پوست

جراحی میخچه پا: معایب، مزایا، مراقبتها و هزینه آن

ضرورت و اهمیت جراحی میخچه پا

میخچه پا (Foot Corns) نوعی عارضه پوستی است که به دلیل اعمال فشار شدید و مداوم به پوست، مخصوصا در کف پا بروز پیدا می‌کند. راه‌های درمانی مختلفی مانند جراحی میخچه پا یا روش‌های  غیرجراحی برای درمان این عارضه وجود دارد.

 برداشتن این عارضه زمانی ضروری می شود که لایه محافظ پوست پا بیش از حد رشد کند. در صورتی که روش‌های غیرجراحی به درمان عارضه ختم نشود، عمل میخچه پا ضرورت پیدا می‌کند.

 میخچه دارای دو نوع نرم(soft) و سخت(hard) است. عمل جراحی میخچه پا بر اساس نوع میخچه و محل شکل‌گیری آن به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. نوع سخت این عارضه بیشتر در کف پا تشکیل می‌شود. اما نوع نرم به دلیل رطوبت لای انگشتان، در این مکان‌ها به وجود می‌آید.

میخچه سخت که اغلب به دلیل مشکلات اصلاحی در پا مانند انگشت چکشی پدید می‌آید و نیاز به رفع اشکال در پا و انگشتان است، حتما باید با جراحی مشکل حل شود. زیرا در این مورد درمان های غیر تهاجمی موثر نیستند و میخچه به دلیل وجود یک مشکل استخوانی ایجاد شده که باید اصلاح شود.

مراحل جراحی میخچه پا چگونه است؟

مراحل جراحی میخچه پا

سوالات مختلفی در رابطه با نحوه عمل میخچه پا وجود دارد. این عمل بدون بیهوشی و با استفاده از بی‌حسی موضوعی آغاز می‌شود. سپس با استفاده از چاقوی جراحی میخچه پا و بافت‌های ملتهب زیرین بریده می‌شود. البته امروزه به واسطه پیشرفت تکنولوژی، تجهیزات مختلفی جایگزین تیغ جراحی شده است؛ به عنوان مثال می‌توان به لیزر اشاره کرد.

حذف تیغ جراحی فواید بسیاری دارد که از جمله آنها می‌توان به کاهش درد و خونریزی اشاره کرد. همچنین دوران نقاهت به میزان چشمگیری کاهش می‌یابد. بعد از اتمام کار، محل میخچه بخیه و پانسمان می‌شود.

البته عمل جراحی به معنای درمان صد در صد عارضه نیست. بلکه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برای دستیابی به بهبودی کامل ضرورت دارد.

مراقبت‌های بعد از عمل میخچه پا

این عمل سرپایی است و نهایتا حدود 10 دقیقه طول می‌کشد. پس از آن بیمار می‌تواند بلافاصله بعد از عمل ترخیص شود. در بیشتر موارد فرد برای راه رفتن مشکلی ندارد. البته محل پانسمان باید تا دو روز از رطوبت دور نگه‌داشته شود. هدف از این کار جلوگیری از عفونت محل جراحی است.

بعد از دو روز استحمام مشکلی ندارد. بعد از استحمام نیازی به پانسمان مجدد زخم نیست. بخیه‌ها نیز بعد از گذشت 10 روز کشیده می‌شود. گاهی در کنار عمل برداشت میخچه، نوعی جراحی برای رفع ایرادات ساختاری پا نیز انجام می‌شود. این شرایط تا زمان بهبودی کامل مراقبت‌های بیشتری را می‌طلبد؛ به عنوان مثال می‌توان به استفاده چند هفته‌ای از کفپوش‌های طبی اشاره کرد.

عوارض عمل میخچه پا

عوارض جراحی میخچه پا

جراحی میخچه بسیار کم خطر است و عوارض بسیار کمی برای آن عنوان شده است. از جمله این موارد می‌توان به درد و خونریزی اشاره کرد. همچنین در صورت عدم رعایت بهداشت امکان عفونت محل جراحی نیز وجود دارد. البته این موارد برای درمان میخچه پا بدون جراحی نیز صادق است.

مزایای عمل میخچه کف پا

جراحی میخچه کف پا به صورت سرپایی و در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام می‌شود. بریدن میخچه بدون نیاز به بیهوشی است. به همین دلیل افراد حساس به ماده بیهوشی می‌توانند با خیال راحت از آن استفاده کنند.

 از طرفی فرد بلافاصله بعد از پایان جراحی میخچه پا مرخص شده و نیازی به بستری ندارد. نتایج کار نیز در مدت زمان کوتاهی نمایان می‌شود. این در حالی است که در روش‌هایی چون چسب میخچه یا محلول‌‌های لایه‌بردار، مشاهده نتایج بعد از گذشت مدت زمان طولانی امکان‌پذیر است. دوران نقاهت کوتاه و احتمال کم بازگشت مجدد عارضه را نیز می‌توان به مزایای این روش اضافه کرد.

عمل میخچه پا برای چه کسانی مفید است؟

در بسیاری از موارد میخچه پا بدون درد است و مشکلی برای فرد ایجاد نمی‌کند. اما در صورت دردناک شدن عارضه، درمان آن اهمیت پیدا می‌کند. عدم درمان میخچه پا در این شرایط کیفیت راه رفتن را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. همچنین امکان عفونت و التهاب آن وجود دارد.

در شرایطی انجام روش‌های محافظه‌کارانه ممکن است با محدودیت روبرو باشد؛ به عنوان مثال چسب میخچه یا محلول‌های اسیدی برای افراد مبتلا به دیابت یا پوست حساس با محدودیت روبرو است و بهتر است فرد به جراحی فکر کند.

بنابراین اگر وجود این عارضه سبب کاهش کیفیت زندگی فرد شده یا منجر به درد و عفونت شده است، بهتر است فرد زودتر اقدام به جراحی کند.

به طور کلی اغلب کسانی برای جراحی میخچه پا مناسب هستند، که شکل استخوان پا یا انگشتان(انگشت چکشی) در آنان تغییر یافته و سبب ایجاد فشار در پا و ایجاد میخچه شده است.

هزینه جراحی میخچه کف پا

به طور کل هزینه عمل میخچه در مقایسه با سایر روش‌های غیرتهاجمی (غیرجراحی) بیشتر است. هزینه جراحی پا بر اساس نوع میخچه، محل قرارگیری و تعداد میخچه تعیین می‌شود.

 البته عامل ایجاد کننده میخچه نیز در قیمت نقش دارد. در شرایطی که مشکلات ساختاری موجب بروز میخچه شده باشد، جراحی تکمیلی برای جلوگیری از عود مجدد لازم است. به این ترتیب هزینه‌های عمل افزایش می‌یابد. نوع کلینیک، تخصص و تجربه پزشک و تجهیزات مورد استفاده از دیگر عوامل موثر در هزینه عمل میخچه هستند.

به طور متوسط این هزینه بین 700 هزار تومان تا 1 میلیون و 500 هزار تومان با توجه به مواردی که در بالا گفته شد هزینه در بردارد. این قیمت مربوط به سال 1400 است.

سوالات متداول

از جمله سوالات متداول در زمینه جراحی میخچه پا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بعد از عمل میخچه احتمال عود کردن مجدد آن چقدر است؟

در صورت رعایت کامل دستورالعمل‌های پزشک و رفع کامل عوامل ایجاد کننده میخچه، این عارضه به صورت 100 درصدی درمان می‌شود. در غیر اینصورت امکان عود مجدد عارضه وجود دارد؛ به عنوان مثال افرادی که همچنان به پوشیدن کفش‌های نامناسب ادامه می‌دهند، نباید انتظار بهبودی کامل از این عمل داشته باشند.

آیا نتیجه بریدن میخچه در منزل مشابه عمل است؟

خیر؛ میخچه نوعی عارضه پوستی عمقی است. برداشتن سطح رویین میخچه به هیچ عنوان به منزله درمان نیست. بلکه درد حاصل از آن به دلیل حفظ بافت ملتهب زیرین همچنان ادامه دارد. ضمن اینکه در اکثر موارد، درمان‌های این‌چنینی منجر به عفونت محل میخچه می‌شود

نکات پیشگیرانه بعد از جراحی میخچه پا شامل چه مواردی است؟

استفاده از کفش مناسب (به لحاظ جنس، شکل و اندازه) از اهمیت بسیاری برخوردار است. همچنین شستن و خشک کردن روزانه پا، مرطوب نگهداشتن پوست پا و پوشیدن جوراب مناسب نیز توصیه می‌‌شود.

منابع

https://www.healthline.com/

https://www.webmd.com/

 

نمایش بیشتر

مقالات مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن

ویزیت رایگان

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید