0 تا 100 زاویه سازی صورت با نخ

کاربرد زاویه سازی صورت با نخ
زیبایی چهره بر اساس معیارهای مختلفی تعریف میشود. یکی از این معیارها زاویهدار بودن خط فک (از زیر گوش تا نوک چانه) است. افراد فاقد این ویژگی میتوانند با روشهای مختلف اقدام به زاویهدار کردن صورت خود کنند. یکی از این روشها زاویه سازی صورت با نخ است که با استفاده از نخ PDOانجام میشود. اساس این روش برجسته کردن بخشهایی از صورت است که نقش کلیدی در زیبایی چهره دارند. گونه، فک یا چانه از جمله این موارد به شمار میروند. انجام این عمل تنها به منظور زیبایی و تناسب چهره انجام نمیشود. بلکه برای اهداف درمانی نیز کاربرد دارد؛ بهعنوان مثال افرادی که به صورت مادرزادی یا اکتسابی دچار نقص در ناحیه فک می شوند، میتوانند برای رفع این مشکل از زاویه سازی صورت با نخ استفاده کنند.
اصطلاح پزشکی
اصطلاح انگلیسی زاویه سازی صورت با نخ Angle the face with the thread PDO است که برای اولین بار در اوایل دهه ۱۹۹۰ توسط دکتر سامرز به جامعه پزشکی معرفی شد. البته از آن زمان تاکنون این فرآیند دستخوش تغییراتی شده است؛ بهعنوان مثال در گذشته لیفتینگ و فرمدهی صورت با نخ بخیه انجام میشد. اما امروز این کار با نخهای مخصوص PDO، صورت میگیرد.
این عمل برای چه کسانی مفید است؟
مادلینگ صورت یا زاویه سازی صورت با نخ برای کسانی مناسب است که از نبود تناسب در چهره خود رنج میبرند؛ بهعنوان مثال میتوان به افراد دارای گونه لاغر، گونه چاق یا چانه دایرهای و بزرگ اشاره کرد. همچنین افراد دارای فک مربعی یا فک پهن و عریض و افراد دارای طول کوتاه صورت نیز کاندیدای مناسبی برای انجام این روش هستند. البته روش مذکور تنها برای صورتهایی با افتادگی متوسط و خفیف، نتیجه مطلوبی در پی دارد. به همین دلیل اکثر متقاضیان زاویهسازی با نخ را افرادی با سن حوالی ۴۰ سال تشکیل میدهند.
این عمل با نخ برای چه کسانی مفید نیست؟
اگرچه بسیاری از علاقهمندان به صورت زاویهدار میتوانند از این روش بهرهمند شوند، اما زاویهدار کردن با نخ برای افراد با پوست پیر و سرشار از چین و چروک یا افرادی با صورت خیلی لاغر یا خیلی چاق چندان مناسب نیست. همچنین افراد دارای پوستهای حساس، شکننده، نازک و بسیار چرب کاندیدای مناسبی برای انجام این تکنیک به شمار نمیروند. به این موارد میتوان افراد دارای پوست اضافه را نیز افزود. متخصصان زیبایی معتقدند افرادی که بخش زیادی از بافت صورت خود را از دست دادهاند باید به دنبال راهکار دیگری برای رفع مشکل خود باشند.
توصیههای قبل از عمل
مواردی وجود دارد که اگر فرد قبل از زاویهدار کردن صورت با نخ آنها را رعایت کند رسیدن به نتیجه مطلوب آسانترخواهد بود. این موارد عبارتند از: ترک سیگار و مشروبات الکلی قبل از انجام لیفت صورت با نخ. در صورت مصرف دخانیات، بهبودی محل ورود سوزن به پوست، با مشکل روبرو میشود. مصرف هرگونه داروهای شیمیایی یا گیاهی قبل از انجام زاویهسازی باید به آگاهی متخصص زیبایی برسد. زیرا مصرف بعضی از آنها موجب بروز اختلال میشود. داروهای رقیقکننده خون، ویتامین E و مکملهای حاوی زنجبیل، چای سبز، سیر و … از جمله این موارد به شمار میروند. ناگفته نماند که قبل از انجام کاشت نخ، استحمام و پاکسازی صورت باید مدنظر قرار گیرد. تراشیدن ریش و سبیل برای مردان را نیز باید به موارد مذکور اضافه کرد.
مراحل عمل زاویه سازی صورت با نخ
برای زاویه سازی صورت با نخ ابتدا محدوده تحت درمان (نقاط ورود و خروج سوزن) توسط متخصص زیبایی مشخص میشود. سپس پوست با استفاده از محلول ید و کلروهگزیدین پاکسازی و ضد عفونی میشود. در ادامه پوست صورت تحت بیحسی موضعی قرار میگیرد و منافذ بسیار کوچکی در سطح آن شکل میگیرد. این منافذ مخصوص ورود سوزنهای ظریف لیفتینگ است. سپس جراح یک سوزن با نخ را وارد سطح زیرپوستی بافتهای صورت میکند. سوزن به صورت منحنی به منطقهای مشخص شده وارد میشود. سوزن دوم با فاصله تقریبی 1 الی 1.5 سانتیمتری از سوزن موجود قرار میگیرد. هدف هر سوزن قرار دادن نخ در مناطق مشخص شده است. این نخها از پلی پروپیلن ساخته شدهاند و اغلب به آنها نخ PDO گفته میشود که انواع مختلفی دارد. با خارج شدن سوزن از این منافذ، بخیه ایجاد میشود و موجب کشیده شدن پوست بافت روی نخ می شود تا زمانی که اثر مورد نظر حاصل شود. سپس میتوان قسمتهای طولانی نخ را قطع کرد.
انواع روشهای زاویهدار کردن صورت با نخ
تکنیک زاویهدار کردن صورت بیشتر برای بینی، پیشانی، ابرو، گونه، چانه و گردن مورد استفاده قرار میگیرد. زاویه سازی صورت با نخ بیشتر به کمک فرمدهی گونه و چانه انجام میشود. درواقع نخ با سفت کردن و بالا کشیدن پوست، تیزی و برجستگی گونه و چانه را در پی دارد. زاویهدار کردن بینی به معنای لیفتینگ و تیز و کوچک کردن نوک آن است. این تکنیک برای پیشانی منجر به برطرف شدن انواع چین و چروک میشود. همچنین استفاده از نخهای پیچدار به پیشانی حجم داده و آن را از حالت فرورفته خارج میکند. بر حسب جنس نخ و نوع پوست، انواع مختلفی از روشهای زاویهدار کردن صورت وجود دارد. متداولترین نخ برای زاویهدار کردن صورت PDO (پلیدیاوکسانون) است. خواص نخ PDO تنها محدود به لیفت (بالا کشیدن) صورت از راه تاثیر مکانیکی نیست. بلکه با تحریک پوست برای تولید کلاژن و الاستین به جوانسازی، بازسازی و رفع چین و چروک پوست کمک میکند. که به دو نوع تکی و پیچدار وجود دارد.
نخ PDO تکی
همانطور که از نام این نخها مشخص است، از یک رشته تشکیل میشود. نخ های تکی PDO به دو روش بدون خار و خاردار (کاگ) طراحی میشوند. نوع بدون خار نرم است و باید به یک بخش محکم در زیر پوست اتصال پیدا کند. این نوع نخ برای سفت کردن صورت و نه لیفتینگ مورد استفاده قرار میگیرد؛ بهعنوان مثال میتوان به رفع چروکهای موجود روی گونه، گردن و پیشانی اشاره کرد. اما نخ خاردار یا کاگ دارای دندانههای ظریفی است. این خارها برای اتصال هرچه بهتر نخ به زیر پوست ایجاد شدهاند. به همین دلیل نخ خاردار بیشتر با هدف لیفتینگ و زاویهدار کردن صورت مورد استفاده قرار میگیرد.
نخهای PDO پیچدار
نخ های پیچدار یا گردابی از چرخش دو نخ تکی به دور هم ایجاد میشود. متخصصین زیبایی از این نوع نخ لیفت برای لیفتینگ و حجم دهی به صورت استفاده میکنند؛ بهعنوان مثال برجسته کردن پیشانی، چانه یا گونه با این نخ انجام میشود.
مراقبت بعد از زاویه دار کردن صورت با نخ
رعایت بعضی نکات و دستورالعملها بعد از انجام زاویه سازی صورت با نخ به بهبود نتایج کمک میکند. مهمترین نکات مراقبتی عبارتند از:
- خوابیدن به پشت
- استراحت کامل ۱ الی 2 روزه
- اجتناب از جویدن آدامس تا ۲ هفته
- پرهیز از ماساژ صورت به مدت ۳ هفته
- اجتناب از کشیدن حوله روی پوست صورت
- اجتناب از شستشو و لمس صورت تا ۱۲ ساعت
- خودداری از رفتن به سونا و استخر به مدت ۱ هفته
- قرار دادن سر بالاتر از سطح بدن در زمان استراحت
- اجتناب از فعالیتهای سنگین به مدت ۲ الی ۳ هفته
- مصرف داروهای تجویزی پزشک متخصص به صورت منظم
- اجتناب از مصرف غذاها و خوراکیهای سفت به مدت ۱ هفته
- اجتناب از حرکات سنگین صورت مثل خنده یا گریه شدید
- استفاده از کمپرس یخ در محل تحت درمان به مدت ۵ روز
- اجتناب از مصرف لوازم آرایشی بهداشتی صورت به مدت ۲ روز
- اجتناب از مصرف مشروبات الکلی، دخانیات و داروهای رقیقکننده خون حداقل به مدت ۳ روز
مدت ماندگاری زاویه سازی صورت با نخ
میزان ماندگاری نتایج زاویه سازی صورت با نخ به نوع پوست و سبک زندگی فرد بستگی دارد. اگرچه نخهای کاشتهشده زیر پوست پس از گذشته 8 ماه جذب میشوند. اما نتایج معمولاً به مدت ۲ سال ماندگاری دارد.
توقعات بعد از این عمل
وجود مقداری درد و حالت تهوع بعد از انجام زاویه سازی صورت با نخ طبیعی است و با مصرف مسکنهای تجویزی پزشک کاهش پیدا میکند. البته احساس درد بعد از گذشت ۲ الی ۳ روز کمتر میشود و نیازی به مصرف مداوم داروهای مسکن نیست. قرمزی، تورم، کبودی و خونمردگی روی صورت از عوارض کوتاه مدت بعد از زاویهسازی با نخ هستند. بروز هیچ یک از این موارد نباید موجب نگرانی شود. زیرا به مرور زمان و با رعایت دستورالعملهای متخصص زیبایی از بین میروند؛ مثلاً خون مردگی بعد از گذشت 1 الی 2 روز برطرف میشود. کبودی و تورم نیز به شرط استفاده صحیح و مرتب از کمپرس یخ یا بالاتر قرار دادن سر نسبت به سطح بدن از بین میرود. البته تشدید شدن موارد فوق باید سریعاً به پزشک اطلاع داده شود.
مزایا
استفاده از نخ برای زاویهدار کردن صورت علاوه بر لیفت به جوانسازی پوست نیز کمک می کند. دلیل این موضوع تحریک پوست برای تولید کلاژن و الاستین بیشتر است. از طرفی نخهای مورد استفاده بعد از مدتی جذب بدن شده و موجب بروز حساسیت پوستی نمیشود. سایر مزایای این روش عبارتند از:
- امنیت بالا
- قیمت مناسب
- عوارض بسیار کم
- دوران نقاهت کوتاه
- عدم نیاز به بیهوشی
- غیر قابل مشاهده بودن نخها
- نبود خطر اسکار یا جای زخم
- مشاهده نتایج بلافاصله بعد از عمل
عوارض زاویه دارکردن صورت با نخ
زاویهدار کردن صورت با نخ در صورت انجام زیر نظر افراد باتجربه و ماهر بدون عارضه و خطر است. بر اساس گزارشهای ارائه شده از سراسر جهان، موارد زیر به عنوان عوارض این روش معرفی شدهاند:
- عفونت (که با علائمی چون تب، تورم، قرمزی و حساسیت پوستی بروز پیدا میکند)
- حالت تهوع
- آسیب به اعصاب و بیحسی صورت
- به جای ماندن جای زخم یا اسکار
- ناصافی و موجدار شدن پوست
- نامتقارن شدن صورت
- بیرونزدگی نخ
- حرکت نخ
هزینه زاویه سازی صورت با نخ
هزینه زاویهدار کردن صورت با نخ ثابت نیست و تحتتاثیر عوامل مختلفی قرار دارد. نوع نخ مورد استفاده و همچنین تعداد و میزان نخ از جمله این موارد به شمار میروند. همچنین تخصص پزشک، نوع کلینیک و موقعیت جغرافیایی نیز هزینههای زاویهدار کردن صورت را دستخوش تغییر قرار میدهد.
سوالات متداول
آیا زاویهدار کردن صورت با نخ درد دارد؟
در حین عمل فرد به واسطه ماده بیحسی دردی را احساس نمیکند. درد اندک بعد از عمل نیز با مصرف داروهای مسکن تجویزی کاهش مییابد.
زاویه سازی صورت با نخ چقدر طول میکشد؟
مدت زمان انجام کار به وسعت ناحیه تحت درمان، تعداد نخ و نوع نخ بستگی داشته و بین 30 دقیقه الی 2 ساعت متغیر است.
حالت تهوع بعد از زاویه سازی صورت با نخ چگونه برطرف میشود؟
حالت تهوع بعد از زاویه سازی صورت با نخ طبیعی است و به تدریج کاهش مییابد. افزایش مصرف مایعات و غذاهای نرم موجب تسریع این فرآیند میشود. البته در صورت شدید شدن این وضعیت باید به پزشک مراجعه کرد.
آیا زاویه سازی صورت با نخ خطر دارد؟
در صورت انجام این کار زیر نظر افراد ماهر و باتجربه و کلینیکهای بهداشتی خطر یا عارضهای متوجه فرد نیست. در غیر اینصورت مشکلات متعددی چون درد، عفونت، نامتقارن یا موجدار شدن صورت و … بروز پیدا میکند.
چه زمانی میتوان دوباره کار را بعد از زاویه دار کردن صورت شروع کرد؟
به طور کلی فرد میتواند طی 1 روز تا 1 هفته پس از درمان به کار خود برگردد، اما این کار از یک شغل به شغل دیگر متفاوت است. شغلیهایی که به فعالیت زیادی احتیاج ندارند، فرد میتواند طی 1-2 روز به سر کار برگردد. برای کارهای سنگینتر یا مشاغلی که به تحرک و فعالیت زیادی نیاز دارند، مانند پرستاری، فرد به مرخصی بیشتری نیاز دارد.
چه زمانی می توان بعد از زاویه سازی صورت دوش گرفت؟
حداقل 12 ساعت پس از عمل باید از شستن، خیس کردن و لمس صورت یا ناحیه تحت درمان خودداری کرد. پس از شروع دوش گرفتن و پاکسازی ناحیه نیز فرد باید مراقب باشد تا 3 هفته صورت را ماساژ ندهد یا با دستمال تمیز نکند.
چه زمانی میتوان بعد از زاویه سازی صورت آرایش کرد؟
پس از 48 ساعت میتوان در صورت لزوم آرایش کرد، فقط نمیتوان فشار وارد کرد و صورت را ماساژ داد.