لیپوساکشن چیست + عوارض و خطرات لیپوساکشن

لیپوساکشن
عمل لیپوساکشن یا لیپو، متداولترین عمل زیبایی در سراسر جهان است. این روش که غالبا برای پیکرتراشی بهکار برده میشود، روشی ساده، ایمن و مؤثر است. در این روش، چربیهای اضافی که در مناطق خاصی از بدن بهصورت سطحی یا عمیق تجمع یافتهاند، به کمک ساکشن (مَکِش) برداشته میشوند و به این نحو شکل اندام اصلاح میشود و فیزیکی متعادلتر را ایجاد میکند.
این روش عموما برای افرادی مناسب است که از چاقی موضعی بدن رنج میبرند. عمل ساکشن، روشی برای کاهش وزن کلی یا جایگزینی برای کاهش وزن نیست؛ این روش را میتوان برای برداشتن چربی بسیاری از قسمتهای بدن از جمله شکم، باسن، رانها، زانو، ساق پا، پشت، پهلو، بازو، زیر چانه، لپ و گردن بهکار برد.
کاربرد لیپوساکشن
این عمل، یکی از روشهای پیکرتراشی است که علاوه بر کاربردهای آن در جراحیهای زیبایی در سایر حوزههای پزشکی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
گزینههای مناسب برای عمل ساکشن جهت پیکرتراشی افرادی هستند که:
- سبک زندگی مناسبی از لحاظ تغذیه و فعالیت فیزیکی دارند.
- نمایه توده بدنی (BMI) زیر 30 دارند.
- تون پوستی مناسبی دارند و افتادگی شدید پوست ندارند.
- سیگاری نیستند.
- بیماری زمینهای جسمی یا روانی مهمی ندارند.
- توقعات واقعبینانهای از نتیجه جراحی دارند.
خطرات لیپوساکشن
افراد دارای شرایط زیر، گزینههای خوبی برای عمل ساکشن نیستند:
- افرادی که سن بالایی دارند.
- چاق هستند (توده بدنی یا BMI بالای 30).
- بیماری قلبی عروقی یا ریوی شدید دارند.
- افرادی که بهتازگی کاهش وزن شدیدی بر اثر جراحی داشتهاند. مگر آنکه بیش از 2 سال از جراحی آنها گذشته باشد و در 6 ماه گذشته وزن ثابتی داشته باشند.
- افرادی که سابقه اختلالات خوردن (مثل بیاشتهایی عصبی) دارند.
- افرادی که اختلال تصویر بدنی دارند.( این اختلال نوعی بیماری روانی است که افراد مبتلا به آن از داشتن تصویری غیرواقعی از بدن خود در ذهنشان رنج میبرند و احتمال عدمرضایت از نتیجه جراحیهای زیبایی در آنها بیشتر است.)
انواع لیپوساکشن
لیپوساکشن کلمهای انگلیسی است که از دو بخش lipo به معنای «چربی» و suction به معنای «مَکِش» تشکیل شده است. کلمات lipectomy suction و lipoplasty نیز ممکن است برای نامیدن این روش بهکار برده شوند.این روش به ابزاری مهم در حوزه جراحی زیبایی برای پیکرتراشی و لیفت تبدیل شده است. مناطقی از بدن که عمل ساکشن در آنها بهکار برده میشود در زیر آمده است.
لیپوساکشن شکم
چاقی شکمی، مشکل بسیار شایعی است. در افرادی که چربیهای تجمع یافته در ناحیه شکم دارند، اما وزن کلی آنها بالا نیست، میتوان از روش ساکشن برای برداشتن این تودههای چربی و بهوجود آوردن شکمی تختتر و اندامی موزونتر بهره گرفت. این روش، موفقیت خوبی در درمان چربیهای اضافی شکم دارد.
توضیحات بیشتر درباره این نوع از عمل را میتوانید در مقاله ساکشن شکم بخوانید.
لیپوساکشن صورت
مشکلات ساختار صورت مثل گرد بودن خط فک، پر بودن ناحیه زیرچانه و داشتن غبغب ممکن است به فرد ظاهری چاق بدهد. عمل لیپوساکشن صورت در چند ناحیه قابل انجام است:
چانه: عمل ساکشن چانه برای رفع غبغب و از بین بردن پری ناحیه زیرچانه انجام و باعث ایجاد خط فکی تیزتر و برجستهتر میشود.
لپ: لپهای بزرگ باعث بهم خوردن تناسب اجزای چهره میشود. ساکشن محتاطانه صورت این برجسته بودن ناحیه لپ را کاهش میدهد و حس قرینگی بیشتری به صورت میبخشد
گردن: برداشتن چربی اضافی نواحی گردن، ظاهر افتاده و چاق صورت را کم میکند.
توضیحات بیشتر درباره این نوع از عمل را میتوانید در مقاله لیپوساکشن صورت بخوانید.
لیپوساکشن سینه
اصلاح ظاهر پستانها هم در مردان و هم در زنان میتواند از طریق عمل ساکشن انجام شود. بزرگ شدن پستان در مردان بهدلیل بیماری یا مصرف داروها رخ میدهد و میتواند از لحاظ زیبایی، در فرد ایجاد نارضایتی کند.
همچنین در زنان، بزرگی و افتادگی سینه به کمک لیپوساکشن تا حدی قابل اصلاح است. مزایای این روش آن است که اسکار کمی روی پوست باقی میگذارد و به جراح این امکان را میدهد هر میزان چربی که لازم میداند، بردارد و همچنین روش آسانی است. معایب آن هم این است که برای همه افراد قابل انجام نیست.
در افرادی که سن بالا، افتادگی و بزرگی پستان دارند یا لازم است میزان بالایی از حجم پستان در آنها برداشته شود، ممکن است نتایج خوبی از این عمل بهدست نیاید یا نیاز به انجام همزمان جراحیهای دیگر برای برداشتن بیشتر حجم پستان وجود داشته باشد.
لیپوساکشن باسن
بعضی افراد، چربیهای اضافی در ناحیه ران و اطراف لگن و باسن دارند که از لحاظ زیبایی و تناسب اندام نامطلوب است و حتی با ورزش و کاهش وزن این چربیها تغییر نمیکند. این عمل برای ران و باسن میتواند همزمان یا بهطور جداگانه برای حذف چربیهای اضافی این نواحی انجام شود. نواحی خارجی، داخلی و اطراف زانو شایعترین نقاط هستند. ناحیه جلوی ران نیز میتواند تحت عمل ساکشن قرار گیرد.
روشی که برای ساکشن چربیهای نواحی اطراف ران و ساق پا میتواند بهکار گرفته شود، روشی است که در آن چربیهای دور تا دور ناحیه مورد نظر برداشته میشود و به آن روش circumferential یا دورتادوری هم میگویند. در این روش، عوارض کمتر و نتایج بهتری از لحاظ زیبایی بهدست میآید. در افرادی که رانهای آنها بسیار سنگین هستند، تودههای چربی در نواحی داخل و خارج ران دارند یا پری ناحیه جلو و عقب ران در یک سوم بالایی آن وجود دارد، لیپوساکشن دورتادوری، نتایج را بهبود بخشیده و اندامی باریکتر برای فرد ایجاد میکند.
لیپوساکشن ساق پا
لیپوساکشن اندام تحتانی، بخش مهمی از کار جراحان زیبایی است. تکنیکهای ساکشن عمیق باعث برداشتن تودههای بزرگ چربی میشود و نمای حجیم ساق پا را برطرف میکند. علاوه بر این، تکنیکهای جدیدتر ساکشن بهنام تکنیکهای دورتادوری و سطحی، به جای اینکه تنها تودههای عقب و جلوی ساق پا یا داخل وخارج مچ پا را بردارد، چربیهای دور تا دور این نواحی را برمیدارد و میتواند ظاهری باریک و انحنادار به پا بدهد که از نظر زیبایی برای فرد بسیار مطلوب است.
افرادی که انجام این جراحی را برای باریکتر کردن ساق پا در نظر دارند، باید توجه کنند که ممکن است علت حجیم بودن ساق پای آنها علل دیگری از جمله بزرگی (هایپرتروفی) عضلات ساق پا باشد که در این صورت انجام ساکشن کمک چندانی به حل مشکل آنها نخواهد کرد.
به علت فشار وزن و نیروی جاذبه زمین ممکن است بهبود فرد بعد از عمل ساکشن ساق پا، نسبت به نواحی دیگر بدن دیرتر حاصل شود.
خطرات لیپوساکشن ساق پا
افراد دارای سابقه بیماری لخته مثل لخته ساق پا یا آمبولی یا التهاب حاد عروق (فلبیت)، نباید تحت این جراحی قرار بگیرند. پزشک باید قبل از تصمیم برای انجام این جراحی، پای فرد را از لحاظ وجود مشکل احتمالی عروقی مثل رگهای واریسی، رگهای عنکبوتی، ورم و… مورد معاینه قرار دهد. جراحی واریسهای پا درصورت لزوم باید حداقل 3 ماه قبل از جراحی لیپوساکشن انجام شده باشد.
لیپوساکشن پهلو
ناحیه پهلو که اصطلاحا به آن «دستگیره عشق» هم میگویند، بین کمر در پایین و آخرین دنده در بالا واقع شده است. لیپوساکشن این ناحیه هم در مردان و هم زنان محبوب است. مردان معمولا از تجمع چربی در ناحیه کمر و بالای محل قرار گرفتن کمربند شکایت دارند، درحالیکه خانمها برای ساکشن چربی ناحیه زیردندهها نیز مراجعه میکنند.
آقایان برای رسیدن به یک اندام Vشکل از شانهها تا کمر به لیپوساکشن پهلو روی میآورند تا اندام آنها را متناسبتر نشان دهد. عمل ساکشن به خانمها کمک میکند به کمری باریک و اندامی ساعتشنیشکل برسند.
لیپوساکشن پشت
ناحیه پشت معمولا همراه با ناحیه پهلو تحت لیپو قرار میگیرد. چربی ناحیه پشت ممکن است در مقایسه با سایر نواحی نسبت به عمل لیپوساکشن مقاومتر باشد. بهدلیل فیبروز بودن چربی این نواحی، ممکن است برداشت چربی مشکل باشد و نتوان با ابزارهای معمول به آن نفوذ کرد؛ بنابراین از ابزارهای کوچکتر برای درمان این ناحیه استفاده میشود.
احتمال ماندن جای اسکار در پوست ناحیه پشت، نسبت به دیگر نواحی بدن بیشتر است. همچنین امکان ایجاد لکهای تیره (هایپرپیگمانتاسیون) در ناحیه پشت در محل برش جراحی وجود دارد؛ بنابراین پزشک سعی میکند حداقل تعداد برشها را روی پوست انجام دهد.
بهدلیل اینکه در ناحیه پشت، چربی عمیق وجود ندارد، برداشت بیش از حد چربی باعث آسیب به پوست و تغییر رنگ پوست میشود.
لیپوساکشن بازو
انواع روشهای لیپوساکشن برای درمان چربی اضافی ناحیه بازو بهکار گرفته میشوند. پزشک بازوی فرد را از نظر میزان چربی اضافی و همچنین میزان افتادگی پوست مورد بررسی قرار میدهد و تصمیم میگیرد آیا انجام این عمل برای درمانِ مشکل او مناسب است یا خیر. در افرادی که میزان چربی کم تا متوسط و افتادگی جزئی پوست ناحیه بازو دارند، لیپو بهتنهایی میتواند مؤثر باشد. اما افرادی که میزان شدیدی از موارد ذکر شده داشته باشند، بسته به شدت مشکل، ممکن است به جراحیهای بیشتری نیاز داشته باشند.
آمادگی لیپوساکشن

پزشک معمولا قبل از عمل با فرد درباره بیماریهای زمینهای او صحبت میکند و برای سنجش سلامتی او آزمایشاتی را درخواست میکند.
افراد قبل از عمل باید موارد زیر را رعایت کنند:
- پزشک را در جریان بیماریهای زمینهای خود، مصرف داروها یا سابقه حساسیت به داروها بگذارند.
- حداقل یک هفته قبل از درمان، از مصرف داروهای مسکن (ضدالتهابهای غیراستروئیدی) از قبیل آسپیرین یا ایبوپروفن و همچنین ویتامین E خودداری کنند.
- حداقل یک هفته قبل از عمل از مصرف سیگار و الکل خودداری کنند.
- مصرف نمک را در رژیم غذایی خود کاهش دهند.
مراحل لیپوساکشن
ابتدا جراح با مشاهده و ارزیابی بدن فرد، میزان چربی که برداشتن آن لازم است را تخمین و با مارکر نواحی مورد نظر را علامت میزند. معمولا برای مقایسه وضعیت قبل و بعد از عمل، عکسهایی از فرد گرفته میشود. بسته به وضعیت بیمار و نظر جراح، بیمار میتواند تحت بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی قرار گیرد.
جراح بعد از آماده شدن بیمار، برشهای کوچکی روی پوست او ایجاد میکند و لوله باریک مخصوصی را که کانولا نام دارد، با عمق مورد نظر خود وارد پوست بیمار میکند. این کانولا به یک دستگاه مکش یا ساکشن متصل است که میتواند چربی را با مکش از داخل بدن بیرون بکشد.
در گذشته این عمل بدون تزریق مایع به محل جراحی انجام و لیپوساکشن «خشک» نامیده میشد. در نوع دیگر، ابتدا مایعاتی به محل جراحی تزریق میشود و آن را نوع Wet یا «تر» مینامند. بعد از تزریق مایع، دستگاه ساکشن روشن و چربی زیرپوست با مکش از بدن خارج میشود.
بعد از پایان عمل، محلهای برش داد شده بخیه زده میشود. بعضی جراحان، برشهای کوچک را باز میگذارند تا مایعات خود به خود از این محل خارج شوند و از ورم و عفونت جلوگیری شود یا لولههایی را به صورت موقت در محل باقی میگذارند که به تخلیه مواد کمک میکند و بعد از چند روز این لولهها را خارج میکنند.
لیپوساکشن تامیسنت (متورم)
در این روش که به روش سنتی یا کلاسیک هم معروف است، جراح، محلولی که حاوی آب و نمک و بعضی داروهاست را به محل جراحی تزریق میکند. این محلول دارای داروهایی است که عروق را منقبض میکنند تا خونریزی حین و بعد از عمل کم شود. این محلول داروهای بیحسکننده موضعی هم دارد که نیاز به بیهوشی عمومی بیمار را رفع میکند. بعد از تزریق مواد، جراح با وارد کردن کانولا و حرکات دست، چربی را با کمک دستگاه ساکشن بیرون میآورد.
لیپوساکشن اولتراسونیک (UAL)
در روش اولتراسونیک که به اولترازد یا وِیزر هم مشهور شده است، از دستگاهی استفاده میشود که امواج فراصوت را به بافتها میتاباند. این انرژی فراصوت منجر به تولید انرژی گرمایی و شکسته شدن بافتها و سلولهای چربی میشود و درنتیجه آنها بهراحتی تخلیه میشوند. ادعا میشود که این روش باعث از دست رفتن خون کمتر و زمان کمتر جراحی میشود و کبودی و ناراحتی کمتری هم برای بیمار ایجاد میکند و همچنین برای چربیهای فیبروزه مثل ناحیه پشت مردان یا برای افرادی که برای بار دوم میخواهند لیپو انجام دهند، مناسب است.
نسل جدید دستگاههای لیپو اولتراسونیک مانند ویزر، انرژی فراصوت را به صورت متناوب به بافتها میفرستد و درنتیجه سلولهای چربی بیشتری را با صرف انرژی کمتری میشکند. معایبی که برای این روش بیان شده، قیمت بیشتر، نیاز به برشهای بزرگتر و احتمال خطر سوختگی گرمایی است.
لیپوساکشن قدرتی (PAL)
این نوع جراحی با کمک نوعی از دستگاه انجام میشود که کانولای آن به صورت خود به خودی حرکات لرزشی منظم ایجاد میکند، درنتیجه کار برای جراح آسانتر و خستگی دست او کمتر است. طبیعتا این روش عوارض کمتری دارد و طبق مطالعات انجامشده نتایج بهتری نسبت به روشهای قبلی دارد. مزیت دیگر آن، مدت زمان کمتر عمل و امکان انجام آن روی بافتهای فیبروز مثل لیپودیستروفی بیماران HIV است. از معایب این روش، قیمت بیشتر آن است.
لیپوساکشن با لیزر (LAL)
طول موجهای مختلف لیزر، اثرات مختلفی روی بافتهای بدن میگذارند؛ درنتیجه با تنظیم طول موج لیزر میتوان سلولهای چربی زیر پوست را تجزیه کرد، بدون اینکه بافتهای اطراف آن آسیب جدی ببینند. همچنین طول موج لیزر باعث کلاژن سازی پوست میشود. پس مزیت لیپو با لیزر کمک به سفت شدن پوست، تولید کلاژن جدید و کمک به کاهش خونریزی بعد از عمل است. معایب آن، احتمال آسیب حرارتی، قیمت بالا و زمان بیشتر عمل جراحی است.
مراقبتهای لیپوساکشن

بعد از انجام این عمل، فرد باید موارد زیر را رعایت کند؛
- استراحت کند، مایعات زیاد بنوشد و رژیم غذایی پر پروتئینی داشته باشد.
- باید از خوردن نمک زیاد که باعث افزایش ورم میشود، خودداری کند.
- یک تا سه روز بعد میتواند دوش بگیرد.
- بعد از عمل پوشیدن بانداژهای کشسان، لباس یا پوشش(گارمنت)های تنگ ضروری است تا ورم کمتری در بافت ایجاد شود.
- اگر فقط یک یا دو ناحیه تحت جراحی قرار گرفته، میتواند پانسمان را خودش عوض کند و دوش بگیرد، اما اگر چند ناحیه تحت جراحی قرار گرفته، بهتر است اولین تعویض پانسمان در مطب پزشک انجام شود.
- پزشک ممکن است داروهایی از قبیل آنتیبیوتیک یا مسکن برای کاهش درد فرد تجویز کند.
- ممکن است لولههایی برای تخلیه مواد بهطور موقت زیر پوست باقی گذاشته شود که باید تا زمان خروج آنها صبر کرد.
- در لیپوساکشن، بهتر است تا یک هفته بعد از عمل، هنگام استراحت به پشت دراز بکشد و پاها را بالاتر قرار دهد تا از تجمع خون در پاها و ورم پاها کاسته شود.
زمان لیپوساکشن
مدت زمان انجام این عمل بسته به وسعت ناحیه، انجام بیهوشی یا بیحسی موضعی و نوع دستگاه مورد استفاده، متغیر است. معمولا این عمل بین یک تا دو ساعت طول میکشد.
متخصص لیپوساکشن
عمل لیپوساکشن توسط جراحان فوقتخصص پلاستیک و همچنین جراحان عمومی انجام میشود.
نقاهت لیپوساکشن
معمولا بیمار قبل از بازگشت به فعالیتهای روزمره به چند روز استراحت نیاز دارد و معمولا بعد از یک هفته میتواند به محل کار برگردد. به بیمار توصیه میشود در همان روز جراحی راه برود و کمکم فعالیت خود را افزایش دهد.
مزایای لیپوساکشن
مزایای عمل لیپوساکشن نسبت به سایر جراحیهای بافت چربی شامل موارد زیر است:
- امکان انجام شدن بدون بیهوشی عمومی و درنتیجه ایجاد عوارض کمتر
- مدت زمان کمتر عمل
- امکان برداشت انتخابی چربیهای نامطلوب بدن و ایجاد ظاهری مطلوب برای فرد
- عدم بازگشت بافت چربی در نواحی که تحت ساکشن قرار گرفته
- تأثیر مطلوب بر متابولیسم چربی و قند و فعالیت انسولین در بدن طبق برخی مطالعات
کاربردهای زیبایی لیوساکشن
کاربردهای زیبایی لیپوساکشن شامل موارد زیر است:
- کاهش چربی در نواحی از قبیل شکم، ران، باسن، صورت و زیر چانه
- پیکرتراشی بعد از عملهای جراحی چاقی (مثل بایپس معده)
- درمان اختلالات توزیع چربی (لیپودیستروفی) در بیماران مبتلا به دیابت یا ایدز و…
- کوچک کردن سینه، این روش هم در زنان و هم در مردانی که به علت مصرف بعضی هورمونها یا بهدلایل دیگر دچار ژنیکوماستی (بزرگ شدن سینه به صورت غیرطبیعی)یا سینه نامتقارن میشوند، کاربرد دارد.
کاربردهای غیرزیبایی لیپوساکشن
کاربردهای عمل ساکشن در موارد غیر از پیکرتراشی شامل موارد زیر است:
- کاهش تعریق بیش از حد ناحیه زیربغل
- درمان تودههای منفرد یا متعدد چربی (لیپومها)
- کمک به درمان بیماری لنفادم مزمن (Lymphedema)
- درمان اختلالات جنسی که بر اثر تجمع چربی در اطراف نواحی تناسلی ایجادشده
- ترمیم پیوندهای پوستی (پیوند پوست ممکن است به علل متعدد از جمله درمان سوختگی پوست یا سرطان پوست و…انجام شود. گاهی به علت اینکه پوست پیوندزده شده، مساحت بیشتری از مقدار لازم دارد، نتیجه نهایی از لحاظ زیبایی قابلقبول نیست که در بعضی مواقع با کمک لیپوساکشن این مشکل حل شده است.)
- درمان از کار افتادن و انسداد استومیهای روده یا نای بر اثر تجمع چربی اطراف آن (لولههایی که در بیماران دچار بیماریهای وخیم، راهی از روده، نای یا سایر نقاط بدن به سطح پوست باز میکنند)
- برطرف کردن اسکار پوستی
عوارض لیپوساکشن

ورم بعد از عمل
3 تا 5 روز بعد از عمل لیپوساکشن، ورم به اوج خود میرسد. 4 تا 6 ماه بعد، بخش زیادی از این ورم برطرف میشود، اما زمان لازم است تا کاملا از بین برود.
کبودی و تروما
کبودی این نوع جراحی 7 تا 10 روز بعد از عمل بهبود مییابد. تروما به تجمع شدید مایعات بدن (مایعات سروزی) در محل جراحی گفته میشود. درصورت بروز این عارضه فرد باید به پزشک خود مراجعه کند تا مایعات این ناحیه تخلیه شود.
هماتوم
هماتوم یا تجمع خون در ناحیه جراحی از دیگر عارض این عمل است.
نکروز پوست
نکروز در واقع آسیب شدید پوستی استت که در برخی افراد ممکن است رخ بدهد.
آسیب به عصبها
این عارضه ممکن است به شکل کاهش حس لامسه پوست در ناحیه عمل ظاهر شود که معمولا بعد از یک سال بهبود مییابد. گاهی بعد از لیپو اولتراسونیک، این عارضه تا مدتها باقی بماند. درد ناحیه در اثر آسیب به بافتهای زیرین یا عضله نیز ممکن است از عوارض عمل باشد.
هایپوترمی
این عارضه به معنای کاهش دمای بدن است که ممکن است بر اثر پایین بودن دما، مایعات استفاده شده در طول عمل رخ دهد و معمولا جراح با استفاده از پتو یا بالا بردن دمای اتاق آن را بهبود بخشد.
آمبولی چربی
این عارضه در لیپوساکشن ممکن است بهدلیل وارد شدن قطرات چربی به رگهای خونی و حرکت به سمت ریهها رخ دهد. برای کاهش احتمال این عارضه، پزشک بیماران را با توجه به سن و بیماریهای زمینهای برای این جراحی انتخاب میکند، میزان چربی محدودی را برمیدارد و بیمار را بعد از جراحی به دقت تحتنظر میگیرد.
سایر عوارض
- پارگی احشای شکم
- خونریزی زیاد
- عفونت
- لخته در پا یا آمبولی
- برداشت بیش از حد یا کمتر از حد لازم
- عدمقرینه بودن دو طرف بدن
- افتادگی پوست
- لک یا هایپرپیگمانتاسیون پوست
محدودیتهای لیپوساکشن
بیمار بهتر است در همان روز جراحی راه برود. در هفته اول، فعالیت فیزیکی باید کم باشد و بسته به میزان ساکشن انجام شده بهتدریج در هفته دوم افزایش یابد.
در پایان هفته اول یا دوم، به بیمار گفته میشود که پیادهروی یا راه رفتن روی تردمیل را آغاز کند. توصیه میشود برگشت به فعالیت کامل، 4تا 6 هفته بعد از عمل انجام شود.
برگشتن به محل کار بسته به شغل فرد، میزان چربی برداشته شده، سلامت عمومی فرد، میزان بهبود و همچنین ترجیح خود فرد برای بازگشت به محل کار، متفاوت است. البته بهطور معمول فرد میتواند بعد از یک هفته به محل کار برگردد.
لیپوساکشن و سلبریتی ها
از مشهورترین افرادی که این عمل را انجام دادهاند، میتوان به اسطوره کشتی کج جهان دوئین جانسون ، ماریا کری خواننده و کیم کارداشیان اشاره کرد.
هزینه لیپوساکشن 1402
برای تعیین هزینه لیپوساکشن فاکتورهای زیادی مدنظر است و مهمترین آنها ناحیهای است که تحت عمل قرار میگیرد. قیمت متوسط عمل ساکشن در کلینیکهای تهران در سال 1402 بدین شرح است:
غبغب | 10تا 20 میلیون تومان |
شکم و پهلو | 30 میلیون تومان |
پهلوها | 15 میلیون تومان |
لیپوساکشن بهتر است یا لیپوماتیک؟
دستگاه Lipomatic، نوعی از دستگاه لیپو است که با ایجاد لرزش و امواج فروصوت کار میکند. پزشکان درباره برتر بودن این روش نسبت به روش سنتی اختلافنظر داشته و اعتقاد دارند اهمیت تجربه و هنر پزشک، بیشتر از نوع دستگاه مورد استفاده است.
آیا لیپوساکشن خطرناک است؟
این عمل متداولترین عمل زیبایی در سراسر جهان است و سالانه افراد زیادی تحت این جراحی قرار میگیرند. لیپوساکشن بهعنوان عملی مؤثر و ایمن شناخته شده است، اما طبیعتا هر جراحی عوارض خود را دارد و فرد باید قبل از انجام آن با پزشک متخصص مشورت کند.
لیپو ویزر چیست؟
دستگاه VASER، نوعی از دستگاه لیپو اولتراسونیک تولید شده در امریکاست که نسل سوم دستگاههای لیپو بهشمار میآید و باعث شکسته شدن سلولهای چربی بیشتر با صرف انرژی کمتر میشود.
فرق عمل لیپوساکشن در گذشته با روش های جدید چیست؟
لیپوساکشن میتواند روی چربی در دو لایه سطحی و عمیق پوست اعمال شود. در لایه سطحی، چربی درست زیر لایه درم پوست قرار گرفته است، اما لایه عمیق در زیر بافتهای همبند قرار دارد. لایه دیگری از چربی که به آن چربی احشایی میگویند، اطراف احشای داخل شکم، مثل روده و معده قرار دارد و این نوع جراحی قادر به خارج کردن آن نیست. در روشهای قدیمی، ابزار جراحی وارد عمق یک تا 2 سانتیمتری زیر پوست شده و تجمعات چربی در لایه عمیق، برداشته میشد. در روش جدیدتر، کانولا وارد عمق نیم تا یک سانتیمتری پوست میشود که به آن، نوع «میانی» میگویند. با این روش میتوان چربیهای دور تا دور ناحیه مورد نظر از جمله شکم، ران و ساق پا را برداشت و به همین دلیل به آن نوع دورتادوری (circumferential) نیز میگویند.