدا با محلول یا شامپوی کولتا محل دچار ضایعه را ماساژ دهد. سپس با کتیرا  آن را شستشو داده و با پارچه نخی خشک کند. سپس یکی از روش های زیر را هر شش ساعت یکبار تا خوب شدن کامل، تکرار کند:

ماساژ ناحیه مورد نظر با یکی از روغن‌های آویشن، گل بابونه یا اکالیپتوس

تناول یک قاشق چای خوری روغن فندق و ماساژ ناحیه درگیر با پسوریازیس با این روغن. استفاده از روغن فندق برای درمان این بیماری بسیار موثر است.

درمان پسوریازیس در طب اسلامی از دید آیت الله تبریزیان

درمان پسوریازیس در طب سنتی تبریزیان
درمان پسوریازیس در طب سنتی تبریزیان

حکیم تبریزیان علت اصلی این بیماری را بخار کبد و سودای شدید در فرد می‌داند. برای درمان پسوریازیس آیت الله تبریزیان روش‌های زیر را پیشنهاد می‌دهند که برگرفته از روایات اسلامی است:

در سه مرحله فصد پای راست و حجامت بین مچ پا و کعب هر دو پا هر ده روز یکبار انجام شود

مصرف داروی سودابر حکیم تبریزیان به میزان سه قوطی

خوردن کاسنی به میزان روزی دو قاشق

مصرف شربت سکنجبین در 40 روز

صاف کننده خون پنج قوطی

ماساژ روغن بنفشه هر شب به ناحیه درگیر

مالیدن سرکه خمری همراه جامع امام رضا(ع) هر صبح به موضع درگیر

هفته ای یک بار تا چهار هفته و بعد ماهی یک بار مصرف دم کرده سنای مکی و گل سرخ

تناول داروی امام کاظم(ع)(در تابستان، تابستانه و در زمستان، زمستانه) یک عدد

مصرف داروی تقویت عصب سه قوطی

تناول داروی حضرت محمد(ص) سه قوطی

تناول انجیر و زیتون

مصرف داروی پوستی مالیدنی

مصرف داروی های مخصوص حکیم تبریزیان به نام داروی مرکب یک (ابن بسطام) تا چهل روز و همچنین مصرف داروی مرکب ده (سید الادویه)، سه قوطی بعد از اتمام مرکب یک مصرف شود. در هنگام مصرف این دارو فرد باید شیره انگور مصرف نماید تا دچار ضعف نشود.

مطالعه بیشتر

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام ممنون از مطلب جامع و خوبتون.
    ببخشید آیا مصرف نوره بر روی ضایعات پسوریازیس مضر هست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید